hadi hayırlısı canım inşallah alıştırırsın ama biraz için acır aç kalınca severek yediği bir tek arı mama mıydı cerenin.bende yeni başladım iki gün oldu sadece meyve suyu verdım bunlara alışsın daha başka şeylerde verıcem bakalım yiycek mi
bak bir sitede böyle yazıyor
6 aydan önce, anne sütü veya mamayla beslenen ve ev hijyeni iyi olan bir bebeğin amip olması ihtimali hemen hemen yoktur. Ne yazıkki çok yaygın biçimde yapılan hatalardan birisidir, bu yaştaki bebekler (0gün-6ay arası) günde 2-10 kez sarı veya yeşil sulu veya sümüksü kaka yaparlar. Bu durum ebeveynler tarafından ishal gibi algılanır ve kaka tahlili yapılır, kaka tahliline bakan laborant mutlaka! amip kisti görür vb.
Lütfen çocuğunuza gereksiz ilaçlar verip barsak sistemini bozmayınız,.......
belki senin bebeğindede yanılıyorlardır bir yere daha tahlil yaptır istersen
niye böyle oluyor anlamıyorum kiişitahsızlık gerçekten çok zor kilosu nasıl bari inşallah çabuk atlatır doktor açıklamadı mı neymiş neden olurmuş ben hiç duymamıştım
olması gerekende bu cerenede daha bir Allahın kulu 1 kaşık bişey tattıramadı geçen annemlere bıraktım döndüğümde masadaydılar ceren sofraya atlıyor babam diyor ki kızım annenden korkumuza veremiyoruz... aynı şekilde koca tarafımda öyle herkes benim çocuğuma zarar verdiğinde başına geleceği bilir kimse çocuğunu ezdirmesin kullandırmasın bu hayatta benim için en önemli şey çocuğum diyorsak geride kalan herkesi hayatımızdan çıkarabiliriz
Ben çocuğuna un kurabiyesi yedirilen anneyim. Kötü bir anne miyim? Ne yapmalıydım? Kaç yıllık arkadaşımı, 3 aylık hamileyken ayağımı kırdığımda gündüz-gece demeden aylarca bana bakan, doğumumda yanımda olan arkadaşımı bebeğime un kurabiyesi yedirdi diye evden mi kovsaydım. Bebeğimi çok sevdiğini biliyorum. Ek gıdaya başladığımızda eminim benim kadar heyecanlandı. Kötü niyetli birileri yapsa tabiki benim tepkim de sert olurdu ama iyi niyetli olduğunu biliyorum. Zamanla o da benim bebek konusundaki hassasiyetimi anlayacak. Hoşgörülü olmaya daima dikkat ederim. Kalp kırmak çok kolay. üç günlük dünyada yakıp yıkmaya ne gerek var. Herşey sevgi ve iyi niyetle olmalı,anlatılmalı Sizler nasıl kendi ailenize bile bu kadar gaddarca davranıyorsunuz aklım almıyor.Enteresan...
Enteresan olan tavrınız, tutumunuz. Gaddar kelimesine gelince; Kendiniz yazmışsınız babanız bile sizden izinsiz bebeğinize bişey veremiyormuş. ne olur yani babanız veya anneniz bebeğinize bişey yedirse, içine zehir mi katar? En az bir çocuk büyüten anne babanız, bilgisi, deneyimi, hayat tecrübesi olan insanlar bebeğinizi kucaklasalar kıyamet mi kopar. Çocuğunuzu (sizin tabirinizle) ezdirmiş, kullandırmış mı olursunuz? Bir insan torununa nasıl zarar verebilir anlamıyorum. Evlat mal, torun kar derler. Kimsenin kalbini kırmadığınızı yazıyorsunuz ama sözlü olmasa da davranışlarınızla yapıyorsunuz. İlerde siz de anneanne -babaanne olacaksınız. Arkadaşıma tepki verdim üç kez yedirme dememe rağmen yedirdiğinde ne üstüne atladım, ne de parçaladım. Zaten böyle şeyleri hayatım boyunca yapmadım.Çevremde de yapanlara rastlamadım.Hele hele bu tabirlerle övünenleri de hiç duymadım. Evet dediğiniz gibi karakter meselesi. Karakterlerimiz çok farklı. Siz bebeğinizi sadece kendi sevginize mahkum ederek ezdirmeden, kullandırmadan büyütün. Ben bebeğimi beni seven insanların sevgisini de alarak büyütmek istiyorum. Sevecen, hümanist bir birey olsun diye. SEVGİYLE KAL...
ben hiç uğraşmıcam bu yazdıklarınla da, tek bi soru: yahu madem hiçbi sorun yoktu vermesinde, ne diye gelip yazdın buraya :)) allahım sana geliyorum yarabbbiiimmmm
bende okudum canım eşim gelsın de tekrar yaptıralımdıycem ama uyuyamıyor gece sancı yapıo var gibi geliyor bana doktor sudan olabılır dedı dedım nasıl olucak daha 2 gundur su içiyo ve içme suyunu kaynatıp verdım dıyo banyo suyundandır olamaz dedım onuda kaynatıyorum işte mikrobu taşıyan bırınden olur sudan olur falan dedı görümcemin oğlu ishaldı bu ara ondan mı geçti acaba diye düşünüyorum
enteresan olan ne? yada gaddarca olan çoçuğumu savunma mekanizmam mı? ne kayın validemin ne ailemin kalbini hiç kırmadım kayınvalidemle aramda bunca yıldır en ufak bir sorun yaşanmadı çünkü ona ilk günden beri açık davrandım iki yüzlülük yapmadım karakterimi bilmesine fırsat verdim bebeğim doğduğundada onu hiç uyarmadım ama o benim bebeğime nasıl davranması gerektiğini bildi asla eltimin çocuklarına yaptığını yapamadı bu enterasan mı? yada ben ona ilk günden beri sevgi kelebeği gibi görünseydim yapmacık gülücükler atsaydım sonra çocuğuma yanlış yaklaştığında demediğimi bırakmayıp kadını hayal kırıklığına mı uğratsaydım
mutlaka senin içinde öyledir ama benim bu dünyada herşey herkes çocuğumdan sonra geliyor ona istemediğim birşey yapılırken hiç hatır gönül düşünecek durumda olmuyorum biz sana arkadaşına tepki vermemek aptallık dedik mi veya başka bir şekilde yargıladık mı hayır peki sen neden gaddarlıkla yargıladın? herkesin doğrusu kendini geçenlerde bir arkadaşımızın kayın validesi çocuğuna çağla vermiş az daha boğuluyormuş sesini çıkarmamış ben kadını orda parçalardım bu karakter meselesi ama ben tutupta arkadaşımı eleştirmedim aaa çok enterasansın demedim zaten burası yargı kurumuda değil herkes kendi yaşadıklarını veya düşüncelerini paylaşıyor
ayy banyo suyunu ben hıc kaynatmıyorum..yalnışmı yapıyorum ki acep:26:
heee ii ozaman bende herkes kaynatıyo sandım.tam arastırmaya gırıyodum...:)heh yine kafaya takacak birşey buldun :) bende kaynatmıyorum evde kombi var neden kaynatıyım ki hazır sıcak su varken
heee ii ozaman bende herkes kaynatıyo sandım.tam arastırmaya gırıyodum...:)
bu arada kızıma sabah danıno kahvaltı var mavı bıskuvılı.ondan verdım ayyy bı sevdı...ınsallah yararı vardır cunku her sabah vercem.hanfendı ne severse onu verıyorum napıyım...cunku onun pesıne 50cc sut,ceviz ve peynır yedi.
maşallahhhh bende alayım ondan neyi anladığım biliyormusun bu cimcimeler herşeyin zamanını çok iyi biliyorlar :) bizdede bayağı ilerleme var kasmayalım kendimizi benim bir arkadaş 9 aylıkken başlamış sende abartmışsın dedimde ne yapayım gerilip duruyordum oda aç kalıyordu diyor şimdi 15 aylık çocuk kilosuda yerinde sağlığıda iyi maşallah
ben cıkıyorumesımın yegenının dogum gunune gıdıyoruz.kızımı suslıycem.byyyyy
teşekkür ederim canım.zaten moralim alt üst olmuştu doktordan sonra birde üstüne deprem olunca moral falan kalmadı.kaç aydır devamlı bir rahatsızlık çıkıyo ben titizlendikçe ilaçtan hastaneden çıkamaz olduk ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?