Caycayım bebişin cinsiyeti belli değil di mi henüz?? Utangaç kuzuyu yerim ben...
Aa buldum iste asagida...
HAMİLELİKTE EVCİL HAYVAN BESLEMEK
Hamilelik döneminizde evinizde beslediğiniz hayvanınız ile ilgili bir takım haklı kaygılarınız olabilir. Alınacak önlemler son derecede önemlidir.
HAMİLELİKTE KEDİ BESLEMEK
Kedilerden insanlara bulaşabilen en önemli hastalık "toxoplasma enfeksiyonu"dur. Toksoplazma enfeksiyonundaki etken "Toksoplasmosis Gondi" adındaki bir parazittir.
Toksoplasma özellikle kedi dışkıları ile bulaşmış sebze ve meyve türü gıdaların iyi yıkanmaması veya iyi pişirilmemesi yolu ile insanlara geçen ve gebelerin bebeklerinde düşük, erken doğum ve bir takım anomalilerin (sakatlıkların) ortaya çıkmasını sağlayan bir tür parazit enfeksiyonudur.
Toksopasma enfeksiyonun bir diğer kaynağı da enfekte olmuş yeşil sebzeleri yiyen sığırların etlerinin insanlar tarafından iyi pişirilmeden tüketilmesidir.
Gebeliğiniz döneminde "kedinizi bir arkadaşınızın yanına tatile göndermenize gerek yok". Çünkü eğer kedinizi sokağa çıkarmıyor, çiğ et ile beslemiyor ve de aşı-ilaçlarını ihmal etmiyorsanız toksoplazmaya yakalanma şansı neredeyse olanaksızdır.
Yine, enfekte olan bir kedi 14 gün süreyle bulaştırıcı olur, daha sonra bağışıklık kazanır ve yeniden hastalanarak bulaştırıcı olmaz. Sokak kedileri toksoplazmayı genelde yavrulukları döneminde geçirirler ve büyüdüklerinde bulaştırıcı olmazlar.
Kediler enfeksiyonu aldıktan sonra iki haftalık bir kuluçka dönemini takiben paraziti dışkıları ile atarlar. Bu parazitlerin bulaşıcı özellik kazanması için dış dünyada 24 saat geçirmeleri gerekir. Bu nedenle kedinizin kumunu düzenli olarak günlük değiştiriyorsanız -kedinizde bulaştırıcı aktif enfeksiyon olsa bile- size bulaşması çok uzak bir olasılıktır.
canim cok dikkatli ol
sağol meloşcum..ya ben çok sevindim zaten nezamöandır kız hissediyordum ve isim bakıyordum..kocacığımın yüzü düştü sinir etti beni..
yüzün düştü diyorum yaa saçmalama sevmezmiyim ben onu neden düşsün..erkek olcak sanıyordum ben diyor...ya kız herzaman daha iyi bak diyorum off ya siparişimi var bunun saçmalama sinir etme beni diyor..seside yükseliyor farkında olmadan bende daha çok sinir oldum belli belli nekadar sevindiğin dedim..sinirimi bozdu ....neden erkek olcak sanıyorsa hayret bişi...erkek olunca nolcak anlamadım....
canim bizde bhcede iki kopek var ama esim beni uzak tutuyo kopeklerden bir kedi ama o kadar uysalki yani arada disari cikiyo geliyo bazen eziyet ediyorum tirnak cikarmasi isirmasi mumkund egil tanimadigi insanalr geliyo yavas yavas sokuluyo omuslarina oturup uyuyo o kadar tuhaf bir sey yani bebege bir sey yapmaz ama ben yinede ilk zamanlar uzak tutucam esim diyoki bir sye olmaz ben hayvanlarla buyudum merak etme diyo :)
behcete benzettim...çok sempatik gelmedi banada..ya ben hiç kız ismi beğenemiyorum zaten......:tomato:
Ben üniversite yıllarımda 2 yıl evde Terrier cinsi köpek besledim, sevgisini iyi bilirim. Maksimum dikkatle sorun olmayacktır inşallah. Seni çok iyi anlıyorum....
selam mopsy..öncelikle kızını sağlıkla al kucağına inşallah. ben de kız annesi olucam inşallah. şunu unutma Allah sevdiği kuluna kız evlat verirmiş derler, heee bi de şu var bu erkeklerde genel olarak iç güdüsel birşey,nasıl sen kendi hem cinsine daha yakınlık hissedersen onlar da aynı şekilde,bi de soyun devamı gibi saçma sapan bir saplantıları da var. ama şunu bilir şunu söylerim ne kadar erkek olsun dese de ne kadar maço görünse de erkekler kız çocuklara her zaman daha yakın oluyorlar,daha çok ilgi gösteriyorlar.bu sanırım biraz da kız çocuğun erkek çocuğa göre daha cilveli ve nazlı olmasından da kaynaklanıyor :) benim eşim ilk hamileliğimde de şimdikinde de hep kız diye tutturdu tam tersine ama nedense bana hep erkek olacakmış gibi geliyordu. hala tereddütlerim yok desem yalan olmaz,daha 12. haftada bana dr.um %70 kız demişti,sonraki gidişimde %100 oldu :) ama en son gittiğimde göstermedi böcüküm o yüzden pembe mavi gibi renk olayına girmeyi düşünmüyorum. çünkü çevremde 7. - 8. ayından sonra erkek deyip de kıza dönen ya da tersi olan çok örnek var. yeter ki sağlıklı olsun gerisi önemli değil tabii. bu arada geçen gün benim de canım inanılmaz kumpir çekti,yemeksepetinde aradık sipariş verelim diye ama bulamadık hiç bir yerde. bildiğiniz evlere servis yapan kumpirci varsa çok makbule geçer valla,büyük sevap alırsınız cokacimcoook
benimde 2tane muhabbet kuşum var evde bebiş doğnca inş onlar evde olmıcak
Öncelikle aramıza hoşgeldin cnm... Sağlıklı gebelikler dilerim.
Ama Allah sevdiği kuluna kız verirmiş demek biraz kırıcı olmuyor mu? Erkek anneleri haklı olarak alnabilir.
Birde bazıları diyor kız bebek berekettir falan arkadaşlar bu düşünceleri bırakalım lütfen bebek bebektir... Kızda olsa erkekte olsa günahsızdır herşeyden öte. a.s.
Behiç bi roman kahramanıydı, hatırlayamıyorum. İsim işi çok zor ya, biz de ASYA'nın başına İrem düşünüyoruz. Eşim istedi İrem'i. İrem Asya mı yoksa Asya İrem mi sizce??
valla bereket konusunda kızda erkekde aynı bende doğan bereketiyle gelir diye inanıyorum bende cnm.geçen hafta eşim hiç ummadık bianda terfi etti onun önünde okadar kişi varken eşim terfi etti ve tabi aylığımızda yükseldi.paşam bereketini şimdiden gösterdi bilealkisalkisalkisalkisalkisalkis
Tebrik ederim eşini cnm... Sen de oğlunu sağlıkla al kucağına. Hayırlı evlat olsun...
gondericekmisin bir canli geliyor diye iki canli evinden mi olucak?
milleti bırak şimdiden babannesi dalga geçmeye başldı bile cnm yakaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 bulamıyorum ama bitürlü isim ya daha zaman var gerçi ama ben şimdiden düştüm derdine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?