- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #53.861
sagol canım destegin icin tesekkur ederim.bugun daha iyiyim.sutunun koyu olup olmadigini nereden anliorlarki ?OCD allah kolaylık versin kayınveliden çok yalnışyapıyor hoş yüzde 80böyle bebek oluncamı annelik taslıyorlar anlamadım şimdiye kadar nerdelerdi yaww...benimki de bugün geldi gelirgelmez komposto yaptı sütüme takktılarda biraz koyu olsun diye uğraşıyor bende yapsın boşver yemeklerde ondan ohhh bende kızıma vakit ayırıyorum...bozma moralini bebeğini ve kendini düşün
ben annemle konusmuyorum dunden beri.arayip bi sormadi kizim nasilsin diye.uvey evlat miyim neyim anlamadim ki.bu arada merdivenlerden itmeye calismadi ben merdivendeyken asagi cekip dusurmeye calisti.canım ben bu yaşıma geldim şunu bilir şunu söylerim karşındaki adama konuşmaz hakkını savunmaz alttan alırsan tepene çıkarlar hele bide ailen sana destek olmadımı seni yanlız bilir dahada ezmeye kalkarlar.ama arkn olursa bide hAKKINI SAVUNURSAN BAK NASIL KUZU OLUYOLAR KIZI MERDİVENLERDEN İTMEYE KALKMIŞ BUNA SESSİZ KALINIRMI BENİMDE KIZIM VAR VALLA NE DAMAT NE KAYNANA DİNLERİM KOPSUN İNCELDİĞİ YERDEN DERİM
dogru diyorsun yazgicigim.bugun daha iyiydim oglum daha iyi uyuyor huzurlu ve sakin.OCD canım lohusa halinle nelerle uğraşıyorsun kayınvaliden komple yanlış bir insan belli ama yemek yememek olmaz sen önce bebeğini düşüneceksin sadece kendini değil bebeğini aç bırakmış olursun senin ruh halin ona yansıyacak oda huzursuz olacak bebeğin için düşünmemeye çalış.Allah yardımcın olsun canım.
neden kulotlu corap giydirmek istediki ?ah şu kaynanalar benimkide göbeği düşünce kilotlu corap giydircekmiş minicik bebeğe 1 yaşına gelmeden giymeyecek dedim . ne kadar sessiz kalınırsa o kadar üstüne geliyolar insanın . sırf onun eline kalmasın die 10 senelik işimden ayrılacağımmmmmmm tüylerim diken diken oluyor oğlumu severken
gozun aydin canim.Merhaba arkadaşlar
26 mart cuma günü saat 16:55 te normal doğumla -3560 gr 50 cm- oğlumuza kavuştuk şükür
Çok yorgun ve zor günler geçiriyorum
İnş. düzene girer
Daha sonra detaylı anlatırım inş.
Fazla kalamıcam
Öpüyorum hepinizi
cnm anlattıklarını birebir ben yaşıyorum, ama ben şuan susma aşamasındayım,
bir sesim çıksa aynı durumları bende yaşıyacam,birde benim kayınlaidem benim evde kaldıgı için sesini çıkaramıyo eşimden az destek alsa,beni kapıya bile koyar valla,
allah ıslah etsin cnm,çok zor anlıyorum seni ama biraz sabır sen şu an bebegine adapde ol ben akşama kadar odamdan çıkmıyorum anca misafir felan gelince çıkıyorum,sende durma yanında suratsız karının.. en azından sinirlerin bozulmaz yüzünü gördükce..
kendi evinde hapis hayati yasiyor gibi oluyor insan.benim kayinvalide bugun gitti ve nereye gittigini kimseye soylemedi telefonlarida acmadiki bugun kendisinin dogum gunuydu.dikkat cekmek icin bugun gitmis olabilir mi diyorum kendi kendime ama kotu niyetli dusunmek istemiyorum neticede o da bi anne.offf uzuluyorumda sanki ben butun o kotulukleri kadina yapmisim gibi ama asla affetmeyecegim oglumu benden almaya calisti.
gece belli oldu nereye gittigi.
iyide canim benim kanama olmuyor mu ? bitti mi ?ya bişey soracağım şimdik ben sezeryan oldum tam 21 gün oldu bu haftasonu gidip ağda yaptırsam diye düşünüyorum yorumalrınız ne olur... dikişlere zarar verirrmiyim doğumdan önce artık hamileliğin son zamanı diye jilet yapmıştım ama beni çok rahatsız ediyor jilet e şimdide yapmak istemiyorum ağda acaba zarar veririmi lohusa iken almak kötü olurmu hele bide gidip başkasına açacağım tövbe tövbe )::):) ay napsam böylede çok rahatsız oluyorum..... 21 gün oldu kaldım ne yapacağımı bilemiyorum ....
offff hasret seninkiler mi beter benim ki mi beter anlamadim.sakin guvenme onlara eserekli gibi olur mu oyle ya bi orda bi burda.ayrica kesinliklie ev icinde ev olmuyor.yaw aynı sorun bnde de war doğumdan sonra hiç ağdaya gidemedim amlum benim dikişler tam orda normal doğum olduundan jilet wurmak istemiyoum bu halde ağdada yaptıramam uzamışlar şey gibi çok acır eminim bi jilet yapıp uzayınca ağdaya mı gitsem yaaa bilmiorum kalakaldım böle şu spiral işinide halletmem laızm haftaya çok canım sıkılıyo bu işe
bide korunma yontemi secmek var dimi 40 gun sonunda.ilac olmaz , spiral herkesde tutmazmis, geri cekilme cokkk tehlikeli tek care kondom mu yahu.
ayy delirmemek içten değil öznurcum allah yardımcın olsun seni çok ii anlıyorum bizde eşimin ailesiyle 1 yıl o şekil oturduk kadın yapıştı yakamıza ben hep köydeyim kışın 2, 3 ay burdayım dedi bende tamam dedim ama hiç öle olmadı kadın kurtluydu bugün köye gidio 1 hafta sonra gelio 2 gün sonra gidio 3 gün sonra gelio üşenmiyoda 18 saatlik yol öyle alışmış yolları arşınlamaya pislerneyse ki kurtuldum onlardan babası hala bu ew alma zaanı gelmiş dioki biz senenin 7,8 ayı köydeyiz zaten hani sizle oturalım demeye getiriyo lanet insanlar offf yine tepem attı ( bu kadında öyle anladııım kadarıyla yazın köyde kışın tepenizde öylemi?
merhaba canlart,nasılsınız,valla ben hem iyiyiyim hem de hiç iyi değilim,evlat gerçekten çok zor bişeymiş,bugün göz kontrolümüz vardı roc mu ne diyorlar
erken doğan bebeklerde bakıyorlar göz damarları gelişmiş mi diye,ama o kadara berbat ve can yakan bir yöntem i varki anlatamama,ağlaya ağlaya mahvoldum sabahtan beri,hastaneye gittikk herkes konuşuyor bu muayene çok zor anneleri almıyorlar zaten annelere dayanamıyor bebeklerin canı çok yanıyor diye sonra öğrendim nasıl bi işlem olduğunu,bebeklerinin gözlerini zorla maşa gibi bişi ile aöçıp içine bişi sokuyorlalar sanırım sonra gözü yerinden biraz çıkartıyorlarmış zaten,neyse ben bunu öğrendim ya biz de sıra bekliyor muyuz annem eşim ben ve meleğimiz var
ben bir başladım ağlamaya benim kızıma nasıl yapıcaklar bunu bu küçücük canı ile nasıl dayanıcak diye
cıyak cıyak sesler geliyor içerden çıldırdım resmen geçmedi orada bekler iken zaman
sonra eşim ve annem girdiler ben girmedim
daha girmeden böle olduysam düşünün artık neyse
ben dışarda bekler iken ağla ağla öldüm valla yine ömrümden ömür gitti,bi yandan da eşim inşallah çok üzülmez kötü olmaz bi yandan annem inşallah kötü olmaz Allahım inşallah kızımın canı çok yanmaz der iken çıktılar kızımı bir gördüm,göz kapaklraı kıpkırmızı,masumlaşmış ses yok hiç Zeynoda mahvolmuş kızım bi de o zaman başladım ağlamaya,elimin annemin rengi solmuş,abartmıyorum gerçekten bu roc denilen şey berbat birşey
dışarda bekileyenler korkan korkana
kızım 2-3 saat açamadı gözlerini sanki korkmuş gibi,neyse sonra kendi drumuza gittik,Zeynonun göbeğinde hafif iltihaplanma vardı,bi ilaç sürdü üç gün yıkamayın dedi,kilomuza baktık veeeeeeeeeeeeeee artık biz de 3 kilonun üzerindeyiz,3180 olmuşuz bir haftada 300 gr çok iyi dedi bu bugün bize moral oldu,bu arada göz sonucumuz temiz çıktı çok şükür
burnundan geliyor süt dedim gaz basıncı çokk noral dedi
anne olmak çok zor evladına yapılanlardan dolayı
sinirlerim bozuldu okuyunca canim gecmis olsun .
o karnindan neden ses geliyor bende anlamadim.tok benim erkekim hickiriyor gazida yok ama karni gurulduyor resmen .günaydın kızlar ya benim bu kız varya çok acayip. bir karyola birtanede beşiği var ve ikisindede yatmıyo uyanıyo hemen koltukta uyuyor. birde size bir şey soracağım iki gündür saat beşten sonra kuduruyoruz.ağlamayı bilmeyen kız öğrendi. emzirirken karnından gurul gurul ses geliyo. üşütmüyorum da dün emmeye doyamadı göğüs uçlarım 27 gündür geçmedi. en sonunda emzik verdim. bi çay kaşığı calpol çok az mama verdim saat 21 re doğru sakinleyip uyudu gece 12 de altını açıp uyandırdım emzirdim. uyanmıyoda gece 4 kalktı emdi ve yedide altına yapıp kalktı şimdi kaltukta uyuyor ne yapıyım sizde de böyle oluyor mu . evde yanlızımda insan bi ses arıyo.
agla anacim agla.dalga gec sende esinle oyle dediginde yada al karsina konus.beni sinirlendirme boyle konusup de.ne varmis sizin pasanin kg da.Günaydın kızlar, benim canım sıkkın. Benden bir hafta önce bir arkadaşımızın eşi doğum yapmıştı. 4.100 gr. Dün eşim telefonla konuştu. 5.750 gr. olmuş 38 günlük. Telefonda sürekli oğlumla onunkini karşılaştırıyor, bizimkinin haline üzülür gibi konuşuyor, tepkiler veriyor. Oğlum 3,350 gr.'dı bir hafta önce. Yok sürekli emziriyorlarmış, saat başı emiyormuş, biz de mi öyle yapsak falan filan.. Bir de o sırada Yiğit'in altını değiştiriyordum, "oğlum çabuk büyü bak Esk.e gidince Zafer döver seni..." dedi, çok bozuldum. Keşke Habibe ile evlenseeydin tosun gibi bir oğlun olurdu dedim, hiçbir şey demedi, bozuldu o da... Zaten üzülüyorum, oğluma bakamadığımı düşünüyorum bir de bu böyle yapınca iyice kötü oluyorum. Şunun oğlu bu kadar doğmuş, bunun oğlu bu kadar kilo almış...
Dün sinirden sık sık emzirdim ve uzun süre memede tuttum, gece melek gibi uyuyan oğlum, bütün gece gaz sancısından uyuyamadı, sabaha kadr oturduk, ben de inadına eşimi kaldırdım, kalk gezdir biraz diye. Sabah 8'de uyandı, az önce uykuya zor daldı.
Dün oğlum bana gülmeye başladı, ısırasım geliyor güldüğünde. :)) Bu arada pişiğimiz çok kötü olmuştu, Sebamed Healing Cream 2 günde geçirdi. Allah yaşatmasın ama böyle bir şey olursa aklınızda bulunsun. Bir de ben oğlum üşüyecek diye, hemen altını silip kurulayıp kapatıyordum aksine bir süre havalandırılması lazımmış. Bundan sonra hep Sebamed kullanacağım.
Şimdi de yüzünde kızarıklıklar var, onlar da bir geçse. Ikındıkça artıyor. Sürekli suyla siliyorum.
Her şeyi kafaya takar oldum, sürekli aşında bekliyorum ne yapıyor diye... Paranoyak oldum iyice..Birde dün sütümün azaldığını fark ettim. Şimdi de bunu taktım kafaya.
Neyse, oğlum uyumuşken ben de kahvaltı yapayım.
Ağlama duvarı gibi yaptım burayı da. Çok rahatlıyorum ama...
günaydın herkeslere ben geldimmmmmm ......... sabah annem aradı hemen dışarı çık nisan yağmru yağıyor balkondan bir tepsi tut biriken yağmuru şifa niyetine iç :)))))))))))))) çok güldüm bir iki damla içtim yada yaladım :):):))::::: ))
oyyyy oyyyy...... koca karıların ne bitmek bilmez ilaçları varmış yawww :)))))))))[/QUOTE
]kaydirigubbakcemile3
evet oyleydi ama haberde okul idaresinin yasaya aykiri davrandigi ile alakali kuzumhttp://www.milliyet.com.tr/sut-izni...nomi/sondakika/01.04.2010/1219242/default.htm
bu zqaten böyle değilmiydi anne belirliyordu zaten öyle değil mi ?
bnde bir sor bin ah işit canım eşim çok morali bozuk benimde elemanın biri taxiciyi döwmüş, camını kırmış 500tl oraya karakola gitmişler 300de orya sabah sabah 800 parçalanmak cengize fena koydu zaten bu araklar çok sıkkın ben de destek olamıyorum çıkıp müşteri yapamıyorum yalnız kaldı iyice kimsemiz yok gelip işin ucundan tutacak dükkanı satıyor eğer caymazsamafoldumben şimdi neden üzülüyosun işte ohh rahatlican diceksiniz ama planı hiç hoşuma gitmedi karşıdaki uğur mumcudaki ewe taşırız eşyaları bi süre orda kalırız dedi ew bomboş dedi (ama annesi we babası orda) nasıl bom boş oluyosa acaba gittilermi bi yere ama emninim gitselerde biz gidecek olursak hemen üşüşürler bedawa ekmek bulmuşlar bırakırlar mı hiç:gitme: oralardan yada buralardan 80,90a bi ew bulur alırız dio bn kendime ufak bi iş yine kurarım zaten belediyede de çalışıyorum gece diyor... ben şimdi şöle bi etraflıca düşündümde internetim olmayacak sizlerden de ayrı kalacağım bu kadar iyi maddi imkanlarım olmayacak.. we kaynana we pederin tepemize üşüşeceği korkusu fena bastı bana şuan napıcam ben yaaaÇok üzgünüm çoook
yok bence once anlas garantiye al gelmeyeceklerini.
alla alla cok tanidik gelio ayni ben kaydirigubbakcemile3Canım sıkılıyor yahu bebek uyur neden uyuyor uyansın dıyorum uyumaz uyusana dıye kızarım kafayı yıyorum yaaa sempatiksalakcinni
allah yardimcin olsun gonlune gore versin insallah.ha gayret az kaldi cicim.canım hastane odasından yazıyorum. Dün sabah 9 dan beri sancı için ilaç alıyorum. 2. gün de bitti bende tık yok. Sancı çok az çıkıyor. Açılma yok. Yarın istersen sezeryen olabilir yada bir kez daha suni sancıyı deneyebiliriz dedi. Ben bir kez daha denemek istediğimi söyleyeceğim. Moralimiz bozuk biraz, ne vucüt varmış bende sancı için verilen ilaca ltepki vermiyor.
tirsmakda haklisin canim.EWT CNM O EW CENGİZİN AMA RİYAKAR AİLESİ ÇÖREKLENDİ ONLAR OTURUYODU AMA CENGİZ BOMBOŞ DEDİ KÖYDE OLDUKLARINI SANMIYORUM EĞER O EWDELERSE HAYATTA KABUL ETMEM ZATENalsanaalsanasmile cengizde konuşmuyor onlarla ama belli olmaz kocam dengesiz biraz:gitme: we korkuyorum o ewe taşınırız cengiz der ohh hazır ew war kocaman 4 oda oturalım sonra anası babasıda duygu sömürüsü yapar bi şekilde üstümüze çöreklenirler die tırsıyorumeyvahedigeldismile
canim dogum gunun kutlu olsun.biraz gec oldu ama bu aralar sikintiliydim kusuruma bakma.benim oglanda killi tuylu kaydirigubbakcemile3 ama dokuluyorlar.normalmis.annişler benim kızım ilk dogdugu an bana gösterdikleri an kapkaraydı yavrum hatta hemşire ye bu benim bebegimmi esmer bu amaaaaa dediimm..cünki babada bende sütbeyazdır tenlerimiz..şimdi şimdi rengi biraz daha acılır gibi ama tam degil..bi de kulaklarında bile yavrumun siyah tüyler var..hayır ALLAH şükürler olsun sapasaglam yavrum ama dökülür deniyo bu tüyler..var mı sizin bıdıklarda bunlar???????
aman bosver zorlama gelmesin.valla benim sutten agzim yandi ya yogurtlari artik vantilator tutarak yerim.yalnız değilmişiz::) benim kızımın da kulaklarında siyah tüyler var...dökülmeye başladılar...gün geçtikçe azalıyorlar...benim kızımda doğduğunda kapkara hatta mordu....ben de eşim de esmer tenli değiliz...saçımz kaşmız gözümüz kara ama...
o da gün geçtikçe açılıyor....inşallah daha da açılır:)küçük görümcem esmer ona bnzesin istemiyorum...zaten kızım aynı babası halaları...bari rengi benzemesin aslında esmer severim ama :)
bu haftasonu kaynanam glecekti....sağlık sorunlarını bahane edip bilinmeyen bir tarihe erteledi gelişini...sevinsem mi üzülsem mi.....ilk torunun doğumuna gelmidi kadın...eee 40ı da çıktıktan sonra daha niye gelecek......:umursamaz:
ben patlamadan once boyle hissediyordum ve esime dedimki tatile gidelim yorgunum.o cevap verene kadar ben delirmistim kaydirigubbakcemile3kizlar canim nedense cok sikiliyo oglumu alip gidesim var herkesten uzaga yalniz ikimizin olcagi bi yere kendimi cok yorgun hissediyorum
sikiliyorsan bence hemen en azindan kucuk bi tatil plani yap ve git.