2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ayh cnmm yaa daha neler.yok öle bişi.izleyince adam etkilendi.çok hevesliim ayaklarında ama yemezler.ben ikidebi araştırıom şölemiş bölemiş die anlatıom dinliomuş gibi yapıo oda.bahaneside hazır.böle planlayarak olmazmış doğaçlama olcakmış herşey yazılana çizilene bakmakla iş bitmezmiş.zmnla ztn alışcakmışız.ide netten eşya bakıom öle heveslenip hiç bakmıo gidipte bakalım dio hep.offfklava:

hayır bende açım pınar cokacimcoook

yalnız değilsin şeker bende pırasa pişirdim gel beraber yiyek sebze sebze hep sebze yiyecem artık

aynen cnm yaa bende evde hep sebze pişiriom ztn işte hergün yiyom et bari evde sebze yiyim die uğraşıom.ama bu hafta kociş mesaide.bide pazardan taze taze pırasa pazı karnabahar fln almıştım.ama şimdi evde kimse yok die burda yiyip öle çıkıom işten ama belki üşenmezsem karnabahar haşlarım kendime.salatasını fln yaparım.temizlemiştim ztn hazırdı.off pırasayada bayılırım z.yağlı limonlu.ama ne kdr yesemde doyurmuo o beni yhaaa

Hamilelikte balık yağı kullanımı hem zararlı hem de değildir. Temel olarak balık yağı tabletleri iki şekilde üretilirler. Bunların bir kısmı balıkların karaciğerinden elde edilirken diğerleri gövdesinden üretilir.

Zararlı olan balık karaciğerinden üretilen ürünleridir. Bu ürünler yüksek oranda retinol adı verilen bir madde içerirler. Retinol A vitamininin bir formudur ve hamilelik sırasında alınan miktar günde 3300 mikrogramı geçmemelidir. Daha fazla alınması durumunda bebekte hasara neden olabilir.

Öte yandan balık karaciğeri yani retinol içermeyen balık yağı tabletlerinde ise omega 3 yağ asidi adı verilen dokosaheksanoic asit (DHA) maddesi bulunur. Ceviz ve keten tohumu gibi besin maddelerinde de az miktarda bulunan DHA bebeğin gelişimi açısından yararlıdır.

En fazla omega 3 içeren balıklar uskumru, somon, alabalık, sardalya ve ringadır. Haftada 2 kez balık yemenin hamileler için yararlı olabileceği ileri sürülmektedir. Bugün için hamilelikte DHA'nın güvenli dozunun ne olduğu belirli değildir. Eğer yeterli miktarda balık yiyorsanız ek olarak omega 3 içeren tabletler almanıza gerek yoktur. Eğer balık yiyemiyor ve balık yağı tableti almak istiyorsanız gebeler için özel olarak üretilen ve retinol içermeyen tabletler kullanmanız şart olmamakla birlikte sakıncalı değildir.

hehe 1 ay bekledik bizde oy oy Şeniz

nasıl geçiyor aylar yaa çabucak ama yaşarken zor geçiyor
:uhm:

bnce sorun canlarım bi doktişlerinize bebğin zekası sinir sistemi gelişimi için omege 3 çok etkili bi faktör. benim ilk teyzem sölemişti o americada doğurdu iki kızınıda oda hep omega 3 tüketmiş we avuç avuç cewiz yiyormuş kızı 5 yaşındaydı okumayı öğrendi süper zeka bir çocuk. kendi drum yazdı omega 3ü sonra hakan topalismailoğluna gittim şu e-gebelik sitesi olan adama o da direk sordu omega 3 alıyomusun die alıyorum dedim hangi marka dedi solgar dedim tamam süper o zaman dedi.

kaydirigubbakcemile3 ay güldürdün beni pınar aynı durum bizdede war artık okadar cok arastrıp anlatıorum ki dinlemiş gibi yapıo bazen gözüde tv de ayy nası sinir oluyorum istiorunki oda bişeyler okusun arastrsın:umursamaz: belki seninki internetten alısweriş işine sıcak bakmıodur canım..gerci bende bakmıorumya

buyrunnnnnnnnn

bende doymuyorum ama frenliyorum kendimi ne yapayım kaydirigubbakcemile3

canım bende cewizi hergün tüketmeye calısıorum bir avuc..zeki olsunlar kuzucuklar

gyno ferro sanol kapsül- demir,kan hapı sabah aç karnına
elevit (işin sonu buymuş) içinde 12 witamin 4mineral 3 eser element war
solgar omega 3 ( en iyisi buymuş)

bu üçünü kullanıyorum ben ilk 3 aya kadarda folic asid kullandım.

hehe 1 ay bekledik bizde oy oy Şeniz

nasıl geçiyor aylar yaa çabucak ama yaşarken zor geçiyor
:uhm:

benim tam 35gün oldu.eet beklemek zor yaa hem onu izlemek istiosun.usg cihazıda öle şahısların alabilecei fiyatta deilki alalım off bu özlem çok zor.ya bi taraftanda korkuom şimdi en azından içimde dışarı çıkınca nasıl baş etcez bakalım:lepi:kafamçokkarıştıCADIARZU

tinsel cnm bilgile için saol.of balık yemiomki ayda bi fln anca eskiden ton balığı yerdim haftada 3gün ondanda hamile kaldıım dönemde tiskindim

Ne güzel anlatmışsın canım ya... Masal gibi geliyo şimdi ama az kaldı di mi?? Şeniz

Yok canım estağfurullah.. Sen hiç kaynana görmemişsin...
Bana balık yağını doktor 3. ayda vermişti. O zamandan beri kullanıyorum. Çocukken de çok içerdim.. Koku moku yok valla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…