2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bebeğin kırkında bebeği kırklamaz mısınız?
çok zevkli bir adettir aslında:)))))))))

kırklarız ama sadece bebek ve annesi bonyo yapar dua okur o kadar banyo suyuna 41 tane taş atarlar 40 çeşit çiçek bir tanede altın atarlar niye diye sorarsan bilmiyorum atarlar yani o gün mevlid yapılmaz bebek doğduğunda daha bazı şeyler yaparlar mesela bebek doğar doğmaz gözüne limon sıkarlar bebeği tuzla şekerle ovalarlar yani bana biraz işkence gibi geliyor o yüzden yapmam

mihri01 canım ben bide doğum fotoğrafçısı istiyorum.adanadaki doğum fotoğrafçıları hakkında bilgin var mı?

Selam kızlar, nasılsınız? Hava çok serinledi yeniden. Çorapları giydim oturuyorum. Sat olayı benim de dikkatimi çekmişti...

ayy iyiki var annelerimiz:)
off kaynarıda çok severim mihri
mis gibi kokar heryer
hep beklerdim bi doğum yapsada kaynar içsem diyee
inş biz kendi kaynarlarımızı içeriz:)

kaynar çok faydalıymış içne atılan malzemeden dolayı ama ben az şekerli severim birde baklava yada lokum dağıtılır gelenlere cokacimcoook

:1shok: limonmu tuzmu şekermi!
yapma bencede bacıııım!
bizde kırkıncı günde annede bebekte dualarla yıkanır
en güzel kıyafetler giydirilir
durumu en iyi olan yakının (bebekte büyüyünce varlıklı olsun diye)
ve ailenin en büyüğünün(uzun ömürlü olsun diye)
evlerinde hazırlık yapılır anne ve bebek onlara oturmaya gider
misafirlik bittiğinde ev sahibi evi bereketli olsun diye bebeğin alnına un sürer bebek ekmeğini kazansın diye bir parça ekmek verir kazancı bereketi bol olsun diyede bi miktar harçlık koyar bebeğin koynuna:)

kızlar ben hamile kaldığımdan beri hep oğlum olacak diyordum.garip bi his ama öyle hissediyordum.rüyalarımda bile erkek bebek görüyordum.dr bana cinsiyetini söylediğinde hiç şaşırmadım.bence anneler hissediyor.

bunlarıda ilk defa duyuyorum gözüne limon sıkmak ayyy kıyamam ben yapmam asla.
daha duymadığın ne işkenceler yapılıyor ama hep eskiden imkan olmadığından yapılan şeyler şimdide büyükler yapmassan olmaz diyorlar adet olmuş yani yoksa birsürü göz damlaları var artık eskiden yokmuş ondan yaparlarmış

heheh kızlar mihri doğru söylüyor.adanada bebeği tuzlarlar.annem benide hatta kardeşlerimide tuzlamış.tuzlanan insanın teri çok kokmaz.hatta biri kötü kokuyorsa bunu küçükken iyi tuzlamamışlar derler.evet biraz garip ama her yerin ayrı bi adeti var.limonda bildiğim kadarıyla gözü besler.bebeğin gözleri cam gibi parlark olsun diye limon sıkarlar.eskiden öyleydi.şimdi kimse yapmıyor tabi:)

orada bebek ve annemi geziyor burada onları ziyarete gelirler hediyeler getirirler ev sahibi hazırlık yapar kaynar ikram eder bebeği tuzlamalarının nedenide ileride terlediğinde kokmaması içinmiş ben yartırmam çok doğru gelmedi bana

yo ziyarete gelir herkes
sadece kırkıncı gününe mahsus anne ve bebek gider
tuzu bebeğin ilk 40 gün az miktarda her banyo suyuna katarlar

sat olayı nedir ben anlayamadım açıklama yapan olabilirmi acaba bilmiyorumkismile

selam kızlar nasılsınız. canım sat, son adet tarihi demek. listeye baktığında son adet tarihi aynı olanların bebişlerinin cinsiyeti de aynı olmuş. tesadüf mü yoksa gerçekten böyle bir ilgi varmı bilemiyorum.

bu arada kaynar dediğin içinde tarçın olan lohusa şekeriyle yapılan lohusa şerbetimi?

peki bunu duydunmu kızım doğduğunda biraz sarılığı vardı bir büyüğümüz bana bebeğin bir yerine ufak bir çizik atmamı kanaması grekiyormuş o zaman geçermiş ayyyyyyy içim geçmişti yaptımam dedim o zaman ne saçma o eskiden miş hastane yokmuş ilaç yokmuş hadi bir mikrop kapsa bu sefer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…