2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar d vitamini damlanızın markası nedir?bana sağlık ocağından monovit verdiler ama nasıl damlatcam onu aparatı falan yok ne biçim damla bu yaa...

Herkes iyi sanırım. Biz bugün aşımızı olduk, sonra yeni bir doktor keşfine çıktık. ınegöl'de imkanlar sınırlı. Daha önce gittiğimiz (sarılık takibi) sandalyesinden bile kalkmayacaktı neredeyse.

Bugün başka bir doktora gittik, bebeğimi sevdi, tepeden tırnağa kontrol etti.

Kakasındaki sümüksü şey normalmiş, önemli olan rengiymiş.

Yüzündeki kırmızı lekeler (ki tüm yüzünü kapladı neredeyse) önemli değilmiş, bilmem ne döküntüsü dedi. Fazla sıcakta kalmasın dedi. ılaç vermedi.

Burun tıkanıklığı için serum fizyolojik damla.

Gaz için bir şey kullanmayın dedi. Masaj, ilgi, sallama vs...

Bir ayda 800 gr almış sadece. Ben az dedim ama doktor normal dedi. Mama vereyim dedim olmaz dedi... Versem mi? Bana az gibi geldi. 2850 doğdu 3 gün sonra 2700 oldu. 32. gün 3500 gr olmuş.

Pişiğimiz çok az kalmıştı ama ona da hametan krem yazdı. Ben sebamed kullanmaya devam edeceğim

Sürekli emmek istiyor dedim, ya gazdandır ya da annesini istiyordur dedi. Sık sık emzirecekmişim. Gece falan emzir, sütün de artar dedi.

Bilgiler bu kadar. :)) Minik oğlum emdi emdi uyudu. Çok gazımız var bugün.

Bu arada elma, portakal, fındık fıstık da gaz yapıyormuş. Bugün uzman tv.de gördüm. Ne yisek biz yahu... Dünden beri yiyordum bunları.

Bebeği emmeyen arkadaşlarım varmış. Yılmayın uğraşın. 25. gün emdi bebeğim. Şimdi de bırakmıyor çok şükür, süt kaynaklarını parçaladı :)) Sanırırm benim oğlanın emmesine emzik vesile oldu. Emziği de parçalarcasına emiyor.

Bir de Yiğit oğlanın dil bağı kısaymış. Ondan da emememiş olabilirmiş. Benim de kısa. ınşallah bu durum konuşmasına yansımaz. Benim yansımıyor da bazen RRRR'lerde ve EEE'lerde sıkıntı yaşıyorum...

Velhasıl kelam emzirmek için bol bol sokun memeyi ağzına. Bebiş ağlayacak, siz ağlayacasınız ama sonunda zafer sizin olacak.

Bosna, vitamaltı ben de aldıracağım yarın. Deneyelim bakalım. Ben, marketteki maltana malt içeceğini içiyordum o da iyi gibi...

Yuh bana... Ne çok yazdım. Canım sıkkın burada rahatlıyorum, ağlama duvarı... :))

yaklaşık 2,5 saattir kesintisiz ağladı oğlum bazen çok şiddetli bazen az.hiçbirşekilde susmadı emmek istiyor ama emmedi.kucağımda salladım arabasına koyup evde gezdirdim ne yaptıysam nafile.şimdi uyudu yorgun düştü ama hala kıpırdıyor heran kalkacak gibi.bittim ben.nesi var anlayamadım.sinirlerim harap oldu biraz önce onu yatırıp ben hüngür hüngür ağladım.başka şeylerde oldu araba bu ay üçüncü kez arıza yaptı dünya masraf çıktı offff off tabii önemli olan cana bişey olmasın ama biraz sarstı işte bizi.şuan çok ama çok bitkinim.sizlerle paylaşmak istedim.

Yazgı,, arabanız var mı canım? Dün kolik olan bebeklerde araba ile gezmek bebeği sakinleştirir diyordu bir doktor. Bizimki ne zaman binse kedi gibi oluyor. Bir denesen canım. Kalıcı bir çözüüm değil ama işe yarayabilir.

gazı vardır annesi sıkma canını....gazı olunca benim kız da aynı şeyleri yapıyor artı uykusu olduğu ve de gazdan uyuyamadığı için iyice hırçınlaşıyor...ilk seferinde ben de ne yapacağımı şaşırmış ağlamıştım neden elimden bir şey gelmiyor diye...ama çözüm sakin olmaktaymış....

bebeklere özel minik sıcak su torbaları var ya da sıcak su koyabileceğin güvenli bir şeyi ayaklarının yanına koy...sıcak su çok işe yarıyor...sıcak havlu koyabilirsin karnına...masaj çok iyi geliyor bir de....ama hiçbirinin işe yaramadığı da oluyor...o zamn da Nurse Harvey's diye bitkisel bir şurup var onu veriorum...iki gün kaka yapmayan sürekli ağlayan kızım bugün daha rahattı 4 kez kaka yaptı...bir seferinde beline kadar çıktı kakalar:kedi:yıkadım ben de mecbur yeni banyo yapmıştı ama yerimseniben

canını sıkma uzun da sürse gazını çıkarmaya çalış bak nasıl rahatlayacak....

var canım arabamız bizimkide binince süt dökmüş kedi oluyor.bizim doktor da bunun geçici bir çözüm olacağını söylemişti ama canancım bindirip gezdireyim nereye kadar.inan bugün helak oldum.

canım böyle olmamıştı hiç hep sancısı vardı ama bugün hiç kesintisiz ağladı yavrum durmadan dolaştırdım okşadım gazını çıkardım ama yok.nurse harveys ve diğer tüm çözümleri uyguladım nafile.üstelik biz o şurubu hergün üç defa kullanıyoruz.ister istemez bir süre sonra bende geriliyorum eee haliyle bu ona yansıyınca dahada hırçınlaşıyor.

canım sıkma canını araba için evet extra masraflar sarsıyo insanı ama olacak beklenmedik şeyler hayatta...bebişinin durumu da geçecek biliyosun...3 ay diyo doktorlar.biraz sıkıntılı olacak ama.geçen gece de bizim kız sabaha kadar kıvrana kıvrana ağladı.yoruldu uyudu ama gaz peşini bırakmadı yavrumu uykusunda bile kıvrandı.tabi olan bana oldu bittim o gece....ara ara biz de de oluyo.böyle böyle büyüyecekler herhalde napalım

canım 800gr.gayet iyi sakın mama verme ne güzel emiyo bebişin....zaten günlük almaları gereken 15-25 gr mış...

slm,ulan yok yere ne olduysa en küçüğümüz erkek kardeşim ile tartıştım ne nerden çıktı anlamadım msn de yazıştık sinirlerim çok bozuldu birden gerçi bozulmakta haklı sinirler dün cıngar çıktı topluca amannn boşvberin anlatmaya bile değmez geldim üstedinden ama canım kardeşime sıkıldı üzdüm çocuğu ya ilk kez böle tartıştık

e ameliyat yerine ağda yapıştrmasın oda.. ne olcakki ağdadan anlmadım

Anladım cnmmm saol verdiğin bilgiler için..Evet internetten araştırdım diyet ve sıkılaşma hareketleri bayağı iyi geliyomuşşş :)

evet onu bende duydum o yüzden istemiyorum bende genel anesteziyi..Neyse internetten araştırıyım fark neymişşş bakalımmm[/QUOTE]
cnm sende doğurursun zor bişi değil sonuçta hiç bir acı sürmüyo yani geçiyo bitiyo 3,4 saatte ağrı acı çek değmezmi sence:1rolleyes: hijyenimden bekliyodum kesin normal doğurur die ama daha 2.saatte kendi istemiş sezaryen yapın die bak sanada sölüyorum o an sezaryene bi kurtuluş gibi bakıosun hemen kabul ediosun yada sen istiyosun ben de yalwardım sezaryen yapın die doktor dedi ne diosun 6cm olmuşsun az kaldı dayan falan iyikid e yapmamışlar çok pişman olurdumsenağlama o yüzden önceden temb,ihle doktorunuda yanındakileride o can hawliyle sezaryen istersem yapmayın de sonra çok pişman olurum de.. doktorunada söyle lütfen çok çok gerekmedikçe benim isteğimle falan almayın sezaryene normal doğumu yaşamak istiyorum die söle öncedensüprizzzzz

aynen bnde öle diorum cnm 41+0ı beklesin suni sancı için de inşallah normal sancısı gelirde gerek kalmaz suniyede normalini yaşaması daha iyi olur bence

dewam et yılma wer atarken elini hafiften emziğin üstünde tut bir iki itiyo diliyle sonra alışıyo ata ata kabullenio 1 haftayı bulur alışması ama sonrası iyi oluyo en azından ağlarken sesini kesiyo geçici süreyerimseniben[/QUOTE]
Hasretçiğim saol canım valla şuan ki kararlılığım ile hele bi gelsinde sancım okadar acıya katlanacak cesareti kendimde buluyorum çok enercik hissediyom kendimi o yüzden :))) yeterki sancı gelsin diyorummmm..ama günü geçmişlerde suni sancı pek sökmüyomuş canımmmm senin önerdiğin diğer bi yöntem vardı denesem mi acepppp kocişten destek mi alsammm :kedi:

Ebrucum doğru diyon valla bende aynı şeyi düşündüm daha şimdiden sinirlerim bozuldu bir de lohusalık döneminde napıcam onu düşünüyorum valla inşallah kimse bulaşmaz bana ama kayınvalidem hala okadar şeye rağmen ne olduğunu anlamadıysa dicem ki anne sinirlerim çok gergin stresteyim yalnız kalmaya ihtiyacım olduğu için kimseyi yanımda istemiyorum dicem (bgn eşime telefonfda Nurşah istemiyomu yoksa beni filan demişşşşteee) gelse benim stres olduğumu görse yine üstüne alınıp dicekki geldim surat yapıo dicekkkk :)

Yazgıcım bir tane çocuk gelişim kitabı var bende kolik olan bebeklere mutlaka o bahsedilen su sesi elektrik süpürgesi sesleri filan dinletin diolar.. google kolik bebek cd si filan yaz e bebek.com da sanırım var..Ne biliyim belki işe yara diye öneriyim dedimmm

of ya kızım 1 saat bile uyumadan uyandı sanırım kucaga alısıyo simdi kucagımda ve gıkı cıkmıyo oyle bilgisayara bakyo ya napsam acep alısmısmıdır ki yaa?

of ya kızım 1 saat bile uyumadan uyandı sanırım kucaga alısıyo simdi kucagımda ve gıkı cıkmıyo oyle bilgisayara bakyo ya napsam acep alısmısmıdır ki yaa?
cnm bnde öle sanıyodum ama bu kadar erken alışmazlarmış sadece kokunu dyuyp güwende olmak istiyorlarmış ama sen yinede çok abartma
herkes monovit mi kullanıyo d vitamini damlasını???
devit 3 yazdı doktor ben devit 3 kullanıorum monoviti sağlık ocakları werio
cnm bu çocuklardan nedir çektiğimiz bizim bücür 2.20den beri uyanık uğraşıyorum delireceğim kocam yine yok tuwalete gitmem lazım offffff
ağlicam bnde şimdi senin gibisenağlama bu sıkıntıda bide maddi sorunları dert etme canım zaten derdimiz başımızı aşmışboshayallersmile
kızlar d vitamini damlanızın markası nedir?bana sağlık ocağından monovit verdiler ama nasıl damlatcam onu aparatı falan yok ne biçim damla bu yaa...
kaşığa 4 damla damlat wer ağzına

yarım cmmiiiiii lan ben onu bilmiodum e tabiki isticen o zamn ben herşey tıkır tıkır ilerlio sen sezryen istedin die biliom:kedi:

hastaneye gittiğimde açılmam iki buçuk üç cm idi...
4 saat sonra üç buçuk cm oldu..

öyle işte :gitme:

benim oğlanında sancıları başladı gece gündüz farketmiyor
kısa kısa aralarla uyanıp emmek istiyor sürekli
sonra da fazla geliyor çıkarıyor

birbirimize alışmaya çalışıyoruz
olumunekankayizsmile

çok teşekkür ederim kızlar Rabbimden herşeyin hayırlısını istiyorum hepimiz için
tam fırsatım oldu derken oğlum uyandı canlarım sonra görüşürüz yine öptüm herkesi

yazgı cım şu 3 aya kadar hepsi gececek..cennet annenin ayakları altında diye boşa dememişler şimdi anladım..ama eşin yardımcı oluyomu sana..ben gece yatıorum bazen eşim mamasını yediriyo gerci sen emdiriosun..gazını falan cıkarıyo uyutuyo..küçük ayak işlerine bile yardımcı olsa rahatlarsın..sıcak su torbası koy ayaklarına cok temas ettirmeden..humana nın rezene cayını aldım bebekler için humana yı dene bence ..1 haftadır maşallah rahatız..hem uyuyoruz hem gazımız da yok..

bi tanışımız sırf bu gaz yüzünden arabaya alıştrdı bebeklerini şimdide arabadan inmek istemio yavrucak ..şimdiyse arabaya gaz yettiremiyo baba..

cnm sende doğurursun zor bişi değil sonuçta hiç bir acı sürmüyo yani geçiyo bitiyo 3,4 saatte ağrı acı çek değmezmi sence:1rolleyes: hijyenimden bekliyodum kesin normal doğurur die ama daha 2.saatte kendi istemiş sezaryen yapın die bak sanada sölüyorum o an sezaryene bi kurtuluş gibi bakıosun hemen kabul ediosun yada sen istiyosun ben de yalwardım sezaryen yapın die doktor dedi ne diosun 6cm olmuşsun az kaldı dayan falan iyikid e yapmamışlar çok pişman olurdumsenağlama o yüzden önceden temb,ihle doktorunuda yanındakileride o can hawliyle sezaryen istersem yapmayın de sonra çok pişman olurum de.. doktorunada söyle lütfen çok çok gerekmedikçe benim isteğimle falan almayın sezaryene normal doğumu yaşamak istiyorum die söle öncedensüprizzzzz

aynen bnde öle diorum cnm 41+0ı beklesin suni sancı için de inşallah normal sancısı gelirde gerek kalmaz suniyede normalini yaşaması daha iyi olur bence

dewam et yılma wer atarken elini hafiften emziğin üstünde tut bir iki itiyo diliyle sonra alışıyo ata ata kabullenio 1 haftayı bulur alışması ama sonrası iyi oluyo en azından ağlarken sesini kesiyo geçici süreyerimseniben[/QUOTE]
Hasretçiğim saol canım valla şuan ki kararlılığım ile hele bi gelsinde sancım okadar acıya katlanacak cesareti kendimde buluyorum çok enercik hissediyom kendimi o yüzden :))) yeterki sancı gelsin diyorummmm..ama günü geçmişlerde suni sancı pek sökmüyomuş canımmmm senin önerdiğin diğer bi yöntem vardı denesem mi acepppp kocişten destek mi alsammm :kedi:

Ebrucum doğru diyon valla bende aynı şeyi düşündüm daha şimdiden sinirlerim bozuldu bir de lohusalık döneminde napıcam onu düşünüyorum valla inşallah kimse bulaşmaz bana ama kayınvalidem hala okadar şeye rağmen ne olduğunu anlamadıysa dicem ki anne sinirlerim çok gergin stresteyim yalnız kalmaya ihtiyacım olduğu için kimseyi yanımda istemiyorum dicem (bgn eşime telefonfda Nurşah istemiyomu yoksa beni filan demişşşşteee) gelse benim stres olduğumu görse yine üstüne alınıp dicekki geldim surat yapıo dicekkkk :)[/QUOTE]

tabi canım..bak ben ilaç kullanıorum su anda biliosundur belki panik atak tedavisi için..ilk 5 gün bebegime eşimle ikimiz baktık hastanenin yorgunlugu uykusuzlugu derken bi gün sinir krizi gibi geldi bana hemen dr uma götürdüler beni ama yolda kendimde degildim..inanki hiçkimseyi yanımda istemedim..dr um hemen bi sakinleştirici hapla ewe gönderdi beni ..o dönemde eşime söyledim annenlere söyle kimseyi şu anda istemiorum kimse gelmesin dedim..onlarda sagolsun anlayışla karsıladılar ama eb ru ya nooldu diyede merak ediolardı..ama kimsenin beni güçsüz görmesini istemiodum kesinlikle biraz toparlanmak istedim bebegim için onun ihtiyacı vardı bana..lohusalık adı üzerinde..GECİCİ OLARAK VERECEGİMİZ RAHATSIZLIKTAN ÖTÜRÜ HERKESTEN ŞİMDİDEN ÖZÜR Dİ,LERİZaklinialirimsmile..kullanmak lazım lohusalıgımızı vallahi bak..normal zamanda bukadar kapris hoş karşılanmaz belki gerci kapris te degil..sadece yapmacık olamayız neysek oyuz..kimseyi idare edemem valla su dönemde yorgnluj uykusuzluk..amaaaaaaaann..:umursamaz:

merhaba kızlar nasılsınız biz malum sizler gibi gazla uğraşıyoruz sabahtan beri uyumadı emzikle uyumasıı istemiyodum çok sıkışınca veriyodum biraz rezene verdim 10cc artı emzik karnının üstüne yatırdım şimdi uyudu galiba normalde her öğlen deliksiz 3 saat uyur bugün huzursuz çok.
ÖZNUR(OCD) dün doğum gününmüş mutlu yıllar canım.
beknur ve taburcu umarım sağlıklı bir şekilde kavuşursunuz bebeklerinize sabır kızlar normal veya sezeryan sağlıklı olsunda boşverin.
üff hala uyumamış sıpaya neyapcam bilmiyorum kızımda benden koptu iyice ilgilenemiyorum fazla annemler ilgileniyo şu 40 mız bir geçse bir dakka durmıycam evde. benimkide sürekli meme istiyo illa memede dalıcak şuan emzik var ağzında dalmadı bir türlü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…