- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #24.361
tatlım seker yüklemesi 24 ila 28 haftalar arası her anneye yapılır.ancak ailesinde 1. derece yakınlarında seker riski olanlarda veya bu haftalardan önce idrar tahlilinde glukoz çıkan rutin bir kan tahlilinde açlık veya tokluk degerleri veya kandaki h1ac degeri (ki üç aylık kan sekerinin ortalamasını verir) %5,5 in üzerinde olanlarda daha önce bakılır ...rutinde 50 ve 100 gr lık seker yüklemeleriyle yapılır...Arkadaşlar merhaba
Eskiyi şöyle bir okudum.. Rahatsız arkadaşlara Allah şifa versin.. Bebişlerini görmüş arkadaşlarada sağlıkla bebişlerini kucağına almayı nasip etsin. Ben birşeyi merak ediyorum. şeker yüklemesi her anneye yapılırmı ? Doktorum bana hiç bahsetmedi.. Hangi haftalarda yapılmalı.. Dr. sormalımıyım..? Ne diyorsun..?
hadi geçmiş olsun,göüznüz aydın tatlım,maşşallah heyifçi bebişine
tatlım saglık ocagındaki ası heralde su adjuvanlı olan..yoksa hamileler için olan mı gelmişki??herkese merhaba hasta olanlara allah acil şifalar versin.
Bebişlerini görenlerinde iyi haber alanlarında gözü aydın.
Bugün sağlık ocağındaydım çok yoğundu domuz gribi aşısı gelmiş yaptırırmısın dediler hayır dedim.kızımada düşünmüyorum okula veya kreşe gitseydi düşünürdüm dedim tetanozumu oldum geldim.herkese iyi geceler.
Günaydınnn,
Geçmişi okuyamadım, herkes iyidir umarım.
Ben dün gelemedim işe, nezle, boğaz ağrısı, halsizlik derken, sabah yataktan çıkamadım. Halsizliğim bugün de devam ediyor ama daha iyiyim. Şu işe gelmek olmasa ne kolay bir hayatım olacak diye düşünmeden edemiyorum bazen :)
kızlar günaydın umarım herkes iyidir..bende düne kıyasla bu gün daha iyi gibiyim...kolay kolay gribe yakalanmama.yakalandımmıda kolay atlatamıyorum yaaa.ne sinir bozucu
kızlar günaydın umarım herkes iyidir..bende düne kıyasla bu gün daha iyi gibiyim...kolay kolay gribe yakalanmama.yakalandımmıda kolay atlatamıyorum yaaa.ne sinir bozucu
Günaydın herkese, hasta olanlara acil şifalar diliyorum, bir an evvel iyileşsinler, bende dahil tabi :)) Bebeğini görenler olmuş, gözünüzyadın arkadaşlar, hastalığım ve işlerimin yoğunluğu mahvetti beni yaa, hiç enerjim kalmadı, bacaklarıma çok kramp giriyor benim, sizlere de oluyor mu, birde size bir sorum daha var, sütü ne zaman içiyorsunuz gün içinde mi, sabah mı, akşam mı, bende kansızlık çıktı ya, acaba yanlış zaman da mı içiyorum sütü de o etkiliyor kanımın düşmesini diye düşünmeye başladım..
selkie kızlar günaydın umarım herkes iyidir..bende düne kıyasla bu gün daha iyi gibiyim...kolay kolay gribe yakalanmama.yakalandımmıda kolay atlatamıyorum yaaa.ne sinir bozucu
bosna Günaydınnn,
Geçmişi okuyamadım, herkes iyidir umarım.
Ben dün gelemedim işe, nezle, boğaz ağrısı, halsizlik derken, sabah yataktan çıkamadım. Halsizliğim bugün de devam ediyor ama daha iyiyim. Şu işe gelmek olmasa ne kolay bir hayatım olacak diye düşünmeden edemiyorum bazen :)
dimplehawk Günaydın fıstıklarr ..
Ya insanın evladı meğer ne kıymetli oluyormuş
Akşam eşimin geçmeyen öksürüğü ile ilgili netten araştırma yapıyorduk.. Sonra..
Genelde akşamları çok hareketli olan oğlumuzun dün sabahtan akşama kadar hiç hareket etmediğini fark ettik, biz de nasıl endişelendik hemen, devamlı okşadık, hareket etmesini sağlayacak şeyler yaptık ama yok yokkk
En sonunda zavallı evladım uyuyordu herhalde ve uyandırdık onu :)) hareket etti şükürler olsun
Eşime diyorum seninle birşeyler araştırıyorduk kaldı öyle
Oğlumuz hareket etti ya gerisi önemli değil dedi kii bir zamanlar çocuk konusunda pek hevesli görmediğim eşimdi bunu söyleyen
geçmiş olsun canım acil şifalar
Selkie cim çok geçmiş olsun, biraz geçmişi okumaya çalıştım, tansiyonun düşüyormuş, aman sakın haa, limon suyu içme, iyice düşer tansiyonun, tuzlu ayran iç tansiyonun düştüğünde, hapşırıp öksürükende kendini sıkma sakın serbest bırak, benimde karnım ağrıyor öyle durumlarda, sanki bebek içerde zıplıyormuş gibi oluyor :))
günaydın herkeslere bosnacım sana ve hasta olan tüm arkadaşlarıma geçmiş olsun zemuszemus canım bu işe gelme işi benide çok geriyor ne kadar çok yoğun olmasamda kalkıp buraya gelmek duba gibi dolanmak hiç hoşuma gitmiyor heryerim ağrıyor oturmaktan :sinifsinif: iznini ne zaman almayı düşünüyorsun canım? ben izin hakkım başlar başlamaz alıyım diyorum ama daha sonrası bebişime az zamanım kalıcak yarın bigün karlarda başlıcak napcaz yaaaaaa
canım ben akşam yatarken içiyorum sütümü baze gece acıkıp kalkarsamda arada bir bi bardak daha takviye yapıyorum ... kaydirigubbakcemile3
canım inşalalh çaucak geçer gider ve bi daha bulmaz seni en azından bebeişlerimizi biraz büyütene akdar bulmasın :):Saruboceq:
bende gelip burada oturmaktan yana çok dertliyim son aylarda daha çok zorlanmaktan ve izni zamanında almaktan korkuyorum ben son iki haftaya kadar çalışıp kalan zamanı bebeğimle geçirmek isityoum ama böyle olursa hem abonelerin yaşattığı stres hemde oturma sıkıntısı sanırım biiz biraz zorlayacakmevlam herkese kolaylık versin ne diyim :Saruboceq:kafamçokkarıştı
kız evlat gibisi varmı kıs geçenlerde bi arkadaşın eşinin de dediği gibi insanlar birbirine mevlam evlat acısı vermesin diye dua edermiş bu kadar hissetikten sonra mevlam hiç birimizden alamsın aldıkalrınada ömür boyu sabır versin .. ama akşam hareketlenince nasılda gldü dimi yüzünüz :):):) kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
hem de nasıllll :lepi:kız evlat gibisi varmı kıs geçenlerde bi arkadaşın eşinin de dediği gibi insanlar birbirine mevlam evlat acısı vermesin diye dua edermiş bu kadar hissetikten sonra mevlam hiç birimizden alamsın aldıkalrınada ömür boyu sabır versin .. ama akşam hareketlenince nasılda gldü dimi yüzünüz :):):) kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
bosna, simenay, selkie geçmiş olsun arkadaşlar a.s.
ben sütümü sabahları içiyorum, ama içilen vaktin kansızlığa etki edeceğini pek düşünmüyorum açıkçası :sm_confused:
hem de nasıllll :lepi:
evet Rabbim kimseye vermesin evlat acısı, çok zordur anlayabiliyorum şimdiden :çok üzgünüm:
Günaydın anne ve anne adayları
Bu haftanın başından beri sizleri fırsatım oldukça takip ettim.Sinemaycım öncelikle çok ama çok geçmiş olsun sana kansızlık çıkmış dikkat et kendine kuru siyah üzüm ye kan yapıcı özelliği vardır pekmez ye ...Kansızlık çıkması normal ama bunu sütle alakası yok cnm benim.Ben geceleri içiyorum miğdemi rahatlatıyor.İşten ayrılmanda şimdi iyi ne güzel Allah nasip ederse sağlığımızda iyi olursa 7 aya kadar bende çalışmak istiyorum şuan masa başında olduğum için yormuyorum kendimi.
Selkie geçmiş olsun sanada canım aman fazla grip olmadan atlatırsın umarım.Bosnacım sanada geçmiş olsun işlerde yoğunsa dikkat et yorma kendini.
Dila hastaneden çıkmış evde dinlieniyor diye okudum inşallah en kısa zamanda kendini toparlar.
Bende kan hapını 2 günden beri içmiyorum ve miğdem çok rahat ama şunu söyleyeyim.İlaçları aynı anda almayın 10 dk arayla alın yoksa miğdeniz de yanma sorunu yaşarsınız.Meleğimle biz bu aralar iyiyiz hareketlerini duydukça rahatlıyorum ve bu beni mutlu ediyor.....
Bebek odası almaktan şimdilik vazgeçtim ve beşik alacacağım şimdilik yatak odamızda uyur 6 aydan sonra alma kararı aldık hem benim hemde bebeğimiz için çok iyi olucak bu....Pzrt gününü sabırsızlıkla bekliyorum meleğimi görmek için ....Doktora giden tüm anne adaylarının haberlerini okuyunca sıra bana da gelecek dedim ve 2-3 gün sonra Allah nasip ederse görücem..
kızlar teşekkürederim...
simenayığım limon suyunu kestim..tuzlu ayran falan içiyorum bende...bol bol mandalina ıhlamur ,,idare etmeye çalışıyorum...
canım aynı konuya değinmişiz evet birde senin dediin gibi kar var ankarada dikakt et ne olur buzlanma çok fenadır orda mevlam korusun ankaralı mart anenlerini.
bu arada dila dan hiç haber varmı ? bilen duyan var mı ?
Günaydın herkese, hasta olanlara acil şifalar diliyorum, bir an evvel iyileşsinler, bende dahil tabi :)) Bebeğini görenler olmuş, gözünüzyadın arkadaşlar, hastalığım ve işlerimin yoğunluğu mahvetti beni yaa, hiç enerjim kalmadı, bacaklarıma çok kramp giriyor benim, sizlere de oluyor mu, birde size bir sorum daha var, sütü ne zaman içiyorsunuz gün içinde mi, sabah mı, akşam mı, bende kansızlık çıktı ya, acaba yanlış zaman da mı içiyorum sütü de o etkiliyor kanımın düşmesini diye düşünmeye başladım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?