2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

selam hepinize kızlar.
ben çıldırmak üzereyim sanırım:1shokğlum uyumuyor uyutmuyor sürekli kucağımda duruyor bırakınca deli gibi ağlıyor.dün gece 12:20 de yattık 2:00 de kakltı.4:16 da ancak uyudu 4:54 de tekrar kakltı ve sabah dokuz hala uyanıktı.düşünün halimi uyanıyo ve saatlerce uyanık kalıyor emip yatmıyor.dokuzdan sonrada dakikalarla uyudu ancak kuş uykusu.şimdi yatıyor ama ınıl ınıl heran kalkacak üstelik yatıralı 10 dakika ancak olmuştur.ağrısı oluyor çok gazı oluyor.ne yapacağımı şaşırdım.uykusuzum yorgunum.bunlarda sinirlerimi etkiliyor.kucakta dalıyor diyorum yerine koyuyorum zınk açıyor gözleri ağlamaya başlıyormafoldumben.

canım benimm emzik kullanmıomusun..kolik gercekten kabus gibi bişey ama dr un ilaç vermedimi gaz için??benimkide 2 gündür başladı o agladıkca nasıl geriliorum bunalıorum gaz için bişey kullanmıomusun yazgı??ayaklarını karnını sıcacık tut üşütme altını alırken bile cabucak al üşütmesin??sürekli ayak ucunda sıcak su torbası varya neydi onun adı her neyse onu bulundur ayaklarına temas ettrmeden sadce o bölgeyi sıcak tutsun??ben artık bunları deniorum benimkinide bi tuttumu mahvediyo bizi..sende rezene papatya cayını kaynat iç hem gazı alır hem senide sakinleştirir bilirsin..benimki en son emzikle uyumaya alıştı ..naapim en azından bi sürede olsa aglaması kesilio rahatlıyo yavrucum

Teşekkür ederim Ebrucum, bende mama veriyorum kızıma, bütün mamaları denedim neredeyse, kızım humana nın mamasından kabız oldu malesef, Milupa da gaz yapıyor evet ama ben Milupanın Aptamil Conformil 1 ini kullanıyorum şu anda çok memnunum, hem kabızlık, ishal, kusma v.b. gibi sorunlar ortadan kalktı hemde daha az gaz yapıyor, dene istersen sende.

canım zor elbet gaz çıkarma olayı ama ne ypıcaz bebeklerimizin miğdesi küçüçük olunca aldığımız besinlerle maalesef[ onlara da gaz olarak geri dönüyor.... ben netten baktım bide kekik suyu gaz gideriyor ama evde de yapabiliriz.1 tatlı kaşığı kekiği suda kaynatıp soğuduktan sonra bir damla yada bir çay kaşığı verin diye yazıyor deneyenlerde olmuş olumluymuş.Benim kızımın şimdilik gazı rahatlıkla çıkıyor emzirdikten sonra ve arada mama verdiğim için ayakta gezerek gazını alıyorum....
/B]

yok ebrucum emzik hiç vermedim ve direniyorum.doktor nurse harveys diye bitkisel bir gaz ilacı verdi ben milupanın rezenesini aldım ama yok canım etki etmeyince etmiyor işte.ayağında üç kat çorap var.sorma sinirlerim harap oldu.çocuğumun canı yanıyor ama ben bişey yapamıyorum ve sinirleniyorum ona kızıyorum.onun ne suçu var sanki ama işte çok gerginim engel olamıyorum sonrada kendime kızıyorum.çok kötü bir durum.korkuyorum sütüm falan yetmeyecek yorguluk uykusuzluk etkileyecek diye bunun stresini yaşıyorum:gitme:

pancubencim inşaallah hep böyle gazsız bir bebek olur hilal.inan çok zor gazlı bebekle ilgilenmek.bunuda deneyeyim ozaman canım.ben ayakta geziyorum dizlerime yatırıyorum neler yapsam yok çare değil.

canım banada onu tavsiye etti dr um conformil kullanıorum 2 paketi bitirdik tamam ilki kadar degil gaz sancıları ama..bi tuttumu yavrumu kendisinide bizi de mahvediyo..bi de SMA varmış..bilmiorum ..dr gaz için ayrıyeten milupanın rezene cayını önerdi..varya hepsini bi karışım formül yapmıolar sırf daha cok para verelim diye rezene cayı ayrı maması ayrı..ayy bide 1 hafta bile sürmüyo mama bitiyp

yazgı cım bak ben dr uma sordum emzik kullanayımmı diye ki ben hiç istemiodum alıştrmak cok karsıydım ama dr um bi süre sonra senin memeni oyuncak haline getirecek onunla uyumak isteyecek dk başı meme isteyecek ugraşamıyacaksın ben bile kendi bebegimde kullandım dedi..bende kullanıorum artık cünki gögüs uclarımı kanatmıştı artık ..bence bi düşün??yoksa harap olucaksın..nolucakki cok cokta alışssın yaninaapimm öbür türlü oyuncak haline getiriyo memeni dk başı agzında istiyo emmsede..

İlk gün emziği denedik hop geri attı dışarı ağzından.Geçenlerde yine denedim belki geceleri biraz daha uzun uyur bu sayede bende uyurum diye niyetliydim emziği tutturmaya ama ağladı yine attı dışarı birde bana kızdı bayağı ağlaması bile değişti.Onun derdi benimle :) Yanımdan gitme isteyincede memeyi ver diyor.Bazen uyuyor hala emmeye devam ediyor öyle acıyorki göğüs uçlarım o zaman.Resmen yanıyor birileri ısırıyor gibi hissediyorum.Yinede o bırakana kadar ben çekmiyorum.Wc sorunu yaşadığım günlerde gece emzirirken birden wc ihtiyacım olurdu tutsam dikiş ağrısından duramayacağım kızı memeden çeksem ağlayacak resmen sallana sallana emzirirdim.Eşim bırak git derdi kıyamazdım ağzından almaya.
Annelik inanılmaz fedakarlıklar yaptırıyor insana ...

bi ben burdayım(

mart bitmez cnm doğurursun 2 güne:)

bence de canım..hayırlısıyla gelsin de isterse nisanda gelsin:)

handan snov beknur hayırlısıyla sizde doğum yapın bebeklerinizi öpe koklaya uykusuz kaldıınız günleride görün inşallah sizlerin bebekleri uslu olur

çok teşekkürler kızlar.dua edin benim için nolur biran önce sağlıkla alayım kızımı kucağıma.artık sabredemiyorum gercekten.hayırlısıyla onu kucağıma alıp koklamak istiyorum artık.

hakkında hayırlısı olsun canım.benim doktorumda 1 nisana kadar kendi sancını bekleyelim olmazsa 2 nisanda artık müdahale ederiz dedi.

çok teşekkürler canım inşallah dediğin gibi olur.

kızlar sütünüz nasıl koyu mu geliyor sulu mu ? benim sulu süt arttırıcı neler yapıyorsunuz?

Hastanedeki ikinci günümden beri humana stıll tee ve rezene içiyorum.Bol su içiyorum.Zaten emzirince ağzım dilim kuruyor resmen bir şişe suyu bitiriyorum susuzluktan.Bazen uykuya öncelik veriyorum yemek yemeye zaman olmuyor hemen bir kaç tane bisküvi atıyorum ağzıma beni ayakta tutsun diye.Uyanıncada bir şeyler hazırlayıp yiyorum tabii kızımdan fırsat olursa :)

Bu arada kızlar bu hafta sonu sınavım var (aöf) kızımla beraber gideceğiz mecburen beni arabada babasıyla ve teyzesiyle bekleyecek.İlk defa süt sağma durumlarını yaşayacağım bu nedenle.İnşAllah sınavlarım güzel geçerde Rabbimin izniyle bu yıl diplomayı alırım.Bize dua edin kızlar sınavımız güzel geçsin inş. Hamileyken biraz çalışmıştım ama 1 aydır kızımla ilgilenmekten zaman bulamadım şu bir kaç günde kızım uyuduğu zamanlarda biraz bir şeyler çalışayım bari inş. işe yarar...

canım inşallah başarılı olurssun sınavlarında.Allah zihin açıklığı versin.

Doktor ve bir çok kişi bebeği yan yatırın kusar çünkü dediler bizde hep yan yatırıyoruz zaten düz çevirsek kızım tekrar yana çeviriyor başını.Fakat böyle yan yatıra yatıra kafası sivrileşirmi bebişimizin?

bende bu gidişle mart annesi olamıyacağım sanırım
39+6 dayım bizimkinden tık yok
bu gün doktora kontrole gittim muayene oldum tahlil yaptırdım ultrason derken tüm günümüz hastanede geçti
çok şükür herşey normal
fakat hiiiiiiç gelmeye niyeti yok
doktorumuz eğer cumartesiye kadar hareket yooksa yine gel alalım dedi
mart annesi olcakken nisan annesi olcam galiba

Olsun canım sağlıcakla doğsunda mart nisan hangisi yazılıysa kaderinde o zaman gelsin.Gerçi gününde bitmiş sıkılmışsın haliyle.Bir bakarsın bu gece doğuma gidiyorsun.Olurmu olur ? :dance:

selam güzeller,********a Zeynonun epey fotoğrafını koydum
doğurmayan kaldı mı bu arada

Mart ayınıda bitirdik çok şükür.Nerden nerelere geldik.Yok şu hafta yok bu hafta derken doğurdukta nasıl büyüttüğümüzü bile konuşur olduk.Rabbimin hikmeti şükürler olsun hepimiz yavrularımızla sağ salim kurtulduk.Rabbim isteyen herkese anneliği tattırsın inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…