2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

saol canım bi akşama deneyim çy pansumanınıa.s.

saadet baba avrupa vatandaşıysa bebekte öyle oluyor canım sen etkilemiyorsun türk vatandaşıysan...

canim ya gecmis olsun valla seni o kadar iyi anliyorumki hala sabah bulantilarim devam ediyo gecmedi gecen mercimek corbasi yaptim aciyi fazla kacirdim galiba iciyorum birazda hizli ictim bir an nasil oldu anlamadim sofraya yaptim ben o isi ya temizleyemedimde esim temizledi nasil utandim nasil anlatamam yani baskasi yapsa ben haytta temizleyemem adam gayet normal baskasi olsa belki igrenirdim ama sende sadece endise duyuyorum yat dinlen dedi ben ama nasil utandim kelimeler yetmez ozur diliye diliye bir hal oldum cok igrenc ya .

arkadaslar sali aksamlari favori programim oldu bu porgram hastanede hamile kadinalrin gelisini sancilarini anlatiyo kamera koymuslar sonra dogum anlarini falan yani gercek burda hastanede cekiliyo dun kadin izledim nasil sancilar epidural oldu sonra bebegi verdiler eline nasil guzel bir duygu kadin nasil agladi dedimki bende kucagima almak istiyorum artik isterseniz izleyebilirsiniz tum bolumlerini bu adresten.
http://lifebegins.channel4.com/

hehe aslinda kocamla bebegimizi beraber dogurmaya karar vermistik ama bazen kocise aciyorum ya. Cunku bir yerim acidiginda bi "ay" demem yeterli gozleri kocaman olmus bana dogru kosyo ne oldu diye... sempatiksalakcinni sanci cektigimi nasil gorebilecek bilmiyorum. Kocisler dogumda yaninda olacaksa bu konuda cok arastirmis hazirlikli ve bilincli olmasi cok onemli dm. kaydirigubbakcemile3 kizlar siz bu konuda ne dusunyonuz? doguma kocislerinizle berbar gireceniz mi?

ya ben genel düşünüyordum dün bi arkadaşla konuştum beni baya bi epidurala ikna etti ama nebileyim ya bu epiduralde vurulan iğne acıtıyormu acaba...
o vidyoda izlerken belden iğne yapınca kadın irkildimi böyle bi acı var gibimiydi saadet dikkat ettinmi???
arkadaşım hiç acımıyor dedi hissiz bir noktaya yapıyorlar gibiydi anlamadım diyor kan alınırken bile daha çok hissediyorsun falan dedi bana..o yaptırmış çok rahat ettim 3.günü dükkandaydım diyor..işyerine gitmiş evde duramamış çatlak hatun:))

ya ben isterimde kocacım biraz hassastır bana pek moral verebileceğini sanmıyorum donar kalır yaniikaydirigubbakcemile3
aslında annemi alsalar daha çok cesaret gelir banakaydirigubbakcemile3öyle bişi olabilirmi ki..CADIARZU

annelerle doğum zor olur kızlar
ben tek düşünüyorum o halimi kimse görmesin :)))

saadet baba avrupa vatandaşıysa bebekte öyle oluyor canım sen etkilemiyorsun türk vatandaşıysan...

:) canim benim zaten su an icin 16 yil yasama hakkim var burda ama 5.yil vatandaslik alicam aslina bakarsan ben bebek herseyden faydalansin diyorum bebekte benim gibi vize reddi yemesin zamanimda gucume gitmisti pasaportu onume atip kusura bakmayin cevap veremeyiz vize yok demeleri ama diyorum turkiyeyi cok sveiyorum esime hep diyorumki cocuk egitime baslaidktan sonra ya donelim yada turkiyeden ev alalim ben senenin bir kac ayi gidiyim oda tamam sen ne istersen diyo zaten evlenmeden esim bana sen nasil istersen istersen geliyim turkiyede yasayalim istersen dinimi degistiriyim sorun yok benim icin demisti ama 12 yildir ayni sirkette mimarlik yapiyo birak gel diyememdim alisir alisamaz dedim ben deniyim dedim. yani uyumlu ama kultur farki yokmu dersen var esime normal gelen bir cok sey bazen bana tuhaf geliyo cocuk kiz olursa falan konusuyoruz erkek arkadasa kadar daha ortada cocuk yok esim cok rahat erkek arkadasi olucak tabi gelicek taniscak yemek yicez falan diyo ben ne isi var evimde diyorum zart diye yani bunlar cok ozgur buyumusler yasak yada aman annemiz babamiz duymasin diye bir cekinecek durumlari yok ama buda bir yandan iyi bir yandan kotu iyi yani durustlugu getiriyo yani turkiyedeki gibi haberler yengesi dayisiyla kacti amcasi yegenini durumlari olmuyo iste bakicaz bazen catisicaz ama yapcak bir sey yok.
gecen arkadaslar gulmeyin kizmi erkemi derken ben birden allah gunah yazmasin belki gaydir dedim guldum esimde olabilir binlerce insan var neye guluyosun saygi duyucaz onun secimine dedi dedimki hicmi garip gelmiyo dediki nasil hissederse oiyle yasar mani olmamazsinki dedimki bana tuhaf geliyo bazen iste catismalar oluyo boyle tuhaf.

2200 cal gestasyonel hamilelik şekeri olan hamileye uygulanabilecek örnek diyet

Sabah
1 su bardağı süt
2 kibrit kutusu peynir +domates ve salatalık
3ince dilim ekmek +100 gr meyve

Ara Öğün
1 su bardağı süt + ½ paket diyet bisküvi + 100gr meyve

Öğle
2 köfte veya 60gr tavuk
1 kase çorba
4 yemek kaşığı sebze yemeği
1 su bardağı yoğurt
2 ince dilim ekmek
Salata

Ara Öğün
1 kibrit kutusu peynir + 1 ince dilim ekmek + 100gr meyve

Akşam
2 köfte veya 60gr tavuk
1 kase çorba
4 yemek kaşığı sebze yemeği
1 su bardağı yoğurt
2 ince dilim ekmek
Salata

Ara Öğün
1 su bardağı süt + 2 adet galeta + 100gr meyve

Not: 1 kibrit kutusu peynir yerine 1 adet yumurta yenebilir.

Yukarıda verilen örnek bir diyet listesidir, anne adaylarının fiziki yapısı, taşıdığı hastalıklar (diyabet gibi) veya çoğul gebelikler göz ününde tutular bir uzman gözetiminde kişiye özel hamilelik uygulanacak diyet listesi belirlenmelidir.

--------------------------------------------------------------------------------

ya canım ben burdaki gibi besleniyorum ama bana kilo yapıyor yani akşamları böyle yiyip 2dilimde ekmek yersem çatlarım sanırım...ama hersabah yumurtamı sütümü kesinlikle aksatmıyorum..sütün içinede kesinlikle ya bal yada pekmez karıştırarak tatlandırıyorum...öğünlerimde öğlen mutlaka çorba içerim.yoğurt öğle akşam yerim..genelde sebze et dikkat ediyorum dengelere...günde 1-2 de ceviz kesin yiyorum
dün akşam yemekten sonra çıktım 3tur attım sitenin .çevresinde 20dk.sürdü..herakşam yürümeyi planlıyorum yoksa çatlayacaktım ve ekmeksiz yedim yemeğide ....bi tuhaf oldum yürüyüşten sonrada midem yanmaya başladı ama olsun...benim bünye çok hızlı kilo alıyor sanırım

canim esimin yengesi daha cok genc 6 cocuk var evde park gibi soruyorum kadina aklima ne gelirse sadettecigim diyo bana daha ismimi soyliyemiyo diyoki sanci geldiginde zaten epidural olsamda sancidan kurtulsam diye sen yalvarican doktoru dinle pozisyonun cok onemli azcik aci oluyo fazla degil diyo tamam ama sonrada kus gibi oluyosun sanci falan hic anlamiyorsun diyo kadin 6 tane yapmisyani en buyugu 12 yasinda dusun ben anlatiyorum cok korkuyorum diyoki bosver bebek gelince kucagina alinca hepsi gidiyo ben gelicem sana bagiricam haydi bak ben 6 tane yaptim dicem sana diyo bende naisl korkuyorum bilsen tahmin edemezsin yani .

selam kızlar hepinize çok çok teşekkür ederim. benim derdimi sıkıntımı paylaşıp teselli verdiğiniz için. böyle şeyler okuyunca içim çok rahatlıyor. hepinize tekrar teşekkürler. iyi ki varsınız. Allah bebişlerimizi bize sağ salim bağışlasın inşallah....

valla izliyorum bu programi esime diyorumki eline hediye almadan hastaneye girme atarim seni geri tum acilari ben cekicem bana hediye alman alzim diyorum saadet unutmam ne mumkun her gun hatirlatiyosun zaten diyo :)

canım inş. allahın izniyle düzelecek herşey..sende sağlıklı bi şekilde bebişini alırsın kucağına..

canım senden sonra internette girip o kisti okudum ya bence hiç korkulacak birşey değilmiş.canım bak ,istesen aminiyoda yaptırma zaten 25.haftaya kadar geçiyormuş bu kist...bide çocuğun ne zekasını nede beynini engelliyormuşş....zten eğer 2li 3lüde risk yoksa amniyo yapmayıda önermiyormuş doktorlar ama eğer onlarda risk çıkarsa kesin yapalım diyorlarmış....down sendromu veya tirozm ilede bir bağı yokmuş ...ben bunları okuyunca senin adına çok sevindim ....2li 3lü sonuçların nasıldı???

mopsy süte pekmez katılmazki canım
kan ilaçlarınızı alacağınız zamanda öncesi ve sonrasında süt ve süt ürünleri almayın en az yarım saat..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…