-----2010 KASIM hamişleri----

ya bı gülçin nerde bugün çok merak ettim o gelmeden edemezdi inş birşeyi yoktur yaaa canım sıkıldı onun yokluğuna....
gemde desen dişçiye gitmiştir şimdi acep bebesi nasıl....
merak içinde kaldık yaw.......

insanlar yememiş içmemiş böyle saçma sapan şeyler uydurmuş.

annem bana hamileyken çok ciğer yemiş,çok şükür fiziksel,zihinsel bi bozukluk ama ben çok o tutmuş olabilir.:97:

içimde sinir kaldı şuan ondan çıkartıyorum....

hiç valla ne öyle herşeye bir burun sokmaklar bilmişlik taslamaklar....
bende dicem gelinime istediğin sorudan başlayabilirsin takıldığın yer oldumu sor yavrum yoksa ben karışmam öyle herşeye felan.........

Yaaa ben normalde ağzıma süremem hamile kalınca yidim ne olcakkkk şimdiii..Çocuk lekeli mi olacak

Canım kesin olacak diye bişey yok, A vitamini çok yüksek olduğu için öyle olur yazmışlar... ama bak gobus'umuz sapa sağlam

insanlar yememiş içmemiş böyle saçma sapan şeyler uydurmuş.

annem bana hamileyken çok ciğer yemiş,çok şükür fiziksel,zihinsel bi bozukluk ama ben çok o tutmuş olabilir.:97:

Çok şükür

Boşver kocenle takışma, ama bildiğini oku....

Malum lohusa krizinde olacağız

Benden merak ettim gerçekten gelirdi bu saate kadar hayır olsun inşallahhhh

Hmmm anladım canım...

Allah korusun...

İyi yapmışsın canım... eşin çalışıyosa bu saatte eğer, baya ismini anmıştır esneyerek

heheh sorma adam öyle bi haşat olmuşki

işler seni bekliyo akşama yine dedim

akşama hiç bi iş yapmıycam yatcam diyo:)))

evt doğru diyorsun oralara bakıyım ben

Ben bunu bilmiyordum neden iyi deildir? Balık figürleri falan...

balıktan bişi olmaz belki ama

ayıcık filan eşek figürleri olmayabilir gibi geliyo bana

canım toz pembe olsa daha iyi olmaz mı bu biraz ağır gibi

ama bütün duvara yapmıycam cnm ara ara dekor amaçlı yaniii

mobilyayı beyaz ve uçuk pembe seçiceğimiz içinn bu güzel olur cANLI durur die düşündüm :44:

anaaammm gezginciii kaynana bi çocuğuma bakmıyo orda burda geziyo der kıs gelinin:80:

Doğum izni ve ücreti hakkında bu bilgileri buldum.

1. Anne adayı doğum izninde iken maaş ödemesine devam edilir mi? Yanıtınız evet ise ödeme işveren tarafından mı yoksa sosyal güvenlik kurumu tarafından mı ödenir?
Hatice Tokgöz: İş Kanununa göre doğum izni süresince çalışana ücret ödeme zorunluluğu yoktur. Bu süreye ilişkin ücret doğum izni süresi sonunda SSK’dan alınır. Ancak iş yeriniz mağdur olmamanız için bu sürede ödemenizi düzenli olarak yapmaya devam edebilir, ve daha sonra SSK dan almanız gereken doğum parasını aldığınıza işyerinize ödeyebilirsiniz. Öyle ki birçok işyeri çalışanının SSK dan aldığı bu ücreti de hediye olarak kendisine bırakabiliyor, tabi bu tarz durumlar zorunluluk değil tamamen işverenin inisiyatifine bağlı durumlardır. Eğer ödemenizi İl Sigorta Müdürlüğü’nden alacaksanız aşağıda belirtilen evrakları hazırlamanız gereklidir;

a- Doğum öncesi istirahatinin başladığı tarihli vizite kağıdı. Bu tarihten geriye doğru son bir yıl içerisindeki 120 prim ödeme gün sayısı ile prime esas kazançların tek tek yazılması gerekmektedir.
b- Doğum sonrası istirahatinin başladığı tarihli vizite kağıdı. Bu tarihten geriye doğru son bir yıl içerisindeki 120 prim ödeme gün sayısı ile prime esas kazançların tek tek yazılması gerekmektedir.
c- Doğum sonrası 57. güne ait vizite kağıdı. Bu tarihten geriye doğru son bir yıl içerisindeki 120 prim ödeme gün sayısı ile prime esas kazançların tek tek yazılması gerekmektedir.
d- Doğum raporunun aslı.
e- Doğum öncesi ve doğum sonrası istirahatine ait para kağıdı. Bu belge doğum iznine ayrıldığınızda size verilen belgedir.
f- Evlilik cüzdanı fotokopisi.
g- Çalıştığınız son 4 aylık döneme ait bordro fotokopisi.

bebek.com: Maaş ödemesi dışında doğum yardımı alabilir mi?
Hatice Tokgöz: Analık Sigortası kapsamında alınacak yardımlar şunlardır;

A) Gebelik muayenesi yaptırılır ve gerekli sağlık yardımları sağlanır.

B) Doğumda gerekli sağlık yardımları sağlanır:

Doğum Yardımı, sigortalı kadının veya sigortalı erkeğin sigortalı olmayan karısının; doğum sırasında veya doğumdan sonra gerekli sağlık yardımlarıyla, ilaçların ve sağlık malzemesinin sağlanmasıdır.
Doğum yardımının Kurumca bildirilen veya 123 ncü madde gereğince sözleşme yada protokol yapılmış sağlık tesislerinde aynen sağlanamadığı yer veya hallerde, bu yardım yerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca onanacak ve önceden bildirilecek tarifeye göre Kurumca maktu para yardımı yapılır.

Birden fazla çocuk doğarsa, her çocuk için yapılacak maktu doğum yardımı, çocuk sayısına göre bir kat daha arttırılır.

Doğum yardım parası alabilmek için; doğumun 3 ay içinde Kuruma bildirilmesi gereklidir.

Bu bildirme; hekim veya diplomalı ebeden alınacak doğum kağıdı yahut onanmış nüfus kayıt örneği ile olur.

C) Emzirme yardım parası ödenir.

Emzirme yardımı; sigortalı kadının veya sigortalı erkeğin sigortalı olmayan karısı yada Kurumdan kendi çalışmalarından dolayı gelir veya aylık almakta olan kadın veya erkeğin sigortalı olmayan eşinin doğum yapması sebebiyle, doğan çocuğun beslenmesi için, doğumdan sonra yapılan para yardımına denilmektedir. Bu yardım, çocuğun canlı doğması halinde yapılır. Eğer, birden fazla çocuk doğmuşsa, yardım çocuk sayısına göre bir kat daha arttırılır.

D) Sigortalı kadına, doğumdan önce ve sonra işinden kaldığı günler için ödenek verilir.

Kendisi için doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün analık sigortası primi ödenmiş bulunan sigortalı kadının analığı halinde, doğumdan önceki ve sonraki sekizer haftalık sürede, çoğul gebelik halinde ise, doğumdan önceki sekiz haftaya iki haftalık süre ilave edilerek çalışmadığı her gün için geçici iş göremezlik ödeneği verilir. Kadın sigortalının isteği ve doktorun onayı ile doğuma üç hafta kalıncaya kadar çalışılması halinde, çalışan süreler kadın sigortalının doğum sonrası sürelerine eklenir.

kızlarrrrrrrrrrrr

akşam kocimle uğraştık didindikk

kocim paylaştınmı nette ne dediler arkadaşların dedii

okadar alıştıki adam foto paylaşmama kırılmasın barii

tadilatı henüz tam olarak bitmemiş halısı serilmemişşş odam

evt duvar dekorasyonumuz nasıl

sadece tv arkası böyle diğer yerler aralarda gördüğünüz renkte boyalı

[/URL][/IMG]

o zaman olur güzl de durur

çok gzl ağız tadıyla oturun

kızlar hastalara geçmiş olsun turkuazmkolay değil ama boşver bırak kundaklaısn sıkma canını boşver gitsin

Anca gelebildik..
Şeker yüklemesi hakkında şöyle diyeyim: 50 mg bişey değil hanımlar
100 mg da 4 kere 1er saat arayla kan alıyorlar. Kollarım haşat oldu resmen!
İlk saat zor tuttum kendimi çıkarmamak için, hep dışarda oturdum.
2. ve 3. seferlerde bayıldım açlıktan resmen,
son saat ise sürekli gözlerim karardı, tansiyonum düştü, ayağa kalkamadım
Ama azimle ve başarı ile atlattım. İnş sonuçlar iyi çıkar da bi daha olmaz böyle bir test mest :18:
Gönülden sizi ve bizim gibi hamişleri andım hep.. İnş 50 mgda bişeyiniz çıkmaz, ben çok zorlandım :26:

pur geçmiş olsun bitti çok şükür bendaha hiç baktırmadım.inşalah sonuçların iyi çıkar

4 kere mi kan alıyorlar amaninnnn.....kan aldırmak değilde açlık insanı mahveder yaa....
neyse canım atlattın çok şükür inş da birşey çıkmaz....ben 2 hafta sonra yaptırcam ilk şeker yüklemesini pufff.....

Canım çok geçmiş olsun... Bişey soracğım benim doktorum aç kalmana gerek yok sadece o gün tatlı yemememi söyledi..Neden acaba benimki böle dedi.. Ben yinede açmı gitsem doğru olur.. kafam karıştı..

Şimdi netten baktım laboratuvar sonuçlarına çıkmış hemen dr u aradım gebelik şekerim yokmuş şükürler olsun

pur geçmiş olsun bitti çok şükür bendaha hiç baktırmadım.inşalah sonuçların iyi çıkar
Teşekkürler kızlar..
Nevincim 50 mg da 2 kere 100 mg da 4 kere 1 er saat ara ile alıyorlar.. İlki çok kötü olmuyor da ikinci çok fena
Saol canım..
Bana dr su bile içme dedi. Şeker düşmesi yükselmesi aç kalmaya da bağlı bişey sadece tatlı yemek etkilemiyor. Dr un böyle bişey demesi çok garip :26:

Son düzenleme:

canım cok tatlı ve tarz duruyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…