2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

valla denicem artık.tabi unutmazda sorarsam dr a.aman ya ben elevit bile yutamadım kokuo die dr megadyn verdi oda kokuo ama idare ediom

tekrar slm kıslarr
hasretcim bende ilk üç ay folic asid kullandım şimdi gyno ferro kullanıyorum balık yağı hapını sordum doktora ceviz deyesen olur dedi şimdi e_gebelik sitesinde okudum her balık yağı hapı olmaz diyo senin kullandığın hamileler için olan sanırım bende almak istiyorum
acaba senin kullandığından alsammıki:uhm:

selkie geçmişe mi daldın

yok canım..oğlan evde onunla ilgileniyordum.bir yandan da yemek yapıyorum.bilgisayara açıktı ama...geçmiş çok ilerlemiş,bitiremedim..artık yarın fırsat bulursam okurum...yarında misafirim gelçek...sabahtan börekler pastala yapıçam..evide düzenlerim biraz...(eşimin akrabaları geleçekdillerine düşmeyeyyim....zaten herşeye bir kulp takan insanlar...birde geliniz,kusur ararlar)

Canım geçen indirimde dediğin antebakteriyel ahşap beşik mothercarede 175 tl idi..
Biz ikeadan aldık çok güzel beyaz.. 3 kademeli ..
ikea sayfasını incelersin

sağol canım...inşallah hepimizin bebekleri sorunsuz güzel uykular uyurlar

evet canım ben de öyle okumuştum internette...kararımı bir bu bir de rengin unisex olması netleştirdi...2 yaşına kadar bunu kullanırım sonra odasını ayırır takım alırım diye düşündüm...zaten kiracıyız...belki de iki yıl sonra tayin isteriz yerleştiimiz yere eve göre alırım odasını inşallah....

cnm solgar ın kini al alırsan işin sonu oymuş hem bitkisel olduğu içi ewet o siteyi bnde takip ediorum we zaten o e- gebelik sitesinin sahibi olan dr bana önerdi solgar omega 3ü.

bnde facebookta tarlama we cafeme bakıp çıkacağım yaprak dökümü başlıyor.yarım saate:)

hadi gözünüz aydın canım,sağlık ve huzurlu ile birikte kullanmak nasip olsun inşallah,yavrunuzun kısmeti bir ömür sürsün inşallah sağlık ve huzuruyla birlikte inşallah:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

arkadaslar kimseyi yanlis yonlendirmek yada yanlis bilgi vermek istemem. ama internetten gordugum kadariyla greyfurtun fazla tuketimi yada soyle soyleyeyim ilacla birlikte alinmasi bazi yan etkilere yol acabiliyormus. ben hergun kahvaltida yarim yada 1 greyfurt ve 4 portakalin suyunu iciyorum yan etkisini gormedim. fazlasi zarar verir mi bilmem. Doktorunuza danisin derim. google da greyfurt zararlari yazip bakarsaniz bircok yazi cikar. ben birini buraya yapistiriyorum

Yeni yapılan araştırmalar greyfurt suyunun bazı ilaçların etkilerini artırdığı ve o nedenle ölümle sonuçlanabilecek zararlı yan etkiler ortaya çıkardığını gösterdi. Bu nedenle ilaç kullanan kişilerin greyfurt suyu içmemeleri önerilmektedir. Greyfurt Suyu İlaçların Etkisini Nasıl artırıyor?

İlaçlar bağırsaklarda ve karaciğerde bulunan CYP450 enzimiyle parçalanarak vücudumuzdan atılmaktadırlar. Bu enzimin ince bağırsaklarda bulunan P-450 3A4 isimli bir türü greyfurt suyu içince yok olmakta ve bu nedenle de ilacın parçalanması geciktiğinden kanda birikmekte ve sonuçta ilaç zehirlenmesine neden olabilmektedir.

Greyfurt Suyundaki Hangi Maddeler Bu etkiyi Yapıyor?

Greyfurt suyunda bulunan narinjin ve psoralen maddelerinin bağırsaklarda bulunan ve ilaçları parçalayan P-450 3A4 isimli enzimin etkisini yok ettiği ortaya konmuştur.

Greyfurt Suyu İçince İlaç Üzerine Etkisi Ne kadar Sürüyor?

Yapılan çalışmalar bir bardak greyfurt suyunun (yaklaşık 250 ml) bu etkiyi göstermeye yettiğini, ilaçla beraber greyfurt suyu içmenin veya greyfurt suyu içtikten 12 saat sonra bile ilacı almanın bu etkiyi ortadan kaldırmadığını göstermiştir. Örneğin kolesterol düşürücü olarak kullanılan lovastatin isimli ilaç greyfurt suyu içildikten 12 saat sonra alınsa bile kandaki düzeyleri 2 kat daha fazla olmaktadır. Greyfurt suyunun bu etkisinin kalkması için en azından 24 saat geçmesi gerektiği ileri sürülmüştür.HANGİ İLAÇLARIN ETKİLERİ GREYFURT SUYU İLE ARTMAKTA VE ZARARLI ETKİLER ORTAYA ÇIKMAKTADIR

canım önemli bişiy oldugunu sanmıorum yani cok cok ilaç verii belki doktorun oda gerek görürse..iyi haberleerle dön ..

hamilelikde yapilan kan testinde degerlerin anormal cikmasi cok normal diye okumustum bir sitede. bu yuzden demir orani disindaki degerleri dr disindaki kisilerin yorumlamasi moralinizi bozmasin diyordu. degerin cok altinda yada ustunde olabilirmis gerekli gorulmedikce kafaniza gore yatirmayin yaziyordu sitede. moralini bozma. dr una danis bence.

benim chicco dan aldigim park yatakda acikken gecmiyordu kapidan.
park yatak tercih etmemin en buyuk sebebi her odaya rahat gotururum dusuncesiydi. egdik, dondurduk baktik cok zor olacak oyle. sonra esim kurcalarken alttan tekerin oldugu yerden ortasindan hafif katlarmis gibi yukari itti azicik daraldi ve cok kolay tekerinden iterek cikarabildik odadan:) kolay bi sekilde tek elle yukari itince halledebildik burde o yntemi deneyin bakalim belki ise yarar.

bu haftalarda bi cogumuz ozellile dr a gidenler kalsiyum takviyesine basladi okudugum kadariyla. benimde dr um verdi. ben pek ilac almayi sevmiyorum malesef. vitaminde olsa. o sebepten pek duzenli almiyorum ilaclari ama iste nelerde demir var, nelerde kalsiyum var oranlari ne bakip onlara agilik vermeye calisip kendimce dengeliyorum. kalsiyumdan bol beslenirsem demiri en az 2 saat almiyorum vs.
neyse uzatmayayim kalsiyumu arastiriken nelerde kalsiyum var onu buldum sizlerlede paylasmak istedim. mesala hic bilmedigim asma yapragindaki kalsiyum miktari. yani sut-yogurt-peynir disinda cook seyde var bizim kalsiyum:)
KURU BAKLıYAT TÜRLERıNıN KALSıYUM ıÇERıKLERı (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 77
Barbunya: 128
Fasulye: 86
Nohut: 134
Mercimek: 68
Bezelye: 64
Badem içi: 254
Yer Fıstığı: 66
Soya Fasulyesi: 226
Kestane: 30
Fındık: 209
Yeşil fıstık: 140
Ceviz içi: 84
Susam: 1200

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERıNıN KALSıYUM ıÇERıKLERı (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
ınek sütü: 120
Yoğurt: 120
Çökelek: 505
Kaşar peyniri: 700
Beyaz peynir (yağlı): 162
Beyaz peynir(yağsız): 96
Süt tozu: 950
Krema: 99

TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERıNıN KALSıYUM ıÇERıKLERı (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Mısır: 9
Pirinç: 14
Arpa: 50
Bulgur: 40
Ekmek: 20
Makarna: 16
Tarhana: 78
Bisküvi: 217

ET TÜRLERıNıN KALSıYUM ıÇERıKLERı (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Sığır eti: 8
Koyun eti: 7
Tavuk eti: 15
Karaciğer: 10
Sosis (2-3 Adet): 7
Salam (4-5 Dilim): 7
Balık eti: 50
Yumurta (1 Adet):25

SEBZE TÜRLERıNıN KALSıYUM ıÇERıKLERı (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 48
Bamya: 78
Bezelye: 25
Enginar: 50
Domates: 7
Yeşil biber: 12
Taze fasulye: 55
Lahana: 43
Havuç: 35
Hıyar: 16
Karnıbahar: 38
Kabak:19
Patlıcan: 23
Marul: 79
Patates: 12
Pırasa: 56
Soğan: 34
Pancar: 20
Ispanak: 80
Asma yaprağı (sarma yapmakta kullanılır): 392
Semizotu:. 79

MEYVE TÜRLERıNıN KALSıYUM ıÇERıKLERı (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Elma: 6
Kayısı: 30
Muz: 10
ıncir: 54
Üzüm: 15
Kiraz: 30
Ayva: 6
Erik: 10
Kavun: 15
Karpuz: 6
Şeftali: 6
Armut: 6
Nar: 10
Çilek: 29
Portakal: 34 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Mandalina: 30 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Limon: 41

DıĞER BAZI GIDALARIN KALSıYUM ıÇERıKLERı (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Tahin helva: 91
Bal: 15
Pekmez: 400
Tereyağı: 19
Margarin: 4
Siyah zeytin: 77
Yeşil zeytin: 90

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…