2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

benimde arkadaşım senin gibi ilk 3 ay fazla mide bulantımolmadı ama dün akşama kadar midem ağrıdı dr gittiğimde sorucam artık

Tünaydın kızlar,

Mesticiğim inşallah hiç bir problem kalmayacaktır. bence sen bilirsin ama amniyosentezi yaptır için daha rahat eder enazından. benden de dr lar yazşım itibari ile amniyosentez istiyorlar bende 4 lü test ve detaylı usg den sonra duruma göre hareket edeceğim. herşeyin hakkımızda hayırlısı canım. Alahın izni ile bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alacağız inşallah.

Gunaydin tatli annisler! hihoyyyt nasilsiniz? kizlar bi sorum var.. benim meme uclarim cok sicak.. sanki orasi yaniyo gibi.. sizin de oyle mi?

kızlar bu sitede bebek odası hazırlayanlar diye bir bölüm varmış fotolar falan koymuşlar ben bulamıyorum orası nerde bilen varsa bi link atabilirmi..

merhabalar kızlar nasılsınız ben grip oldum kaç gündür giremedim özledim vallahı burayııı

selam kızlar nasılsınız.? İkinci düzey ultrasona ne zaman gırıcez bılgısı olan varmıı ?

2.düzey ultrason dediğin canım bu 3 boyutlu yada renkli ultrason mu eğer öğle ise 22. haftada demişti doktorum bana hatta onada parmak sayıları uzunlukları dirseklerindeki kemikler herşey bakılıyor ölçümleniyormuş hatta doktorum cd yapıp bana verecek yaklaşık 15-20 dk sürer demişti

slm arkadaşlar nasılsnız ya ben pc ye fazla bakamıyorn gözlerm çok sulanıyo ve gözlermde çok kaşıntı var sizdede oldumu olanlar varsa ne yaptnız 2 sormda ben bugün kako yağı aldı aktardan kullanmasını sormayı unuttm acaba sürdkten sonra yukıyormuz kullanan arkadaşlarm nasıl oluy?

slm canım pc ye uzun süre bakınca benim de oluyo ama yapıcak bi şey yok.işim gereği sürekli bilgisayar başındayım.2.soruna gelince kakao yağını ben de kullanıyorum normal sürüyorum ben sonra yıkamıyorum.cildim emiyo

merhaba gözlerini dinlendirmek için bu poşet çaylar varya onlardan koy bi bardağa sonra süzülen çayı ya iç ya dök onu bielmicem ben çay içemiyorum o poşeti ılık ılık gözlerinin üstüne koy 5-10 dk dursun günde 1 kaç kez yapabilirsin faydasını göreceksin kako yağını yıkamıyacaksın yıkarsan hiç bi faydası kalmaz diey düşünüyorum

HAMıLELıKTE ÖRNEK BESLENME

varmı böyle beslenen?
ben hiç uygulayamadım böyle bişi.

Bebeğinizin sağlıklı gelişimi ve kendi sağlığınız için hamilelik sırasında doğru beslenmeniz büyük önem taşıyor. Doğru beslenmenin anahtarı ise bilinçli olmaktan geçiyor. Anne adayının hangi besin öğelerini nasıl ve ne kadar alması gerektiği konusunda bilinçli olması sağlıklı bir hamilelik geçirmesine büyük katkı sağlıyor. Doğan Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Emine Sezen hamilelikte doğru beslenme hakkında bilgiler verdi.
Anne adayı hamile kalmadan önce kilosunu dengelemelidir
Anne olmaya karar vermeden önce kilonuzun ideal sınırlarda olması gerekmektedir. Çünkü zayıf annelerin bebeği zayıf ve duyarlı olur. Fazla kilolu annelerin hem kendileri, hem de bebekleri risk atındadır. Fazla kilolu anneler hamilelikte şeker, zehirlenme ve albümin hastalığı denilen durumlarla daha sık karşılaşmaktadır.

Buna göre hamilelik boyunca 10-15 kilo arasındaki ağırlık normal kabul edilir. ılk 20 hafta en fazla 2,5 kilo alınmalıdır. Daha sonra her hafta yarım kilo alınması uygun ve dengeli olur. Hamilelik boyunca bir bebeğin gelişmesi için ek olarak toplam 55.000 kalori gereklidir.

Hamilelikte bol protein alınmalıdır
En zengin protein kaynağı süttür. Günde 1 su bardağı 200cc olursa 5 bardak süt ( 1lt süt) bu ihtiyacı karşılamaya yetecektir. Anne süt sevmiyor ve ya içemiyor ise bunu yoğurt, sütlaç muhallebi şeklinde alabilir.

Haftada 5 gün yumurta yenmelidir
Bu anneye bol vitamin, demir ve protein verecektir. Et, balık, tavuk bebeğin kas ve organlarının gelişimine yardımcı olacaktır. Hamilelik esnasında kişiye göre protein ihtiyacı hesaplanmalıdır. Bu da ancak bir uzman gözetiminde yapılabilir.

Sebze ve meyveler vitamin kaynağıdır
Bebeğin organlarının bir arada olmasını ve normal çalışmasını hızlandırır. Ayrıca meyve ve sebze tüketimi annenin hazımsızlık problemi çekmesini önleyecektir.

Hamilelikte günde 1gr demire ihtiyaç vardır
Bunun 300miligramı bebeğin kan hücrelerinin yapımında, 500 miligramı annenin fazladan yapılan kan hücrelerinin yapımında kullanılır. Geriye kalan 200ms da günlük gereksinimidir.

Günlük beslenme ile alınan demir annenin demir gereksinimini karşılayamaz. Bu sebepten dolayı anne doktorun verdiği Fe (demir) hapını mutlaka kullanmalıdır. Fe hapını da portakal suyu ile içmeli, bu hap süt ile birlikte alınmamalıdır. Çünkü süt demir emilimini engellemektedir.

Günde en az 2lt temiz ve yumuşak su içilmelidir
Hamilelikte yeterli su tüketimi genellikle ihmal edilir. Su tüm organların düzenli çalışmasını sağlar. Özelikle böbrekler bağırsaklar daha düzenli çalışır. Vücutta biriken toksin daha hızlı temizlenir. Hamillikte bol su içen kişi kendini çok daha iyi ve zinde hisseder. Çay kahve gibi içecekler bu 2 lt. suyun dışında hesaplanmalıdır.

Diyette tuzu azaltmak yanlıştır
Tuz vücut için gerekli bir besindir ve hamilelikte tuza ihtiyaç vardır. Tuz sadece yüksek tansiyonu ve kalp yetmezliği olan annelerde kısıtlanmalıdır.

2200 cal gestasyonel hamilelik şekeri olan hamileye uygulanabilecek örnek diyet

Sabah
1 su bardağı süt
2 kibrit kutusu peynir +domates ve salatalık
3ince dilim ekmek +100 gr meyve

Ara Öğün
1 su bardağı süt + ½ paket diyet bisküvi + 100gr meyve

Öğle
2 köfte veya 60gr tavuk
1 kase çorba
4 yemek kaşığı sebze yemeği
1 su bardağı yoğurt
2 ince dilim ekmek
Salata

Ara Öğün
1 kibrit kutusu peynir + 1 ince dilim ekmek + 100gr meyve

Akşam
2 köfte veya 60gr tavuk
1 kase çorba
4 yemek kaşığı sebze yemeği
1 su bardağı yoğurt
2 ince dilim ekmek
Salata

Ara Öğün
1 su bardağı süt + 2 adet galeta + 100gr meyve

Not: 1 kibrit kutusu peynir yerine 1 adet yumurta yenebilir.

Yukarıda verilen örnek bir diyet listesidir, anne adaylarının fiziki yapısı, taşıdığı hastalıklar (diyabet gibi) veya çoğul gebelikler göz ününde tutular bir uzman gözetiminde kişiye özel hamilelik uygulanacak diyet listesi belirlenmelidir.

mrb kızlar opuyorumnanaktan ben er gün sabah pekmez içiyodum bu sabah içti ve hemen kustum halının üstünesempatiksalakcinni öfff bi de oturdum ağlaya ağlaya halı sildim ıyyy bi daha içer miyim bilmiyorum:sinifsinif:

:)))) aç karnınamı içtin
yarım bardak suda eritip içsen rahatsız etmezdi

gunaydin herkese evet canim benim esim ingiliz biz sorun yasamiyoruz zaten bebek dogar dogmaz pasaportu olucak sahsi amerikada dogan her bebek vatandas oluyor diye biliyorum ama ingiltereyi arastiricam yani baba ve anne turk olunca vatandaslik isleri nasil oluyor sana ozelden atarim ama burda hamile oldugunda hastaneler ucret almiyorlar dogum icin bunun icin endiselenmene gerek yok ingiltere ve irlanda ayni bu konuda yani ziyarete gelio gibi gelip bir sure kalip bebegini pasaporta yazdirip donebilirsin kalicak yer ise zaten akraban yani ben arastiriyim sanada ozelden mesaj atarim .
allah ilk hepimize saglikli bebekler versin canim ama dusun sansin varsa degerlendir derim yuk olmak dersen yani yabanci insanlar degilki sadece sana bakamicaklarmi sen turkiyeye gelseler bakmazmisin onlara bakarsin tabi :)

arkadaslar yani bu ara ogunler benim icin mumkun degil zaten yediklerim fazla geliyo bide yumurta igrenc ya .nasil yicem?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…