- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #29.161
yaaa kırılmayın ama bu kayınvalideler yüzünden sinirleriniz harap olacak ...ama bir tavsiye size onlarında ilk torunları sevinmeleri normal bırakın istediklerini yapsın sizde surat asmadan güzel dille anlatırsınız ...Sizin annelerinize bir başkası yapsa gücünüze gitmez mi bırakın onlarda torun hevesini birazcık alsın....Benim kayınvalide ne iyi ne kötü ikisi arası ama hep arayı orta tutarım ....Netice de onunda evladının çocuğu yani...Onlar bugünleri gördükleri için şükrediyorlar.....
Biraz daha sakin düşünün derim güzel mantıklı şekilde anlattıkça onlarda yola gelecektir herşeyde....
yaaa kırılmayın ama bu kayınvalideler yüzünden sinirleriniz harap olacak ...ama bir tavsiye size onlarında ilk torunları sevinmeleri normal bırakın istediklerini yapsın sizde surat asmadan güzel dille anlatırsınız ...Sizin annelerinize bir başkası yapsa gücünüze gitmez mi bırakın onlarda torun hevesini birazcık alsın....Benim kayınvalide ne iyi ne kötü ikisi arası ama hep arayı orta tutarım ....Netice de onunda evladının çocuğu yani...Onlar bugünleri gördükleri için şükrediyorlar.....
Biraz daha sakin düşünün derim güzel mantıklı şekilde anlattıkça onlarda yola gelecektir herşeyde....
hep söylüyorum sağolsunlar yaptılar odasını Allah razı olsun.ahh ahh...en azından söylemişler şunu yapcaz yapmıcaz diye canım sallama hiç:)benimkiler insanın yüzüne bakıverirkaydirigubbakcemile3bişey de diyemezsin iyi kötü alıyolar ya sen ona bak
allah muhtac etmesin diyorum hep hiçbirimizi:Saruboceq:
iyi demişsin canım.hele birşey söylesin ailemebenim kaynanada diyo.. hastane çiçegini yaptın artık oğlumla bende bişey almayız hastaneye, yok öyle yağma dedim oğlunda sende altın almadan gelmeyin yanıma, bana her defasında diyoki kaynanam, bizde kız tarafı yapar bebeğin yatağını .. ya sinir oluyorumm ben onada al demiyorum ama benim aileme laf söyleyince dayanamıyorum..klava:
şu yazdıklarının hepsine noktasına kadar katılıyorum bosnacım.Bak işte diyorum ben, bunların hepsi bir cins...
Takmazsan takma, söylenir mi yani bu...
Bizim ailelerimiz onları oğullarını başlarında taşısınlar, bu maymunların bize ettiklerine bak yaa...
merhaba arkadaşlar
pancubene sonuna kadar katılıyorum...
ha herkes laftan anlamaz ayrı ama insanlar bizi onlardan ne kadar beklentimiz varsa o kadar üzüyor ya da kızdırıyor...
en iyisi beklenti içinde olmamak...biz kayınvalidemle henüz hiçbir şey konuşmadık desem yeridir...
şunu yaptım bunu yaptım ya da yaparım yapmam demiyor ben de sormuyorum ve beklemiyorum...
sonuçta tek oğlundan ilk kez torun sahibi olacak....ona kalmış bir şey...
kendi oğluna ve onun yavrusuna verdiği gösterir ne yaptığı...hiç takmam...
sonuçta benim ailem az çok bir şeyler yapıyor ve bunu yeterince mutlu ediyor....
pancubenim burada yazdıkça insan rahatlıyor biraz.benimkilerle konuşamazsın bile..ikinci torunları olacak bu. hiç özenti falan yok..görümcemin hamileliğini bile yarıştırıyor kaynanam benimle.şimdiden laf altından söylüor o benim tek gözağrım diye böyle olunca insan bozuluyor haliyle(
SnowWhiteQueen;
Canım bende sana katılıyorum ayrıca kimseden de benim de bir beklentim yok ben kendim bişeyler yapmaya çalışıyorum battaniye ördüm onu dikicem 2 tane yelek ördüm ....benim kayınvalide örgü bilmez eşimin anneannesi de ama yaşlı insanlar hevesleri çok var ben örünce ne güzel diyor anneciğin biseyler öğretmiş sanada bişeyler yapıyorsun diyor bende kolay ve basit olanları yapıyorum dedim elimden bunlar geliyor diyorum...EEE onlarda ilk hevesi olduğu için alışveriş zamanı gönlünce bak dediler kayınpeder sıkıntın olmasın bişeyde dediler ben hayır desem çok üzülecekler yada ses çıkarmasam bak bak kendine göre alacak diye üzülecekler düğünümüz de bile eşimle hep bizim kararlarımız oldu ve saygı gösterdiler kıskanma,gücenme yok ...Şimdi görümcemde 2 aylık hamile kayınvalide ikinize de bisey yapamamak kötü diye üzülüyor ne görümcem bisey ister ne de ben sadece yüzleri gülsün yeter ...Hasta insanlar anneanne yarın öbür gün ben yokum diye üzülüyor torun sevgisi görmek istiyor eşimin dayısının bebeği öldüğünde ben gerçek torun sevemeyeceğim bari sizinkileri seveyim diye de üzülüyor....Öte yandan ben kendim üzülyorum çok duygusal olmamdan kaynaklanıyor annem babam bizlerin yanında olamamayışı ama herzaamn dualarımı esirgemiyorum ve yanımdalar biliyorummm....
Walla alttan almak en iyisi biraz sabırlı olmakta en önemlisi size zararı olmadığı sürece ..
cnm tmm sen iyi diyosunda.. kaynanam oğlunu düşünse veya torununu düşünse , ben şöyle bişey dedim anne borçlarımız çok sen köye gitme çocuğa bak ben çalışim oda ben bakamam götür kreşe ver dedi.. benim alıcağım para zaten 800 götürüp yarısını kreşe vericem. bumudur annelik?
altın altın oğlum diye kaynımı seviyo eşimin yanında, ve o insan aynı binadayız 15 günde bir gelir sadece anne nasılsın der çeker gider,eltim evim küçük der bahane eder eve almaz,tmm annesi ama ayrım yapıyolar buna sinir oluyorum.ohhh iyi olur gelmesin zaten bana artık kafam rahat olur en azından..
valla bende anlamıyorum canım.şimdide bana sürekli doğumda birşey takmayacaklarını söylüyor odasını yaptılar ya hayır zaten birşey beklemiyorum oğlumun herşeyi tam olsun yeter de böyle söylemeye gerek yok yaniklava:.ben onu bunu bilmem en iyisi bile kendi kanın gibi olmuyor olamaz.
SnowWhiteQueen;
Canım bende sana katılıyorum ayrıca kimseden de benim de bir beklentim yok ben kendim bişeyler yapmaya çalışıyorum battaniye ördüm onu dikicem 2 tane yelek ördüm ....benim kayınvalide örgü bilmez eşimin anneannesi de ama yaşlı insanlar hevesleri çok var ben örünce ne güzel diyor anneciğin biseyler öğretmiş sanada bişeyler yapıyorsun diyor bende kolay ve basit olanları yapıyorum dedim elimden bunlar geliyor diyorum...EEE onlarda ilk hevesi olduğu için alışveriş zamanı gönlünce bak dediler kayınpeder sıkıntın olmasın bişeyde dediler ben hayır desem çok üzülecekler yada ses çıkarmasam bak bak kendine göre alacak diye üzülecekler düğünümüz de bile eşimle hep bizim kararlarımız oldu ve saygı gösterdiler kıskanma,gücenme yok ...Şimdi görümcemde 2 aylık hamile kayınvalide ikinize de bisey yapamamak kötü diye üzülüyor ne görümcem bisey ister ne de ben sadece yüzleri gülsün yeter ...Hasta insanlar anneanne yarın öbür gün ben yokum diye üzülüyor torun sevgisi görmek istiyor eşimin dayısının bebeği öldüğünde ben gerçek torun sevemeyeceğim bari sizinkileri seveyim diye de üzülüyor....Öte yandan ben kendim üzülyorum çok duygusal olmamdan kaynaklanıyor annem babam bizlerin yanında olamamayışı ama herzaamn dualarımı esirgemiyorum ve yanımdalar biliyorummm....
Walla alttan almak en iyisi biraz sabırlı olmakta en önemlisi size zararı olmadığı sürece ..
ilk yeğenim doğduğunda hıçkırıklarla ağladım ....Ablamın kayınvalidesi ablama hasta odasında ilk anneye verirler değil mi bebeği yok kayınvalidesi ben alıcam dedi ablamın halini görmeliydiniz '' alabilirmiyim dedi bebeğimi'' oda az seveyim hemen vericem dedi bende ilk anne ile buluşması lazım dedim sonra seversiniz dedim.Bir verişi vardı anlatamam sanki onun evladını almış gibiydik.Ablamla ben birbirimize baktık ve başladık ağlamaya annem babam olsa diye geçirdik aklımızdan sonra ablamla konuştuğumuzda insan işte kendi evladını bu kadar sevmez torun olunca marifet oluor aslan oğlum diye sırtını sıvazlarlar bide...
Altın mı one bizde görmedik öyle bisey ...bebek odasını biz yaptık ...İkinci yeğenim oldu kayınvalidesi ablamın görümcesine daha ortada bebek yok 15 parça örgü örmüş birtanesi bile vermedi nedeni ise ablam tavırını koydu yerine göre şerbet dedi.Mesafe koydu şuan beraber yaşasalarda herkes birbiriyle mesafeli ve seviyeli....
Ne ablam bisey istedi ondan kendisi yaptı ve yaptırdı en iyisi de kendi ayaklarınızda durduğunuzu görmeleri SORUMLULUK bu bırakın ne derlerse desinler ..ANNE OLMAK bu:kedi:..
çok şirinmiş bence canım :)
ilk yeğenim doğduğunda hıçkırıklarla ağladım ....Ablamın kayınvalidesi ablama hasta odasında ilk anneye verirler değil mi bebeği yok kayınvalidesi ben alıcam dedi ablamın halini görmeliydiniz '' alabilirmiyim dedi bebeğimi'' oda az seveyim hemen vericem dedi bende ilk anne ile buluşması lazım dedim sonra seversiniz dedim.Bir verişi vardı anlatamam sanki onun evladını almış gibiydik.Ablamla ben birbirimize baktık ve başladık ağlamaya annem babam olsa diye geçirdik aklımızdan sonra ablamla konuştuğumuzda insan işte kendi evladını bu kadar sevmez torun olunca marifet oluor aslan oğlum diye sırtını sıvazlarlar bide...
Altın mı one bizde görmedik öyle bisey ...bebek odasını biz yaptık ...İkinci yeğenim oldu kayınvalidesi ablamın görümcesine daha ortada bebek yok 15 parça örgü örmüş birtanesi bile vermedi nedeni ise ablam tavırını koydu yerine göre şerbet dedi.Mesafe koydu şuan beraber yaşasalarda herkes birbiriyle mesafeli ve seviyeli....
Ne ablam bisey istedi ondan kendisi yaptı ve yaptırdı en iyisi de kendi ayaklarınızda durduğunuzu görmeleri SORUMLULUK bu bırakın ne derlerse desinler ..ANNE OLMAK bu:kedi:..
ya sormayın bana da kaynanamdan kazaklar geldi.. kocisim daha askere falan gittiğine toruna kazaklar tulumlar örmüsler. tövbe tövbe o kadar zevksiz seyler ki anlatamam, modası olmayan seyler. renkler de felaket.. esim bile baygınlık gecirdi gorünce, hiç sesimizi cikarmadan aldık, hemen kaldırdım. zaten evimiz çok sıcak, disarı çıkarken de tulumu var, eskidenmis o kalın kalın kazaklar..
eline sağlık canım ne güzel kendin bir şeyler yapabiliyorsun keşke ben de yapabilseydim
ben de bütçeme göre alabildiğim her şeyin en iyisini almaya çalışıyorum...olacak her şey bir şekilde...Allah sağlık versin hepsine gerisi boş...
canım elinden geliyor demek ne güzel :)) güle güle kullansın bebeğin yaptıklarını
maşallah kayınvaliden de iyi niyetini göstermiş.herkes öyle dğil be pancuben şartlar bazen insanları zorluyor canım inan:)yine de bin kere şükür halimize tek diyebileceğim allah insanların göğsüne merhamet versin..
bu arada çok iyi kalplisin arkadaşım çok olumlusun.opuyorumnanaktan
amannn okurken kendimi ablanın yerine koydum bi an çok zoruma gitti...ne insanlar var şu dünyada....Allah merhamet versin bu tür insanların yüreğine yoksa demekle bir şey değişmiyor maalesef.....
cnm ALLAH ablanada sabır versin.. benim derdim ne altın ne eşyası, hiç bişeyini istemiyorum, sadece bana engel olmasınlar bana laf atmasınlar ben bunu istiyorum..
uzan dinlen canım benim yerime deeeeecanlarım ben çıkıyorum kalçamın üstüne oturamıyorum, sanırım çok yoruldum.
uzanıcam biraz,kendinize iyi bakinn .opuyorumnanaktan
Görümcem geçen ay ikiz doğurdu...
Görmeye gittik... Kayınvalidem meme arayan bebeklere yüzünü yalatıyordu... Bana da bak ne güzel yapıyorlar sen de getir yüzünü dedi... Ben de yüzüm mikropludur olmaz dedim...
Benim doğumumda da kesin aynı şeyi yapacak... Şimdiden sinirim tepemde...klava: klava:
Benim annemse tam tersidir... Kızkardeşim doğduğunda, görmeye gelenlere : "Öpmeyin yüzünde ilaç var, alerji ilacı" diye öptürmezdi... Biz bile kardeşimin sadece ayaklarını öperdik bebekken...
Allah a emanetim... Ben de bebeğim de...
Kayınvalidem ben bakıcam derse ne derim bilmiyorum... Acil bahane lazım...
görümcem geçen ay ikiz doğurdu...
Görmeye gittik... Kayınvalidem meme arayan bebeklere yüzünü yalatıyordu... Bana da bak ne güzel yapıyorlar sen de getir yüzünü dedi... Ben de yüzüm mikropludur olmaz dedim...
Benim doğumumda da kesin aynı şeyi yapacak... şimdiden sinirim tepemde...klava: klava:
Benim annemse tam tersidir... Kızkardeşim doğduğunda, görmeye gelenlere : "öpmeyin yüzünde ilaç var, alerji ilacı" diye öptürmezdi... Biz bile kardeşimin sadece ayaklarını öperdik bebekken...
Allah a emanetim... Ben de bebeğim de...
Kayınvalidem ben bakıcam derse ne derim bilmiyorum... Acil bahane lazım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?