merhaba hamişler
benim 3 -4 gündür acayip miğdem ağrıyo sizde böyle bi sorunla karşı karşıya kaldınızmı?
birde hamileliğimin ilk 3 ayı nerdeyse hiç miğde bulantısı yaşamadım ama ne zaman 4,5 aylık oldum miğdem çok fena bulanıyoo off ya neden böylebi terslik yoktur dimi kızlar yaaa
Gunaydin tatli annisler! hihoyyyt nasilsiniz? kizlar bi sorum var.. benim meme uclarim cok sicak.. sanki orasi yaniyo gibi.. sizin de oyle mi?
günaydın canım :) evet genelde bütün hamilelerde görülür yanma ,,ben de yaşıorum sık sık:)
selam kızlar nasılsınız.? İkinci düzey ultrasona ne zaman gırıcez bılgısı olan varmıı ?
slm arkadaşlar nasılsnız ya ben pc ye fazla bakamıyorn gözlerm çok sulanıyo ve gözlermde çok kaşıntı var sizdede oldumu olanlar varsa ne yaptnız 2 sormda ben bugün kako yağı aldı aktardan kullanmasını sormayı unuttm acaba sürdkten sonra yukıyormuz kullanan arkadaşlarm nasıl oluy?
slm arkadaşlar nasılsnız ya ben pc ye fazla bakamıyorn gözlerm çok sulanıyo ve gözlermde çok kaşıntı var sizdede oldumu olanlar varsa ne yaptnız 2 sormda ben bugün kako yağı aldı aktardan kullanmasını sormayı unuttm acaba sürdkten sonra yukıyormuz kullanan arkadaşlarm nasıl oluy?
mrb kızlar opuyorumnanaktan ben er gün sabah pekmez içiyodum bu sabah içti ve hemen kustum halının üstünesempatiksalakcinni öfff bi de oturdum ağlaya ağlaya halı sildim ıyyy bi daha içer miyim bilmiyorum:sinifsinif:
çok haklısın canım,maalesef dediğin gibi en az 50 yıl gerisindeyiz avrupanın ve hep teröristlerle geri kafalılarla bir tutuluyoruz. dediğim gibi benim ingiltere de görümcem var,oranın vatandaşı aynı zamanda. bilmiyorum bu vatandaşlık işleri nasıl oluyor orada doğum yapınca. aslında ben ilk olarak amerikayı araştırmıştım, orada eşimin akrabaları var. ama ne biliyim hem çok para lazım, hem az bir süre kalmayacaksın bu insanların yanında yani çok yük olacaksın, sonra o zor zamanlarında yanında sevdiklerini arıyor insan vs. kararsız kaldım açıkçası ama maddiyat çok büyük etken. yoksa amerikaya aracı kurumlarla gidip (tabii bi servet alıyorlar senden o ayrı!) amerikan pasaportu çıkartabiliyosun,tüm işlemlerini senin adına yapıyolarmış güya orda. şu an ingiltere de böyle bir ortam var mı onları öğrenmek lazım. senin eşin ingiliz vatandaşı mıydı canım? eğer öyleyse zaten çocuk direk çifte vatandaş olabilecek ne güzel :) ben de çok isterim çocuğumun böyle bir avantajının olabilmesini, çünkü senin de dediğin gibi sadece türk pasaportuyla maalesef hep engellerle karşılaşıyorsun,senin yaşadıklarını bende yaşadım çok iyi anlıyorum o yüzden aşağılanmanın ne demek olduğunu.. Allah yavrularımıza hayırlı,sağlıklı güzel bir ömür versin inşallah, başka bir şey istemiyorum..
HAMİLELİKTE ÖRNEK BESLENME
varmı böyle beslenen?
ben hiç uygulayamadım böyle bişi.
Bebeğinizin sağlıklı gelişimi ve kendi sağlığınız için hamilelik sırasında doğru beslenmeniz büyük önem taşıyor. Doğru beslenmenin anahtarı ise bilinçli olmaktan geçiyor. Anne adayının hangi besin öğelerini nasıl ve ne kadar alması gerektiği konusunda bilinçli olması sağlıklı bir hamilelik geçirmesine büyük katkı sağlıyor. Doğan Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Emine Sezen hamilelikte doğru beslenme hakkında bilgiler verdi.
Anne adayı hamile kalmadan önce kilosunu dengelemelidir
Anne olmaya karar vermeden önce kilonuzun ideal sınırlarda olması gerekmektedir. Çünkü zayıf annelerin bebeği zayıf ve duyarlı olur. Fazla kilolu annelerin hem kendileri, hem de bebekleri risk atındadır. Fazla kilolu anneler hamilelikte şeker, zehirlenme ve albümin hastalığı denilen durumlarla daha sık karşılaşmaktadır.
Buna göre hamilelik boyunca 10-15 kilo arasındaki ağırlık normal kabul edilir. İlk 20 hafta en fazla 2,5 kilo alınmalıdır. Daha sonra her hafta yarım kilo alınması uygun ve dengeli olur. Hamilelik boyunca bir bebeğin gelişmesi için ek olarak toplam 55.000 kalori gereklidir.
Hamilelikte bol protein alınmalıdır
En zengin protein kaynağı süttür. Günde 1 su bardağı 200cc olursa 5 bardak süt ( 1lt süt) bu ihtiyacı karşılamaya yetecektir. Anne süt sevmiyor ve ya içemiyor ise bunu yoğurt, sütlaç muhallebi şeklinde alabilir.
Haftada 5 gün yumurta yenmelidir
Bu anneye bol vitamin, demir ve protein verecektir. Et, balık, tavuk bebeğin kas ve organlarının gelişimine yardımcı olacaktır. Hamilelik esnasında kişiye göre protein ihtiyacı hesaplanmalıdır. Bu da ancak bir uzman gözetiminde yapılabilir.
Sebze ve meyveler vitamin kaynağıdır
Bebeğin organlarının bir arada olmasını ve normal çalışmasını hızlandırır. Ayrıca meyve ve sebze tüketimi annenin hazımsızlık problemi çekmesini önleyecektir.
Hamilelikte günde 1gr demire ihtiyaç vardır
Bunun 300miligramı bebeğin kan hücrelerinin yapımında, 500 miligramı annenin fazladan yapılan kan hücrelerinin yapımında kullanılır. Geriye kalan 200ms da günlük gereksinimidir.
Günlük beslenme ile alınan demir annenin demir gereksinimini karşılayamaz. Bu sebepten dolayı anne doktorun verdiği Fe (demir) hapını mutlaka kullanmalıdır. Fe hapını da portakal suyu ile içmeli, bu hap süt ile birlikte alınmamalıdır. Çünkü süt demir emilimini engellemektedir.
Günde en az 2lt temiz ve yumuşak su içilmelidir
Hamilelikte yeterli su tüketimi genellikle ihmal edilir. Su tüm organların düzenli çalışmasını sağlar. Özelikle böbrekler bağırsaklar daha düzenli çalışır. Vücutta biriken toksin daha hızlı temizlenir. Hamillikte bol su içen kişi kendini çok daha iyi ve zinde hisseder. Çay kahve gibi içecekler bu 2 lt. suyun dışında hesaplanmalıdır.
Diyette tuzu azaltmak yanlıştır
Tuz vücut için gerekli bir besindir ve hamilelikte tuza ihtiyaç vardır. Tuz sadece yüksek tansiyonu ve kalp yetmezliği olan annelerde kısıtlanmalıdır.
2200 cal gestasyonel hamilelik şekeri olan hamileye uygulanabilecek örnek diyet
Sabah
1 su bardağı süt
2 kibrit kutusu peynir +domates ve salatalık
3ince dilim ekmek +100 gr meyve
Ara Öğün
1 su bardağı süt + ½ paket diyet bisküvi + 100gr meyve
Öğle
2 köfte veya 60gr tavuk
1 kase çorba
4 yemek kaşığı sebze yemeği
1 su bardağı yoğurt
2 ince dilim ekmek
Salata
Ara Öğün
1 kibrit kutusu peynir + 1 ince dilim ekmek + 100gr meyve
Akşam
2 köfte veya 60gr tavuk
1 kase çorba
4 yemek kaşığı sebze yemeği
1 su bardağı yoğurt
2 ince dilim ekmek
Salata
Ara Öğün
1 su bardağı süt + 2 adet galeta + 100gr meyve
Not: 1 kibrit kutusu peynir yerine 1 adet yumurta yenebilir.
Yukarıda verilen örnek bir diyet listesidir, anne adaylarının fiziki yapısı, taşıdığı hastalıklar (diyabet gibi) veya çoğul gebelikler göz ününde tutular bir uzman gözetiminde kişiye özel hamilelik uygulanacak diyet listesi belirlenmelidir.
:)))) aç karnınamı içtin
yarım bardak suda eritip içsen rahatsız etmezdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?