2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ne güzel bazı anne adaylarında erken geliyor muş süt
canım bende sezeryan olmasaydım sizin gibi bekleyecektim benimde 3 günüm geçmişti ödem olmasaydı ayağımda 40+10 olurdum herhalde ne nişan ne sancı nede başka bir belirti hiç bisey yoktu doktorumda riske girmeyelim dedi ödem ve bacağımda kasılma yüzünden ve daha yeni geçti bacağımdaki şişlik ama kasılma hafiften hafiften var ve damar damar üzerine binmiş o yüzden bacağımda kasılma oluyor muş
sağ salim alırsın bebeğini allahın izniyle

Nst te sancı da yoktu. Benimde son bir iki gündür bacaklarımdaki ödemler artmaya başladı. Neyse bugün de bitti sadace 1,5 gün kaldı. Çarşamba sabahı hastanede olacağım.

bende varım doğuramayan kızlar bugün gittim doktora 1 nisan perşembe gel dedi bugün 39+4 günlük oldu egem

5 kişi olduk; Beknur, ben, hndn82, summerarabian, YOYO82
çatlamadan doğursak bari

Merhaba arkadaşlar,
Benim zilli bgn de gelmedi,
yarın 40+0 olucaz yarında gelmesse çarşamba gel dedi doktor bi bakacak artık ya bekletecek yada doğumu başlatacak

Beknur eğer doğumu başlatırsa aynı gün doğurmuş olacağız :) Allah sağlıkla kavuştursun yavruna.

Ya bu çarşamba ben 41 haftalık oluyorum bir de beni düşünün. Hiç bir yere sığmıyorum artık.

Kitap : Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler - Tracy Hogg olması lazım. Aynı kitap bende de var. Aslında bayağı güzel bir kitap.

Hadi ya rabbim bana da 5-6 saatte doğurmayı nasip etsin. Ben epidural de istedim. Kendi ablam gözümü korkuttu dayanamazsın dedi. Doktorum da tavsiye ederim dedi. 5 cm açıklığa ulaşana kadar sancıyı hissedeceksin sonra epidural olacaksın diye anlattı.

hayır cnm ben evde kendim pansuman yapıyorum, vitamin halkarım var ama içmiyorum unuttum .kan hapını içiyorum sadece bugün başlıyayım bari hatırlattıgın için tşk ederim cnm ..B]

Kızlar çarşamba günü epidural sezeryanla doğum yapıcam.Çok korkuyorum. Çevrede korkutuyor nasıl dayancaksın falan diyorlar. Olanlar varsa yazar mı? Morale ihtiyacım var.

Yani bu doğum yaparsam hemen emzirebilirmiyim anlamına mı geliyo canım?? Yoksa anlık mı geldi acabaaa??
Ayyy evet bilirim o kasılmaları bazen banada olurdu ama daha gebeliğin erken dönemlerinde daha çok olurdu şimdi daha iyiyim..Belimde çok ağrırdı eskiden oda geçti çok şükür..Beni de doktor bekletecek büyük ihtimalll bakalım hayırlısı artıkk..Saol canım yaa dualarınızı eksik etmeyin

Canım ne güzel olur martın kapanışını birlikte yaparızzz :) ama sen benden önce doğurursun çünkü benim doktorda seninki gibi bekletecek beni büyük ihtimal...
bende birkaç gündür sancı ve kasılmalar oluyo ama sonra geçiyooo
Kitabın ismini not aldım eşime aldırıcam çünkü bende çok endişeliyim bebekle başede3bilecekmiyim konusunda...
Bu arada iniaşşah canım yaa 5-6 saatte pıt pıt hemen olur biter...Bende epidural normal istiyorum...Öle olursa uzun sürsede çok farketmez aslında:)
benimde ablam tam tersi diyooo..eğer 5 cm e kadar açılma olursa zaten sonrası hızlı bi şekilde açılıyomuş...Ama suni sanci ile 24 saat sürdüğünü bile duymuştum doğumun inşallah okadar olmaz her ikimize de...Ben doğal sancı ile geleceğini sanmıyorum artık bizim bıdıkın...

Kızlar çarşamba günü epidural sezeryanla doğum yapıcam.Çok korkuyorum. Çevrede korkutuyor nasıl dayancaksın falan diyorlar. Olanlar varsa yazar mı? Morale ihtiyacım var.

Merhaba canım bende doğum yapmadım ama siteden arkadaşlardan öğrendiğim kadarı ile sezeryanın en rahat ve tercih edilen şekli epidural oldu ve çoğu çok memnun...Bende normal doğum bekliyorum eğer olmassa iş sezeryana kalırsa bende %100 epidural sezeryan olucam korkmana gerek yok etraftakilere kulak tıka bence gerçek tecrübeler burada canım geçmiş sayfalara bakarsan görebilirsin

cnm ben spinal sezeryan oldum,ama sana şu kadarını sölim seni fazla korkutmuşlar,bi kere hiçkimsenin doğumu birbirine benzemiyor burada en 30 arkadaşız sor bakalım hangimizin aynı olmuş,bence sen moralini yüksek tut güzel bir heyecan ile gir doğumuna,korkulucak bişi de yok,kendin göreceksin zaten,Rabbim sağsalim bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

bebbeğim 9dan beri ıuyanıktı yeni uyudu emzirirken inşallah sakin bi gece geçircez babamız çalışıyo bu gece yalnızız bnde yatıyorum bi cd hediye etti komşum bana onunda cerenden 10gün büyük bi kızı war cd de elektrik süpürgesimi fön makinasımı ne öle bi ses war taktım bugün we bi baktım ceroş uyumuş gece huysuzlaşırsa açacağım yinee laptopu açık bırakıcam heen açiim cdyi die herkes huzurlu geceler....

off ya sabah 5ten beri yine ayaktayz yoruldum yaa şimdi kocam gelir hemen ona atıp biraz uzanacağım o uğultu seside fayda etmedi bizim canawaraa

Pardon nesine korkutuyorlar anlamadım. Hiç sıkıntı duymacaksın ki... Sezeryende doğum esnasında değil sonrasında sıkıntı yaşıyormuş millet. ben genelde normal doğum olacakları korkutup sezeryene yönlendirirler sanıyordum. Senin çevrendekiler de pek iyimiş.

Geçen yıl doğuran kuzenimin doğumcan önce minik minik süt akıntısı olmuş. Sütü erken gelmiş ama kuzen demişti ki, ben uykumu almazsam, çok sıvı tüketmezsem, stres yaparsam sütüm olmuyor. Yani ben bundan şunu çıkardım, sütün erken gelmesi güzel bir işaret ama tek başına süt sorunu yaşamamak için yeterli değil.

24 saat mi, yaaaa ağlatma beni. Rabbim bana güç versin. Şu an gözüm kara ne olursa olsun sezeryan istemeyeceğim diyorum. Bekara eş boşaması kolaymış ya. Bakalım başımıza gelince ne olacak.

off ya sabah 5ten beri yine ayaktayz yoruldum yaa şimdi kocam gelir hemen ona atıp biraz uzanacağım o uğultu seside fayda etmedi bizim canawaraa

Benim yiyenim fön makinesi, elektirik süpürgesi, elektirikli tüm alatlerinde sesinde uykuya dalıyordu :)

günaydın:)
bizim için gün ayalı çok oluyor aslında 4ten beri yarı uyanık yarı uyur cebelleşiyoruz hanımla....şimdi de hiç utanmadan kendi kendine yattığı yerde uyumaya başladı....dalga geçiyor resmensempatiksalakcinni
sütün erken gelmesinden bahsetmişsiniz sanırım...son ay damla damla gelirdi benim de ama doğumdan sonra 2 gün gelmedi sonrasında da az geldi...şimdi iyi çok şükür....yani pak bir anlamı yok erken gelmesinin....

Ya kızlar benim oğlum hep huzusuz. Memede susuyor, saatlerce emmek istiyor. Sütüm mü yetmiyor diye düşündüm, dün gece sağdım tek göğsümden 100 ccye yakın süt çıktı ve makineden daha iyi boşaltıyor göğsümü oğlum.

Memeden çekiyorum hemen ağlıyor. Emzikle mutlu ama bir süre sonra onunla da mızıklamaya başlıyor. Yalandan ağladığı da belli ama hep ağlamaya başladı. Sakin sakin oturamıyoruz hiç. Ne olaki bu oğlanın derdi? Bunun için doktora gitmeye gerek var mı sizce? Artık oğlumu uyurken ve emerken seviyorum. ıki çift laf edemez olduk. Başlarda ne güzel sakindi, şebeklikler yapar bizi güldürürdü. Emzik yüzünden mi acaba? Offf bunaldım!!! Dün yine ağlama krizine girmişim. Ben bakamıyorum bu çocuğa yaa, anlamıyorum dilinden. (

Prof. Dr. ıbrahim Adnan Saraçoğlu’ndan bol anne sütü için özel bir formül:
600ml. su kaynatılır, 7 – 8 adet doğal kuru incir önce soğuk su ile yıkanır, daha sonra kaynamakta olan suyun içine incirler atılır ve 5 dakika daha çok kısık ateşte kaynatılır,dış kabuğu soyulup, yıkanmış ve ince dilim dilim doğranmış 1 adet iri kum havuç, incirli suya ilave edilip, 4 dakika daha kaynatılıp ılıtılır. Ilıtıldıktan sonra süzülüp ikiye bölünür, sabah ve akşam yudum yudum içilir.
Bu kür yemeklerden 1/2 saat önce veya 1 saat sonra uygulanır.
15 gün uygulandıktan sonra ara verilir.
]

Anne sütünü azaltan gıdalar!
Nane, maydanoz, nişasta, adaçayı, şeker kamışı, arpa, ararot(patates nişastası), şalgam, mısır, fazla tuz, fazla sirke, fazla limon suyu anne sütünün azalmasına sebep oluyor. Süt veren anneler, bu gıdaları tüketirken dikkatli olmalı!

Son düzenleme:

Valla hala anne olamadım bu konuda en son konuşacak kişi ben olabilir ama dün tavsiye edilen kitabı bir süredir okuyorum Tracy Hogg'un kitabını. Orada bebeğiniz için bir rutin oturtun diyor. Bu rutin her ay değişir çünkü her ay büyüdükçe kişiliği, çevrede ve kendinde farkettikleri değiğşir, uyku süresi azalır diyor. Bebeğinizi iyi gözlemleyin diyor. Gündüz ne kadar düzenli olursa gece o kadar iyi uyur diyor. Uykudan önce sakinleştirici aktiviteniz olsun bu rahat uykuya dalmasını, gazını daha rahat çıkarmasını daha uzun süre uyumasını sağlar diyor. Ne bileyim bu kitabı okuyanların bazısı hayatım değişti bebeğimin dilini daha iyi anlaıyorum diyor. Kimisi de ne saçmalık, böyle çocuk mu uyutulur diyor. Google da aratın bir çok anne kendi blogun da bu kitap hakkında yazmış. Kitapta yazanları uygulamış kendi deneyimlerini de yazmış.

ne zaman düzelecek bu bebişler yaaa....ben emecekler uyuyacaklar altını da temiz tuttun mu tamamdır sanıyordum...ne günü gününe ne saati saatine uymuyor walla....benimki normal bebekler gibi banyodan sonra uyumazdı...ama dünkü banyosundan sonra 4 saat uyudu zorla kaldırıp emzirdim ama bu seferde gece uyumadımafoldumben

Canancım benim kız ilk haftalarda öyle saatlerce göğsüm de kalırdı ama benim sütüm yetmiyordu...makine almadım ne kadar çıkardı onunla bilmiyorum ama elle sağınca en fazla 60 ml çıkıyordu...inşallah düzelir yakında....

biz de beslenemediği için mama takviyesi yapıyoruz ama kızım göğsümü eskisi gibi almıyor iki çekip bırakıyor sonra sinrlenip ağlıyor...ben de emmeyi bırakacak diye çok korkuyorum...:çok üzgünüm:

bnce bi sorun yok iştahı açık yiğit oğlanın:) emsin canım ya bi süre sonra o da düzene girer emme güdüleri tatmin olmuyor oğlunun demekkiaklinialirimsmile

bnde bakamıyom iademi etsek napsak canan:roflol:

Gazını çok iyi çıkarıyorum. Geceleri de sorunumuz yok, 3-3.5 saat uyuyor, emip tekrar uyuyor. Ama gündüz hep hırçın. Kitabı gördüm de işe yarar mı bilmem. Bizimki oyundan sallamadan vs. anlamıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…