- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #23.041
:lepi:günaydın herkeseee güzeller güzeli mart anneleriiii ....
ben bebeğimin ayrıntılı usg sine baktırdım dün ve herşey yolunda dedi doktor şöyle anlatayım hemen...
yakalşık 40 - 45 dakika sürdü sanırım 22+2 ve 456 gram olmuş meleğim kesinlikle kız bütün herşeyi normal görünüyor mevlama çok şükür ayal topukları kalbi elelri avuçları böbrekelri miğdesi kordonları boynu bacakları kolalrı yüzü ve benim şuan daha aklıma gelmeyen ehryerini tek tek gösterdi ve herşey çok yolunda dedi çok hareketli olduğu için çok uğraştırdı nomalde eğer sorun yoksa bu kadar uzamazdı muayenem diyor ama bend edim kızım annesi özlediği için yapıyor bunu :):) cd mizi aldık 4boyutlu resmimizi aldık yüzünü ben küçük halasına çok benzettim babaanensi büyük halasına bezeseydi keşke o daha güzel dedi ::):):) bence bana benzese çok daha güsel olur ama neyse :):): birde rapor verdi elimize herşeyin anlatıldığı orada da herşey normal değerlerde diye akrşıalştırmalar var zaten şükür hiç aksi bir durum yok çizelgede de raporda da . şimdi tüm herşey bir 2 prof ve biizm doktorumuz eşliğinde tekrar değerlendirilecekmiş eğer farklı bir sonuç çıakrsa bize doktorumuz tarafıdnan bildirelecekmiş. inşallah çıkamaz diye dualarıma devame diyroum...
bu arada ilk sorusu tarama testlerini yaptırdın mı onlara bakalım ilk dedi bende sadce ikili testi yaptırdım normal çıktı diğerlerini bekleme sürec ve maddi açıdan çok zorladığı için yaptırmadım dedim çok iyi yapmışsın dedi ikili testin iyi çıktıysa diğerlerinden korkmana gerek yok kızım dedi. çok sevindim doğru bir karar vermişim prof da onayladı beni :):):):
şimdi şükürler çekiyorum ve mevlam hepimize böyle güsel haberler ile gelmeyi nasip etsin diyroum .... :hulya::hulya::hulya::hulya::hulya:
böyle işte biliyorum çok uzun oldu ama sizlerle herşeyi uzun uzun paylaşmak benim en büyük keyfim zaten bunu kaçırırımıyım :)):lepi::lepi:
herkese günaydınn:))
bi girip slm verim dedimopuyorumnanaktan
sendemiii:)))
ben kaç gündür cafemi ihmal ettim ama tarla işlerine dvm:))
ben de balık yağı hapını sormuştum, haftada bir balık yiyorsan gerek yok dedi a.stekrar slm kıslarr
hasretcim bende ilk üç ay folic asid kullandım şimdi gyno ferro kullanıyorum balık yağı hapını sordum doktora ceviz deyesen olur dedi şimdi e_gebelik sitesinde okudum her balık yağı hapı olmaz diyo senin kullandığın hamileler için olan sanırım bende almak istiyorum
acaba senin kullandığından alsammıki:uhm:
çok tşk bozkan kaydirigubbakcemile5bu haftalarda bi cogumuz ozellile dr a gidenler kalsiyum takviyesine basladi okudugum kadariyla. benimde dr um verdi. ben pek ilac almayi sevmiyorum malesef. vitaminde olsa. o sebepten pek duzenli almiyorum ilaclariama iste nelerde demir var, nelerde kalsiyum var oranlari ne bakip onlara agilik vermeye calisip kendimce dengeliyorum. kalsiyumdan bol beslenirsem demiri en az 2 saat almiyorum vs.
neyse uzatmayayim kalsiyumu arastiriken nelerde kalsiyum var onu buldum sizlerlede paylasmak istedim. mesala hic bilmedigim asma yapragindaki kalsiyum miktari. yani sut-yogurt-peynir disinda cook seyde var bizim kalsiyum:)
KURU BAKLİYAT TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 77
Barbunya: 128
Fasulye: 86
Nohut: 134
Mercimek: 68
Bezelye: 64
Badem içi: 254
Yer Fıstığı: 66
Soya Fasulyesi: 226
Kestane: 30
Fındık: 209
Yeşil fıstık: 140
Ceviz içi: 84
Susam: 1200
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
İnek sütü: 120
Yoğurt: 120
Çökelek: 505
Kaşar peyniri: 700
Beyaz peynir (yağlı): 162
Beyaz peynir(yağsız): 96
Süt tozu: 950
Krema: 99
TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Mısır: 9
Pirinç: 14
Arpa: 50
Bulgur: 40
Ekmek: 20
Makarna: 16
Tarhana: 78
Bisküvi: 217
ET TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Sığır eti: 8
Koyun eti: 7
Tavuk eti: 15
Karaciğer: 10
Sosis (2-3 Adet): 7
Salam (4-5 Dilim): 7
Balık eti: 50
Yumurta (1 Adet):25
SEBZE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 48
Bamya: 78
Bezelye: 25
Enginar: 50
Domates: 7
Yeşil biber: 12
Taze fasulye: 55
Lahana: 43
Havuç: 35
Hıyar: 16
Karnıbahar: 38
Kabak:19
Patlıcan: 23
Marul: 79
Patates: 12
Pırasa: 56
Soğan: 34
Pancar: 20
Ispanak: 80
Asma yaprağı (sarma yapmakta kullanılır): 392
Semizotu:. 79
MEYVE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Elma: 6
Kayısı: 30
Muz: 10
İncir: 54
Üzüm: 15
Kiraz: 30
Ayva: 6
Erik: 10
Kavun: 15
Karpuz: 6
Şeftali: 6
Armut: 6
Nar: 10
Çilek: 29
Portakal: 34 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Mandalina: 30 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Limon: 41
DİĞER BAZI GIDALARIN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Tahin helva: 91
Bal: 15
Pekmez: 400
Tereyağı: 19
Margarin: 4
Siyah zeytin: 77
Yeşil zeytin: 90
gözün aydın tatlım:lepi:günaydın herkeseee güzeller güzeli mart anneleriiii ....
ben bebeğimin ayrıntılı usg sine baktırdım dün ve herşey yolunda dedi doktor şöyle anlatayım hemen...
yakalşık 40 - 45 dakika sürdü sanırım 22+2 ve 456 gram olmuş meleğim kesinlikle kız bütün herşeyi normal görünüyor mevlama çok şükür ayal topukları kalbi elelri avuçları böbrekelri miğdesi kordonları boynu bacakları kolalrı yüzü ve benim şuan daha aklıma gelmeyen ehryerini tek tek gösterdi ve herşey çok yolunda dedi çok hareketli olduğu için çok uğraştırdı nomalde eğer sorun yoksa bu kadar uzamazdı muayenem diyor ama bend edim kızım annesi özlediği için yapıyor bunu :):) cd mizi aldık 4boyutlu resmimizi aldık yüzünü ben küçük halasına çok benzettim babaanensi büyük halasına bezeseydi keşke o daha güzel dedi ::):):) bence bana benzese çok daha güsel olur ama neyse :):): birde rapor verdi elimize herşeyin anlatıldığı orada da herşey normal değerlerde diye akrşıalştırmalar var zaten şükür hiç aksi bir durum yok çizelgede de raporda da . şimdi tüm herşey bir 2 prof ve biizm doktorumuz eşliğinde tekrar değerlendirilecekmiş eğer farklı bir sonuç çıakrsa bize doktorumuz tarafıdnan bildirelecekmiş. inşallah çıkamaz diye dualarıma devame diyroum...
bu arada ilk sorusu tarama testlerini yaptırdın mı onlara bakalım ilk dedi bende sadce ikili testi yaptırdım normal çıktı diğerlerini bekleme sürec ve maddi açıdan çok zorladığı için yaptırmadım dedim çok iyi yapmışsın dedi ikili testin iyi çıktıysa diğerlerinden korkmana gerek yok kızım dedi. çok sevindim doğru bir karar vermişim prof da onayladı beni :):):):
şimdi şükürler çekiyorum ve mevlam hepimize böyle güsel haberler ile gelmeyi nasip etsin diyroum .... :hulya::hulya::hulya::hulya::hulya:
böyle işte biliyorum çok uzun oldu ama sizlerle herşeyi uzun uzun paylaşmak benim en büyük keyfim zaten bunu kaçırırımıyım :)):lepi::lepi:
kızlar nasılsınız günaydın...
seyyalciğim hadi gözün aydın,arısı girmemiş annelerin başına..
pinar benimde tarlam var...cafeyi salladım birazda..tarlayı ihmal etmiyorum :)))))))))))) hastalık gibi o oyun yaa.insan bırakamıyor başladımı...
eet kızlar balık yağı hapını son aylarda öneriolar acaba kokarmı kötü kötü:sinifsinif:
turkuazda bebek zekası gelişimi için ii diolar ve bebek odasında mutlaka bulundurun diolar
ayhh kaynanacık gibi herşeye atlar oldum yahu[/QU
aaa wermedimi dr sana omega 3 ben 1,5 ayı geçmiştir kullanıyorum, bir çok tanıdıkğım kişide kullanıyor şaşırdım. yok be canım ne kokacak hiç bişi yok en iyisi solgar omega 3 kesinlkle onu kullanın alırsanız.
sende solgar omega 3 kullaniyorsun anlasilan. bisi sorcam. ben 30 luk bi kutu bitirdim. inanilmaz berbat kokuyordu. agzima atmak icin elime aldigimda bile feci kokusu elimde kaliyordu. simdi yeni 60 lik kutusunu aldim. ve hic kokusu yok hatta cok guzel kokuyor boyle cikolata gibi. anlamadim valla neden boyle oldu tarihlerinde de bir sıkıntı yok. cok kotu koktugu icin acaba icine kokusunu degistiren bir madde mi eklediler acaba.
sende solgar omega 3 kullaniyorsun anlasilan. bisi sorcam. ben 30 luk bi kutu bitirdim. inanilmaz berbat kokuyordu. agzima atmak icin elime aldigimda bile feci kokusu elimde kaliyordu. simdi yeni 60 lik kutusunu aldim. ve hic kokusu yok hatta cok guzel kokuyor boyle cikolata gibi. anlamadim valla neden boyle oldu tarihlerinde de bir sıkıntı yok. cok kotu koktugu icin acaba icine kokusunu degistiren bir madde mi eklediler acaba.
yok ben kullanmıom ama solgar ii amrka.solgarın tüm ürünleri güvenli yani.yhaa bende ii bak kutuya yazıodur üstünde deişik bişi bi eklenti fln vardır ama eskisinde b vitamide vardır ek olara belki.b vitamini leş gibi kokuo çünkü
:lepi:günaydın herkeseee güzeller güzeli mart anneleriiii ....
nilüfersahh günaydın cnmm benimde inş güncellenecek yrn hele akşam olsunda bi göriim yavrumuopuyorumnanaktan
yok ben kullanmıom ama solgar ii amrka.solgarın tüm ürünleri güvenli yani.yhaa bende ii bak kutuya yazıodur üstünde deişik bişi bi eklenti fln vardır ama eskisinde b vitamide vardır ek olara belki.b vitamini leş gibi kokuo çünkü
pinarcim sagol bilgin icin. hasretin yazisindan alinti yapmistim ben saniyorum o omega 3 kullaniyor. :)))
pinarcim sagol bilgin icin. hasretin yazisindan alinti yapmistim ben saniyorum o omega 3 kullaniyor. :)))
HERKESE GÜNAYDIN ÖNCELİKLE ewet bn zaten kullanıyorum solgar ilk aldığımda bnde kokladım annem küçükken bana içirirdi balık yağı çok kötü kokardı ama bunda hiç koku yok.. s.k.t. ne bakın bnce aldığınz herşeyin belki beklemekten fln kokmuştur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?