2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

gardrop değil de şifonyer almayı düşünüyorum ve çekmeceleri olan ahşap yatak beşik kombinasyonu.
yetmezse şayet eşofmanlarımı vs koyduğum iki kapılı bir gardrobum var zaten diğer odada. ondan yer açabilirim bebişin eşyalarına. bebek odası yapmayı düşünmüyorum fakat yapsam bile ilk birkaç sene bebeğimden ayrı odada yatabileceğimi sanmıyorum.

kızlar ben bide şunu merak ediyorum odayı aldık diyelim bu odadaki yatak büyüyor 4-5 yaşına kadar kullanılabilir..bana oyüzden çok iyi geldi...neyse sormak istediğim konu şu
bu yataklardan aldık diyelim...ilk doğduğunda burdamı yatırıyoruz bebekleri...
bide o sepetler var yoksa o sepetlerdendemi alacağız..ne karışık işlermiş kafam karışıyor gereksiz birşeyde almak istemiyorum biyandan

ben bebegime oda yapicam ama son iki ay kala baslarim herhalde bekliyim biraz diyorum.
odada gomme dolabim var yanlizca yatak alicam oyuncak falan dizicem biz buraya tasinmadan ilk geldigimde satan kadinin bebegi vardi zaten ayni oda sadece yatak koyucam ust kattan alt kata yuvarlanmasin diye kadin merdivenlere koruma bile yapmisti heryer bebek resimleri doluydu simdi benim bebegimin resimleri ile dolucak allah izin verirse kadinda acayip temizdi gordum bu ev demistim bebegim olursa tam oturur kadin mutfaga bile bir cok bebek guvenligi icin onlemler almisti hepsi duruyo :) ama ben bebekken cocukken hatirliyorum annemin odasinda besigim vardi ilk sonrada hep misafir odasinda yatmistim odam yoktu cok sonra oldu bir odam kardesimle paylastigim simdi odada kardesim tek mutlu mesut yasiyo ama bana diyoki seni cok ozluyorum bende gerci kardesimede oda yapicam bos yatak odam var yazlari belki gelir beni gormeye arada

bende ilk yaklaşık 1 sene yanıma alırım sonra yaparım belki diye düşündüm
bi yandan da diyorum ha 1sene erken ha 1 sene geç baştan mı yapayım
çok kararsızım bu konuda
birde biz odaların birini bölmemiz lazım yani biraz tadilat lazım
1/2 günlük işi anca çıkar ama olsun belli de olmaz
acaba hamileyken mi uğraşmak zor olur bebek doğunca mı???
fikirlere açığım

ben kiracı olduğum için şaunda oda yapmayı düşünmüorum park ytaklardan alıcam 5+6 ay yanımda olur zaten sonrada yatağını diğer odaya koyup öle idare ederiz,,ama ev alınca kesin yaparım....

canım emzireceksen yanına o küçük beşiklerden/sepetlerden alabilirsin ki gece 2/3saatte bir emzirmek gerekiyormuş ardından alt değiştirme her mamadan sonra
yani her defasında bebek odasına gitmene gerek yok (bu tercih meselesi)
ben onun için şöyle yaza kadar havalar biraz düzelesiye kadar en azından yanıma alırım diye düşünüyorum sonra yaparım odasını
ama henüz tam karar verebilmiş değilim malesef

yatakların büyüyen modelleri bu yanında çekmece olanlar..benim baktığım modelinde yanı çekmeceli büyüyen modelinden alacağım inşallah...yeni doğduğunda bu yatakta yatarmı dersiniz yoksa çokmu büyük yatak korkarmı acaba

canim benim sahsi gorusum cok uzun sure alma yanina alisir gerek yok ben iki uc ay sonra koycam odasina kucak hele hic alistirmicam kendi odasinda alirsin ufak bir kamera biri sende biri onda zaten odalar yakin oda odasina alisir 1 yil fazla bence ben gecen tanidiga gittim bebek 4 aylik besigi var oturma odaisnda normalde orda kamera var mutfakta anne izliyo gece ise kendi odasina gidiyo kamerada birlikte anne 5 dakka bir yada ses gelirse bakiyo eger uyaniksa falan gidiyo odaya :) tamirat islerinide hamileligin cok ilerlemediyse bitir derim yada bebek gelince iyi hissetmyorsan kendini zamanin var .

saadetçim sen de üzülme sakın erkeklerin de hakkı var tabi biraz nefes almaya ama bazen sorumsuzca davranabiliolar canım,,cumartesi akşamı bizimki de arkadaşlarıyla buluştu saat 9-10 gibi gelirim dedi 12 de geldi haber vermedi bile ben de birsürü kızdım özür diledi,, ama sonuçta sorumsuzluk yaptı mı yaptı,,,biz kendimizi üzdüğümüzle kalıoruz,,boşver en önemli bebişler onlar iyi olsun yeter)

Ben bebeklerimin odasini beyaz yapicam hic renk kullanmiycam...

aksesuar da bari renk kullan şöyle cıvıl cıvıl

bende beyaz istiyorum yaparsam kız olursa lime-yeşil çingene pembesi aksesuar
oğlan olursa lime-yeşil tukuaz

Oda konusunda ben de çok kararsızım kızlar yaa...
Herkes başka bişey diyor....
Arkadaşlarımın çoğu bebek odası yaptı ve çok memnunlar, ilk 4-5 ay yanlarında sepet beşikte yatırdılar sonra bebeği kendi odasına aldılar...
Teyzem geçen yıl oğum yaptı. ılk zamanlar en az 6-7 ay kusmalar falan oluyor, yanında tutma lazım, sepet beşik uslu bebekse tamam amma hareketli nebekse 4. aydan sonra hareketlenmeye ve kalkmaya başlıyor o sepet beşiklerin de derinliği az dedi.. 6-7 ay yanında dursun (ikeanın beşiğinden aldı o) onunki gibi bir beşik almamı, 6-7 ay sonra istiyorsam oda yapmamı söyledi...
Bi arkadaş eşi benim eşim gibi sık sık seyahatlere giden biri.. Eşi seyahate gittikçe yanında yatırıyor bebeği, bebek 1,5 yaşına geldi daha hiç kendi odasında yatmamış....
Bi arkadaşım da bir pedagog dan duymuş bebeğin kendine ait bir odası olmasın onun gelişimi açısından daha iyi.. en geç 6 aydan sonra bebek kendine ait bir odada olmalı demiş...

Yani her kaadan başka bi ses çıkıyor....

pinarcigim haklisin sadece bir mesaj ya bu kadarmi zor dimi?
iste sorumsuzluk dogru diyosun saati farketmemismis saat 2 olurda naisl farkedilmez anlamam ben aksam disari cikmam genelde cikarsamda kardesim olurdu yanimda yada simdi esim oluyo bende cikiyim o zmana saati unutuyum mesaj bile cekmiyim erkek iste sinir ediyolar insani .

ozaman o beşiklerdende almak gerekecek demekki..6 ay kullanmak için oluyormuş oda nekadar az.....sonra bebek büyüdüğünden dar geliyormuş....

aslında bizde odayı sonra yaparız diyorduk ama bende düşündüm ha 6-7 ay sonra ha 6-7 ay önce hazırlıkları yaparken alalım gitsin ya ben durmadan bebek hazırlığı yapmak istemiyorum ...şimdi hazır hevesim varken hepsini yaparım diye düşündüm...bide mevlütte falan millet geliyor odasını görürler bari..herkez meraklı şimdi odasına bakalım falan derler işte iyi olur..evdede 2 odam boş..taşınırlen birini pembeye birini sarıya boyamıştık...şimdi kız olduğuna göre pembe odayı hazırlarım diyorum..bayada büyük odamız...

canim kusma dedin aklima geldi allah korusun aman ama bebekler kusuyo sonra nefes alamiyorlarya bebekler icin ozel yastik gordum delikleri var bebek nefes alabiliyor kusar yada donerse nefes almasina olanak veren yastiklar var benmi cahilim bilmiyorum ama yeni gordum iyiymis dedim.

Hıı tabii bu arada bu her kafadan seslere eşim de şahit oluyor ve bak bi beşikle halloluyormuş, ne gerek var bi odaya 2002500 lira vermeye, 1 yaşına falan gelnce oda alırız diyor, ama ben oda yapmak istiyorummmmmm...

Bu arada ben de ya beyaz yada akçaağaç renginde alıcam mobilyayı, sadece kulplarını falan renkli ve şekilli alıcam. Renkli cıvıl cıvı nevresim perde ve aksesuarlarla renklendirmeyi düşünüyorum....
Çünkü büyüyen bşikli oda takımları çok rahat 10 yaşına kadar falan kullanıabiliyor, ama 6 yaşından sonra odayı beğnmiyorlarmış, beb büyüdüm ama bu oda bebek odası diye burun kıvırıyrlarmış.... (özellikle çok cicili bicili çiçekli böcekli oda alan arkadaşlarımın çocukları böyle diyorlarmış)....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…