2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

pancubenim burada yazdıkça insan rahatlıyor biraz.benimkilerle konuşamazsın bile..ikinci torunları olacak bu. hiç özenti falan yok..görümcemin hamileliğini bile yarıştırıyor kaynanam benimle.şimdiden laf altından söylüor o benim tek gözağrım diye böyle olunca insan bozuluyor haliyle(

cnm tmm sen iyi diyosunda.. kaynanam oğlunu düşünse veya torununu düşünse , ben şöyle bişey dedim anne borçlarımız çok sen köye gitme çocuğa bak ben çalışim oda ben bakamam götür kreşe ver dedi.. benim alıcağım para zaten 800 götürüp yarısını kreşe vericem. bumudur annelik?

altın altın oğlum diye kaynımı seviyo eşimin yanında, ve o insan aynı binadayız 15 günde bir gelir sadece anne nasılsın der çeker gider,eltim evim küçük der bahane eder eve almaz,tmm annesi ama ayrım yapıyolar buna sinir oluyorum.ohhh iyi olur gelmesin zaten bana artık kafam rahat olur en azından..

hep söylüyorum sağolsunlar yaptılar odasını Allah razı olsun.ahh ahh...
iyi demişsin canım.hele birşey söylesin ailemeklava:açtırırlar kutuyu vallahi.beni babannem dedem büyüttü evlendirdi herşeyimi dört dörtlük yaptılar haklarını ne yapsam ödeyemem.tabii annem ve babamında desteği büyüktü ama durumlar biraz farklıydı işte.şimdi bebeğime yapıyorlar sadece bebeğe değil hala banada yapıyorlar Allah hepsinden razı olsun binlerce kez.
Bak işte diyorum ben, bunların hepsi bir cins...
Takmazsan takma, söylenir mi yani bu...
Bizim ailelerimiz onları oğullarını başlarında taşısınlar, bu maymunların bize ettiklerine bak yaa...
şu yazdıklarının hepsine noktasına kadar katılıyorum bosnacım.

SnowWhiteQueen;
Canım bende sana katılıyorum ayrıca kimseden de benim de bir beklentim yok ben kendim bişeyler yapmaya çalışıyorum battaniye ördüm onu dikicem 2 tane yelek ördüm ....benim kayınvalide örgü bilmez eşimin anneannesi de ama yaşlı insanlar hevesleri çok var ben örünce ne güzel diyor anneciğin biseyler öğretmiş sanada bişeyler yapıyorsun diyor bende kolay ve basit olanları yapıyorum dedim elimden bunlar geliyor diyorum...EEE onlarda ilk hevesi olduğu için alışveriş zamanı gönlünce bak dediler kayınpeder sıkıntın olmasın bişeyde dediler ben hayır desem çok üzülecekler yada ses çıkarmasam bak bak kendine göre alacak diye üzülecekler düğünümüz de bile eşimle hep bizim kararlarımız oldu ve saygı gösterdiler kıskanma,gücenme yok ...Şimdi görümcemde 2 aylık hamile kayınvalide ikinize de bisey yapamamak kötü diye üzülüyor ne görümcem bisey ister ne de ben sadece yüzleri gülsün yeter ...Hasta insanlar anneanne yarın öbür gün ben yokum diye üzülüyor torun sevgisi görmek istiyor eşimin dayısının bebeği öldüğünde ben gerçek torun sevemeyeceğim bari sizinkileri seveyim diye de üzülüyor....Öte yandan ben kendim üzülyorum çok duygusal olmamdan kaynaklanıyor annem babam bizlerin yanında olamamayışı ama herzaamn dualarımı esirgemiyorum ve yanımdalar biliyorummm....
Walla alttan almak en iyisi biraz sabırlı olmakta en önemlisi size zararı olmadığı sürece ..

eline sağlık canım ne güzel kendin bir şeyler yapabiliyorsun keşke ben de yapabilseydim
ben de bütçeme göre alabildiğim her şeyin en iyisini almaya çalışıyorum...olacak her şey bir şekilde...Allah sağlık versin hepsine gerisi boş...

Son düzenleme:

ilk yeğenim doğduğunda hıçkırıklarla ağladım ....Ablamın kayınvalidesi ablama hasta odasında ilk anneye verirler değil mi bebeği yok kayınvalidesi ben alıcam dedi ablamın halini görmeliydiniz '' alabilirmiyim dedi bebeğimi'' oda az seveyim hemen vericem dedi bende ilk anne ile buluşması lazım dedim sonra seversiniz dedim.Bir verişi vardı anlatamam sanki onun evladını almış gibiydik.Ablamla ben birbirimize baktık ve başladık ağlamaya annem babam olsa diye geçirdik aklımızdan sonra ablamla konuştuğumuzda insan işte kendi evladını bu kadar sevmez torun olunca marifet oluor aslan oğlum diye sırtını sıvazlarlar bide...
Altın mı one bizde görmedik öyle bisey ...bebek odasını biz yaptık ...İkinci yeğenim oldu kayınvalidesi ablamın görümcesine daha ortada bebek yok 15 parça örgü örmüş birtanesi bile vermedi nedeni ise ablam tavırını koydu yerine göre şerbet dedi.Mesafe koydu şuan beraber yaşasalarda herkes birbiriyle mesafeli ve seviyeli....
Ne ablam bisey istedi ondan kendisi yaptı ve yaptırdı en iyisi de kendi ayaklarınızda durduğunuzu görmeleri SORUMLULUK bu bırakın ne derlerse desinler ..ANNE OLMAK bu :kedi:..

bak gor dogumda da yaparlar yine bisiler. dedigin dogru ama herkes kendi evladinin yaninda. ama iste burda tezatlik cikiyor. sonucta kayinvalideler sunu dusunmeli ki sen onun ogluylasin. sen mutsuzsan oglu da mutsuz olur. kiskanclik gozlerini buruyor demek saglilkli dusunup karar veremiyorlar.

canım elinden geliyor demek ne güzel :)) güle güle kullansın bebeğin yaptıklarını
maşallah kayınvaliden de iyi niyetini göstermiş.herkes öyle dğil be pancuben şartlar bazen insanları zorluyor canım inan:)yine de bin kere şükür halimize tek diyebileceğim allah insanların göğsüne merhamet versin..
bu arada çok iyi kalplisin arkadaşım çok olumlusun.opuyorumnanaktan

amannn okurken kendimi ablanın yerine koydum bi an çok zoruma gitti...ne insanlar var şu dünyada....Allah merhamet versin bu tür insanların yüreğine yoksa demekle bir şey değişmiyor maalesef.....

cnm ALLAH ablanada sabır versin.. benim derdim ne altın ne eşyası, hiç bişeyini istemiyorum, sadece bana engel olmasınlar bana laf atmasınlar ben bunu istiyorum..

ya canalrım benim tabiki herşey duruma göre değişir ama ben burda çok güzel yelek örnekleri gördüm anneme teyzeme yaptırdım bi kaç tanbesini öyle zilli işi şeyler varki anlatamam öyle kalın felanda değil uykudan kalkınca felan üstüne almalık hele bitane file örmüş böyle düşük kollu şöyle 6. ayında felan anca olur simli yeşil bayıldım yani :):): kaynanma da ben söeldim kızım beğendikelrini gönder bende yaptırayım dedi kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 yani sizdeki durumun tam tersi oldu :)):) :roflol:

Sağolun kızlar ben bunları yazarken ablamın ne kadar güçlü olduğunu da belirtmek isterim.Biz kimseye muhtaç değiliz 3 kız kardeş olarak etimiz acısa hepimizin acır ...Ateş düştüğü yeri yakıyor maalesef düğün dernek olsa bizden önce koşarlar ama .....Zor günlerimizde yanımızda olmayan insanlarla da işimiz olmaz.Bakmayın siz benim sakin ve olumlu düşündüğüme böyle yapmak zorunda olduğum için öyleyim ama bir aksi bisey olsa benimle ilgili yada ablalarımla ilgili ozaman ben ben olamam başkası olurum kimse tanıyamaz beni...En büyük ablam yufka yürekli olduğunda hep psikolojik olarak rahatsız ve tedavi görüyor olması biz ortanca ablamla ben babam sağken bile düzene soktuk .Bize güvenirdi annemin yokluğunu göstermemeye çalıştık ta kiii ortanca ablam evlendikten sonra nasıl bir aileyle evlendiğini gördükten sonra kanatlarımı daha da açtım...Tek değil ablam bende varım dedim.Görümcesiyle bile kavga ettim tül perde yüzünden geçen sene konuşmaya başladım daha oda ablamda karşılaşmalarımzda sadece merhaba merhaba .....Biz bize yetiyoruz elbet bu bebek onlarsızda doğacak ve büyüyecek kimseye güvenerek bebek düşünmedim ben .....Maddi manevi olsa da ...

amannn okurken kendimi ablanın yerine koydum bi an çok zoruma gitti...ne insanlar var şu dünyada....Allah merhamet versin bu tür insanların yüreğine yoksa demekle bir şey değişmiyor maalesef.....

cnm ALLAH ablanada sabır versin.. benim derdim ne altın ne eşyası, hiç bişeyini istemiyorum, sadece bana engel olmasınlar bana laf atmasınlar ben bunu istiyorum..

canlarım ben çıkıyorum kalçamın üstüne oturamıyorum, sanırım çok yoruldum.
uzanıcam biraz,kendinize iyi bakinn .opuyorumnanaktan

aslında biraz haklısın sanırım ama birazkaydirigubbakcemile3

Görümcem geçen ay ikiz doğurdu...
Görmeye gittik... Kayınvalidem meme arayan bebeklere yüzünü yalatıyordu... Bana da bak ne güzel yapıyorlar sen de getir yüzünü dedi... Ben de yüzüm mikropludur olmaz dedim...
Benim doğumumda da kesin aynı şeyi yapacak... Şimdiden sinirim tepemde...klava:klava:

Benim annemse tam tersidir... Kızkardeşim doğduğunda, görmeye gelenlere : "Öpmeyin yüzünde ilaç var, alerji ilacı" diye öptürmezdi... Biz bile kardeşimin sadece ayaklarını öperdik bebekken...

Allah a emanetim... Ben de bebeğim de...

Kayınvalidem ben bakıcam derse ne derim bilmiyorum... Acil bahane lazım...

canım annen süper bi çözüm bulmuş valla çok tuttum bende millete nasıl öptürmem diye planlar kuruyordum bu tam benlik süper ya çok hoşuma gitti :lepi: eve kadar gelip bakıcaksa başkasının bakmasından iyidir bence canım ama yok siz getirin derse o zaman bahaneye gerek bile kalmaz kaydirigubbakcemile3

doktoruna söyle hemen yeğenimin yanakları hep isilik oldu çocuk doktoru demiş cildi hassas elinizi bile sürmeyin sadece anne emzirdiği zaman sabunlu suyla yıkasın demiş...kayınvalidesininde morali bozulmuş bune yaaa sevemeyecekmiyiz demiş oda acelen ne demiş mikrop kapmasını istemiyorsan ne elleyeceksin nede seveceksin yüzünü demiş ablam da doktorum çok iyi yaptı moralini bozdu sustu oturdu yerine dedi ......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…