benim patronda oğlunu getirdi yanımıza iş öğretin diye
dün bana sen şuna senin yaptığın işleri öğrette sen raporluyken o yapsın
bende olur dedim
ama nasıl olacaksa ben 12 yıldır burdayım 6 ayda o nasıl öğrenecekse merak ediyorum
bende bırakmak istemiyorum canım kim çocuğunu bırakıp gitmek ister ama bakalım işte nolur o zamana kadararkadaşlar derdinizi ve stresinizi sizinle paylaşıyorum ve serzenişlerinize hak veriyorum istanbul gibi bir yerde tek maaş zorr ama bi 1 yıl dişinizi sıkın bebiş 1 yaşına gelince kreşler var verirsiniz yada kayınvalideniz anneniz bakar ama bebişe süt vermek için en az 1 yıl bebeğinizden ayrılmayın derim:teselli:
al benden de okadar 5 yıldır burdayım doğru dürüst izin kullanamadım izinlerde bile arıyolar hatta ameliyat oldum 15 gün raporluydum o dönemde bile 10 kere aradılar en sonunda iznim bitmeden geldim lanet olsun bunlaraee yuh yani ..
patron milleti değil mi al birini vur ötekine. bizimkide herhalde yas tutar.
kafasına tülbent sarıp gezer üzüntüsünden.1 ay gelmedim işe dört gözle beklediler.
yıllık iznimde bile acil iş var diyip çağırdılar. sanki battalgaziyim ben kurtarıcam şirketi
eyseki benim annemde kaynanamda genç ve bizim zilli kız iki trafında ilk torunu olucak bakıcak insan çok. kaynanama bırakmam annemi düşünüyorum annemde çok istiyo zaten ama henüz net bi karar vermiş değilim çalışıp çalışmama konusunda kızım doğsunda sonra bakıcam artık eşin de inşallah iş ulur bi an önce canım senin için dua edicemvalla nasıl olcak bende bilmiyorum, evimiz kira değil Allah tan kendimizin, benim ve eşiminde ayrı ayrı önceden birikmiş paramız var, zaten 4 ay d.izni 1 ay yıllık izin 6 ayda ücretsz almayı düşünüyorum zaten mecbur almak zorundayım bu süre içinde
bebeğimi bırakacak kimsem yok diyebilirim mecbur kalırsak aileler var ama anneler bakamaz benim annem 2 toruna bakıyor k.validemin bel fıtığı var görümcem işitme engelli onlara bıraksam evleri ters yerde arabamızda yok emcbur bakıcı tutmam lazım onuda bebek minikken bırakamam zaten para vermek lazım e mecbur bir sene çalışamıycambelki doğuma kadar iş bulursa eşim daha da rahatlarız inşallah bulur...
keske o zamana kadar, doğum yapanlar için yeni bi yasa çıksa..
mesela en azından ilk 1 yıl çalışmasalar ücretli kaydirigubbakcemile3
ya da tamam o çoksa bari 1 gün çalışıp 1 gün izin yapsak
ee yuh yani ..
patron milleti değil mi al birini vur ötekine. bizimkide herhalde yas tutar.
kafasına tülbent sarıp gezer üzüntüsünden.1 ay gelmedim işe dört gözle beklediler.
yıllık iznimde bile acil iş var diyip çağırdılar. sanki battalgaziyim ben kurtarıcam şirketi
peçemi açabilmem için bulunduğum iş yerinde sırf kadınların
olması lazımm zemuszemus qerçi öyle iş yerleride var ama eşim beni kesinlikle
çalıştırmaz ki.. zaten qayet qüzel bi maaş alıyor ve kendi iş yerimiz..
evimde kira değil.. tapu qibi de arkamızda peder var..
maddi manevi rahatız yani şimdi bide 1 yıla kadar bi ev daha alıcaz oranın
kirasınıda alınca dahada süper olucak inşşş:dance:
benimkide sen bebeğide buraya getir buraya bi oda yaparız diyo, ama bizim firma büyük bi kreş olsa çok makbule geçerdi valla fabrikalarımız istanbulda olsa kesin olurduda genel müdürlük binasında olmuyo iştee..hahay tabi patronlarda öyle diyodu zaten geçen konuşuyoruz diyoki bana sen yokken 4 ay nasıl idare edicez sabah seni alırız öğleden sonra çıkarsın olmazmı izin yapmasan -tatlicadiarzu- çüş dedim yani
ana dikkat et senin yerini kapmasın sonuçta oğlu
benim bi arkadaşım vardı ya martta doğum yapacak
onada patronu 40 ı çıktıktan sonra haftada 3 gün gelirsin demiş
dedim sakın kabul etme
el kadar bebek ne yapsın sensiz
çok düşüncesizler çokk
bizde kiracıyız maalesef senin kaynana iyiymiş ben güvenip bırakamam asla. kendine zor bakıyo zaten
canım evimiz kira olmasa belki okul çağına kadar çalışmayı düşünmezdim
ama kira olunca zor
neyseki kayınvaldem yakın bana, o mis gibi bakar çocuğuma
zaten o olmasa düşünmem çalışmayı
aynen biizmkide bi ara dedi onu ünv. okuyan oğ*lu var da keşke onun tatiline denk gelseydi dedi hem çok güldüm hemde sinirlendim ne dediğinin farkındamısın sen dedim yıllık izne çıkmıyorum doğum iznine çıkıyorum dedim. sonra dedi sen çıkmadan 1 2 ay önce birini alsak öğretsen sonra sen izinden dönünce çıkarsak dedi. benim yaptığım işi 2 ayda öğrenebilecek biri varsa buyur getir. ee sen diyosanki öğrenir yapar o zaman ver tazminatımı çıkar beni işten dedim sustu kaldı.benim patronda oğlunu getirdi yanımıza iş öğretin diye
dün bana sen şuna senin yaptığın işleri öğrette sen raporluyken o yapsın
bende olur dedim
ama nasıl olacaksa ben 12 yıldır burdayım 6 ayda o nasıl öğrenecekse merak ediyorum
bizimkide böyle zaten akşama kadar yatıyo pis kadınbenim kaynanam görümceme zor bakıyor benim bebeğe mi bakacak. zaten yazın akçaydalar hiç bakmaz :sinifsinif:
benim kaynanam görümceme zor bakıyor benim bebeğe mi bakacak. zaten yazın akçaydalar hiç bakmaz :sinifsinif:
bugün sizleri okumakla yetindim ama bişey dikkatimi çekti
sizin yosunlu popo muhabbetinden sobnra
bende mi öyle ama o reklamın yerinde erorr yazıyo silinmiş yani
sizde de öylemi
bende hiç öle bişiy yok ya nerde o dediğinizzznerdeeeeeeeeeeee silinse keşkeeeeeeeeee her yan yosunlu popo duruo kaydirigubbakcemile3
valla öyle ya keşke devlette çalışsaydım diyorum amannnn kpss yide kazandım bi halt olmadıki yaaaaaaaa yerleşemedimmmm
bende hiç öle bişiy yok ya nerde o dediğinizzz
aaa kendi eşleri doğum yapsa sokağa çıkarmazlar 6 ay, milleti ayırıyolar çocuklarından.
bencede sakın kabul etmesin o onun yasal hakkı. işten de çıkarırsa versin mahkemeye.
uklacım umarım herşey istediğin şekilde olur:Saruboceq:üzüldüm valla
e ozaman çalışma zaten ne gerek var yani oturup güzel güzel bebişini büyütürsün o büyürken bi tane daha yaparsın beraber büyürlerrr ne güzelllpeçemi açabilmem için bulunduğum iş yerinde sırf kadınların
olması lazımm zemuszemus qerçi öyle iş yerleride var ama eşim beni kesinlikle
çalıştırmaz ki.. zaten qayet qüzel bi maaş alıyor ve kendi iş yerimiz..
evimde kira değil.. tapu qibi de arkamızda peder var..
maddi manevi rahatız yani şimdi bide 1 yıla kadar bi ev daha alıcaz oranın
kirasınıda alınca dahada süper olucak inşşş:dance:
bizde kiracıyız maalesef senin kaynana iyiymiş ben güvenip bırakamam asla. kendine zor bakıyo zaten
e ozaman çalışma zaten ne gerek var yani oturup güzel güzel bebişini büyütürsün o büyürken bi tane daha yaparsın beraber büyürlerrr ne güzelll
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?