- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #53.801
Günaydın kızlar, benim canım sıkkın. Benden bir hafta önce bir arkadaşımızın eşi doğum yapmıştı. 4.100 gr. Dün eşim telefonla konuştu. 5.750 gr. olmuş 38 günlük. Telefonda sürekli oğlumla onunkini karşılaştırıyor, bizimkinin haline üzülür gibi konuşuyor, tepkiler veriyor. Oğlum 3,350 gr.'dı bir hafta önce. Yok sürekli emziriyorlarmış, saat başı emiyormuş, biz de mi öyle yapsak falan filan.. Bir de o sırada Yiğit'in altını değiştiriyordum, "oğlum çabuk büyü bak Esk.e gidince Zafer döver seni..." dedi, çok bozuldum. Keşke Habibe ile evlenseeydin tosun gibi bir oğlun olurdu dedim, hiçbir şey demedi, bozuldu o da... Zaten üzülüyorum, oğluma bakamadığımı düşünüyorum bir de bu böyle yapınca iyice kötü oluyorum. Şunun oğlu bu kadar doğmuş, bunun oğlu bu kadar kilo almış...
Dün sinirden sık sık emzirdim ve uzun süre memede tuttum, gece melek gibi uyuyan oğlum, bütün gece gaz sancısından uyuyamadı, sabaha kadr oturduk, ben de inadına eşimi kaldırdım, kalk gezdir biraz diye. Sabah 8'de uyandı, az önce uykuya zor daldı.
Dün oğlum bana gülmeye başladı, ısırasım geliyor güldüğünde. :)) Bu arada pişiğimiz çok kötü olmuştu, Sebamed Healing Cream 2 günde geçirdi. Allah yaşatmasın ama böyle bir şey olursa aklınızda bulunsun. Bir de ben oğlum üşüyecek diye, hemen altını silip kurulayıp kapatıyordum aksine bir süre havalandırılması lazımmış. Bundan sonra hep Sebamed kullanacağım.
Şimdi de yüzünde kızarıklıklar var, onlar da bir geçse. Ikındıkça artıyor. Sürekli suyla siliyorum.
Her şeyi kafaya takar oldum, sürekli aşında bekliyorum ne yapıyor diye... Paranoyak oldum iyice..Birde dün sütümün azaldığını fark ettim. Şimdi de bunu taktım kafaya.
Neyse, oğlum uyumuşken ben de kahvaltı yapayım.
Ağlama duvarı gibi yaptım burayı da. Çok rahatlıyorum ama...
noluyomuş la içincebilmiyorumkismile afiyet olsun bu aradasempatiksalakcinnigünaydın herkeslere ben geldimmmmmm ......... sabah annem aradı hemen dışarı çık nisan yağmru yağıyor balkondan bir tepsi tut biriken yağmuru şifa niyetine iç :)))))))))))))) çok güldüm bir iki damla içtim yada yaladım :):):))::::: ))
oyyyy oyyyy...... koca karıların ne bitmek bilmez ilaçları varmış yawww :)))))))))
bu arada dün eve geldikten sonra kızım o kadar korkmuş ve canı o kadar yanmışki durup durup içli içli ağlıyor kısa kısa
içini çekiyor bir görseniz ciğerlerim parçalandı resmen,ve sürekli memede jklamak istedi benden ayrıldığı anda basıyordu yaygarayı
çok şükür bugün normale döndü ama aklına geldikçe hafiften dudağımız büzüşüyor
noluyomuş la içincebilmiyorumkismile afiyet olsun bu aradasempatiksalakcinni
yok canım yaa ben inanmıyorum öyle şeylere dua korur bence nazar boncuğu takmak gibi bişey onlar da batıl inanç yani, sarılık konusunda da anneanneme de söyledim aynı şeyi geçen gün; "sarı yazma ört yüzüne ve emzirme bakalım geçecek mi sarılık" kaydirigubbakcemile3kızım kadın yanlış bişi demmişki doğumdan sonra kafaya takılan o kırmızı tacın kökeni ordan gelio işte al basmasın die tabi şimdilerde bizler dekor amaçlı kullanıyoruz o ayrı:)) o bebeğin yüzüne saruı yazma atmakt sarılığını alırmış:))
şu ses cdlerini ben de bir araştırdım benzer çok fazla cd var ve indirilemiyorlar genelde...ama ben bir adres buldum hemen paylaşıyorum...
http://www.mediafire.com/?2qzmzommzzy karışık sesler peş peşe çalıyor yaklaşık 25dk.
herkese merhaba herkeste gaz sorunundan şikayetçi benimkide gazı geldikçe memeye sarıyo oyalamaya çalışıyorum olmuyo paronayak olduk iyice hepimiz.CANAN takma kafana canım bir doktora götür tarttır doyuyomu doymuyomu için rahat olur bende 10 gün sonra bir aylık olunca götürücem .
ASİNAZ ay geçmiş olsun canımya en azından sonuçlar iyi çıkmış.Valla şu bebekler dünyaya geldiklerine bin pişmanlar doğar doğmaz topuk kanı aşı bitakım kontroller bide gaz karnımızda kalsalardı rahattılar valla.Maşallah benimkinin saatleri standart öğlen 2-3 saat uyur.akşam üstü mızıklamaya başlar akşam sekizden sonra gene üç dört saat uyur.sonra kalkar emer 2 saat daha sonra gece bir kalkar 4-5 veya 3 güneşi doğururuz.bir uyumaz illah 11 i bulur şimdi yine gazlı uyuyuyo kaçtane gazl çıkartacağımı şaşırdım havalar az daha ısınsın hergece yıkıycam.Emzik olayınada kanmıyo valla.
mrb kızlar ben nısan annesıyım topıgımızın dısında sızlerıde takıp edıyorum bılgılenmek ıcın oğlum 10 gunluk daha ve gaz sancımız oluyo.sızlere bı sorum olucak cvp alabılırsem cok sevınırım kekık suyundan bahsetmıssınız normal evde kullanılan kekıgı kaynatsakta olur demı yoksa eczanaden yada aktardanmı alıncak.ben zınko kullanıyorum ama bun uda denemk ıstedım..bırde kılo alımı ılk haftalarda nasıl olur.sonradanmı hızlanır yoksa hemen alırlarmı.sımdıden sağ olun
kırkı çıkmadan gece yıkanmaz mış doğrumu ? bana kalsa hergece yıkarım yıkadıktan sonra çok güzel uyuyor çünki ?[/QUOTE
bak onu hiç duymadım ama zaten bizimkilerin 40 çıkıncaya kadar havalar ısınmazki.Antalya sıcak ama geceler yinede serin hava durumuna bağlı yani.
canım bebeğin hayırlı olsun kekik konusunda bir bilgim yok ama bol bol rezene iç kendin ben bebek içinde aldım milupanın rezene çayını çok sıkısınca biraz veriyorum.Bebekler ilk on gün kilo kaybederler çünkü şiş doğuyolar.daha sonra doğum kilosuna gelir ve 10.günden sonra kilo almaya başlarlar bir aylıkken çektirt belli olur alıp almadığı.
Merhaba yeni anneler ben 2009 mayıs annesiyim bir çoğunuz gazla ilgili sıkıntıları var sanırım ben kızımda muskat kullandım şiddetle tavsiye ediyorum muskatı aktarlarda bulabilirsiniz bir çay kaşığına az miktarda muskatı bıçağın sırtıyla kazıyın biraz sütünüzden sağın ve bebişinize sabah ve gece verin mutlaka faydasını göreceksiniz güle güle büyütün kuzucuklarınızı
şifa veririmiş vucuda canlılıktazelik verirmiş :):) hani nisan bahar yağmuru .... kar yemek gibi olsa gerek :))))))))))
naber bu arada nasılsın bebişle işlerle aran ansıl gidiyor hasretcim....
Kızlar bana acil cevap verebilir misiniz? Sol göğsüm çatladı ve çok sıkınca kanıyor. Muhtemelen oğlum emince de kanayacak. Sizce emzireyim mi? Göğsüm çok doldu? diğeri de boş...
yok canım 40.haftada tam gününde dogdu ama kilomuz 2.750 idi..sonra hani dogduktan sonra birascık kilo veriolar 2.650 oldu..gecen haftada kilomuz 3.100 oldu..yani küçücük dogdu..mamalardan şimdi bıdık gibi maşallah..cnm Yağmurda mı erken doğmuştuki
Kızlar bana acil cevap verebilir misiniz? Sol göğsüm çatladı ve çok sıkınca kanıyor. Muhtemelen oğlum emince de kanayacak. Sizce emzireyim mi? Göğsüm çok doldu? diğeri de boş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?