Hamilelikten hassaslasmisindir canim birde ailen yaninda degil daha zordur senin icin ama bebegini dusun dogduktan sonrayi dusun ne guzel yalniz kalmiycaksin.
ben ilk baş çok istiyordum ama şimdi tereddüt ediyorum
elbise dolabını napacaksın??
(bide benim yatak odam küçük sayılır yatak oda takımım zor sığdı yani)
1 küçük hani büyümeyen beşik sığar ama elbise dolabı vs???
gardrop değil de şifonyer almayı düşünüyorum ve çekmeceleri olan ahşap yatak beşik kombinasyonu.
yetmezse şayet eşofmanlarımı vs koyduğum iki kapılı bir gardrobum var zaten diğer odada. ondan yer açabilirim bebişin eşyalarına. bebek odası yapmayı düşünmüyorum fakat yapsam bile ilk birkaç sene bebeğimden ayrı odada yatabileceğimi sanmıyorum.
ben bu odayı düşünüyorum bebişkoma
kızlar ben bide şunu merak ediyorum odayı aldık diyelim bu odadaki yatak büyüyor 4-5 yaşına kadar kullanılabilir..bana oyüzden çok iyi geldi...neyse sormak istediğim konu şu
bu yataklardan aldık diyelim...ilk doğduğunda burdamı yatırıyoruz bebekleri...
bide o sepetler var yoksa o sepetlerdendemi alacağız..ne karışık işlermiş kafam karışıyor gereksiz birşeyde almak istemiyorum biyandan
bende ilk yaklaşık 1 sene yanıma alırım sonra yaparım belki diye düşündüm
bi yandan da diyorum ha 1sene erken ha 1 sene geç baştan mı yapayım
çok kararsızım bu konuda
birde biz odaların birini bölmemiz lazım yani biraz tadilat lazım
1/2 günlük işi anca çıkar ama olsun belli de olmaz
acaba hamileyken mi uğraşmak zor olur bebek doğunca mı???
fikirlere açığım
Ben bebeklerimin odasini beyaz yapicam hic renk kullanmiycam...
saadetçim sen de üzülme sakın erkeklerin de hakkı var tabi biraz nefes almaya ama bazen sorumsuzca davranabiliolar canım,,cumartesi akşamı bizimki de arkadaşlarıyla buluştu saat 9-10 gibi gelirim dedi 12 de geldi haber vermedi bile ben de birsürü kızdım özür diledi,, ama sonuçta sorumsuzluk yaptı mı yaptı,,,biz kendimizi üzdüğümüzle kalıoruz,,boşver en önemli bebişler onlar iyi olsun yeter)
canım emzireceksen yanına o küçük beşiklerden/sepetlerden alabilirsin ki gece 2/3saatte bir emzirmek gerekiyormuş ardından alt değiştirme her mamadan sonra
yani her defasında bebek odasına gitmene gerek yok (bu tercih meselesi)
ben onun için şöyle yaza kadar havalar biraz düzelesiye kadar en azından yanıma alırım diye düşünüyorum sonra yaparım odasını
ama henüz tam karar verebilmiş değilim malesef
Oda konusunda ben de çok kararsızım kızlar yaa...
Herkes başka bişey diyor....
Arkadaşlarımın çoğu bebek odası yaptı ve çok memnunlar, ilk 4-5 ay yanlarında sepet beşikte yatırdılar sonra bebeği kendi odasına aldılar...
Teyzem geçen yıl oğum yaptı. İlk zamanlar en az 6-7 ay kusmalar falan oluyor, yanında tutma lazım, sepet beşik uslu bebekse tamam amma hareketli nebekse 4. aydan sonra hareketlenmeye ve kalkmaya başlıyor o sepet beşiklerin de derinliği az dedi.. 6-7 ay yanında dursun (ikeanın beşiğinden aldı o) onunki gibi bir beşik almamı, 6-7 ay sonra istiyorsam oda yapmamı söyledi...
Bi arkadaş eşi benim eşim gibi sık sık seyahatlere giden biri.. Eşi seyahate gittikçe yanında yatırıyor bebeği, bebek 1,5 yaşına geldi daha hiç kendi odasında yatmamış....
Bi arkadaşım da bir pedagog dan duymuş bebeğin kendine ait bir odası olmasın onun gelişimi açısından daha iyi.. en geç 6 aydan sonra bebek kendine ait bir odada olmalı demiş...
Yani her kaadan başka bi ses çıkıyor....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?