- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #24.401
Canım bildiğim kadarıyla sadece demir hapları için geçerli bu durum.
Kalsiyum, demir emilimini azaltıyormuş çünkü.
Teşekkür ederim Pancubenim, et yemenin dışında herşeyi yapıyorum, bol yeşillik ve kuru bakliyat yerim hep, şimdi kan sonuucma baktım tekrar, evet hemoglobin dışındakilerde düşük çıkmış ama çok düşük değil, alt değerlerin biraz altında, nerede yanlış yapıyorum diye kendimi sorguluyorum günlerdir, kafayı yiyecem, aşağıya ilaçlarımı nasıl aldığımı ve neler yediğimi sırasıyla yazıyorum kararı sizler verin, bende mi bir yanlışlık var;
Sabah 7 de uyanıyorum, kan ilacımı portakal veya mandalina eşliğinde içiyorum.
Sonra kahvaltı yapıyorum,pekmez içip 07:45 gibi evden çıkıyorum.
Saat 8:30 da şirketteyim, bişeyler daha atıştırıyorum, 2-3 bardak su içiyorum, ceviz yiyorum, kuru üzüm v.s. ile bareber.. vitamin hapını içiyorum.
Saat 9:30-11:00 arası 3 bardak süt içiyorum.
Saat 12:00 da öğle yemeği yiyorum, mutlaka yoğurt veya ayran eşliğinde.. Omega-3 hapı içiyorum..
Saat 14:00-15:00 arası bolca meyve yiyorum..
Saat 15:00 dan sonra iş çıkış saatim 18:00 a kadar arada atıştırmalarım oluyor, bitki çayı falan içiyorum..
Saat 19:00-20:00 arası akşam yemeği, yine yoğurt ve salata eşliğinde mutlaka.. kan hapını içiyorum. Aradan 1 saat falan geçince meyve yiyorum yine..
Yatmadan evvel yine pekmez içiyorum, gün içinde en az 2 litre su içiyorum, öğle ve akşam yemeklerinde mutlaka sebze ve kuru bakliyat oluyor..
Bunların dışında sadece et yemiyordum, şimdi nerde yanlış yaptığımı biri bana söylesin..
arkadaşlar ben sütle ilacın aynı aralıkta içilmiyeceğini yeni öğreniyorum valla :tomato:
dedim ya anacı msne kendine yiybakıyorsun ben öyle yırtınsam bakamam imkan olmadığından değil sıkılıyırm ben o kdar yemek aurcubur felans evmeme :):):
Saat 8:30 da şirketteyim, bişeyler daha atıştırıyorum, 2-3 bardak su içiyorum, ceviz yiyorum, kuru üzüm v.s. ile bareber.. vitamin hapını içiyorum.
Saat 12:00 da öğle yemeği yiyorum, mutlaka yoğurt veya ayran eşliğinde.. Omega-3 hapı içiyorum..
Saat 15:00 dan sonra iş çıkış saatim 18:00 a kadar arada atıştırmalarım oluyor, bitki çayı falan içiyorum..
Saat 19:00-20:00 arası akşam yemeği, yine yoğurt ve salata eşliğinde mutlaka.. kan hapını içiyorum. Aradan 1 saat falan geçince meyve yiyorum yine..
Yatmadan evvel yine pekmez içiyorum, gün içinde en az 2 litre su içiyorum, öğle ve akşam yemeklerinde mutlaka sebze ve kuru bakliyat oluyor..
Bunların dışında sadece et yemiyordum, şimdi nerde yanlış yaptığımı biri bana söylesin..
bosnacım sanırım 32. haftadan sonra alabiliyoruz izinleri dün bi yazı okudum anne adayının doğumdan bir-birbuçuk ay öncesi tamamen rahatlayıp dinlenmesi gerekiyormuş kafam iyice karıştı benim bu konuda
Teşekkür ederim Pancubenim, et yemenin dışında herşeyi yapıyorum, bol yeşillik ve kuru bakliyat yerim hep, şimdi kan sonuucma baktım tekrar, evet hemoglobin dışındakilerde düşük çıkmış ama çok düşük değil, alt değerlerin biraz altında, nerede yanlış yapıyorum diye kendimi sorguluyorum günlerdir, kafayı yiyecem, aşağıya ilaçlarımı nasıl aldığımı ve neler yediğimi sırasıyla yazıyorum kararı sizler verin, bende mi bir yanlışlık var;
Günaydın cici anneler.. hihoyyyt
FTY bu Mart bebekleri yaramaz olcak galiba. Benimki de bi başladı mı hiç durmuyo yerinde.. delikafadulden
Ben de yeni öğrendim..
Aç ya da tok karnına içmek farkediyo mu peki kan ilacını???
Canım dediğim gibi benim iş arkadaşımda çok sık ve öğünü atlatmadan yerdi ama şunu söyleyeyim şuanda sanki 2 inciye hamileymiş gibi şiş 8 aylık oldu bebeği ve kilo bebek 7 aydan sonra yediklerinle besleniyor o yüzden kendini kasma ve üzmeden beslen bebeğim beslenmiyor kansızım filan da demeTeşekkür ederim Pancubenim, et yemenin dışında herşeyi yapıyorum, bol yeşillik ve kuru bakliyat yerim hep, şimdi kan sonuucma baktım tekrar, evet hemoglobin dışındakilerde düşük çıkmış ama çok düşük değil, alt değerlerin biraz altında, nerede yanlış yapıyorum diye kendimi sorguluyorum günlerdir, kafayı yiyecem, aşağıya ilaçlarımı nasıl aldığımı ve neler yediğimi sırasıyla yazıyorum kararı sizler verin, bende mi bir yanlışlık var;
Sabah 7 de uyanıyorum, kan ilacımı portakal veya mandalina eşliğinde içiyorum.10 dk sonra iç su ile alman daha iyi miğde asidi yapar....
Saat 9:30-11:00 arası 3 bardak süt içiyorum.(kendini zorlama 1 bardak bile yeter ara ara iç ben geceleri 1 bardak içiyorum sadece 3 bardak değil
Sağolasın Seyyal, bana biraz moral oldu bu cümlen ama yinede içim içimi yiyor, doktor sanki yerlerde sürünüyormuşum, durum çok vahimmiş gibi konuşunca moralim bozuldu, kendimi kötü hissettim bebeğime iyi bakamıyor muyum acaba diye..?
Sağolasın Seyyal, bana biraz moral oldu bu cümlen ama yinede içim içimi yiyor, doktor sanki yerlerde sürünüyormuşum, durum çok vahimmiş gibi konuşunca moralim bozuldu, kendimi kötü hissettim bebeğime iyi bakamıyor muyum acaba diye..?
herkese gunaydın oncelikle:)
simenay menun cok guzel gercektennn
ben hamileligin basında baktırmıstım kan degerim cok guzel cıkmıstı 14 falandı
sonra gecen aylarda baktırdım baya dusmus 11e kadar
hemsireler arkadaslarım oldukları icin bu fazla dusus icin baya dikkat etmemi istediler
yemeklerle cay ve sut alımı olmaz dediler:) tek dikkat edecegin sey bu sut ve siyah cayı yemeklerden 1 saat sonra icmen gerekiyor en erken..
ama eşimde bende cok onemsemiyoruz.. sonucta yaklasık her gebelikte oluyor bu kansızlık:) cok cok uzme kendini..
birde benim kan ilacım olsun vitamin ilacım olsun hepsi tok karnına iciliyor.. sabah ictigin kan hapını kahvaltıdan sonramı icsenki prospektusu bi oku istersen
Günaydınnn,
Geçmişi okuyamadım, herkes iyidir umarım.
Ben dün gelemedim işe, nezle, boğaz ağrısı, halsizlik derken, sabah yataktan çıkamadım. Halsizliğim bugün de devam ediyor ama daha iyiyim. Şu işe gelmek olmasa ne kolay bir hayatım olacak diye düşünmeden edemiyorum bazen :)
Günaydın herkese, hasta olanlara acil şifalar diliyorum, bir an evvel iyileşsinler, bende dahil tabi :)) Bebeğini görenler olmuş, gözünüzyadın arkadaşlar, hastalığım ve işlerimin yoğunluğu mahvetti beni yaa, hiç enerjim kalmadı, bacaklarıma çok kramp giriyor benim, sizlere de oluyor mu, birde size bir sorum daha var, sütü ne zaman içiyorsunuz gün içinde mi, sabah mı, akşam mı, bende kansızlık çıktı ya, acaba yanlış zaman da mı içiyorum sütü de o etkiliyor kanımın düşmesini diye düşünmeye başladım..
kızlar günaydın umarım herkes iyidir..bende düne kıyasla bu gün daha iyi gibiyim...kolay kolay gribe yakalanmama.yakalandımmıda kolay atlatamıyorum yaaa.ne sinir bozucu
Maşaallah fty cim
benim bebişimde yapıyor çok onu, kafasını ayaklarını dayıyor karnıma, semsert oluyor kaydirigubbakcemile3 pek tatlı..
Günaydın Kızlar,
dün detaylı utrasona girdik. Kızımla tanıştık diyebilirim ... 22. haftamızdayız ve 480 gr.ız herşey normal gözüküyor. Resimleri ve Cdsinide aldık :) Ama böbreklerime baskı yapıyormuş minik bundan ötürü sağ böbrek kapakçıklarımda genişleme varmış antibiotik verdi doktorum birde yine progestan verdi... Bünyen kuvvetlenmeli dedi. Karnımda baya büyüdü size özeniyorum resim koymak konusunda ama vakim olmuyor ne iş yerinde ne evde eve gidince biraz çiftlikte ve cafede stress atıyorum sonraaa cuup yatağa...
Hepinizi çok öpüyorum
Günaydın Kızlar,
dün detaylı utrasona girdik. Kızımla tanıştık diyebilirim ... 22. haftamızdayız ve 480 gr.ız herşey normal gözüküyor. Resimleri ve Cdsinide aldık :) Ama böbreklerime baskı yapıyormuş minik bundan ötürü sağ böbrek kapakçıklarımda genişleme varmış antibiotik verdi doktorum birde yine progestan verdi... Bünyen kuvvetlenmeli dedi. Karnımda baya büyüdü size özeniyorum resim koymak konusunda ama vakim olmuyor ne iş yerinde ne evde eve gidince biraz çiftlikte ve cafede stress atıyorum sonraaa cuup yatağa...
Hepinizi çok öpüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?