- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #54.001
cnm sende doğurursun zor bişi değil sonuçta hiç bir acı sürmüyo yani geçiyo bitiyo 3,4 saatte ağrı acı çek değmezmi sence:1rolleyes: hijyenimden bekliyodum kesin normal doğurur die ama daha 2.saatte kendi istemiş sezaryen yapın die bak sanada sölüyorum o an sezaryene bi kurtuluş gibi bakıosun hemen kabul ediosun yada sen istiyosun ben de yalwardım sezaryen yapın die doktor dedi ne diosun 6cm olmuşsun az kaldı dayan falan iyikid e yapmamışlar çok pişman olurdumsenağlama o yüzden önceden temb,ihle doktorunuda yanındakileride o can hawliyle sezaryen istersem yapmayın de sonra çok pişman olurum de.. doktorunada söyle lütfen çok çok gerekmedikçe benim isteğimle falan almayın sezaryene normal doğumu yaşamak istiyorum die söle öncedensüprizzzzz
lmaz:
ben 4. saatte alın beni sezeryana dedim o da açılmam yarım cm olduğu için lütfen yanlış bilgi vermeyelim aklinialirimsmile
kızlar d vitamini damlanızın markası nedir?bana sağlık ocağından monovit verdiler ama nasıl damlatcam onu aparatı falan yok ne biçim damla bu yaa...
yaklaşık 2,5 saattir kesintisiz ağladı oğlum bazen çok şiddetli bazen az.hiçbirşekilde susmadı emmek istiyor ama emmedi.kucağımda salladım arabasına koyup evde gezdirdim ne yaptıysam nafile.şimdi uyudu yorgun düştü ama hala kıpırdıyor heran kalkacak gibi.bittim ben.nesi var anlayamadım.sinirlerim harap oldu biraz önce onu yatırıp ben hüngür hüngür ağladım.başka şeylerde oldu araba bu ay üçüncü kez arıza yaptı dünya masraf çıktı offff off tabii önemli olan cana bişey olmasın ama biraz sarstı işte bizi.şuan çok ama çok bitkinim.sizlerle paylaşmak istedim.
var canım arabamız bizimkide binince süt dökmüş kedi oluyor.bizim doktor da bunun geçici bir çözüm olacağını söylemişti ama canancım bindirip gezdireyim nereye kadar.inan bugün helak oldum.Yazgı,, arabanız var mı canım? Dün kolik olan bebeklerde araba ile gezmek bebeği sakinleştirir diyordu bir doktor. Bizimki ne zaman binse kedi gibi oluyor. Bir denesen canım. Kalıcı bir çözüüm değil ama işe yarayabilir.
gazı vardır annesi sıkma canını....gazı olunca benim kız da aynı şeyleri yapıyor artı uykusu olduğu ve de gazdan uyuyamadığı için iyice hırçınlaşıyor...ilk seferinde ben de ne yapacağımı şaşırmış ağlamıştım neden elimden bir şey gelmiyor diye...ama çözüm sakin olmaktaymış....
bebeklere özel minik sıcak su torbaları var ya da sıcak su koyabileceğin güvenli bir şeyi ayaklarının yanına koy...sıcak su çok işe yarıyor...sıcak havlu koyabilirsin karnına...masaj çok iyi geliyor bir de....ama hiçbirinin işe yaramadığı da oluyor...o zamn da Nurse Harvey's diye bitkisel bir şurup var onu veriorum...iki gün kaka yapmayan sürekli ağlayan kızım bugün daha rahattı 4 kez kaka yaptı...bir seferinde beline kadar çıktı kakalar:kedi:yıkadım ben de mecbur yeni banyo yapmıştı ama yerimseniben
canını sıkma uzun da sürse gazını çıkarmaya çalış bak nasıl rahatlayacak....
yaklaşık 2,5 saattir kesintisiz ağladı oğlum bazen çok şiddetli bazen az.hiçbirşekilde susmadı emmek istiyor ama emmedi.kucağımda salladım arabasına koyup evde gezdirdim ne yaptıysam nafile.şimdi uyudu yorgun düştü ama hala kıpırdıyor heran kalkacak gibi.bittim ben.nesi var anlayamadım.sinirlerim harap oldu biraz önce onu yatırıp ben hüngür hüngür ağladım.başka şeylerde oldu araba bu ay üçüncü kez arıza yaptı dünya masraf çıktı offff off tabii önemli olan cana bişey olmasın ama biraz sarstı işte bizi.şuan çok ama çok bitkinim.sizlerle paylaşmak istedim.
Herkes iyi sanırım. Biz bugün aşımızı olduk, sonra yeni bir doktor keşfine çıktık. İnegöl'de imkanlar sınırlı. Daha önce gittiğimiz (sarılık takibi) sandalyesinden bile kalkmayacaktı neredeyse.
Bugün başka bir doktora gittik, bebeğimi sevdi, tepeden tırnağa kontrol etti.
Kakasındaki sümüksü şey normalmiş, önemli olan rengiymiş.
Yüzündeki kırmızı lekeler (ki tüm yüzünü kapladı neredeyse) önemli değilmiş, bilmem ne döküntüsü dedi. Fazla sıcakta kalmasın dedi. İlaç vermedi.
Burun tıkanıklığı için serum fizyolojik damla.
Gaz için bir şey kullanmayın dedi. Masaj, ilgi, sallama vs...
Bir ayda 800 gr almış sadece. Ben az dedim ama doktor normal dedi. Mama vereyim dedim olmaz dedi... Versem mi? Bana az gibi geldi. 2850 doğdu 3 gün sonra 2700 oldu. 32. gün 3500 gr olmuş.
Pişiğimiz çok az kalmıştı ama ona da hametan krem yazdı. Ben sebamed kullanmaya devam edeceğim
Sürekli emmek istiyor dedim, ya gazdandır ya da annesini istiyordur dedi. Sık sık emzirecekmişim. Gece falan emzir, sütün de artar dedi.
Bilgiler bu kadar. :)) Minik oğlum emdi emdi uyudu. Çok gazımız var bugün.
Bu arada elma, portakal, fındık fıstık da gaz yapıyormuş. Bugün uzman tv.de gördüm. Ne yisek biz yahu... Dünden beri yiyordum bunları.
Bebeği emmeyen arkadaşlarım varmış. Yılmayın uğraşın. 25. gün emdi bebeğim. Şimdi de bırakmıyor çok şükür, süt kaynaklarını parçaladı :)) Sanırırm benim oğlanın emmesine emzik vesile oldu. Emziği de parçalarcasına emiyor.
Bir de Yiğit oğlanın dil bağı kısaymış. Ondan da emememiş olabilirmiş. Benim de kısa. İnşallah bu durum konuşmasına yansımaz. Benim yansımıyor da bazen RRRR'lerde ve EEE'lerde sıkıntı yaşıyorum...
Velhasıl kelam emzirmek için bol bol sokun memeyi ağzına. Bebiş ağlayacak, siz ağlayacasınız ama sonunda zafer sizin olacak.
Bosna, vitamaltı ben de aldıracağım yarın. Deneyelim bakalım. Ben, marketteki maltana malt içeceğini içiyordum o da iyi gibi...
Yuh bana... Ne çok yazdım. Canım sıkkın burada rahatlıyorum, ağlama duvarı... :))
e ameliyat yerine ağda yapıştrmasın oda.. ne olcakki ağdadan anlmadımaynen bizimkide babasının göğsünde uyuyor yatağa koyunca o mışıl mışıl uyuyan melek cingözleri pörtletiweriyo:1no2: inşallah düzene girer şu uykuları yaa yoksa çok kötü böyle insanında gecesi gündüzü birbirine karışıyo böyle olunca allah yardımcımız olsun hepimiizn
sezeryandan sonra yapmak iyi degilmi acaba bende yapmayı düsünüyordum iice uzamadan. uzayınca daha zor olur alması ama yapmasammı acaba?kafamçokkarıştı
Ebrucum doğru diyon valla bende aynı şeyi düşündüm daha şimdiden sinirlerim bozuldu bir de lohusalık döneminde napıcam onu düşünüyorum valla inşallah kimse bulaşmaz bana ama kayınvalidem hala okadar şeye rağmen ne olduğunu anlamadıysa dicem ki anne sinirlerim çok gergin stresteyim yalnız kalmaya ihtiyacım olduğu için kimseyi yanımda istemiyorum dicem (bgn eşime telefonfda Nurşah istemiyomu yoksa beni filan demişşşşteee) gelse benim stres olduğumu görse yine üstüne alınıp dicekki geldim surat yapıo dicekkkk :)bi hafta daha müddet dr um..bakalım bu hafta kontrolüm ne diyecek..azaltacakmş önce pat diye bıraktramam demişti..
canım bende panik atak vardı bi kaç sene önce..yorgunluk uykusuzluk bi de lohusalık eklenince geldiler gene bana..depresyon ilacı alıorum özellikle gece ilacım var acayip uyuuyo beni beynimi dinlendiriyo..gece annem ve ya eşim idare ediyo bakıo bebegimi gündüz ben ilgileniorum..3 haftadr kullanıorum..bakalım kontrolüm var bu hafta..azaltabilirim dedi..bi haftada öyle sallar beni sonra emzrmeye başlıycam inşallah..ilk 5 gün emzrebildinm sadece ben..oda müthiş bi duygu..
canım ya sen şimdiden sinirlerini bozmuşsun kız dur daha lohusalık var onada sakla bişiler..:)..saka bi yana sakın kimsenin seni üzmesine izin verme içine atma pat pat ne geliosa konuş boşver onlar senin su döneminde alttan almak zorundalar kullan bunu daha ele gecmez bu fırsat..vallahi baK kimseye laf bagışlamıycam artık..bu arada bende npormalş cok istiodum ama sezeryan oldum epidural tercih et olcaksanda..hem ne var turp gibiyim maşallah..bi hafta da ayaktayım her işimi kendim yapıorum..sen hayırlısıla saglıkl a alda kucagına
[
cano bende oto koltugu aldım daha dogrusu hediye geldi özellikle 3.aydan sonra cook kullanışlı..biraz kuytak kalıyo i.ini yastıkla desteklers,in
cnm bnde öle sanıyodum ama bu kadar erken alışmazlarmış sadece kokunu dyuyp güwende olmak istiyorlarmış ama sen yinede çok abartmaof ya kızım 1 saat bile uyumadan uyandı sanırım kucaga alısıyo simdi kucagımda ve gıkı cıkmıyo oyle bilgisayara bakyo ya napsam acep alısmısmıdır ki yaa?
devit 3 yazdı doktor ben devit 3 kullanıorum monoviti sağlık ocakları werioherkes monovit mi kullanıyo d vitamini damlasını???
cnm bu çocuklardan nedir çektiğimiz bizim bücür 2.20den beri uyanık uğraşıyorum delireceğim kocam yine yok tuwalete gitmem lazım offffffyaklaşık 2,5 saattir kesintisiz ağladı oğlum bazen çok şiddetli bazen az.hiçbirşekilde susmadı emmek istiyor ama emmedi.kucağımda salladım arabasına koyup evde gezdirdim ne yaptıysam nafile.şimdi uyudu yorgun düştü ama hala kıpırdıyor heran kalkacak gibi.bittim ben.nesi var anlayamadım.sinirlerim harap oldu biraz önce onu yatırıp ben hüngür hüngür ağladım.başka şeylerde oldu araba bu ay üçüncü kez arıza yaptı dünya masraf çıktı offff off tabii önemli olan cana bişey olmasın ama biraz sarstı işte bizi.şuan çok ama çok bitkinim.sizlerle paylaşmak istedim.
kaşığa 4 damla damlat wer ağzınakızlar d vitamini damlanızın markası nedir?bana sağlık ocağından monovit verdiler ama nasıl damlatcam onu aparatı falan yok ne biçim damla bu yaa...
cnm sende doğurursun zor bişi değil sonuçta hiç bir acı sürmüyo yani geçiyo bitiyo 3,4 saatte ağrı acı çek değmezmi sence:1rolleyes: hijyenimden bekliyodum kesin normal doğurur die ama daha 2.saatte kendi istemiş sezaryen yapın die bak sanada sölüyorum o an sezaryene bi kurtuluş gibi bakıosun hemen kabul ediosun yada sen istiyosun ben de yalwardım sezaryen yapın die doktor dedi ne diosun 6cm olmuşsun az kaldı dayan falan iyikid e yapmamışlar çok pişman olurdumsenağlama o yüzden önceden temb,ihle doktorunuda yanındakileride o can hawliyle sezaryen istersem yapmayın de sonra çok pişman olurum de.. doktorunada söyle lütfen çok çok gerekmedikçe benim isteğimle falan almayın sezaryene normal doğumu yaşamak istiyorum die söle öncedensüprizzzzz
lmaz:
ben 4. saatte alın beni sezeryana dedim o da açılmam yarım cm olduğu için lütfen yanlış bilgi vermeyelim aklinialirimsmile
yarım cmmiiiiii lan ben onu bilmiodum e tabiki isticen o zamn ben herşey tıkır tıkır ilerlio sen sezryen istedin die biliom:kedi:
ewet baktım güzel görünüo saol cnm araştrmaya dewam ediorumhasretcim biz pierre cardin enigma aldık.çift yönlü,dört tekeri döner....oldukça kullanışlı görünüyo daha kullanmadık tabi....0 yaştan başlıyo binmeye...burda çok araştırdık biz her 10 çocuklu aileden 8 de bu arabadan vardı.biz de önümüze gelene sorduk memnunmusunuz diye çok memnun olduklarını söylemişlerdi...ana kucağıyla takım olanları da var
aynı benimde öyle oldu hasretcim önce biz eşimle kavga ettik sonra aileler birbirinr girdi okdar üzüldümki sütlerim gidicek diye korktum onun için toparlanmaya çalışıyorum dediin gibi canım insan bu dönemde daha çok takıyo.yeni bi hayat uykusuz gecler ee 40ımız çıkana kadar ewden çıkamamak sürekli yanında durması gereken kişiler lohusa olduum için hepsi sıkıyo insanı işte.negüzel senin bayağı olmuş 40ın çıkıcak artık.
aman ya bu kocaları doğum öncesi loğsalıkla ilgili seminere falan alsalar keşkede anlasalar bi parça boşwer canım geçer ben geçen hafat kocamı terketmeyi düşünüyodum yani buralara yazdım durdum ama şimdi iyiyiz adam anladımı noldu birden normale döndü:hulya: bnde çok korktum sütü etkiler die ama şükür bşi olmadı ewet ptesi 40ımız çıkıyo şöle bi çıkıp dolaşmak dağılmak istiyorum bakalım düzelecek canım sizinkide zamana ihtiyacımız war sadecekaydirigubbakcemile5
yarım cmmiiiiii lan ben onu bilmiodum e tabiki isticen o zamn ben herşey tıkır tıkır ilerlio sen sezryen istedin die biliom:kedi:
canım önce hayırlı ömürlü olsun oğlun fırsat olmadı seni tebrik etmye..
süt için bol sıvı tüketeceksin..her öğünde mutlaka çorba içmen gerek..su zaten içiyorsundur.ıhlamur rezene cayı da çok etkili.bir de tahin yemek çok faydaediyor.ben milupa nın still tea var ya ondan içtim faydası oldu..umarım emmeye başlar oğun canım..
seyhan nooldu ya sendemi..herkes alt üst bunları da atlatıcaz..bak benimkini ilk 5 gün emzrebildim nası kanatıyodu gögsümü nası cekiyodu ama sonrasında yorgunluk ve uykusuzluktan eski panık ataklarım geldi ve şu anda emziremiorum ilaç kullandıgım için..o yuzden hiçbişeye takılma önce senin saglıgın..ilkin benimkide emmiyodu hemşire yarım ssat ugraştı gögsümde bebegimle..cenesini ayaklarını burnunu falan sıkıodu özellikle cenesini uyar alttan pıt pıtlar yap yavaşça nası emmiyo kızlar ben bunu anlamıorum ..onlar içgüdüsel emme refleksiyle geliolar dünyaya..ya ben yaşamadımda bilmiorum..zorla sokun memeyi agzına cenesinide ittirin memeye..ama emmiyosada napalım bişeki,lde büyüyecekler mamalarla ..
KUJUCUM, geçmiş olsun arkadaşım, üzme kendini lütfen, bir şekilde büyüyecek bu bebekler, ben sezeryan oldum, yatağıma geldiğim an sütüm vardı, kızımda emmeyi çok seviyor ama malesef sütüm çok az, daha doğrusu gece sabaha kadar çok sütüm, ama gündüz öğleden sonra azalıyor, bende gece emzirip gündüz mama veriyorum, sütüm artsın diye herşeyi denedim ama faydasını görmedim, sadece bol su içtiğim günler biraz arttığını farkettim, sende bol su tüket, sevgiler, bol sütlü günler :))
yazgı cım şu 3 aya kadar hepsi gececek..cennet annenin ayakları altında diye boşa dememişler şimdi anladım..ama eşin yardımcı oluyomu sana..ben gece yatıorum bazen eşim mamasını yediriyo gerci sen emdiriosun..gazını falan cıkarıyo uyutuyo..küçük ayak işlerine bile yardımcı olsa rahatlarsın..sıcak su torbası koy ayaklarına cok temas ettirmeden..humana nın rezene cayını aldım bebekler için humana yı dene bence ..1 haftadır maşallah rahatız..hem uyuyoruz hem gazımız da yok..yaklaşık 2,5 saattir kesintisiz ağladı oğlum bazen çok şiddetli bazen az.hiçbirşekilde susmadı emmek istiyor ama emmedi.kucağımda salladım arabasına koyup evde gezdirdim ne yaptıysam nafile.şimdi uyudu yorgun düştü ama hala kıpırdıyor heran kalkacak gibi.bittim ben.nesi var anlayamadım.sinirlerim harap oldu biraz önce onu yatırıp ben hüngür hüngür ağladım.başka şeylerde oldu araba bu ay üçüncü kez arıza yaptı dünya masraf çıktı offff off tabii önemli olan cana bişey olmasın ama biraz sarstı işte bizi.şuan çok ama çok bitkinim.sizlerle paylaşmak istedim.
Yazgı,, arabanız var mı canım? Dün kolik olan bebeklerde araba ile gezmek bebeği sakinleştirir diyordu bir doktor. Bizimki ne zaman binse kedi gibi oluyor. Bir denesen canım. Kalıcı bir çözüüm değil ama işe yarayabilir.
cnm sende doğurursun zor bişi değil sonuçta hiç bir acı sürmüyo yani geçiyo bitiyo 3,4 saatte ağrı acı çek değmezmi sence:1rolleyes: hijyenimden bekliyodum kesin normal doğurur die ama daha 2.saatte kendi istemiş sezaryen yapın die bak sanada sölüyorum o an sezaryene bi kurtuluş gibi bakıosun hemen kabul ediosun yada sen istiyosun ben de yalwardım sezaryen yapın die doktor dedi ne diosun 6cm olmuşsun az kaldı dayan falan iyikid e yapmamışlar çok pişman olurdumsenağlama o yüzden önceden temb,ihle doktorunuda yanındakileride o can hawliyle sezaryen istersem yapmayın de sonra çok pişman olurum de.. doktorunada söyle lütfen çok çok gerekmedikçe benim isteğimle falan almayın sezaryene normal doğumu yaşamak istiyorum die söle öncedensüprizzzzze ameliyat yerine ağda yapıştrmasın oda.. ne olcakki ağdadan anlmadım
Anladım cnmmm saol verdiğin bilgiler için..Evet internetten araştırdım diyet ve sıkılaşma hareketleri bayağı iyi geliyomuşşş :)
evet onu bende duydum o yüzden istemiyorum bende genel anesteziyi..Neyse internetten araştırıyım fark neymişşş bakalımmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?