- 12 Ekim 2009
- 1.079
- 233
- 323
- 45
sağol canımcım ya sabah sabah yardımcı oldun bizee
%100 sağlıklı denilen bebeğin down sendromlu doğduğuna bi yakınımızda şahit oldum ben
risk var denilen bebeğinde sağlıklı doğduğuna eltimde şahit oldum
bu testler malesef %100 doğru değil
herkesin kendi kararı ben yaptırıcam ama sonuç kötü çıkarsa ne yaparım bilmem
amınıyosentez dediğiniz şey %90 doğru sonuç veriyo olabilir ama onu yaptırdıktan sonra o kadar büyümüş bebeğinizin düşme olasılığıda çok yüksek
evet canım yaptırdım 2 li ve 4 lü tarama testi yaptırdım 2 li test güzel çıkınca doktorum 3lüye gerek duymadı 4 lü testi yaptırdık doktorum son bi kez baktıralım dedi hem orda baktırmak çok eğlenceli hem bebeğinizi net görebiliyorsunuz hem fotosunu ve dvd sini alabiliyorsunuz biz almıştık her ikisinide doktorum bana 2 li taramadım çok önemli olduğunu söyledi ilk teşhis çünkü tedavi gerekirse mutlaka bi çözümü vardır ilkin bence gidin bayanlar ihmal etmeyin.hatta istanbulda olanlar benim doktorum beni şişlide bi özel muaynaneye gönderdi çok iyi bi doktor çok memnun kaldık çok güzel ilgilendiler bizimle yakın olanlara orayı tavsiye ve tarif edebilirim isterseniz
kızlar bu hafta cetvellerinizi son regle göre mi yaptınız?
yoksa ultrasıondaki haftaya göre mi yaptınız?
evet bende burda okudum 9 ay sorunlu denipte sağlıklı doğanları yada sorunsuz denipte sakat doğanları ama tedbir bizden takdir allahtan
Ay agzına saglık ne guzel soyledın: tedbir bizden takdir allahtan
Bakın bu ikili üçlü test konusu çok derin tartışmalara götürebilir bizi, inanç sorgulamasındaaan tutun da kimin bebeğini daha iyi düşündüğüne kadar vesaire.. O yüzden, görüşlerimizi daha sakin ve karşındakini kırmayacak şekilde açıklarsak daha iyi olur düşüncesindeyim.Kızlar bu yazdıklarınızı okuyunca şok oldum gerçekten. Siz sonuçta belli bir eğitim almış, ya da günümüz teknolojisinin nimetlerinden belli ölçüde faydalanmış insanlarsınız. Bu testler yüksek oranda risk olup olmadığını gösteriyo, ayrıca yüksek risk çıkarsa amniyosentes yapılıo yapılmadna herhangi bir müdahalede bulunulmuyo, amniyosentez de %90 a yakın doğru sonuç veriyo. Ben bu testi yaptırmıcam demek nasıl bir bencilliktir, nasıl bi duygusuzluktur. Eminim aranızda uzun süredir bebek sahibi olmaya çalışanlar vardır, zorlananlar vardır ve uzun süre sonra bebeğine kavuşanlar vardır. Ama siz bu testi yaptırmayıp da allah korusun sakat bir çocuk dünyaya getirirseniz bunun sorumluluğunu nasıl taşıyacaksınız, gün be gün onun problemli hayatını nasıl seyrediceksiniz, o bigün büyüyüp de allahım ben bu dünyaya neden geldim dediğinde siz sadece anne olmak için verdiğiniz bu kararla yaşamaya nasıl devam ediceksiniz çok merak ediyorum. Nasıl böyle düşünebildiğinize de gerçekten hayret ediyorum. Doktorlar senin çocuğun kesin sakat demiyolar bu testlerden snr, ekstra başka testler yapıolar, ve elbette ki aldırma kararını sana bırakıolar ama siz sadece tek yönlü düşünüosunuz bu konuda. Allah katında böyle bi çocuğu dünyaya getirip ona acı çektirmeniz bence doğmadan önce öldürmenizden çok daha büyük günahtır eğer işin günahını düşünüyosanız tabi.
canım Allah göstermesin bi sorun buldular diyelim. nasıl müdahele ediyorlar karnındaki bebeğe ben im aklıma o takıldı
benim cetvelde 11 hafta ultrasonda 9 çıktı canım. doktor o süreyi bebek tamamlıyacak o yüzden reglden hesaplıcaz demişti. ben değiştirmiyorum o yüzden
ayy canım ya dün gecede ben yediklerimin hepsini 5 dakka sonra çıkardımm bugün daha bişey yokk geliyim canımm ama dışarı çıkıcam birazdann sanada uğrarım bi ara:roflol:Günaydın kızlar. Bu sbah benim için çok zordu. işe de geç geldim. gece uyuyamadım. sabah öğürmekten gözlerim yerinden fırlayacaktı valla.. öğürgüğümde karnımda çok acıyor... neyse şimdi biraz daha iyiyim ve bugün çok işim var. sezen yetiş.. hadi işleri paylaşalımzemuszemus
İçim daraldı hadi eğlenceli bişi söyliim size: Benimki erkekmiş, hurafeye göre bi yüzük testi var onu yaptım erkek çıktı, eşimle yaptık hatta çok güldük :)
canım sendeki panik bendede var bize 9 ay rahat yokk geçen bi kıyafet beğendimm elim almaya gitmedi salı günü doktora gideyim sonra alırım ya sorun varsa diye düşünmeden edeemiyorum hepbegümcükk ve nalan nalancım ikinize de ekstar sevgiler. nalan nalan, canım ağlamadım, kan testinin sonucunu öğrenince ağlamıştım. bu kez derin bir oh çektim sadece. ama daha çok level var, şimdi ikili test tartışmalarını okudum da, gözüm nasıl korktu. sanki 9 ay hiç huzur bulamicaz diye düşündüm, hep endişe hep endişe. zaten kronik kötümserim, ama çok şükür ki inanan bir insanım. testleri de kesin yaptırırım diye düşünüyorum, sonra da gerisini Allah'a bırakıcaz tabii.
Bakın bu ikili üçlü test konusu çok derin tartışmalara götürebilir bizi, inanç sorgulamasındaaan tutun da kimin bebeğini daha iyi düşündüğüne kadar vesaire.. O yüzden, görüşlerimizi daha sakin ve karşındakini kırmayacak şekilde açıklarsak daha iyi olur düşüncesindeyim.
Prophetic'in yazdıklarıyla ilgili birkaç cümle söylemeden geçemeyeceğim tabii. Bize sunulan her yeniliği bir nimet olarak görmek kişiden kişiye değişir. Bunu bize bencillik ve duygusuzluk olarak suçlamada bulunman hoş değil.
Anlamadığım şey dünyaya sakat çocuk gelmemesi gerektiği midir? Ben her işte bizim anlamadığımız bir hikmetin olduğu kanısındayım. Bebeğim sakat dahi olsa ben onu çok severim ve ona seve seve bakarım.
Tam tersine bir bebeği öldürmek tek taraflı alınmış bir karardır, bakalım o kalbi atanhenüz büyümekte olan bebeğe soruyor muyuz, yaşamak istiyor musun diye?, yoksa onun dünyaya gelmesini istemek "sırf anne olmak için" diye değerlendirilemez.
Daha cevap verilecek çok şey var ama günah sevap meselesine hiç girmiyorum. Lütfen karşımızdakini suçlayacak şekilde yazışmayalım.
banada kayınvalidem bıçak makas olayı yaptı makasa oturdum
yani kız olucakmışopuyorumnanaktan
ama nedense benim içime hep erkek doğuyo:asigim:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?