evet canım hamileyken atlattım 1 ay filan oluyo. şimdi önce eşim hastalandı akşam gittiğimde evde yatıyodu hastaneye gidelim dedim bekleyelim yarın gideriz dedi neyse ben işe geldim sabah sonra çok fena oldum inanılmaz bi halsizlik öksürük mide bulantısı hemen eve gittim sonra yattım doktorumu aradım şehir dışındaydı ateşini düzenli kontrol et yükselmemesine dikkat et ve bol sıvı iç dedi. hastaneye gitmedim çünkü hastanelerde de artık kimse lgilenmiyo okadar çok grip vakası varki. evde kendi kendime iyileştim eşim çok iyi baktı bana saolsun 4 gün hiç kalkmadan yattım ateşimi kontrol ettim sürekli. akratdan bitki çayı yaptırdı bana onu içtim çorba taze sıkılmış meyve suyu derken sonunda ayağa kalktım çok şükür.
evet canım hamileyken atlattım 1 ay filan oluyo. şimdi önce eşim hastalandı akşam gittiğimde evde yatıyodu hastaneye gidelim dedim bekleyelim yarın gideriz dedi neyse ben işe geldim sabah sonra çok fena oldum inanılmaz bi halsizlik öksürük mide bulantısı hemen eve gittim sonra yattım doktorumu aradım şehir dışındaydı ateşini düzenli kontrol et yükselmemesine dikkat et ve bol sıvı iç dedi. hastaneye gitmedim çünkü hastanelerde de artık kimse lgilenmiyo okadar çok grip vakası varki. evde kendi kendime iyileştim eşim çok iyi baktı bana saolsun 4 gün hiç kalkmadan yattım ateşimi kontrol ettim sürekli. akratdan bitki çayı yaptırdı bana onu içtim çorba taze sıkılmış meyve suyu derken sonunda ayağa kalktım çok şükür.
ateş 37,5 olduğunda üzerimi örtmedim kendim düşürdüm ateşimi yani.Ateşin yükselmiş miydi?
nasılya hamıleyken domuz grıbımı oldn test falan yaptrdınmı
ya kızlar şu aşı konusunu napcaz yaa dün sağlık ocağı 16 haftadan küçükse aşılayamıyoruz demişti sağlık müdürlüğüyle görüştüm öle bişi yok yanlış bilgi vermiş aşılama 1 haftalık gebe bile olsanız yapılıyo ancak 20.haftanın altındaki gebeler için yeterli çalışma yapılmamış onun için 20 hafta altına imza alınıyo ve formda herşey yazıyo dendi.yani 20 hafta altındaki gebeler için iş şansa kalmış
of senin işin çok çok zor ya hem gündüz hem gece çalışıyosun ne zaman eve gidiyosun ne zaman dinleniyosun. nolucak öyle ya yazık değilmi sana. işi bırakmayı düşünmüyomusun
Kızlar bugünkü vatan gazetesinde domuz gribi aşısıyla ilgili ilginç bir yazı var, siz de bir bakın isterseniz.
çayın içinde ıhlamur zencefil papatya kuşburnu filan vardı. mide bulantısından zor yemek yiyodum ama aç kalmamaya dikkat ettim taze portakal nar greyfurt suyu içtim ve hep yattım. bu çayı tavsiye ederim kızlar çok işe yaradı
Günaydın kızlar, nasılsınız bu sabah?
Ben bomba gibiyim, dün ikili test için doktora gittim, fetal biyometri ölçümü yapıldı, ufaklık epey uğraştırdı, doktor 2 saat didindi, 3 defa girdim çıktım muayeneye, ama herşey normal çıktı, ellerini, kollarını, bacaklarını, beynini, kalbini, midesini, böbreklerini, mesanesini bile gördük. Boyu da 6.5 cm olmuş. SAT'a göre 5 gün ileride gidiyor, çok hareketli, sürekli ayakta duruyor, doktor probla iteklediğinde düşüyor sonra yine tırmana tırmana ayağa kalkıyor, çıldırttı doktoru, veeeeee bizimki yiğidin malı meydanda der gibi oturdu açtı bacaklarını pipisini gösterdi. Kızlar grubun 4.erkek bebeği göründü :)
Bu arada epey yazmışsınız dün, oku oku anca bitti
Doktora da grip aşısını sordum, yeni gelen aşılarda korkulacak birşey yok, hamileler yüksek riskli guptalar, 14. haftan dolduktan sonra yaptır dedi.
kızlar gunaydın sabah sabah cıddı bır badıre atlattık sabah esım cep tlfonumu sarza takarken bır msj gordu saat 8 15 falandı.dıyorkı seda sayanın pepsı kampanyasından 10 bın tl odul kazandınız su numarayı arayın fılan.bende aradım tabıkı bayıla bayıla.tlf dakı adam kıro gıbı konusuyordu.bana parayı ancak bankamatıge gıdıp kredı kartımı sokup aynı andada tlfonda konusup oyle alabılecegımı baska bır yolunun olmadıgını soyledı.bende nasıl guvenebılırım sıze baska bır yolu yok mu parayı almanın dedım.oda yok malesef sıstem boyle dedı.kac dk bankamatıge gıdebılecegımı sordu gıderım o sorun degıl dedım.esım cıkmıstı evden aradıgımda.esımı aradım gorumcemın oglunu soguk dıye okula bırakıyor bıraktı geldı .ınternetı actık pepsıye gırıp aradık pepsıyı.adam ucuz atlattınız dedı verılmıs sadakamız varmıs karttan galıba sıfreyı okuyup paralarımızı lupleteceklerdı.zaten esımı aradıgımda adama hıc guvenmedıgımı acıl gelmesı gerektıgını soylemıstım.8 yıl tezgahtarlık yaptım galıba artık tlfondada olsa ınsanları cozebılıyorum.bılgınız olsun dıye yazdım
çok geçmiş olsun canım ya
demekki dedikleri kadar öldürür süründürür durumu yok. düzgün beslendikten sonra sorun olmuyormuş zaten
neyse rahatladım bende şimdi yazdıklarını okuyunca. umarım bu hastalıkla karşılaşmayız
kızlar benımde çarpıntım oluyor yaaaa sizdede oluyormu kasık agrm olyr arada ama normldır dıye dusnyrm ama carpntım ılerlermı acaba
gunde 1 kere falan denk gelebılıyor
canım muhtemelen senin geçirdiğin domuz gribi diildi çünkü iki ebe arkadaş ve bir sekreter arkadaş geçirdi burda çok kolay atlatılmıyo kız artık hayırlısıyla ölsem diye dua ediyormuş iyileşene kadar gözlerinin altı madde bağımlılırı gibi görünüyordu ve hastanede müdahalelere rağmen ateşleri 39 un altına düşmüyordu.gerçi şöyle bir iyi tarafı var bebeğe geçemiyor hastalık ama annenin hayatını tehtidediyor tabi.yinede geçirdiğin gribin domuz gribi olmasını temenni ediyorum artık bağışık oluyorsun zaten
Az önce hastaneden geldim. Elimde pozitif domuz gribi testiyle birlikte.
Şu işe bakın ki halamla domuz gribi üzerine ikinci röportajımı yaptığım sıralarda meğer bu domuz virüsleri benim içime girmişler, fink atıyorlarmış.
Cumartesi akşamı başlayan üşüme ve halsizlik, Pazar günü devam eden bir kırgınlığa ve nezleye benzeyen bir duruma dönüştü. Pazartesi sabahı giderek artan yorgunluk öğlene doğru 37′yi biraz geçen bir ateşle devam etti. Ateş yükselip de üstüne kas ağrıları da eklenince halam direk Tamiflu’yu başlattı.
İyi ki de yapmış. “Bakteriyel bir durum da olabilir mi?” endişesiyle “Acaba antibiyotiğe mi başlamalıyız” sorusu da gündemdeydi. Ancak dün gece 39′a yaklaşan ve ilaçla birlikte bile düşmeyen ateş ve ciddi kas ağrıları halamı bunun domuz gribi olduğuna inandırmıştı. Nitekim bugün gittiğimiz doktor daha muayene sırasında “Domuz gribine benziyor” derken laboratuardan telefon geldi: “Sonuç pozitif”.
Ben böyle bir kas ağrısı görmedim. Gerçi domuz ya da değil, “Grip adamı paçavraya çevirir” derler ya, aynen öyle. Demek ki hayatımda doğru dürüst grip olmamışım. Saç diplerim, başım, boynum, kulaklarım, gözlerim, göz yuvalarım, elmacık kemiklerim, dişlerim, omuzlarım, belim, kalçam, bacaklarım, ayaklarım kısacası HER YERİM ağrıyor. Dün gece kâh ateşten, kâh ağrıdan uyuyamadım. Bugün ateşim düştüğü için daha rahatım ama ağrılar devam ediyor.
İşi karıştıran şey tabii ki gebelik. Hamile olmasaydım Tamiflu’yla birlikte bir kas gevşetici ya da güçlü bir ağrı kesici alırdım, bu ağrılarım büyük ölçüde hafiflerdi. Oysa şu an çok daha hafif bir ağrı kesici-ateş düşürücü almak durumundayım, o da geçici bir süreliğine ve ancak belirli bir yere kadar etkili oluyor.
Neyse ki ilaçların da, gribin kendisinin de bebeğime bir zararı yokmuş. O içeride taklalar atmaya devam ediyor. Tabii ki almasaydım çok daha iyiydi, ancak şu aşamada domuz gribi tedavisinde kullanılan ilaç Tamiflu olduğu için ve de ben alabildiğim için şükrediyorum.
Sonuç olarak bayram tatilini geçirmek üzere geldiğimiz annemlerin evinden yayın yapmaya devam ediyorum. Deniz’de henüz bir şey yok (ki zaten onun önceden geçirmiş olabileceğini düşünüyoruz) ama olur da kapmışsa okulda yaymasın diye o da birkaç gün evde kalacak.
Bugün gördüğüm doktor aşı olmamış olmamın hata olduğunu söyledi. “Gebelerde çok ağır geçebiliyor, neyse ki hemen Tamiflu’ya başlamışsınız. Yine de aşı olmanız gerekirdi” dedi. Olabilir, kendi fikridir. Bebeğime bir zararı olmadıkça ben bu şekilde geçirmiş olmayı tercih ediyorum.
Herkes “korkulacak bir şey yok” diyor. Bence de yok. Kas ağrısı pek fena, ama sadece beni etkiliyor. İlacımı alacağım, dinleneceğim, geçecek, gidecek. Bu sayfa da böylece kapanmış olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?