2010 Haziran Anneleri Doğum Çantamıza Neler Koyduk veya Koyacağız?

evet canım inşallah normal doğum yaparız..
verdiğin qüzel moral için teşekkürler gulyhas olumunekankayizsmile

Canım merhaba.ben 2009 annesıyım.ve mecburen 41.haftada sezeryan oldum. illa normal doğum dedığım için bekledık ama kızım gelmedi.neyse sezeryan öyle sandığın kadar zor değil.hatta dığerınde çektığın sancılar düşünülürse çok çok kolay.benım amleıyata gırmemle kızımın doğması tam 20 dk.surdu.20 dk falan da dıkıişler işte bı 40 dk falan hepsi.ayrıca 1 gece kaldım ve ertesi gunde ayakta rahatlıkla dolaşıyordum.öyle gunlerce yatılmıyor yanı hatta 3.gun yemeğimi bıle yaptığımı biliyorum.bebeğimi de kımselere bırakmadan gece gunduz ben kalkıyodum ağlıadığında.tabıkı bı kaç gun dikişlerin acıyor ama normal doğumu da dıkışsız atlatan yok gıbı muhakkah kesık oluyo.e onlarda vajınadakı dıkışlerden dolayı ağrı duyuyolar.velhasıl doğumun ağrısız sızısız olanı yok.allah hepinizi bı avazda kurtarsın sağlıkla bebişlerinize kavuştursun inşallah.opuyorumnanaktan

Maşallah sana canım..
Allah bizimde yardımcımız olsun.. doğru diosun ağrısız doğum diye bişi yok
illaki acı çekicez .. dünyaya bir insan qetiriyoruz kolay mı bilmiyorumkismile
ama inşallah en az derecede acı çekeriz ..:Saruboceq:

Dün dr.da ididm kadın sezeryan olmuş.Baş ağrısından ölüyordu resmen çok kötüydü.Tabi herkesin farklı olur ama ben sorun olmadıkça normal taraftarıyım.sonuçta sezeryan ameliyat doğum şekli değil.Başka bir bayanda vardı normal doğum yapmış ama gayet iyidi 3 gün olmuş.Sezeryan olanlar çok zor hareket ediyordu.Zaten apandist ameliyatı olduktan sonra çok kötü olmuştumO yüzden sezeryan istemiyorum.o daha büyük.Hakkımızda hepimizin hayırlısı

maalesef doğum şeklıne bız değil bebişlerimiz karar verıyor:)).benım kızım 41.haftada hala kanala gırmemişti.baktık suyu azalıyo mecburen sezeryana aldı dr.
tabı kı sez. doğum şeklı değil ama sez.de çok korkulacak bişey değil.ben mıgren hastasıyım mesela ama hiç ağrı yaşamadım doğumdan sonra.ağrıyı yapan epidural.ha epidural almadan eskı yöntem çatır çatır doğuran için sorun yok tabı ama alıncaksa ıster normal ıster sez.epiduarli verıyolar zaten.hakkınızda hayırlısı olsun.

haklısın canım...

hangi hastanede doğum yaptın??

herkesin farklı oluyor işte canım
kimisinin normal doğumu çok ağır qeçiyor
kimisininde sezeryanı çok ağır qeçiyor
bazende tam tersi..
Allah yardımcımız olsun..

gecelik kısa olduğu için farklı bir gri gecelik aldım. üstünde fotosu olmadığı için çekemiorum.
sabahlık ve pijama takımı bunlar.

Benim ikinci doğumum. ılk doğumumda çok hatalar yaptım. Aldığm bütün çamaşırlar gecelikler hamilelik öncesi bedendi :) Doğumdan çıkınca şok oldum. Doktora eminmisiniz içerde bi bebek daha varmı diye sorduğumu hatırlıyorum. Tabi o çanta boşa gitti. Anne gidip kendi geceliklerinden getirdi kocaman çamaşırlarla beraber. Ben de gecelikten nefret ederim. Ama asla pijamayı tavsiye etmiyorum. Özellikle sezeryanla doğum yapanlar için. Çok can acıyor. Hem de devamlı hemşireler gelip kontrol ediyolar. Gecelik rahat oluyor. Şimdi 9 aylık hamileyim. Çantama uzun hamile çamaşırları koydum. C&A mağazasında şık gecelikler var onlardan iki tane aldım. Bir tane de Aysho dan pijama takımı aldım. Size tavsiyem süsü püsü bırakın ki ben accayip süslü bir hatunumdur. Rahatınıza bakın, zaten ağrılarınız olacak. Bir de doktorları dinlemeyin mama verin diye yazan biri vardı. Sakın öyle bir hata yapmayın ilk süt çok önemli bebeğiniz aç da kalsa ona sakın mama vermeyin. Merak etmeyin açlıktan ölmez ama mama verirseniz alışır anne sütü almaz bir daha. ılkinde ben de aynı hatayı yaptım şimdi kendime çok kızıyorum. Ama bu sefer yapmayacağım sırf anne sütü vereceğim.

valla ben bol aldım pijamamı ve geceliğimi. zaten boy 174 bol da paspal durmuyo ki durursa eltim terzi daraltır sevimli, spor şeyler aldım ki evde de rahatla kullanabileyim..
hazırladım ben çantamı 3 hafta önce. hazırlıklı olalım dedik ne demişler olmaz olmaz deme hiç olmaz olmaz cicim =)

Bebegim icin
Yalnizca cikis icin ne giydireceksem o lazim (onu da cantaya koymayi dusnmuyorum)
Kendim icin

rahat onden dugmeli pijama
ic camasirlari
sut vermek icin onden acilan sutyen
corap
korse
gogus ucu kremi ve catlak krem
steril pedler
dis fircasi,dis macunu
sivi sabun (hastanede var ama sivi degildi)
makyaj malzemeleri

en cok kendim icin hazirliyorum cantayi bebise birsey yok :))

yine var da aklima gelmiyor

bebiş için:
1 tane hastane çıkışı,1 tane zıbın takımı
yeni doğan bebek bezi,unibeby ıslak mendil.
emzik,minik biberon.
ağzını silmek için mendil.

kendim için:
2 tane pijama takımı
iç çamaşırları
emzirme sütyeni,atleti
göğüsucu kremi
hijyenik pet,hasta bezi
makyaj malzemesi
kirli torbası
çorap(sezeryan yapacağım için )
terlik
sabun
bunlar yeterli bence..

pembesini ben aldım.kocişim beğendi.zemuszemusçocuğum erkek ama ben pembiş seviyorum ne yapayım.:ecrin_bebek:

ben çantamı hazırladım 1-2 hafta önce...
cuma günü dr çantan hazır olsun her an gelmeye kalkabilir zaten bir ara az daha doğuruyodun dedi...
herşeyim tamam..bebişin gelmesini bekliyorum..:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…