2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

gunaydin guzel anne adaylari......
hala hastaliklari devam eden arkadaslar insallah en kisa zaman icinde duzelirsiniz......

bebisleriyle randevusu olan arkadaslar ne mutlu findiklarinizi gormussunuz......

kizlar dun aksam bizimkisi annesine sov yapti. esim gec geldi dun o yokken karnimda kendimi koltukta geriye dogru uzatirken bir aci hissettim. sonra elimi karnimda gezdirirken bir sertik ve disariya buyuk bir cikinti fark ettim tam gobek deligimin yaninda. anladim ki bizim findik kurdu icimde akrobasi yapiyor. sonra icimde kaydirak varmiscasina kaydi durdu. sagdan sola, asagidan yukariya. bi de essek sipasi bana hissettirmek icin elinden geleni yapiyor. :))) masallah findik kurduma.

tek korkum bu canım bi buz olunca onbeş gün kalkmıyor yerden ocağa kadar olmaz galiba bende daha şimdiden yan çizmeye şikayetlere başladım yürürken filan nefesim tıkanıyor duba gibi yuvarlanıp gelicem artık işe :roflol: ben galiba izin hakkımız dolar dolmaz kaçıcam hayırlısı bakalım :)

Kızlar, ben sabah aç karnına kan ilacı içiyorum, arkasından süt içiyorum, bundan dolayı sordum etkiliyor olabilir diye, çünkü pekmezi bile sütle içmeyiz birbirinin emilimini etkiliyor diye, ben sütü gece içemiyorum gaz yapıyor, bunun dışında pekmezi litre litre içiyorum nerdeyse, kuru üzüm ve dut kurusu, kayısı erik incir kurusu, çok yerim hiç ihmal etmem ama anlamadım gitti nasıl düşmüş kanım diye, gerçi çok düşük değilmiş 10 çıktı test sonucuna göre, vejetaryenim et yemiyorum, hayvansal proteinleri alamadığım için olabilir, bitkisel proteinler de yeterli olmuyor sanırım..

Maşaallah fty cim
benim bebişimde yapıyor çok onu, kafasını ayaklarını dayıyor karnıma, semsert oluyor kaydirigubbakcemile3 pek tatlı..

çanım sağol aldım tarifi,,,deneyeçeğim..

birde şu karamplar mağnesyum eksikliğinden oluyor..dr ne söyle sana ilave mağnesyum yazsın..ban dr bu karmplar için mağnesyum dşasporal şase verdi,,,günde 2 tane içiyorum..çok iyi geliyor...
kansızlık içinde tahinle pekmez öneririm..hem lezzetlide oluyor...:)) ayrıa bol brokoli ve kırmızı et tüket...ıspanaktan daha çok demir varmış içinde...

simenaycım kan şurubuyla sütü pek yakın içme bana kalırsa
ayrıca da hamilelikte et çokkk önemli
bir yakınımız gebelikte yeteri kadar et, yumurta tüketmediği için şimdi bebişinde çok sıkıntı çekiyorlar
yemeğe çalış mutlaka

Günaydın canım, maşallah senin kuzuya, ne güzel şov yapmış, benimki bu aralar hiç hareket etmiyor, sanırım oda hasta oldu yada ben hasta olduğum için hissedemiyorum..

,

aaa sakın yapma..kan ilaçından sonra sütü sakın içme..kan ilaçının hiç bir faydası olöuyor..kalsiyum demirin emilimini azaltıyor...en az 1 saat arayla iç:.benim dr bana kan ilaçını portakalla birlikte almamı söyledi,,çünkü c vitamini demirin emilimini daha iyi sağlıyormuş...hem bağırsaklarda bozulmuyormuş o zaman...et yemiyorsan o yapabilir.. doğru...

Çok fena bir durum ama ne yapayım çok tiksiniyorum ben etten, yiyemiyorum işte... Kendimi bildim bileli yemem eti, önümüz de kurban bayramı, biraz zorlayım kendimi bakalım, umarım işe yarar, et hariç diğer dediklerinizi bol bol yiyorum zaten, sanırım etin yerini tutmuyorlar..

canım ben önceden yatmadan önce vitamin ialcımı arkasından da sütümü içerdim doktorum çok kızdı ialcın bi etkisi kalmaz diye sende ilacı içtikten sonra bir ik isaat zaman geçir öyle iç sütünü ki ikisininde etkisinden mahrum olma :) mesela portakal suuyuyla iç çok iyi gelir diye duymuştum... ama kendinede iyi bakıyormuşsun yani maşşalh dedim ben bu saydıkalrının hç birni yemem :):): akannehirü

en azından bol baharatlı köfte şeklinde yapıp veya yemeklerin içine azar azar katarak yemeye çalışsan oda olur zamanla alışırsın..gerçi benim ablamda vejeteryan oda yiyemedi hiç eti,,dr ona başka bir ialç vermişti..olmadı dr ile konuş ama etin yerini tutmuyor hiç bişey ablamın yüzünün rengi falan çok soluktu...ızgara şeklinde falan daha rahat tüketirsin...

Evet aynen, benim yüzümün rengi de soluk, bebeğim için zorlayacam kendimi, bu yaştan sonra et yiyecem ne yapayım, sağlık herşeyden önce gelir, sonra bebeğim sağlıksız olur falan, Allah korusun, vicdan azabı çekerim...

Herkese teşekkür ederim cevaplarınız ve önerileriniz için.. Sizlere buradan sağlıklı haberlerimi verecem inşallah..

Ynurcum teşekkürler canım.
Ben de seninle aynı duyguları paylaşıyorum.
İznimi 37. haftada almayı düşünüyordum hep ama ya biraz erken doğarsa diye düşünmeye başladım son günlerde. Belki 35. haftada çıkarım, bir araştıracağım olabiliyor mu diye... Yine de daha çok var :)

Seyyalcim son aylarda zorlanmak kaçınılmaz görünüyor. Son 2-3 hafta kala çıkmayı ben de çok düşündüm ama şu iş stresini biraz üstümüzden atıp dinlenmek de lazım. Nasıl olacak bilmiyorum şimdilik...

Günaydın herkese

Hasta olan annecikler iyileşin bir an önce inşallah... buyrunnnnnnnnn

Fty maşallah bebikine ben daha o denli hareket hissedemiyorum

Dimple uyandırmışsınız kuzuyu :) öksürük için ılık sütün içine yarım çay kaşığı kara biber ve bir tatlı kaşığı bal dene bakalım bana bir doktor söylemişti bunu çok iyi geliyor
kaydirigubbakcemile5

Etten alamadığın(Ette bulunan folik asit) besini kurubakla yada yeşilliklerden alablirsin bu arada kan değerin 10 çıkmış hemoglobin değerin 7-8 olduğun zaman kork canım ama Ferritin düzeyine bir baktır .Demir ,demir bağlama testlerinde düşükse ozaman kork kansızlıktan bu hemoglobin 10 olması senin sağlıksız olduğunuda göstermez bu yüzden de kendini üzme canım benim.İlaçların hiç birinide aç karnına alma hep tok karnına al canım miğdeni mahvedersin.Sütünü sabah ve öğlen iç ozaman gece içemiyorsan...

bosnacım sanırım 32. haftadan sonra alabiliyoruz izinleri dün bi yazı okudum anne adayının doğumdan bir-birbuçuk ay öncesi tamamen rahatlayıp dinlenmesi gerekiyormuş kafam iyice karıştı benim bu konuda

Gereksiz bi telaşa kapıldık napalım kaydirigubbakcemile3 affetsin bizi :kedi:
Hımm tarif biraz kötü gibi görünüyor :)) ama içecek mecbur, çok sağol akşam bi deneyelim :1hug:

Teşekkür ederim Pancubenim, et yemenin dışında herşeyi yapıyorum, bol yeşillik ve kuru bakliyat yerim hep, şimdi kan sonuucma baktım tekrar, evet hemoglobin dışındakilerde düşük çıkmış ama çok düşük değil, alt değerlerin biraz altında, nerede yanlış yapıyorum diye kendimi sorguluyorum günlerdir, kafayı yiyecem, aşağıya ilaçlarımı nasıl aldığımı ve neler yediğimi sırasıyla yazıyorum kararı sizler verin, bende mi bir yanlışlık var;

Sabah 7 de uyanıyorum, kan ilacımı portakal veya mandalina eşliğinde içiyorum.
Sonra kahvaltı yapıyorum,pekmez içip 07:45 gibi evden çıkıyorum.
Saat 8:30 da şirketteyim, bişeyler daha atıştırıyorum, 2-3 bardak su içiyorum, ceviz yiyorum, kuru üzüm v.s. ile bareber.. vitamin hapını içiyorum.
Saat 9:30-11:00 arası 3 bardak süt içiyorum.
Saat 12:00 da öğle yemeği yiyorum, mutlaka yoğurt veya ayran eşliğinde.. Omega-3 hapı içiyorum..
Saat 14:00-15:00 arası bolca meyve yiyorum..
Saat 15:00 dan sonra iş çıkış saatim 18:00 a kadar arada atıştırmalarım oluyor, bitki çayı falan içiyorum..
Saat 19:00-20:00 arası akşam yemeği, yine yoğurt ve salata eşliğinde mutlaka.. kan hapını içiyorum. Aradan 1 saat falan geçince meyve yiyorum yine..
Yatmadan evvel yine pekmez içiyorum, gün içinde en az 2 litre su içiyorum, öğle ve akşam yemeklerinde mutlaka sebze ve kuru bakliyat oluyor..
Bunların dışında sadece et yemiyordum, şimdi nerde yanlış yaptığımı biri bana söylesin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…