aynen katılıyorum begüm sana!canım ben doktorla konuştum %100 kesin sonuç vermez test dedi. çocukta bi sorun çıksa aldırcakmısın dedi. hayır dedim. düşün yaptırmak istersen 3 hafta sonra yapıcaz dedi. benim ablam mart annelerinden yeni doğum yaptıbaşı büyük kalmış. gerilik var o kadar çok şey dendiki doktor doktor uğraştı canım benim.. Allahıma şükürler olsun ki nur topu gibi sapasağlam bi kızımız oldu. ben yaptırıpta zihnimi bulandırmak istemiyorum.. Rabbime emanet bebeğim. inşallah sağ salim doğacak ümidi ve duasındayım. testi düşünmüyorum
benimde teyzemin kızı bu ay sonu doğum yapıcak oda yaptırdı doktor down senromu riski var ensesi kalın demişş onlara bi doktor tavsiye etmiş gidin baksın diye bunlarda gitmişler korku panik içinde 3000 tl de paraları gitmiş bişey çıkmamışş ama 1 ay panik halinde yaşadılaraynen katılıyorum begüm sana!
evet ben hala unutamadım aylar oldu okuyalı kadın nasıl vizdan azabı yaşadı düşünmek bile istemiyorumÇok korkunç bir hikaye sezen tüylerim diken diken oldu!
onu bende duydum canım kız annesi çok kötü oluyomuş nazlı bulantılı erkek anneside daha rahat geçiriyomuş hamileliğini
ben de yaptırmıcam ikili üçlü test falan aldırmayı düşünmüyorum, sakat doğacak deyip de morelimi bozmalarını da istemiyorum kesin çözüm. :)
misafirim gelecek onun için biraz temizlik biraz da yemekle uğraşıyorum sezen.
zaten 12 haftadan sonra aldırılmaz bide kalp atışını gördük hepimiz nasıl kıyarızz günahından korkarım ben bi doktoruma danışıcam ama sakatta çıksa allah korusun kesinlikle aldırmam kk da evvelde okumuştumm hala etkisindeyim kadım 3 aylık hamile doktor diyoki bebişin ayakları gözükmüyü sakat kadında aldırmaya karar veriyo kürtajda bi bakıyolar ayakları elleri herşeyi oluşmuş bi lafla neler oluyoo
ne bileyim ben yaptırsamda zaten asla aldırmam ama kararsız kaldım genede yaptırıp yaptırmamada
aynen katılıyorum begüm sana!
demekki bulantısı olanın kızı olucak diye bişey yok oğluda oğluyoo sağol canımm bu arada çok zorlu süreç geçirmişin ama oğluna kavuştun ne güzell darısı başımızane azı yaa öldüm öldüm geri geldim ben ne yemek yapabildim ne yiyebildim bidaha hamile kalmam dedim yaa öneydi öyle çilek görsem kusuyodum yemek görsem kusuyodum ilk 4.5 ayım çubuk kraker tarhana çorbası ekşi elma limon yemekle geçti su içmeye hasret kalmıştım allahım hiç sabah olmasın diyodum çünkü yattığım yerden kalktığım an lavaboya koşuyodum 2 ay annemde kaldım hiç bitmiycek sandım doğurana kadar hafif çok hafif ara ara bulantılarla geçti bide ben hiç bi hapımı içmedim eksik kalsın dedim çünkü gereksiz görüyodum eskden hapmı vardı ne folikasit ne elevit hiçbirini içmedim doktorum hapları içiyomusun derdi içiyorum derdim.:kedi: bulantılarımdan çok doğumum bile daha kolaydı hiç acı çekmedm nasıl çıktığını bile anlamadım ıkınıyodum bi baktım ki doktorum havaya kaldırıp bana gösterdi allahım bütün dünyalar oan benim olmuştu hemen temizleyip giydirip yanıma getirdiler oan hala dikişlerim atılıyodu çok tatlı bi oğlum olmuştu allahın bana en güzel hediyesiydi işte oan herşeyi unutmuştum şimdi oğlum kerem 6.ayına girdi benim satım 6 şubattı doğum tarihimiz 13 kasımdı ama bebeğim 4 kasımda dünyaya gelmeyi tercih etti.bide bayanlar şimdiki halinize şükredin ben diyodum biran önce doğsada bitse şu bulantı vs sıkıntılar ama iş doğduktan sonra başlıyomuş hamileyken çok rahatmışız doğumdan sonra uykusuz geceler ne iş yapabildik ne yemek ilk 1 ay yine annemde kaldım yok gazıydı yok emme problemiydi derken oğlum 40ından sonra düzeldi artık gece gündüz kavramını öğrendi yine kalkıyor ama ilk günler gibi ağlayarak değil...
işte böyle bayanlar siteyi dolaşırken bu topiği gördüm bende sizler gibiydim okurken o günlerim aklıma geldi yazayım dedim.anlattıklarımla szleri korkutmak istemem hepimiz bu yollardan geçicez mutlaka.opuyorumnanaktan
pastırma yemek sakıncalı mı biliyor musunuz?
canım çok istiyosa 1-2 dilim ye ama böreğin içinde filansa pişmiş oluyo zatennpastırma yemek sakıncalı mı biliyor musunuz?
pastırma yemek sakıncalı mı biliyor musunuz?
Kızlar bu yazdıklarınızı okuyunca şok oldum gerçekten. Siz sonuçta belli bir eğitim almış, ya da günümüz teknolojisinin nimetlerinden belli ölçüde faydalanmış insanlarsınız. Bu testler yüksek oranda risk olup olmadığını gösteriyo, ayrıca yüksek risk çıkarsa amniyosentes yapılıo yapılmadna herhangi bir müdahalede bulunulmuyo, amniyosentez de %90 a yakın doğru sonuç veriyo. Ben bu testi yaptırmıcam demek nasıl bir bencilliktir, nasıl bi duygusuzluktur. Eminim aranızda uzun süredir bebek sahibi olmaya çalışanlar vardır, zorlananlar vardır ve uzun süre sonra bebeğine kavuşanlar vardır. Ama siz bu testi yaptırmayıp da allah korusun sakat bir çocuk dünyaya getirirseniz bunun sorumluluğunu nasıl taşıyacaksınız, gün be gün onun problemli hayatını nasıl seyrediceksiniz, o bigün büyüyüp de allahım ben bu dünyaya neden geldim dediğinde siz sadece anne olmak için verdiğiniz bu kararla yaşamaya nasıl devam ediceksiniz çok merak ediyorum. Nasıl böyle düşünebildiğinize de gerçekten hayret ediyorum. Doktorlar senin çocuğun kesin sakat demiyolar bu testlerden snr, ekstra başka testler yapıolar, ve elbette ki aldırma kararını sana bırakıolar ama siz sadece tek yönlü düşünüosunuz bu konuda. Allah katında böyle bi çocuğu dünyaya getirip ona acı çektirmeniz bence doğmadan önce öldürmenizden çok daha büyük günahtır eğer işin günahını düşünüyosanız tabi.
sağol canım darısı hepinizin başınademekki bulantısı olanın kızı olucak diye bişey yok oğluda oğluyoo sağol canımm bu arada çok zorlu süreç geçirmişin ama oğluna kavuştun ne güzell darısı başımıza
sakıncalı diye duydum ama canın çok istiyorsa canım yumurtalı yapabilirsin orda pişiyorya o şekilde yiyebilirsin diye biliyorum
kayserili olduğum için hemen araştırması yaptım :1hug:
sana soralım ikili test yaptırdınmısağol canım darısı hepinizin başına
valla bayanlar ben doğum yapmış biri olarak hiç boğazımdan kısmadım yok o zararlı bu zararlı valla herşeyide yedim bulantılardan sonra kiloda almadım allahtan bebeğim almış benyazın sinopta bol bol yüzdüm köyleri gezdim yürüdüm herşeyide yedim şimdi yamıyım canınız çekmesin size tavsiye az yiyin ölçülü ve sık yiyin yazın nimetinden faydalanın yürüyün yüzün benim doğumum çok kolay oldu onlara borçluyum...
ya nasıl olursa olsun nasıl kıyılır ben aladıramam o zaman doğar doğmaz özürlü cocukları öldürsünler Rabbim öyle nasip etmiş hem testlerde sağlıklı cıksada rahatsız doğsa ne olcak yada testleri kötü cıkıpta iyi olan bir sürü bebek var ya alındığında anlaşılmsaaa ben senin gibi düşünemiyorum canımmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?