2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba hanımlar, buradaki sayfalar o kadar hızlı ilerliyorki yetişebilene aşkolsun, e bende pek bi damdan düşer gibi geldiğimden aradaki bağlantıları kuramıyor pek bi sazanlaşıyorum, hatta bi önceki yazıma ne cevap verildi onu bile bulamadım şimdi. Neyse alışacağım artık hızınıza

İzninizle size bi sorum olacak, benim başından beri devam eden bir tansiyon sıkıntım var, hoş bu şimdiye kadar hep hastane ölçümlerinde yüksek seyreden beyaz önlük sendromu denen bir haldeydi, evdeki kendi ölçümlerimde maşallah hep normal seyrediyordu, amaaa dün akşamdan beri bende bi gariplik var bunu kendimde hissedebiliyorum üstelik çünkü büyük tansiyonum 13-14 hatta çoğunlukla 13,5 olarak devam ediyor. Bu öğleden sonra hala böyle olunca doktorumuzu aradım o da bu haftalar için normal olduğunu önemli olan küçük tansiyonun 8 i geçmeemsi gerektiğini söyledi, v e dinlenmemi tavsiye etti, ki zaten evde yatış durumundayım. Neyse sadede gelirsek szilerde durum nasıll, benim büyük ablamda hamileliğinin son ayında bu tansiyon sıkıntısı yüzünden sezeryan olmak zorunda kalmıştı ve bu benim beynimin bir köşesindede bende de böyle olacak diye kemirmekteeeee!!

aynennn canımmmmm bayanssulusmile bayanssulusmile aslında girerken sarıcaksın bigudileri çıkana kadar bozulmasn delikafadulden delikafadulden delikafadulden ayyyy ne güldümmmm yaaa sezeryan olucvak arkadaşlar için önemli canım hani kalakmıcaklarya belirli bi süre ayağa o yüzden önceden yaptırıyorlar. bende ne zman olucağını bilsem saçımın başımın dağılmayacağınıda önceden yaptırırım ama normal doğumda çıkışında o saç baştan eser kalmaz :umursamaz: hiç bişey olmasa terden sönerler neyse çıkıncaa şöe güzel bi duş alırızzz bebişler durursa tabi ohaoldumsmile canım normal doğum olursa doğumdan hemen sonra duş almak sütünün gelmes açısından önemli süt kanalları rahatlıyormuş hemen geliyormuş bende yengemden duydum oda yeni doğım yaptı valla kızın gıkı çıkmadı helal olsun ben olsam bütün apartmanı inletirim heralde kaydirigubbakcemile3 doğumda bile bağırmamış herkez çok şaşırdı hastanede sen epidural normal doğummu yapıyorsın dediler hayır dedi oda normal doğum.. ya herkezin ağrı eşiği farklı oluyor ben aslında adet dönemlerimdeki ağrıdan alışkın olmam gerekiyor yengem adet dönemlerinde bile o acıyı çekmemiş hiç ama bakalım ben nasıl olucam akannehir bilmiyorumkismile

Bende bilmiyodum böyle bi uygulama oldugunu dun doktor bir gun önce gelip kontrol,tahlil ve bilgilendirme yapilcak dedi.O yuzden dun sezeryanla ilgili hic bi bilgi vermedi kendisi sadece epidurel sezeryani tavsiye ederim dedi boshayallersmile
kızlar selam.. hayır dualarınızı almadan gitmek istemedim. şimdi hazırlanıyorum. kontrole gidiyos. sıla dedi ki bizim duamızı almadan gitme:) doğru da söyledi. dua edinde bu serseri dönmüş olsun:)

Canim iyi etmissin gitmeden ugramaklazemuszemus
Dualarimiz seninle ve mustafa cagdasimizla hic merak etme o yaramaz dönmemis olsa bile saglik haberleri iyi olsun yeter canimmm

Öncelikle geçmiş olsun canım.. bu aralar sayfalar hızlı ilerlemiyor aslında ama dediğin gibi bir kere kaçırdığın zma bi daha bulamıyorsıun nerde kaldığını en iyisi sen en son nerde kaldığı pcye de bi dosya aç kkda son okuduğum sayfa yaz oraya kaydet sonra direk o sayfadan girersin devam edersin geçmişi okumaya... bazı insalar hastane ortamında gerçekten çok geriliyor bendede öle fakat seninkinden farklı olarak bende evde bi sancın ağrım olsun hastaneye girer girmez geçiyor kaydirigubbakcemile3 nedense anlıyormu vuıcut nedir. Bütün belirtiler ortadan kalkınca tabi naz yapıyormuş gibi oluyorum bu sefer kimse inanmıcak hasta olduğuma kaydirigubbakcemile3 doğum sancıları da böle olursa yandık kaydirigubbakcemile3
Tansiyon olayına gelince yüksek tansiyon gerçekten önemli hamilelikte dikkat edilmesi gereken bi durum ama tabi senin elinde olan bişey değiil mümkün oldukça stresten uzak durman gerekiyor helede bu son ayda sende şiddetli baş ağrılarıda oluyordur yüksek
tansiyonun belirtilerinin en önemlilerindendir baş ağrısı.
Doğuma engel bi duruma gelmemsini istiyorsan ki dediği gibi gelebilir sıcakta larda tetikleyebilir tansiyonunh bol bol duş al hafif yiyecekler ye ve rahatlamaya çalış günde bi kaçkez ayağını kalp seviyenden yüksek biyere kaldır ve dinlenmeye çalış..

Son düzenleme:
yengeni kutluyorum valla rambo gibi kadınmış :lepi: valla canım ağrırsa bağırırım ne yapayım eyvahedigeldismile ben henüz nasıl doğum yapacağımı bilmediğimden bişey diyemiyorum yarın gitcez doktora bakalım ne olcak normal falan derse epidurali yaptırıp yaptırmamamkta kararsızım eşim yapma diyo adam korkuyo belden iğneyi duyunca tabi bakalım ne olcak ay azcık uzanıp uyumuşum rüya gördüm ya bebeğimi gördüm karnımda suratı belli ediyodu sırnaşık şey

Slm canim hosgeldin aramiza a.s.
Sen de lafin anladigin yerin gir konuya gitsin canim yoksa o konudan bu konuya geciyoz hep yetismek mumkun degil gercektenn kaydirigubbakcemile3
Tansiyonla ilgili hic bi bilgim yok canim ya sukur tansiyon sorunumda yok ama doktorun da normal oldugunu söyledigine göre korkma icini ferah tut derim.
Aklina kotu bisey getirme sakin hep iyi seyler dusunki hersey iyi olsun canimm olumunekankayizsmile

Koçişler bebişlerinin yüzünü görünce görüceklermi acaba bizi bir daha acaba kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

ee olsun okadar dimi ama 9 ay boyunca ilgi bizdeydi birazda bebişlerde olsun ..ama 9 ay boyunca yaptğımız nazların acısnı çıkarmasalar barii kaydirigubbakcemile3 bazen eşim şaka ile karışık sen bi doğum yapta ben sana sorcam diyor aklinialirimsmile aklinialirimsmile ama bilirim kıyamaz o bana kaydirigubbakcemile3

Canim normal dogum yapabilirsin derse igne falan yaptirma sakin bencede.Ama sezeryan olursa mecbur tabi boshayallersmile
Insallah yarina sende guzel haberlerle gelirsin canimm :Saruboceq:

evett çok doğru söylüyorsunnn bende başım niye ağrıyoe diye düşünüyordumm... YA galiba gerçekten sakinleşmem lazım, şu hikayeleri kendime adapte etmemem lazımmm ziraa etkilenmeden duramıyorummm. Tavsiyelerin için çook teşekkürlerrr uygulamaya çalışacağımmm ...

Dogumdan sonra ilginin yuzde 70 i cocukta oluyo canim.Hatta belkide daha fazlasi.Bu sadece esin icin gecerli bisey degil senin icinde ayni durum gecerli tabi.
Bebek dunyaya geldikten sonra öncelik hep bebeginde oluyo esler hep ikinci planda kaliyo ondan sonraa sempatiksalakcinni

Canim normal dogum yapabilirsin derse igne falan yaptirma sakin bencede.Ama sezeryan olursa mecbur tabi boshayallersmile
Insallah yarina sende guzel haberlerle gelirsin canimm :Saruboceq:

inş. sılam saol canım bakalım ne derse doktor yarına hayırlısı olsun artık bi şekilde fırlatcaz bebişleri akannehir

Aslında ramboya benzer bi hali yok minyon tipli biri kaydirigubbakcemile3 ama belli olmuyor işte kimin ne kadar dayanıklı olduğunu bunmu anladım sadece ben daha iri yapılıyım ondan ama en ufak bi hastalıkta düşüyorum yataklara:kedi: sanırım bünye ile alakalı bi durum. Bende kendime tutamam bağırırm gibime geliyor çünki arada yokluyor sancılar hemen ayyyy diyen ufak bir feryat koparıyorumm eşimle eyyvahh yandık daha senin doğum sancları başlayınva ne yapıcaz bilmem diyorr kaydirigubbakcemile3 ben araba bile kullanamam sen öleyken diyor
Epidural normal doğumu herkez yaptıruyor artık canım tehlikeli ve sakıncalı bi durum olsa bu kadar insan yaptırmaz sen içini ferah tut yeni bir uygulama olduğu için insanlar biraz tereddütlü davranıyor ..ona bakarsan genel narkozunda tehlikelileri var yani olucağı varsa bi şeklide olur ama sen iyi düşünürsen bişeycik olmaz...
Sende benim gibi heycanlı bi tipsen kesinlikle epidural hakkında konuş anaztezi uzmanınla aklının bi köşesinde kalsın derim ben.
Benimde normal mi sezeryanmı olucağı belli değil ama bebişimin normal doğum pozizyonunda Benim normal doğuma uygun olup olamdığımı 38.haftada yapıcağı çaı muaynesinde anlıcakmış doktor o yüzden bişey sölemiyor seninki söledimi sen ne kadar lıksın şuanda

valla ben 2,5 sene çektim nazını adamın benimki nazlıdır biraz sağolsun hamileliğin ilk dönemleri psikolojik açıdan berbattı benim için sürekli tartışırdık bunu ben naz yapıyorum diye anlamış naniknanik teyzesi konuşunca bunlar normal şeyler diye garibim sesini etmedi sonra. sevsin tabi kuzumu onu 9 ay ben hissettim karnımda her hareketini çok güzel bişey doğuncada onlar sevsin doya doya Şeniz

Doğru sölüyosun canım ee evin neşesi olucaklar inşallahh..:Saruboceq:
onun gülüşünü ilk adımlarını herşey ama herşeyi bizi herzaman heyecanlandıracak...
Artık kendimiz için değil onun için yaşıcaz..Hamile kaldığımdan beri bi çok olaya çok
farklı bakıyorum eskisi gibi gözü kara değilim ilk önce bebişimi düşünüyorum .
sonucunu düşünerek yapıyorum ne yapıcaksam...Anne olmak Böle bişey demekki....

Benim ilk dönemlerideee son dönemleride hep aynı hala en ufak bişeye ağlıyorumm :gitme:
Bi konuda Haklı Olsamda Olmasamda sonunda ağladığım için hep gönlümü alıyor canım eşim hakkını ödeyemem o yüzden gerçekten çok nazımı çekti olumunekankayizsmile
birde benimki öle böle ağlamak değil hıçkıra hıçkıra :sinifsinif: eşimde birden şaşırıyor temin bişeyi yoktu birden nasıl böle ağlamaya başladı diye adamcağızda ne yapıcağını şaşırıyorr :sm_confused:
öleki bazen ağladığımda öteki odadan duyyor koşuyor yanıma hemen düşün nasıl ağladığımı artık.. kaydirigubbakcemile3
Annemde sen hamilleiğinde çok ağladın bebişte senin gibi duygusal olmasa bari dediğinden beridir ağlamamaya çalışıyorum çünki anne üzüldüğünde oda onunla beraber üzülüyormuş...Annem ben sana hamile iken çok ağlamıştım bakl sende böle duygusal oldun diyor bilmiyorumkismile bebeğin karakterini etkilyor annenin hamilelkte
yaşadıkları :sinifsinif:

pamikcim ben şuan 34 haftalığm bakalım işte ne derse bende ona göre araştırcm evet aklıma yatıyo ama bendeki şans çöldeki talihsiz deve misali :))) of ya inş. tam 40. haftaya kadar durmaz benim zillim tabi hayırlısı ve sağlıklı olsun ilk düşüncem o da çünkü 10 temmuzda sınavım var hangisini düşüneceğimi şaiırdım ya

:roflol: :roflol: :roflol: ayy çok tatlısın yaa ne güldürdün benii

34.haftadaysan doktor normal doğum yada sezeryan ile ilgili bişey söleyecğini sanmıyorum canım.. bak benim 35. haftadayım halaa bişey sölemedi doktor
Çatı muaynesinden sonra diyip duruyor oda 38.haftada olucakmış ya diyorum bazen ya 38.haftayı beklemezse bebiş erken gelirse hiçmi b,lgi sahibi olamıcam nasıl doğum yapıcağım konusunda bilmiyorumkismile billimki ona göre piskolojimizi hazırlayalım dimi ama
Buarada hamişken okumak zor olsa gerek ALLAH sabır versin strest yapma ama temmuza kadar doğurusun heralde bilmiyorumkismile

selammmmmm kıssssslar ben geldimmm anca girdim eve bugün ama aklım hep sizdeydi

siz nasılsınızzz

yesicadan haber var mı?

esram şimdi heycandan deliriyordur ahh akşam bir arayayım onu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…