2010 eylül annelerinin beslenme ve kilo takibi..

dün yani 28+1 de tartıldım
54 ile başladım 63 kilo geldim
9 kilo almışım bende gebelik şekeri çıktığı için 10 gündür diyettetim ben 1 kilo vermişim oğlum 200 gr dan fazla almış
doktorum diyetine uyarsan 1 2 kilodn fazla almazsın dedi

sadece 1 kilo mu aldın
nasıl becerdin

bilmiyorum, etrafımdaki herkes şaşırıyor..
hiçbirşeyden kısmıyorum.. hazır dondurma da yiyorum hergün, çikolata da tatlı da tam yağlı süt de içiyorum..
ama tabi öyle aman aman yemek yiyen birisi değilim, üç öğün yiyorum ara öğünlerde muhakkak meyve yiyorum hergün. kiraz, kavun özellikle.
bir de yumurta yemiyorum, haftada bir belki aklıma gelirse sevmiyorum haşlanmış yumurtayı.
çalışmıyorum da evdeyim düzenli yürüyüş de yapmıyorum nasıl böyle oldu ben de anlamadım.
bebeğim de maşaallah 1 hafta önde bu arada gebeliğin başından beri
yani sanırım bünye meselesi

hiçbir yerimde ödem yok bu arada, yengem hamileyken yüzü dahil her tarafı şişmişti ve baya kilo almıştı..
bu şişliğe bağlı bir durumdu tabi doğum yaptıktan 15 gün sonra eski zayıf haline kavuştu.
kilolar çoğu zaman su tutmadan oluyor... doğumda da geçiyor endişelenecek bi durum değil yani

kızlar baslardan cok almsıtım 49 kilodan 28 haftalıkken 63 kiloydum. bu ay 2 kilo almısım. umarım her ay 2 kilo alırım. bebegimde 1900gr olmus

canım sıkılıyor o kadar dıkkat edıyorum hergun kosu bandında 4-4.50 km yuruyorum ekmek sadece kahvaltıda tost yapıyorum yagsız onun dısında ekstradan aslında hamıle degılken de hergun yedıklerım çıkolata ve dondurma ama anlamıyorum 27+5 gunluk 10 kılo aldım,doktorum 2 ay oncesınde 8-9 kılo alman ıyı olur cunku boyuna gore ıdeal o dıyordu sımdı de bu 10 nun ustune 8 kılo daha alırsın dedı bugun canım ıyıce sıktı bebek 1135 gr sonucta bebek 2 kılo daha alsa gerı kalanı bana yağ olarak gerı donecek alırsam kı önüne geçemiyorum ki dıkkat ettıhım halde cok korkuyorum duba gibi olmaktan boyum da 1.50 42.5 basladım işte gıdıyorum herhalde düzenli spor yapmasam ben yuvarlanıp giderdim dıyorum doktor süt olması için alacaksın dedı ama nasıl oluyor bu iş ,doğumdan sonra gıder mı ya offff...

zayıf hamile kaldığın için öyle hiç endişelenme. bu kilo olayı öyle bişeymiş ki her anne vücudu bebeğine göre kendi kapasitesince stok yaparmış. benim de boyum 1.60 ve 56 kiloydum çok da zayıf değildim normaldim ve kilo verdim 53 e düştüm ilk 3 ay içinde. yani verdiğim kiloyu geri aldım yani toplam4 kilo almış durumdayım aslında şuan ben de.. doğumdan sonra kesinlikle gider merak etme...

25+5 de 962 gr boyu 37 cm
26+5 de 1220 gr boyu 40 cm
28+1 de 1427 gr boyu 42 cm paşamın
doktorum 1.5 kilo gibi düşünebilirsin dedi

cnm masallh bebegne...

bır sey merak ettım cnm her hafta mı gdyrsun kontrole ya da ıkı hafta da mı?????

ben normalde 5 hafta da gıdıyrm

mayıs ayında hıc gıtmedım hazıran 9 da gıttım

temmuz 19 nda gıtcem 7 hafta olmus olcak???

herkes senın gbı sıklıkta mı gdıyo ya da seker cıktgı ıcın mı kontrol ıcın mı gdyrsn??

optm cnm

canım şekeer hastası olduğumdan daha sık gidiyorum
Allah korusun bebeğin kafasının büyümesi gibi bi durum oluyormuş
bundan sonrada 25 haftada bir gidicem

ben 30+1 haftalığım 45 kiloyla hamiş oldum ama şuan 67 kiloyum ne kullandıysamda herbi tarafım çatladı eşim in desteği olmasa kafayı yiycem ohaoldumsmile:çok üzgünüm:

slm kızlar bende yeni üye oldum eylül annesiyim ya dikkat ettim siz çok düzenli besleniyosunuz ben sizin kadar dikkat etmedim 63 kilo ile başladım şu an 71 deyim
sadece asitli yiyecekler yemiyorum et ve balık tüketemiyorum zaten ama bebeişimin sağlıklı olduğuna inanıyorum kıpır kıpır:sm_cool:

52 ile başladım 61 kiloyum 32+1 deyim. 31+2 doktora gittiğimde bebeşim 1860 gr dı:)

offff ya o zaman ben çok almışım 53 le başladım şuan 67 kiloyum akannehir32 haftalık hamileyim birde hiç doymuyorum :1shok:yemekten sonra hemen acıkıyorum nolcak ki böylekafamçokkarıştı üstelik bebeğim 30 haftalıkken 1300 gr dı yani ha bire kendime çalışıyorum offff offfffffakannehir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…