2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

yaw aynı sorun bnde de war doğumdan sonra hiç ağdaya gidemedim amlum benim dikişler tam orda normal doğum olduundan jilet wurmak istemiyoum bu halde ağdada yaptıramam uzamışlar şey gibi çok acır eminim bi jilet yapıp uzayınca ağdaya mı gitsem yaaa bilmiorum kalakaldım böle şu spiral işinide halletmem laızm haftaya çok canım sıkılıyo bu işe
kızım kadın yanlış bişi demmişki doğumdan sonra kafaya takılan o kırmızı tacın kökeni ordan gelio işte al basmasın die tabi şimdilerde bizler dekor amaçlı kullanıyoruz o ayrı:)) o bebeğin yüzüne saruı yazma atmakt sarılığını alırmış:))
esim dun annemi koye goturecegim dedi.var evleri zaten.bende 4 ay falan kaliyor ama her defasinda olay cikararak gidiyor.
anneannem olsaydi parcalardi onu ama iyikide bilmiyor cok fena olurdu.

ayy delirmemek içten değil öznurcum allah yardımcın olsun seni çok ii anlıyorum bizde eşimin ailesiyle 1 yıl o şekil oturduk kadın yapıştı yakamıza ben hep köydeyim kışın 2, 3 ay burdayım dedi bende tamam dedim ama hiç öle olmadı kadın kurtluydu bugün köye gidio 1 hafta sonra gelio 2 gün sonra gidio 3 gün sonra gelio üşenmiyoda 18 saatlik yol öyle alışmış yolları arşınlamaya pisler neyse ki kurtuldum onlardan babası hala bu ew alma zaanı gelmiş dioki biz senenin 7,8 ayı köydeyiz zaten hani sizle oturalım demeye getiriyo lanet insanlar offf yine tepem attı( bu kadında öyle anladııım kadarıyla yazın köyde kışın tepenizde öylemi?

bizimki de kakasını yaparken zorlanıyor annem dio ki sütün yağlıysa zor kaka yapar ne derece doğru bilmiorum.. kızım uyuyo mışıl mışıl nerdeyse uyanır uyutmicam ben yatana kadar ki gece huysuzlaşmasın gerçi uyutmasamda farketmior bıcı bıcı yaptırcam ilerleyen saatlerde kocim bu gece çalışıyor yin yalnızız kızımla

yüzündeki kızarıklıklar için hametan krem aldım biraz söndü gibi kızlar tawsiye ederim...

merhaba canlart,nasılsınız,valla ben hem iyiyiyim hem de hiç iyi değilim,evlat gerçekten çok zor bişeymiş,bugün göz kontrolümüz vardı roc mu ne diyorlar
erken doğan bebeklerde bakıyorlar göz damarları gelişmiş mi diye,ama o kadara berbat ve can yakan bir yöntem i varki anlatamama,ağlaya ağlaya mahvoldum sabahtan beri,hastaneye gittikk herkes konuşuyor bu muayene çok zor anneleri almıyorlar zaten annelere dayanamıyor bebeklerin canı çok yanıyor diye sonra öğrendim nasıl bi işlem olduğunu,bebeklerinin gözlerini zorla maşa gibi bişi ile aöçıp içine bişi sokuyorlalar sanırım sonra gözü yerinden biraz çıkartıyorlarmış zaten,neyse ben bunu öğrendim ya biz de sıra bekliyor muyuz annem eşim ben ve meleğimiz var

ben bir başladım ağlamaya benim kızıma nasıl yapıcaklar bunu bu küçücük canı ile nasıl dayanıcak diye
cıyak cıyak sesler geliyor içerden çıldırdım resmen geçmedi orada bekler iken zaman

sonra eşim ve annem girdiler ben girmedim
daha girmeden böle olduysam düşünün artık neyse
ben dışarda bekler iken ağla ağla öldüm valla yine ömrümden ömür gitti,bi yandan da eşim inşallah çok üzülmez kötü olmaz bi yandan annem inşallah kötü olmaz Allahım inşallah kızımın canı çok yanmaz der iken çıktılar kızımı bir gördüm,göz kapaklraı kıpkırmızı,masumlaşmış ses yok hiç Zeynoda mahvolmuş kızım bi de o zaman başladım ağlamaya,elimin annemin rengi solmuş,abartmıyorum gerçekten bu roc denilen şey berbat birşey
dışarda bekileyenler korkan korkana
kızım 2-3 saat açamadı gözlerini sanki korkmuş gibi,neyse sonra kendi drumuza gittik,Zeynonun göbeğinde hafif iltihaplanma vardı,bi ilaç sürdü üç gün yıkamayın dedi,kilomuza baktık veeeeeeeeeeeeeee artık biz de 3 kilonun üzerindeyiz,3180 olmuşuz bir haftada 300 gr çok iyi dedi bu bugün bize moral oldu,bu arada göz sonucumuz temiz çıktı çok şükür
burnundan geliyor süt dedim gaz basıncı çokk noral dedi
anne olmak çok zor evladına yapılanlardan dolayı

aman aman onlar iyi olsunda gerisi boş kızarıklar geçtiyse güzel

oyy nehirim geçmiş olsun üzüldüm şimdi e sorun yokmuş dimi gözünde kilosunada maşallah bizm kızın doğum kilosuna gelmiş hadi bakalım artık hızlı büyür kara kızım benim

günaydın cicoşlar biz uyandık kızım 1.2 saat uyumaz gibi görünüyo en azından gece huysuzluk etmedi:lepi:

günaydın kızlar ya benim bu kız varya çok acayip. bir karyola birtanede beşiği var ve ikisindede yatmıyo uyanıyo hemen koltukta uyuyor. birde size bir şey soracağım iki gündür saat beşten sonra kuduruyoruz.ağlamayı bilmeyen kız öğrendi. emzirirken karnından gurul gurul ses geliyo. üşütmüyorum da dün emmeye doyamadı göğüs uçlarım 27 gündür geçmedi. en sonunda emzik verdim. bi çay kaşığı calpol çok az mama verdim saat 21 re doğru sakinleyip uyudu gece 12 de altını açıp uyandırdım emzirdim. uyanmıyoda gece 4 kalktı emdi ve yedide altına yapıp kalktı şimdi kaltukta uyuyor ne yapıyım sizde de böyle oluyor mu . evde yanlızımda insan bi ses arıyo.

EBRUCUM nice yıllara!!!!

mutlu yıllar EBRU
canımmm bende bant falan kullanmıorum sadece bi süre cok sıcak banyodan kacın dedi dr um ılık olsun dedi pokadar..:lepi:
tekrar tesekkür edeorum canlar iyiki dogduuummaklinialirimsmile..ayfer cim benim zilli kızımda bayılıyo alt almaya popo göstermeye nası mutlu bi görsen hep soysunlar onu cicilerini giydirsinler..ilk banyomuzu yaparkende annemle bi panik yaşadık bi an o diyo su soguk ben diyorum su sıcak anne yakacan cocugumu..yavrumunda kafasının bven tutuyorum yuksekte ennem köpüklüyo falan..biz böyle bi kavgaya tutusunca banyo esnasında ayy nası gözümün içine baka bbaka yırttı kendini hanfendi güven alamadı bendenya..ama ikinci banyosunda kızımı seve seve konuşa konuşa onu sımsıkı tutarak gözlerinin içine bakarak annemle sakince yaptrdık nası mutlu nası güven aldı benden gıkı cıkmadı ve gözlerimin resmen içine içine bakıyo..gaz olayımız içinde eczaneden kimyon ve rezene karışımı humana nın cayını aldım hem rahatlatıyo uyuytuyo hemde gaz problemi azaldı..
sen anlatırken duygulandım canım yaa bende asla dayanamam senden farkım olmaz yani bi topuk kanı alırken hemşire ortalıgı yagmur um zor tuttum kendimi aglamamak için gülmesinler bana diye vallahi bak..ama bu göz muaynesi canımı sıktı şimdi bak..:sinifsinif:..zeyno nun kilosu cok iyiymiş maşallah..benimkide 2.650 idi 3kilo 100 gr olmuş 1 hafta önceydi bu tabi
..

Günaydın kızlar, benim canım sıkkın. Benden bir hafta önce bir arkadaşımızın eşi doğum yapmıştı. 4.100 gr. Dün eşim telefonla konuştu. 5.750 gr. olmuş 38 günlük. Telefonda sürekli oğlumla onunkini karşılaştırıyor, bizimkinin haline üzülür gibi konuşuyor, tepkiler veriyor. Oğlum 3,350 gr.'dı bir hafta önce. Yok sürekli emziriyorlarmış, saat başı emiyormuş, biz de mi öyle yapsak falan filan.. Bir de o sırada Yiğit'in altını değiştiriyordum, "oğlum çabuk büyü bak Esk.e gidince Zafer döver seni..." dedi, çok bozuldum. Keşke Habibe ile evlenseeydin tosun gibi bir oğlun olurdu dedim, hiçbir şey demedi, bozuldu o da... Zaten üzülüyorum, oğluma bakamadığımı düşünüyorum bir de bu böyle yapınca iyice kötü oluyorum. Şunun oğlu bu kadar doğmuş, bunun oğlu bu kadar kilo almış...

Dün sinirden sık sık emzirdim ve uzun süre memede tuttum, gece melek gibi uyuyan oğlum, bütün gece gaz sancısından uyuyamadı, sabaha kadr oturduk, ben de inadına eşimi kaldırdım, kalk gezdir biraz diye. Sabah 8'de uyandı, az önce uykuya zor daldı.

Dün oğlum bana gülmeye başladı, ısırasım geliyor güldüğünde. :)) Bu arada pişiğimiz çok kötü olmuştu, Sebamed Healing Cream 2 günde geçirdi. Allah yaşatmasın ama böyle bir şey olursa aklınızda bulunsun. Bir de ben oğlum üşüyecek diye, hemen altını silip kurulayıp kapatıyordum aksine bir süre havalandırılması lazımmış. Bundan sonra hep Sebamed kullanacağım.

Şimdi de yüzünde kızarıklıklar var, onlar da bir geçse. Ikındıkça artıyor. Sürekli suyla siliyorum.

Her şeyi kafaya takar oldum, sürekli aşında bekliyorum ne yapıyor diye... Paranoyak oldum iyice.. Birde dün sütümün azaldığını fark ettim. Şimdi de bunu taktım kafaya.

Neyse, oğlum uyumuşken ben de kahvaltı yapayım.

Ağlama duvarı gibi yaptım burayı da. Çok rahatlıyorum ama...

cnm bu bebeklerinde eşref we eşşek saatleri war demek oluyorboshayallersmile benim kızda öyle sabah 5te 6da azıyor zırzır 9a 10a kadar uyumuyor.... o emerken ki seste mide boş olduğunan yuttuğu sütlerin sesi bişey deil yani bizimkide 2.3 saat emmedğinde öle sesler gelio... göğüs uşların içinde bephanten sür ertesi gün bişiyi kalmazsositososito

canancım çık artık şu depresif hallerden süte kafanı yorarsan emin ol olan sütünde azalacak bu kadar takma akışına bırak herşeyi eşinde ne derse dedin aldırış etme kilolu demek sağlıklı demek değil aksine 4 üstü doğan bebklerde sağlık sorunları yüz gösteriyo eşin bunun farkında değil sanırım sağlıklı bir bebek 3-3.5 arası doğar die tüm kaynaklarda yazıyor ortalama.. bebeğine bakamadığını düşünme annelik içgüdüsel bişey we bizden iyi kimse bebeklerimize bakamaz onları düşünemez bunu unutma onları biz doğurduk biz taşıdık içimizde onlar bizim.. sadece bi süre bocaayacağız tabi bunuda herkes yaşıyor ben 4.günden beri yalnızım ağlayıp zırlarken daha 1 haftadır falan alışıyorum kızımla yalnızlığa eşimde geceleri çalışıyor 1 gece iş bir gece ew düşün yani hep kızımla yalnız ilgilenmek zorunda kalıyorum sende alışacaksın bu geçici bi süreç rahatla birazguclubacismile

Ya Hasretcim aslında ben çok iyiydim, dediğin gibi alışmaya başlamıştım ama allak bullak etti beni yine, hırsımı çocuktan aldım. Yavrun o da ne kadar versem içecek. Az önce 120 cc süt içti. Ne mide var anlamadım şu çocukta. :)) Duş alıp emzirmeye devam...

günaydın arkadaşlar
sıkmayın canınızı ne olur normal şeyler bunlar....kızımın da 2 gündür gaz problemi vardı ve kaka yapmamıştı...hep bu mama yüzünden ama tavsiye üzerine aldığım bir bitkisel şurup halletti sorunumuzu...tavsiyemdir...Nurse Harvey's.....

bu arada bebeklerin gündüz uykusu ortalama 2 saatte bir geceleri 3-4 saatte bir ve sabahları saat başı uyanma şeklindeymiş biyolojik olarak...sabah 6-7den sonra biz de hep saat başı yarım saatte bir ayaktayız...ama bu normal...ben artık dert etmiyorum:)

şu ses cdlerini ben de bir araştırdım benzer çok fazla cd var ve indirilemiyorlar genelde...ama ben bir adres buldum hemen paylaşıyorum...

http://www.mediafire.com/?2qzmzommzzy karışık sesler peş peşe çalıyor yaklaşık 25dk.

bir de dün sağ. ocağına gittik aşıya ama 30.gününmüzdü yapmadılar yarın gel bugün geçsin dediler...kızımı tarttırdım ben de 4700 olmuş...bir haftada 650gr almış...çok sevindim...gazı çıkınca emmesi de normale döndü..demekki biberona alışıyor diye emmiyor sanıyordum ama değilmiş:):):):)

Canancım dünkü sorunu yeni gördüm...doktor günde iki kez mama vermemi söyledi ben de öyle yapıyorum...ama bence sen doktor demeden başlama mamaya...kilo alıyorsa sorun yok demektir...benimki almıyordu..çok şükür almaya başlamış:)

Son düzenleme:
günaydın kızlar...bugün sabah ettik kızımla...gece sabaha kadar gaz sancısından uyuyamadık.saat 6 da uyuduk 8 de de kalktık.ne olacak bu gaz sancıları yaa...bıktım... çocuğum kıvranıp durdu bütün gece....

cnm Yağmurda mı erken doğmuştuki

senin eşin de bir alemmiş lohusa kadına söyledğine bak hem onu da boşver kimse kimse ile kıyaslanmaz öğrett ona bunu da daha fazla germesin seniklava:

günaydın herkeslere ben geldimmmmmm ......... sabah annem aradı hemen dışarı çık nisan yağmru yağıyor balkondan bir tepsi tut biriken yağmuru şifa niyetine iç :)))))))))))))) çok güldüm bir iki damla içtim yada yaladım :):):))::::: ))

oyyyy oyyyy...... koca karıların ne bitmek bilmez ilaçları varmış yawww :)))))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…