2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
hoşgeldin.
merak ettim, bu resimdeki siz misiniz?
bende 16 haftalığım ama karnım hala saklanabiliyor :) o nedenle merak ettim bu resimdeki 17 haftalık bir anne adayı mı diye :)

yok canım ama o kadar olmasam da yaklaşıyorum özellikle yemek yedikten sonra akşamları çatlayacakmış gibi. aslında ben de bir resim çekip yollayayım size. hamiile kıyafetleri almaya başladım ben de,napıyım göbük önden gidiyor sırnaşık şey

şimdi beni fena halde isim telaşı bastı durmadan düşünüyorum ne koysam diye.ben BEHİÇ diye düşünüyorum ama sizce nasıl kızlar bu isim

behcete benzettim...çok sempatik gelmedi banada..ya ben hiç kız ismi beğenemiyorum zaten......:tomato:

canim, ben hamileyken evde kedi, kopek beslemek tehlikeli diye okumustum. onlardan bi tur parazit cikyomus ve bebege bulasabiliyomus... Allah korusun :1shok:

Aa buldum iste asagida...

HAMıLELıKTE EVCıL HAYVAN BESLEMEK

Hamilelik döneminizde evinizde beslediğiniz hayvanınız ile ilgili bir takım haklı kaygılarınız olabilir. Alınacak önlemler son derecede önemlidir.

HAMıLELıKTE KEDı BESLEMEK

Kedilerden insanlara bulaşabilen en önemli hastalık "toxoplasma enfeksiyonu"dur. Toksoplazma enfeksiyonundaki etken "Toksoplasmosis Gondi" adındaki bir parazittir.

Toksoplasma özellikle kedi dışkıları ile bulaşmış sebze ve meyve türü gıdaların iyi yıkanmaması veya iyi pişirilmemesi yolu ile insanlara geçen ve gebelerin bebeklerinde düşük, erken doğum ve bir takım anomalilerin (sakatlıkların) ortaya çıkmasını sağlayan bir tür parazit enfeksiyonudur.

Toksopasma enfeksiyonun bir diğer kaynağı da enfekte olmuş yeşil sebzeleri yiyen sığırların etlerinin insanlar tarafından iyi pişirilmeden tüketilmesidir.

Gebeliğiniz döneminde "kedinizi bir arkadaşınızın yanına tatile göndermenize gerek yok". Çünkü eğer kedinizi sokağa çıkarmıyor, çiğ et ile beslemiyor ve de aşı-ilaçlarını ihmal etmiyorsanız toksoplazmaya yakalanma şansı neredeyse olanaksızdır.

Yine, enfekte olan bir kedi 14 gün süreyle bulaştırıcı olur, daha sonra bağışıklık kazanır ve yeniden hastalanarak bulaştırıcı olmaz. Sokak kedileri toksoplazmayı genelde yavrulukları döneminde geçirirler ve büyüdüklerinde bulaştırıcı olmazlar.

Kediler enfeksiyonu aldıktan sonra iki haftalık bir kuluçka dönemini takiben paraziti dışkıları ile atarlar. Bu parazitlerin bulaşıcı özellik kazanması için dış dünyada 24 saat geçirmeleri gerekir. Bu nedenle kedinizin kumunu düzenli olarak günlük değiştiriyorsanız -kedinizde bulaştırıcı aktif enfeksiyon olsa bile- size bulaşması çok uzak bir olasılıktır.

canim cok dikkatli ol

pandora sende hoşgeldin aramıza cnm.ne iyi yapmışın kayıtolup aramıza katılmakla..olumunekankayizsmile

canım kız evlat daha hayırlı çok daha güzel bence..
erkek çocuğu olunca yeryüzü sevinirmiş,kız çocuğu olunca gökyüzü sevinirmiş...

şimdi beni fena halde isim telaşı bastı durmadan düşünüyorum ne koysam diye.ben BEHİÇ diye düşünüyorum ama sizce nasıl kızlar bu isim

öenmli olan sizin beğenmeniz tabii de nebilim benim çok hızlı söylersen başka bişey gibi geliyor kulağa sanki ......
yazık dalga geçmesin sonra ilk okulda fln malum o yaşlardı çok acımasız oluyor çocuklar...
tabii bu benim fikrim ama bi de bu tarafından bak istersen

canim, ben hamileyken evde kedi, kopek beslemek tehlikeli diye okumustum. onlardan bi tur parazit cikyomus ve bebege bulasabiliyomus... Allah korusun :1shok:

ÖZELLİKLE KEDİLER TOXOPLAZMA DENEN BİR RAHATSIZLIĞA NEDEN OLUYOR diye duymuştum. saadet bence çok tehlikeli birşey yapıyorsun, doktoruna sormuş muydun? kedi beslediğini biliyor mu?
zira Allah korusun ben toksoplazma nedeniyle bebişiyle ilgili kötü anıları olanları duymuştum. çok yanlış bir dönem bence. doktoruna mutlaka mutlaka sor bence.

Canım gözün aydın, sen de benim gibi kız annesi olacan demek. "Kız evlat öz evlat" derler. Benim eşimde belli etmemeye çalıştı ama aynı şeyleri yaptı. Üzüldüm, alıştı şimdi sanki. Kızım mızım diye seviyo karnımı, ama samimiyetine inanmıyorum sanki. Dünyaya geldiğinde hepsi deli olucak evlatlarına buna inanıyorum. Sen eşleri bırak, benim öz annem erkek olsaymış dedi biliyomusun. 1 hafta konuşmadık. Sonra kıvırdı tabii. :uhm:

herkese merhaba=)) ofisteyim şu an nete bakıyordum.Arkadaşlar bebeğin hareketini hissetmeye başlayan var mı aranızda??ben şu an 15.haftadayım birşey hissetmiyorum daha..acaba ne zmn hissetmeye başlicaz inş???:CüvCüv:

milleti bırak şimdiden babannesi dalga geçmeye başldı bile cnm yakaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 bulamıyorum ama bitürlü isim ya daha zaman var gerçi ama ben şimdiden düştüm derdine

ya bende tam tersi erkek olunca biraz üzülmüştüm gerçi evledın kızı erkeği olmaz sağlıklı olsun yeter ama kızlar bence anneye babaya daha düşkün daha yakın.erkekler pek öyle değil istisnai durumlar elbette vardır ama ben rastlamadım pek.kız anneleri ban göre şanslı valla.inş. bende ikinciye kız annesi olurum artık

bence eşine de ki:
kız çocukları babalarına aşık olur, onları idol olarak alır. kızım seni benden daha fazla sevecek.
biz de bu haftasonu kısmetse cinsiyet öğreneceğiz. erkek diyor beni görenler, eşimde kendini erkeğe hazırladı. kız çıkarsa ben bu lafları kullanacağım :)

Saadetçim hayvanları severim ama evde bakamam ne yalan söyleyim. Dikkat et bebiş geldikten sonrada. Tırnakları uzun ya...

canim bizde bhcede iki kopek var ama esim beni uzak tutuyo kopeklerden bir kedi ama o kadar uysalki yani arada disari cikiyo geliyo bazen eziyet ediyorum tirnak cikarmasi isirmasi mumkund egil tanimadigi insanalr geliyo yavas yavas sokuluyo omuslarina oturup uyuyo o kadar tuhaf bir sey yani bebege bir sey yapmaz ama ben yinede ilk zamanlar uzak tutucam esim diyoki bir sye olmaz ben hayvanlarla buyudum merak etme diyo :)

cnm daha çok erken ya bana doktorum 20. haftaya kadar pek bişey hissetmessin demişti.1 ayımız kaldı yani artık bizde hissedcz

Herkez bir alem valla ne diyelim bizde tersine bir durum olucak eğer erkek olursa cinsiyeti. yatıp kalkıp kıızm diye seviyor eğer erkek olursa düşünemiyorum durumunu:)))) bebiş doğana kadar ya sabır çekerim heralde sağlıklı olsunda erkek kız çok önemli değil diyor ama ben içini biliyorum :))) doğduktan sonra evlat sevilecek tabiii ki :lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…