- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #29.041
merhaba kızlar bir arkadaşımız vardı öğretmen ismini hatırlayamadım ilkokul öğretmenimiydi,kızım anaokula başlıcak bir sorum olcaktı kendisine yardımcı olursanız sevinirim.
Mrb canım ben de öğretmenim ilköğretimde İngilizce öğretmeniyim ama...yardımcı olabilirim belki....
canım çok teşekkür ederim kızım 14.11.2005 doğumlu,normalde 2010'da anaokula başlaması gerek bugün okulla görüştüm kızım kasım doğumlu olduğu için ilkokula başladığı vakit 2006 lılarla gitmesi daha iyi olur dedi kafam karıştı yani kızım senesindemi gitmeli yoksa sonraki senemi?
kızlar ne sorcam:kedi:artık göbüşler büyüdü malum göremiyoruz özel yerimizi temizliğinizi nasıl yapıyorsunuz..ben hep kendim yapıyordum şimdi pek mümkün olmayacak dışarda da mikrop kaparsam diye korkuyorum...e acil bişey olursa da diye düşünüyor insan..kaldım ööle valla.
HASRET BOSNA güle güle kullansın bebi,şleriniz cicilerini..bizde cumartesi kayınvaldemle cıktık alışverişe hastane cıkışını,cıtcıtlı badilerini birde kadife battaniyesini aldı sagolsun..kendiş annemde polar kundak battaniyesini aldı..daha alacagımız cook şeey var bebegimizin yatak işi ocagın ilk haftasına kaldı..wallla cok eglenceli bebek alışverişi cok şirin hepside..
haklısın valla.. ben kuaföre gidiyom dermişim:)))
kocan alsın onlarıda cımbızla:)))
ohhhh kızlar şeker yükleme testim 110 çıktı normal sanırım nasıl rahatladım bilemezsiniz demirim felan da iyi çıkmış da şu hemogramı merak ediyorum kanım kaç çıkacak
Merhaba kızlar. umarım bütün hamişler artı bebişler iyidir. biz de uzun zamandır giremedik. kaynanam ve misafir heyeti hayatımı epey meşgul ediyor çünkü. bu arada doktora gittik. benim minik mercimeğim küçük bir karpuz olma yolunda ilerliyor. 25+2 haftalık 950 gram ve 35 santim olmuşbir dürü de alış veriş yaptık. bebeğin beşiğini ve dolabını aldım. ayın 26 sında gelecekler. her şey tamamlanıp başımdaki horanta gidince ( yani 10 ocak) sizlerle ayrıntılı bir şekilde paylaşacağım. yarın da şeker yüklemem var. sanırım bende şeker de çıkacak. sizleri çok özledim kendinize çook çook iyi bakın.
sevgiler..
canım bu işler maalesef eskisi gibi değil....yani çocuğun gelişimi ya da yeterliliğine değil doğduğu yıla bakılıyor ayı mühim değil... şimdi giderse ilkokula başlayana kadar iki yıl anasınıfına gitmesi gerekir ki istiyorsan iki yıl ana sınıfına gider ama şimdi başlıyor diye 2010da 1. sınıfa başlatmazlar...2011 de başlaycak....seçim senin...zaten e-okul sistemi var okullarda yaşı geleni otomatikmen en yakın okulun kayıt listesine alıyor...sitem listeye almadan da okula başlayamıyor....
canım saolasın peki okuldaki bayan neden öle dedi bana ilkokula 2005le değil 2006larla gönder dedi 2006lra daha yakın yaşı dedi birde eğer 2005lerle gönderirsen dilekçe vermen gerek dedi okula gitmesine izin veriyorum diye yaşını doldurmuyor çünkü dedi canım sence nasıl yapmalıyım kızım için hangisi uygun olur?
günaydın kıssslllarrr...
herkes resmini değiştirmiş heralde kim nerde anlayamadım...
neyse hasta olanlara geçmiş olsun eşine kavuşanlara hayırlı olsun bi derdi olanlarada hayırlısıyla atlatmak nasiiibb olsun inşallaahh...
kızımın odasını aldıkkk şundan accık farklı...
http://www.bebekom.com/pictures/kremleton.jpg
Günaydın sevgili Mart anneleri,
Buzz gibi bir İstanbul sabahından, herkese güzel bir hafta diliyorum.
Çok hareketli ve keyifli bir haftasonu geçirdik biz, umarım sizlerden de güzel haberler gelir bugün.
Cumartesi günü kontrolümüz vardı. Bu sefer her zamankinden daha heyecanlıydım ben nedense... Ultrasona başlar başlamaz, hemen oğlumun yüzünü gösterdi doktorumuz. O yüzün güzelliğini, yumuk yumukluğunu anlatamam size :) Bu arada hala aynı babası bizim sıpa :) Biz seyrederken, kolunu yüzüne kapattı oğlum, sonra da bir daha göstermedi. 28+1'de 1340 gr olmuş miniğim, boyu da yaklaşık 41 cm. Gelişiminin gayet iyi olduğunu söyledi doktor, hiç bir problemimiz yok çok şükür... Hala bir hafta önden gidiyor gelişimi, mart başından itibaren doğuma hazır olmalısın dedi. Başı yukarda, poposu aşağıda, ayakları başı ile aynı hizada şu an. Döner mi dedim, daha çok vakit var, inşallah döner dedi.
Bu kadar diyete rağmen ben iki kilo almışım, çok güldü, bir de sana diyet vermesek napacaktın kimbilir diye dalga geçti benimle. Açım ama ben dedim, iki kilo alan kadın aç olamaz dedi :)
4 hafta sonraya randevu verdi yine, ondan sonra 2 haftada bir görücem seni dedi. 4 hafta bekleyemiyorum artık dedim, hepiniz böyle oluyorsunuz sonlara doğru, 3 hafta sonra gel o zaman dedi, 1 hafta kardayım :)
Çıkınca da o sevinçle oğlumun bütün kıyafet alışverişini tamamladık, Kujumun hediyesini aldık, yedik içtik gezdik saatlerce buz gibi havada. Akşama da felç olmuş gibi yatıp kaldım tabi bel ağrısından.
Çok uzun yazdım sanırım, devamını da başka bir mesajda anlatırım artık :)
Canım çünkü senin ufaklık 2005 in en küçük bebeklerinden yıl sonunda doğduğu için küçük olmasın demek istemiş . bence de geç gönder ama okula kayıt listesi artık otomatik çıkıyor. o nedenle kızın eğer (yanlış hatırlamıyorsam) 72 aylıktan büyükse okula başlayacağı tarihte sistemde ismi çıkacaktır.
Canım çünkü senin ufaklık 2005 in en küçük bebeklerinden yıl sonunda doğduğu için küçük olmasın demek istemiş . bence de geç gönder ama okula kayıt listesi artık otomatik çıkıyor. o nedenle kızın eğer (yanlış hatırlamıyorsam) 72 aylıktan büyükse okula başlayacağı tarihte sistemde ismi çıkacaktır.
evet canım 72 aylık olması gerek ama kızım 70 aylık oluyor bende geç göndermek istiyorum kızım ezilcek gibi geliyor :sinifsinif:
kızlar nasılsınız..geçmişi okuyamadım..çok kaynatmışsınız tine...ben iyiyim...acayip iştahlıyım bu aralar..kilolar aldı başını gidiyor...annem geldi bugün.....bird temizlik falan vardı evde her pazartesi malum...!giremedim pek..umarım bir yaramazlık yoktur....benim oğlan dün çok sakindi..bu günde hiç durmadı..tepikledi durdu.. :)) anneannesinin gelişine herhalde oda sevindi....
hayırlı lsun anım..çok hoşmuş
çanım maşallah bebişe..41 kere
cnm geçmiş olsunn.. sonucun çok güzel çıkmış,inşalah kanında normal çıkarohhhh kızlar şeker yükleme testim 110 çıktı normal sanırım nasıl rahatladım bilemezsiniz demirim felan da iyi çıkmış da şu hemogramı merak ediyorum kanım kaç çıkacak
ıyhhhh içim cız etti nasıl anlatıyon öyle yaaTeşekkür ederim kızlar...
Olay şöyle oldu:
Yeni bıçak almıştım... Eşimle de hafif gerilmiştik... Sinirimle karnıbahar yapmaya giriştim...
Kök kısmını kesmeye çalışırken, karnıbahar kaydı... Normalde de ikiye bölüp öyle keserim ama neyse... O hızla bıçağı sol elimin işaret parmağına sapladım...
Eklem yerinde ve derin kesikler zor kapanır, ondan hastaneye gittim... Bu arada antibiyotik almamak için kesiğin üstünü silmedim, elimin altında havlu ile gittim... Aklınızda bulunsun, açık yaralarda, kanın üstü silinmez yoksa mikrop kapar.... Kanayan yara mikrop kapmaz...Çok kanarsa da, turnike yapılır...
Doktor da yara temiz, mikrop kapmamış, antibiyotik vermeyeyim, dikeyim dedi... 4 adet oya gibi güzel dikiş attı... Üstünü de sardı... Şimdi sol işaret parmağım sargılı...
cnm bu çok zor bir seçim, Allah kimseyi böylebir seçimle bırakmasınn:Saruboceq:Kızlar size bir soru sorcam.Sanırım yenizelanda da olmuş bu olay.Adamın biri çocuğu ve eşiyle beraber sele kapılmış sadece birini kurtarabilecek gücü varmış ve eşini kurtarmış.Bu soruyu ünlülere falanda sormuşlar çoğunluk çocuğum demiş azınlık eşim demiş.Peki siz olsaydınız sadece birini kurtarabilecek gücünüz yada durumunuz olsaydı.(Çünkü o poziyonda çok önemli hangisinin size daha yakın konumda olacağı falan) kimi kurtarırdınız?Politik cevap yok anlaşalım.Tek cevap ok.
Merhaba kızlar. umarım bütün hamişler artı bebişler iyidir. biz de uzun zamandır giremedik. kaynanam ve misafir heyeti hayatımı epey meşgul ediyor çünkü. bu arada doktora gittik. benim minik mercimeğim küçük bir karpuz olma yolunda ilerliyor. 25+2 haftalık 950 gram ve 35 santim olmuşbir dürü de alış veriş yaptık. bebeğin beşiğini ve dolabını aldım. ayın 26 sında gelecekler. her şey tamamlanıp başımdaki horanta gidince ( yani 10 ocak) sizlerle ayrıntılı bir şekilde paylaşacağım. yarın da şeker yüklemem var. sanırım bende şeker de çıkacak. sizleri çok özledim kendinize çook çook iyi bakın.
sevgiler..
maşallah cnm bebişe, güle güle giysin bebikin cicilerini, iyi sonuçlarla gelirsin inşalah...
herkese merhaba bugünde güzel haberler var.
bosnacım ,nilüfersahh,cerenova gözünüz aydın bebişlerinizi gömüşünüz.Maşallah hepsine nekadarda büyümüşler.
SERİFEMRE aynı dert bendede var benim kızımda 01.12.2005 doğumlu büyük ihtimal seneye başlıycak.Ama öğretmenlerde 2006 larla gitse daha iyi olur diyo dilekçe falan verek lazımmış neyapcaz bilmem. [/QUOT
canım seneye başlıycak derken anaokula diyosun dimi?ben 2006 larla göndercem herhalde
ayy eftel ne fenasın kıss valla bebeği nasıl yaptınız diyceksin ama ben hala utanıyorum iç çamaşırımı bile değiştiremiyorum bakma yada arkanı dön diyorum..
ilk zamanlarda bende öyleydim,hihoyyyt şimdi yüzümün astarı yırtıldı... heheheh
iyi akşamlar şekerler öptüm hepiniziopuyorumnanaktan
canım saolasın peki okuldaki bayan neden öle dedi bana ilkokula 2005le değil 2006larla gönder dedi 2006lra daha yakın yaşı dedi birde eğer 2005lerle gönderirsen dilekçe vermen gerek dedi okula gitmesine izin veriyorum diye yaşını doldurmuyor çünkü dedi canım sence nasıl yapmalıyım kızım için hangisi uygun olur?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?