2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canım normaldede hissetmiyormuşsun kesiyi ve dikişi belki kesi yapmalarına gerek bile kalmaz herkesin vücud yapısı farklı bence doğum konusunda çok düşünüp kafanı bunaltma ve kendini rahat bi şekilde hazırla bebişlerimiz için ve kendi sağlığımız için en sağlıklı olan bu o yüzden hiç takılma o an ne yaşamamız gerekiyorsa onu yaşıcaz boşver ben kan aldırmaya bile korkardımki şimdiki halime ben bile şaşıyorum ne kadar rahat hissedersen o kadar kolay olur herşey :lepi:

Hoşgeldin canım...

Selkie, Kussebfilal, bu konuda da aydınlatsanıza bizi opuyorumnanaktan

ya bende tam olarak ne koyaağımı bilmiyorum liste hazırlamak lazım...

şimdi aklıma gelenler..geçelik pijama..iç çamaşırı..diş maçunu ,ped gibi gerekli kozmetikler..sabun terlik.tarak.göğüspedi.emzirme sütyeni,hastane çıkısında giymek için kıyafet...bebek için:..hastane çıkısı ... yedekte alırsanız iyi olur..battaniye...bebek bezi..biberon..(her ihtimale karşı) sonra CADIARZU aslında hazır listeler var onlara bakmak lazım...

http://gebelik.org/dosyalar/normaldogum/dogumvalizi.html buraya bakın...

Son düzenleme:
bir liste buldum

Doğum Çantası - Anne ıçin Gerekenler

Hamilelik ve doğum takip kartınız ve doktor kontrollerinizin bulunduğu dosyanız, son yaptırdığınız kan ve idrar tahlilleriniz, sigorta kartınız, sağlık karneniz.
Yakınlarınızın telefon numaraları
Nakit para
3 adet önden açılan gecelik
1 adet sabahlık
Deodorant, diş macunu ve fırçası, tarak, şampuan, sabun, ıslak temizleme mendilleri, kulak pamuğu vb kişisel eşyalarınız
Saçlarınızı rahatça toplayabileceğiniz toka ya da bant
3-4 adet özellikle önden kopcalı emzirme sütyeni ve pedleri
Meme uçları için krem, göğüs kalkanı
Göğüs pompası (özellikle meme başı olmayan hanımlar için)
ıhtiyacı kadar pamuklu ve tek kullanımlık iç çamaşırları
1 paket hijyenik kadın pedi
1-2 adet atlet
Kağıt peçete ve havlu
Eve dönerken giyebileceğiniz rahat kıyafetler
Ayağınızı sıcak tutacak kalın çoraplar
ıçinde rahat ettiğiniz kolay giyilebilen alçak topuklu, kaymayan bir çift terlik
Sizi dinlendirip rahatlatacak sevdiğiniz kitap, dergi, teyp ve kasetler
Hastaneye giderken yolda rahat etmenizi sağlayacak yastık

Doğum Çantası - Bebek ıçin Gerekenler

2 tane bady (Mevsime göre kısa veya uzun kollu)
2 tane tulum
2 tane çorap
2 tane ağız mendili
2 tane pijama altı
2 tane şapka ve eldiven
2 takım kıyafet (zıbın takımı, pijama takımı, patiği, başlığı vs)
Yelek ve hırka
Battaniye
3–4 tane bebek bezi
Araba koltuğu/ana kucağı veya portbebe
Havlu, ıslak mendil
2 tane önlük
2 tane yelek
Bebe şampuanı
Saç Fırçası
Kirli çamaşır torbası
Bebek yatağı için çarşaf (hastaneye sormak faydalı olur)

onlara baktım da, şu zıbın ve çıtçıtlı body konusu karışık biraz...

kızlar meraba geçmişi okudum geldim... çok kötü durumdayım.. bayramda dr um idrar yollarındaki bi bakteri için(ki normalde her kadında var mışama gebelikte tehlikeli olabilirmiş) antibiyotik kullandırdı.antibiyotik bitti kultür temiz çıktı ama süpriz... matar başladı.. antibiyotik yaparmış sonrasında ben hiç olmamıştım.. kızlar yanmayı kasıntıyı anlatamam..ama öyle böyle degil inanın yatagı yorganı parcaladım iki gecedir..hemoroitte vardı zaten onuda azdırdı...ilaçlar fayda etmedi,sekerde var ya oda etkenmiş.. şimdi yeni bir fitil ve pomat verdi.ödüm kopuyor bu gecede kabus olursa diye.....

canım cook gecmiş olsun ilaçlarını düzenli kullan hiçbişey olmaz iç çamasırlarını düzenli degiştr ya da günlük ped(pamuklu)kullan bence..bolda su iç canım dikkat et

kızlar aldığınız hastane çıkışlarında yani zıbın takımların atlet kilot artı bir adet iç zıbın çıtçıtlı badi çorap kundak falan oluyo zaten iki tane set alın koyun çantanıza.3 te takım koyun (yani patikli don çıtçıtlı badi üstüne zıbın çorapşapkası eldiveni) bu bebek için yeterli.HEPSıNı içi içe ayarlayın şu nerdeydi bu nerdeydi olmasın.Bitane kundak alın.biberon ve emzik.Bide battaniye artı bebeği taşımak için çanta alt açma seti,ağız silme mendilleri pişik kremi pudra bez falan.Çıtçıtlı badilerin sorun olucanı sanmam sonuçta göbeğin üstü sargı bezli oluyo.KENDıNıZ için iki adet pijama ve gecelik takımı artı bir adet sabahlık.3 çift çorap,bir hırka,2 adet emzirme südyeni ve atleti,artı kilot.Havlu,hasta bezi,artı hastaneye bağlı gerekirse çarşaf tarak,dış macunu ve diş fırçası,nebileyim bakım setiniz makyaj malzemeniz.Bide göğüs ucu için krem,koruyucu ped.Bunlar aklıma gelenler.aRTI TERLıK.

cok cokkk gecmıs olsun canım, dikkat et kendine kaydirigubbakcemile5

ay hepatit alemsizn valla.Buarada ayağına taş bağlada çık dışarıya bu rüzgar senide uçurur benide.

uçurur valla:)eşim aradı demin bizim evin orası felaketmiş canım ya araba bile uçacak diye korkuyorum(

Kızlar ya karnım sertleşiyor ve batma oluyor normal mi? birde gece uykusuz sürekli tuvlaete flan kalıyorum uykusuzluk halsizlik yüzünden başım fena ağrıyor ne yapsam acaba yaaaamafoldumben

canım korkma hç sertlik bölgesel oluyo ben de de.acıyo bi de dayanıyormuş bebek bi tarafa kafa atıyo sanki içerden nasıl ittiriyor..acıtıyor.biz de seviniyoz işte :))

selam kızlar.nasılsınız biz ne zamandır yoktur.kızımla ben.bilgisayarda arıza vardı ki hala yavaş çalışıyor çok giremedim o yüzden.

hoşgeldinnn umarım iyisindir canım.. bebişin de iyidir??
opuyorumnanaktan

kızlar şuan kendimi zor tutuyorum tuvalete gittim ve göğüslerim acayip kaşınıyordu baktım uçları kıpkırmızı ve sanki su toplamış gibi hele ki sol göğsüm felaket kaşınmıştı sabunlu suyla yıkadım üzerimi ıslatmadan ama banamısın demiyor çok kötü kaşınıyor hala ne yapayım yaaa.....

buarada benim doktor 1000 ytl alıcakmış görümcemin doğumundan nediyosunuz çokmu azmı sizce?

canım pahalı ama hastanelerin hiç insafı yok vallahi benim hastanede normal 1300TL sezeryanda 2200TL filanmış bide yılbaşından sonra zam gelirse o zaman gör fiyatları allah yardımcımız olsun bide üstüne hastane masrafları var kaç gün kalıcaz belli değil oda fiyatları ayrı ayrı bakalım nasıl olucak laelaelaelaelae

Bekocumm, çok geçmiş olsun canım ya...
Benim de başıma gelmişti, çok kötü oluyor cidden, hamilelikte iyice zordur.
Pamuklu iç çamaşırı kullan ve sık sık değiştir canım, o bölgeyi kuru tutmaya özen göster.
Bir an önce geçer inşallah...

kussebfilal, teşekkürler,,,

BEKOCUM geçmiş olsun canım bol bol su iç.ıç çamaşırın deamlı temiz ve kuru olsun travozal veya troysd diye bir krem var tavsiye edrim mantar için.

ayni ablamin esini anlatmissin burda canim. o da oyledir. aman ikiside dert oluyor. alsa bi dert almasa bi dert. kendimize dert mi ariyoruz ne :))))))

Allah Allah niye öyle oldu ki?
Şu meme ucu çatlakları için kullanılan kremler iyi gelir mi acaba?

canım cook gecmiş olsun ilaçlarını düzenli kullan hiçbişey olmaz iç çamasırlarını düzenli degiştr ya da günlük ped(pamuklu)kullan bence..bolda su iç canım dikkat et

cok cokkk gecmıs olsun canım, dikkat et kendine kaydirigubbakcemile5

kızlar çok saolun.. hijyenik ped yasak günde 6-7 kez camasır degiştiriyorum sonrada 60 derecede camasır suyuda katarak yıkıyorum ilaçlar hiç fayda etmedi bide alerji yaptı heralde...kızlar dogumla ilgili kaygılarınızı okudumda heralde bundanda zor olamaz resmen gercek yanık agrısı bu ya...:gitme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…