2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

sagol canım destegin icin tesekkur ederim.bugun daha iyiyim.sutunun koyu olup olmadigini nereden anliorlarki ?

ben annemle konusmuyorum dunden beri.arayip bi sormadi kizim nasilsin diye.uvey evlat miyim neyim anlamadim ki.bu arada merdivenlerden itmeye calismadi ben merdivendeyken asagi cekip dusurmeye calisti.

dogru diyorsun yazgicigim.bugun daha iyiydim oglum daha iyi uyuyor huzurlu ve sakin.

neden kulotlu corap giydirmek istediki ?

gozun aydin canim.

hastane odasında yapacak işim yok ara ara internete girip sizi okuyorum. Hiç hakkım değil bunları yazmak ama ne olur biraz gamsız ve kendinize güvenli olun. Bebeğinizin annesi sizsiniz. Onu sizden daha çok düşünecek ve sevecek kimse yok. Aşırı sevgi ve endişe bazen hata yapmanıza neden olabilir. Üşür korkusuyla altını erken kapatmak gibi ama ilk annelik nereden bileceksin ki biraz kurusun diye açık kalması gerektiğini. Sen yazınca biz de öğrenmiş oluyoruz. Ben daha anne bile olamadım o nedenle bunu yazmak hakkım değil diyorum. Ama ben anne olup da çevresinden bebeğinin bakımı konusunda eziyet gören çok kadın gördüm. Biri var ki hala ona çok yanıyorum. Allahın duvarı, kas kafalısı lohusa eşine "annem senden iyi bakıyor bebeğe, deyip çocuğu karısının elinden alıp annesinin eline vermişti ve karısının dokunmasına müsade etmemişti. Ne korkunç ne ağır bir şey. O hastalıklı beyinde baba olacak salak bebeğinin sağlığını kilosu ile ölçüyordu. Bebeğin habire beslemesi zorunluydu. Bebeğin annesinin tek görevi süt vermekti. Süt vereceği zamanları kayınvalidesi ve kocası belirliyordu. Size yemin ederim abartmıyorum. Bunların hepsi yaşandı. O kızın psikolojisini düşünün. Ne kadar konuştuk, ne kadar anlattıysak, olan bitene dur diyemedi, silkelenipte yavrusunu onların elinden alamadı. O zaman doktorun dediği bir şey vardı çok beslemek bebeğin sağlıklı olacağı anlamına gelmez. Bunun bir aralığı var. Bu aralık içinde olması yeter.

Benin bebeğim 41 haftadna fazladır içimde nst'ye bağlamaya gelen her hemşire büyük bir bebek diyor. Ben de buna irkiliyorum büyük bir bebek iyi bir şey mi ki, farkındayım endişe ile söylüyorlar. Büyük dediklerinde, kaç haftadır o orada siz biliyor musunuz büyümeyipte ne yapsın diyorum.

Siz bozmayın moralinizi. Doktorunuz sağlıklı herşey yolunda diyorsa, biz çok iyiyiz sağolun, Allaha şükür bebeğimiz çok sağlıklı ilerde obez olma riski yok en azından diyin geçin. Bebek bu ağlayacak, uyumayacak, kimi zaman yemeyecek, kimi zaman hasta olacak bunu bilmeyen babalarda öğrensinler canım

Son düzenleme:
kizlar canim nedense cok sikiliyo oglumu alip gidesim var herkesten uzaga yalniz ikimizin olcagi bi yere kendimi cok yorgun hissediyorum

hahh bi hasret daha:))) gel kız birlikte alıp yawrularımızı gidek buralardankaydirigubbakcemile3 kız senin 40ın çıktı mı? 40 landınmı naptınızzzaklinialirimsmile korunma işini ne yapacaksın? yada napıyosunsempatiksalakcinni

uzuncA bir aradan sonra merhaba:)) sıpadan ve evişlerinden fırsat olmuyor bakmaya bugün tembellik yapıyorum artıkın cok yoruldum..
biz iyiyiz oğlumla şükür umarım herkes bebişler iyidir...
oğlum o kadar cabuk büyüdü ki ben bile şaşırdım..ağır geliyor taşırkene artık:)koca kafalı sıpamın uyku düzeni de aynı gece 3 gibi ayaktayız hala sürekli emmek istiyor emdikçe süt artıyor boşa sağıcam artık yapacak bir şey kalmaDI..
doğum iznim bu ayın sonundadoluyor rapor almaya çalışıyorum umarım alabilirim..
benden böyle..hepinizi minikleri öpüyorum:))
bu arada bu lohusalıkl psikolojisi gecmedi hala yaa

canımm sakın sağdığın sütleri atma benim de ilk günlerde çok fazlaydı sütüm ben sağıp poşetledim derin dondurucuya attım sütüm yetmediği zamanlar ya da işte ihtiyaç olursa kullanıcam

Öznur canım doğum günün kutlu olsuuuuuun
Bugünden itibaren tümm sıkıntıların bitsin sonsuz mutluluk senin olsun inşallah

Evden kaçmak isteyenleri bize bekliyorum, ben de yalnızlıktan sıkıldım. :))

Taburcu, yazdıkların cesaret verici teşekkür ederim canım. ınşallah sen de bebeğine kavuşmuşsundur. Ara ara kendimi böyle aciz hissediyorum işte. ıçimdeki korkulardan sanırım. Ayrıca o yavrular içimze düştüğünde biz anne olduk bile. Her şeyi söylemeye hakkın var...

Herkes iyidir umarım. Bizim iki gündür gaz sancımız var ne yapacağımı şaşırdım. Bir de bugün kakasınde sümüksü bir şeyler vardı.. Anormal bir durum mu bu? Bilen var mı?

walla ben de evde durmaktan sıkıldım...gaz için Nurse Harvey's adında bitkisel bir şurup kullanıyorum ben iki gün gazdan emememişti bile yavrucum şimdi rahatladı...tavsiye ederim...

sümüksü kaka ara ara oluyor kızımda da...normal bir şey...

benim kızım da sabahları sık sık uyanıyor...normalmiş ama uyurken sürekli gazı varmış gibi sıkışıp sesler çıkarıyo...doğru düzgün uyumuyo ama uyanmıyo da....karnı tok altı temiz gazı çıkmış olsa da her sabah aynı....
böyle olan var mı peki?????

Selam Hanımlar, fırsat bulmuşken bir bakayım bizim kızlar ne yapıyor dedim, son sayfaları okudum da biraz, hepimizin sıkıntıları aynı, Edebiyatçı benim kızın kakası da sümüksü, korkma bişey olmaz, rengi değişikse endişelenmek lazım, mesela çok kou renkte veya yeşil kaka yapıyorsa..

Hasret, yazdıklarını okudum da, iyi düşün taşın, işin zor bacım..

Benimki de aynı canım. Ikınıyor, gözleri kapalı, uaynmıyor... Hatta sabah 6'da yine çok zorlandı, yanımıza aldım, sürekli ses çıkarıyor. Emziğini veriyorum böyle zamanlarda, rahatlatıyor biraz. Bugün de feryat figan ağlyor. Sanırım ben de ilaç alacağım.

Bugün aşımız var, babamız gelsin aşıya gideceğiz. :)) Bu arada otokoltuğu-anakucağı kullanan var mı? Dün eşim almış gelmiş ama ortası çok çukur, iki büklüm oldu yavrum. ıçine yastık koydum öyle yatabildi. Ve çok güzel uyudu içinde.

Yemyeşil de değil sapsarı da. İkisinin arası... Bugün sağlık ocağına gideceğiz doktorumuza sorarım artık. Umarım ciddi değildir. Gazı olduğundan olabilir diye düşünüyourm. İyi olmanıza sevindim...

Snowcum, benim kızın belli saatleri var, mesela akşam 6-12 arası ve sabah 6-12 arası, inanılmaz huysuz oluyor o saatlerde ve uyutmakta zorlanıyorum, 15 saat boyunca uykusuz kaldığı oldu bir seferinde, sanırım gece-gündüz ayrımını öğrenmeye çalışıyorlar.

Canancım, benim kızda anakucağı-oto koltuğunda 2 büklüm oldu ve ağladı, bende içini minderle destekleyip yükselttim, ama yinede sevmiyor, yatağını seviyor ama en çok oturma odasında koltukta uyumaya bayılıyor, ve odada birileri olacak konuşacak onunla o uyurken, uykusunun içinde sürekli ses çıkarıyor, ıkınıyor, gaz çıkarınca ağlıyor, hatta şu an uykusunda gülüyor sesli bir şekilde :)) ama uykuya devam ediyor yani..

Kaka olayını sor bakalım doktora ama bence normal bir durum.

Benim kız, artık gözleriyle beni takip etmeye, ben onunla konuşunca gülmeye başladı, çok güzel bir duygu yaa..

sümüksü kaka benim oğlumda da var açıkcası endişelenmek aklıma bile gelmedi normal olduğunu düşünüyorum
bizim aşımız da pzt canancım çıkmadan ateş düşürücü vermeyi düşünüyorum ben ateş yapsa bile hafif atlatıyorlar o zaman ya da hiç olmuyor

Kızlar benim merak ettiğim bişey var, doktorum kırkınız çıkıca kontrole gel dedi bana, soramadım ona, yine alttan mı muayene edecekler bizi yaa (( Sıkılmaya başladım ben bu durumdan, kadın olmak ne zormuş, birde nasıl korunacaz derdi çıktı şimdi değil mi?

aynı yaaa...emzik de olmasa ne olurdu bilmiyorum benim kız çok sevdi emziğini öyle bir asılıyor ki...uykus geldiğinde ne meme ne biberon almıyor emziği verince öyle şiddetle emiyor ki...bayılıyorum...hemen uyuyor sonra:)umarım bırakması zor olmaz.....ama bir yerde mecburum emziğe....hadi ben çekerim nazını katlanırım ama yarın bakıcıya verdiğim de nasılş sabredecek ağlamasına....ya yanlış bir şey yaparsa diye korktum...en azından ben yokken bir susturucusu olsun:)

Canancım bu şurup tamamen biktisel...ilaç sayılmaz....bir de eviniz kaloriferli ise burnu tıkanıyor olabilir...buhar mak. yetmiyor maalesef. çocuk doktorumuzun tavsiyesi : serum fizyolojik damlatmak ama sprey olmayacak burun mukozasına zarar veriyormuş bu tür ürünler...damla olacak..

oto koltuğunu benim kız da çok sevdi çok güzel uyuyor içinde ama yan yatıramadığım için orda tutamıyorum uzun süre...bir iki kez kustu orda korktum geri yutacak diye...ben de yastık koydum içine rahat oldu...tutma kısmına da bizim park yatakların oyuncaklarını kesip bağladım...arıya bakmaya bayılıyor:):):):):)

sanırım öyle...gece sorunumuz yok ama sabah 6-7den öğle 1-2 ye kadar huzursuz...tam da benim iş yapmayı sevdiğim saatler...ama kahvaltı bile yapamıyorum bazen...öğleden sonra uyuyor ama benim hiçbir şey yapasım ya da yiyesim kalmıyor...gün bitmiş gibi geliyor...Allahtan eşim geliyor da bir şeyler yapabiliyorum.

canım sen normal doğum mu yapmıştın...beni sezaryenden 15 gün sonra çağırdı bir daha da gerek yok dedi.....

ya arkadaşlar korse kullanıyor musunuz??????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…