2010 Haziran Anneleri Doğum Çantamıza Neler Koyduk veya Koyacağız?

CLeOpaTRa

Mina ile Yasir'in Annesi
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2008
6.908
34
358
36
Kızlar ben daha doğum çantamı almadım ama
içine koyacağım malzemeleri ve ihtiyaçlarımı almaya başladım artık..

..Bebeğim için..

-bebeğim için 2 takım hastane çıkışı
-3 takım içlik
-biberon
-emzik:ecrin_bebek:
-yeni doğan bebek bezi
-alt değiştirme yatağı

..Kendim için..:hulya:

-2 pijama takımı
-1 qecelik
-hasta bezi
-makyaj setizemuszemus
-tarak,parfüm
-iç çamaşırları

şimdilik bebeğim ve kendim için bunları çantama koymak üzere hazırladım..
qeri kalanınıda yavaş yavaş tamamlıcam inşallah..

Sizler neler aldınız çantanıza koymak için? yada neler alıcaksınız?
burdan paylaşalım ki unuttuklarımız şeyler olursa da aklımıza qelir..
Hep birlikte fikir edinmiş oluruz..

Son düzenleme:
güzel bir sayfa olmuş ama birden içim ürperdi çok şükür hızla geçiyor günler ve inş sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi ben doğum çantası için gecelik konusunda biraz tereddütlüyüm aslında çünkü ben hastanede giyebileceğim tarzda gecelikleri pek sevmiyorum eğer sezeryan olursa da gerek yok diyorlar bakıcam en son onu kayarım gerekirse herhalde ayrıca ben yanıma kendim için pike takımıda alıcam hastane yataklarında o şekilde yatma istemiyorum bir öneri...

evet canım bende yanıma pike takımı almayı düşünüyorum..a.s

bende kendim için 2 takım pijama 1 düzine iç çamaşırı çok lazım olucak göğüs pedi vede kadın pedi bebeğim için şimdilik çantaya koymadım ama hazırlıyorum aldıklarım 3 tane tulum çıtçıtlı badiler çorap henüz gerisinialmadık daha zaman çok var hepsi alınır zamanla bu hazırlıklar çok heyecan verici çok tatlı

evet insan sabırsızlanıyor ve heyecanlanıyor
ben biran önce çantamıda alıp içine qerek herşeyi doldurmak istiorum
şurda 3 hafta sonra ben 7. ayıma qiricem ve 7. ayımdan itibaren çantamın hazır olması lazım boshayallersmile

evet haklısın erkende sürpriz yapabilirler bebişler heleki ben kesin erken olur benim doğumum 7. ayı bile beklememem lazım herşeyin hazırlanması gerek şimdiden allahımhepimize kolaylık versin doğumda hayırlısıyla vede sağlıklarıyla gelsin meleklerimiz

evet canım ne olcağını kimse bilemez
bebişlerimize her an hazırlıklı olmamız lazım....:ecrin_bebek:
sonuçta onlar qelmek istedikleri zaman biz onları tutmak istesekte tutamayız boshayallersmile

merhaba ... bende 2009 hazıran annesıyım :)
hamıleyken bende burdaydım zaman okadar cabuk gecıyorkı ınanamıyorsunuz :)
ben ıstıosanız neler koydum belkı fıkır olur sızın en onemlı sey bolbol ıc camasırı kesınlıkle,
hasta bezını bana hastaneden verdıler oyusden koymadım.
1 gecelık 1 pıjama takımı bana yyettı herkesın kendı tercıhı ama bol koysanızda ıı olur yedekte dursun.
bebegım ıcın tulum en rahatı , bebek bezı alın muhakkak cunku hastanede ıstedıgınız marka olmayabılır...
sabahlık mesela yururken korıdorda ustunuze gecırırsınız ,hanı makyaj felan ben hıc almadım zaten yapıcakda halım yoktu deodorant bıle sıkmayı onermıolar ozellıkle gogus kısmına bebek anne ve mme kokusunu alsın dıye.
zaten benım ılk gun cok emzırdım dıye 2. gun meme yara olmustu (( sız sız olun muhakkak ılk gun dr ları ve hemsırelerı dınleyın bı memede 15 dak sonra dıger memede 15 dak emzırın yoksa benım gıbı 40 gun tepıne tepıne emzırırsınız ( cok yazdım ya k bakmayın allah saglıkla kucagınıza almayı nasıp etsın :)he bıde unutmadan bolbol uyuyun su sıralar :))

teşekkür ederim canım :ecrin_bebek:

kızlar hani diyosunuzya bol bol iç çamaşırı koydum çantama diye..lohusa çamaşırları mı alıyosunuz normal mi?

bence çok abartmayın çantayı olduğu gibi geri getirisiniz yoksa..
ben kızım için 1 tane hastane çıkışı , bitanede doğduktan sonra giydirmek için aldım.
battaniye,ana kucağı,bez..biberon falan almadım gerek olmadı.zaten 1 gece kaldım hastanede..
kendime bitane gecelik,1 tanede eşofman takımı aldım.bol bol iç çamaşırı özellikle sezaryen olacaklar.
kanama oluyoo.mutlaka alın yanınıza..makyajlı gitim zaten doğuma.çıktığımdada hafif yaptım..
fotoğraf makinasını sakın ama sakın unutmayınnn..biz aldık ama yağmuru çekmekten kendimizi unuttukklmaz:
şimdilik aklıma gelenler bunlar...

dün kendim için hastane çantamı ve qöğüs pedimi aldım kızlar..
qöğüs pedimi bebedor'un aldım siz hanqi marka düşünüorsunuz?

ben de lansinoh aldım, kremi ve göğüs pedini..özellikle içinde az sayıda olandan (24 tane) aldımki memnun kalmazsam değiştiririm diye..

kızlar bence göğüs pedi yerine biraz tuzlu da olsa göğüs kalkanı alın bölece göğüsleriniz ıslak kalıp yara olmaz avent önerebilirim
bi de göğüs uçları küçük olanlar ya da içe dönük olanlar muhakkak silikon göğüs ucu bulundurun bunda da avent en iisi ben tam 4 ay bu uçla emzirmek zorunda kaldımm

bebek için en çok bez ve de alt değiştirme örtüsü kıyafet de ben 2 hastane çıkışı 1 tulum koydum hepsinide kullandım
kendiniz için yaz çok sıcak olucak şöle en incesinden 2 pijama takımı yeterli
ben normal doğum yaptım devlet hastanesinde 2 gece kaldım
inanın hasta bezini tam 1 hafta kullandım çok lazım oluyo

pamuk da koyun çünkü normal doğum da alttan dikişler oluyo her wc den sonra baticonlamak mecburiyetinde kalınıyo
sabahlık muhakkak

emzirme sütyeni ve atleti 2 şer tane ne me lazım süt çok olur akar ora bura batmasınnnn

peçete ya da havlu kağıt

şimdilik bunlar geldi aklımaaaaa

ayyyyyy arkidişimin dediği gibi bol bol uyuyun son aylar ve bebişlerin geldiği ilk 5 6 ay uyku ne yazıkki puf uçup gidiyooooo

allah hayırlı ve kolay doğumlar nasip etsinnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…