2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

nehircim şimdi yazdıklarını inan çok üzülerek ve duygulanarak okudum.tatlım yazdıklarından yola çıkarak söylüyorum sen eşini ve eşin de seni çok seviyor.annesi akrabaları.....sebebiyle bir evlilik bitmez canım.siz artık gerçek bir aile oldunuz...eski günler eskilerde kaldı...artık o anlattığın çılgın hayattan istesende zevk alamazsın.bir sorumluluğun var artık...ben de çok deli dolu bir hayat yaşadım.şimdi onlardan birini yap desen asla yapamam...benim için aile içindeki huzurum herşeyden herkesten önemli...herkes için de böyle olmalı....Allah sıkılacak bunalacak dert vermesin..neler oluyo dünyada...bence iyi düşün..herkesin arayıp ta bulamadığı özelliklere sahip,sana değer veren bir eşin var ve dünyalar güzeli bir yavrun......her ne olursa olsun herşey bittiğinde şu halinden daha mutlu olmayacaksın buna inan.gez dolaş kafanı dağıt ve dön evine arkadaşım...

Canım gözün aydın. Allah Zeynep İpek'e uzun sağlıklı bir ömür nasip etsin. Biz 7 günlük olduk, hala kalkarken zorlanıyorum. Yürümek için zorla kendini, ne kadar çabuk ayaklanırsan o kadar iyi hissediyorsun. Birkaç güne kadar daha iyi olacaksın. Gögüs yaraların için memeni ağzına dolu dolu ver, kahverengi kısmı ne kadar çok ağzında olursa o kadar iyi hissediyorsun. Sadece ilk ağzına alışta acıyor. Henüz göğüslerimde bir iyileşme yok ama en azından emzirmeye dayanabiliyorum.

Canım sabret, hıncını öfkeni eşinden çıkarma, birbirinizi incitmeyin. Birbirinizi sevdiğinizi söylüyorsun o zaman mutlaka bir çözüm vardır.

canim seni uzmek icin sormuyorum lutfen yanlis anlama ama neden sutun yok.problem neymis?

bilmiyorum ama ben pek ymek ymeyen bir tipim helede evde yanlısam hep geciktiririm o olabilir ama başka bi sebep bilmiyorum günde bir kez mama veriyorum şimdi multivitamin aldım bakalım artar inşallah.... ama hergün ballı süt içiyorum helva yiyorum zeytin peynir yurmutta onalrı mutlaka yiyorum kahvlatımda birde suyu çok içiyorum ama genede yetmiyor kuzuma :

Bizim kız 3430 gr doğdu hastaneden çıkarken 3250 dediler. Dün doktor tarttı 3470 dedi. Bu durumda doğum kiosuna ulaştı, o zaman çok şükür standarda uymuşuz.

Şimdi pek sevgili deneyimli anneler biri beni süt mevzusunda aydınlatsın!

Hastanede iken hemşire göğsümü sıkıyordu, süt geliyordu. Onu göğüs ucuma yayıyordu, bizim kızda pirana gibi saldıyordu. Şimdi ben sıkıyorum süt müt yok. Bir şey gelmiyor. Ama bizim kız memeyi alınca ağzına süt gelmeye başlıyor, ağzının kenarında toplanan sütten, çiş ve kaka yapmasından, hatta doğu kilosuna ulaşmasından süt olduğunu biliyorum. Ama sağmaya kalktığımda hiç birşey çıkmıyor. Bu normal mi, zamanla miktarı artıyor mu?

Bir diğer sorum bu kız emerken uyuyor yerine yatırıyorum 10 dk sonra uyanıyor. Emzirmesem bile kucağımda tutarsam 1-2 saat uyuyor. Herkes kucağa alıştırma diyor iyide ben onu değil o beni uyumayarak eğitiyor. İlk 2 gün neredeyse hiç uyumadık; emzir, dalsın, yerine koy, uyansın, tekrar emzir döngüsünde yaşadık. Artık ben göçtüm uykusuzuktan, bu sefer o kucağımda birlikte uyumaya başladık. Bunu yaşayan var mı? Tavsiyeniz var mı?

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim....
Haftaya Cumartesi tekrar çağırdı doktor yine görmezse alttan bakacakmış Alttan nasıl oluyor bebeğe zararı var mı acaba ?

Multivitamin olarak ne aldın. Benimde yok sütüm.

Canım aynı sorunları bende yaşadım ve hastanede hüngür hüngür ağladım sütüm sıkınca damla damla geliyordu ....3320 doğan kızım 3 günde 3000 kg ya düşmüştü hemşire bana saat başı emzir dedi ve ben ilk 48 saat uyumadım hiç hemde sezeryan olmama rağmen o uyurken 5 dk yürüdüm meyva suyu miğdemi mahvetti hep kustum hastanede sonra miğdem için iğne yaptılardı..Bacak şiş yürüyemekte zorluk yaşadım...Zorla kızımı uyandırıp mememi veriyordum sarılık olduğunu öğrenince hem meme hmde mama vermeye başladık çünkü sütüm az ve yetersizdi süt sağma makinesine bile damla damla geliyordu ve yılmadım ve emzirdim kızım emdikçe sütüm geliyordu ama az ve sulu gibiydi eve geldiğimizde de aynı geceleri saat başı emzirdim şükür kızım sütümle doyuyor ama az benim sütüm gün boyu memede geceleri de rahat uyusun diye mama yapıyorum ama zeytinyağı koyarak kabız olmasın diye ve tüm gün kucağımda sallıyarak uyutuyorum yatağına koyduğum an başlıyor ağlamaya.....sonra tekrardan al 15 dk iyice daldığını görmeden koymuyorum yerine ama geceleri benimle yatıyor çünkü emmek istiyor....

Tavsiye edeceğim bisey yok çünkü bebeklerimiz yapısında annenin kokusuyla uyurlar benim kzıım kafasını boynumun altına koymadan uyumaz kafasını omzuma koymadan uyumaz mama alsa bile illa emicek benim mamadan sonra da emer ayrıca 10 dk sonra da dalar ....

süt olayı baydı artık beni.tüm gece boyunca emzirdim.tabi her saat başı uyandı.mama verdiğim zaman rahattı tabi.ama yılmak yok,emzirdikçe artarmış,sürekli emziriyorum.az önce çıldırdı artık,süt bitti çünkü artık.mama verdim kaşıkla.doktr herkesin bünyesi farklı,bazılarında hiç süt üretilmiyo dedi.arkadaşım yılmadan emzirmiş,40ından sonra bol bol gelmiş..artık emzirmekten meme uçlarım mahvoldueyvahedigeldismile

cnm kaliteyi artırmnan gerekio bununda tek ilaaı süt yoğurt yumurta falanmış söyledim zaten uygulamay geç süt sana normal zamanda gaz yapmıyorsa bebeğede yapmazmış eğer yapıyorsa laktozsuz süt al
yaw bende hiç bişi yemiom ama war sütüm acaba nedenCADIARZU meyvesuyu içiyorum, süt içiyorum, arada bi komposto, helva yiorum tatlıları çok yiorum muhellebi sütlaç etimek tatlısı yapıom falan sanırım bunlar etki edio bide soğanıda çok yiorum yemeklerin yanına özellikle yeşil soğanı ekmeğime dolayıp dolayıp götürüomcokacimcoook sende dene bunları we göğüslerini sıcak duşta masaj yap dipten uca doğru iki elinle tutarak sık damalaını açar.. kalıp sabunla masaj yap mutlaka sıcak su çok iyi gelir belki daha süt kanallarından bi kaçı tıkalıdır
eet cnm bebeğin kilo aldıına göre seninde sütün yarıyo demektir. bende yalnızca anne sütü ile besliorum bebeğimi we bebeğim 1600 kg almış dr çok iyi yaradıını söyledi... ben kendi deneyimlerimi anlatayım çok araştırdım ayrıca sütü we kalitesini artırmanın yöntemlerini burdada paylaştım bi çok kez.. süt en iyi süt artıran şeymiş eğer gaz yapıyorsa sana laktozsuzunu iç..
cnm sıkınca süt gelmiyorsa bence damarların tam açılmamış seninde seyyale dediğim gibi banyoda sabunla ovman we masaj yapman gerekio benim ilk zamanlra sütüm çok azdı annem dediki banyoya gir sıcak suya iki elinle tut dibinden iyice sık dedi canın acısada bırakma dedi uca doğru bastırarak masaj yap öyle yaparken bi fışkırdı sonrada hep geldi şükür:Saruboceq:
şuncacık çocuk kucağa alışmaz 4 aylığa kadar her ağladığında kucağa alınmalı diyor uzmanlar çünkü anne sıcaklığına ihtiyacı war alışma değil o emzik wer ağlayınca emzikle duruyolar ben öyle yapıorum..

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim....
Haftaya Cumartesi tekrar çağırdı doktor yine görmezse alttan bakacakmış Alttan nasıl oluyor bebeğe zararı var mı acaba ?

hiç bişi olmuyo cnm ilk 3 ay sanırım hep alttan bakılıyo ben ilk gittiğimde benimde kese görülmedi alttan baktı o şekilde görüldü.. we sonrada 2 kez muayenede vaginal ultrasonla hep baktı...

edebiyatcı canım okuluna başlıyormuşsun hayırlısı olsun oğluşun inşallah alışır sensizliğe ama çok erken yaa daha 1 aylık yawrum yaa....hayırlısı olsun canım
hijyenim eymen maşallah büyümüş annesi
taburcu ve beknur maşallah bebeklerinize sağlıklı ve sıhhatli büyürler inşallah
hasret;uykusuzluk bizde de sorun ama kızım öğlenleri maşşah çok güzel uyuyor e geceleri de uyutmak için 3 saat oyalanıyoruz emzir,doyur,salla altını değiştirtir ve mama ver salla uyut ağlarsa ayakta dolaş ve uyut artık rutin oldu herseyimiz

/b]

[Ueşimin artık bir eşi ve bebeği olduğunu iyice anlaması lazım annesinden biraz vazgeçmesi lazım eğer bu olmazsa emin olsunki beni ve bebeğini kaybedicek[/U]
sırf aile yüzündense kesinlikle sacmalıosun nehir..siz ikinizsiniz..bilkiorum yapmacık gülümseme kimse istemez bende yapamam ama bebegin var artık..sadece sen ve eşin degil..bebegin için iyi düşün canım..

iyi uyku saatleriniz uzamış cano buda güzel maşallah..

canım mamaya başlayacaksan avent in anne memesi ucunu andıran biberonunu kullan sakın normal biberon alma sakın..benmki öyle kurnaz ki emmemeye başladı hanım hiç ugraşmak istemiyo hazır lıkır lıkır içmek carken biberondan nası yırtıyo gögsümü tırnaklıyo bunu istemeeeeeem diye..cok zilli..guclubacismile

merhaba anneler..
iyice uzak kaldım fırsatım olmuyo bir türlü girmeye uykusuzluk baş safada,
sinir sitres, kaynana kavgası,, herşey üst üste geldi, çıldırmak üzereyim,
böyle lohusalıkmı olur ya bitsin artık...

Kızlar benim bir sorunum var. Benim kızım bugün tam bir aylık oldu. Çok gazı var.sizin söylediğiniz gibi rezene içirmek istiyorum ama hem kaşıkla hem biberonla olması farketmiyor genzine kaçırıyor. Mosmor kalıyor korkuyorum bişey olacak diye. Napmalıyım?

Ah o kaynanalar. Dün benimkide çıldırttı beni. Hiç susmadan iki saat saydı döktü içindekileri. Hiç düşünmedi. Bu kadının sütü kesilirse diye.Offf... of.... bir daha evime gelmeyecekmiş öyle diyerek gitti. Yeminler etti. Aman napıyım gelmezse gelmesin...

aynen.bugün henüz kalkmadı yatagından bana küsmüş oglu evde diye,ona naz yapıyo hastayım diyo bişey yemiyo içmiyo, gidecek ya 7 yıldır yanımda en iyisi bendim bu sene son senesi diye en kötüsü ben oldum, yemek yapmıyomuşum aç kalıyomuş ogluna böyle söylüyo ben kendim bile gün oluyo yemek yemege fırsatım olmuyo, bebek çok aglıyo gündüz memede devamlı,gece uykusuzum, o hala benden hizmet bekliyo,beni herkese kötülüyo, allah'a havale ettim, bişey demiyorum artık,

hayatım muhtemelen biberoun çok akıtıyodur kaliteli bişiy al ters çewrdiğinde akmasın o emdiğinde gelsin anne memesine benzeyenler..

mrb annişler nasılsınız benim canım çok sıkkın ya ben bu kayınvalidemi napayım ya dün emzirdim oğlumu beşiğine koydum uyusun diye kadın görmeye geldi (karşımda oturuyo bide) dedimki uyuyo anne uyansın öyle bak sanki baş çavuşun eşşeği konuştu çıktı gitti oğlumun ağzına doğru sevmeye başladı uyandırdı offffff bugün de görümcem geldi oda bana yakın tek erkek kardeşi ve ilk defa hala oluyo tolasan 2 kere görmeye geldi ve hiç bişi almadı yiğenine kocama söylemiştim annen böyle yapıyo diye oda kızdı yapsın dedi ben uyardım dinlemedi sen uyar dedim neyse görümcem geldi bakmaya eşim uyuyo uyandırma dedi kayınvalidem bişicik olmaz bişicik olmaz deiyo benim inadıma sinir oldum ya 2 gündür sinirden ülaserim azdı mide ağrısından ölüyorum kocamlada kavga ettim kapıyı süratına kapattım eve almıyorum anası kılıklı

Lohusalık bitince de bitmiyo ki.. Benim doğumumun üstünden 55 gün geçti ama hala keçilerim tepemde!! Saolsunlar bi rahat vermiyolar. İlk torun diye gece gündüz bizdeler. Sanırsın ki birlikte yaşıyoruz. Ben de hiç sevmem can ciğer kuzu sarması vıcık vıcık ilişkileri... Geçen salı doğumgünümdü o gün bile rahat vermediller. Eşimle başbaşa kalamadık. 2 görümcem ve kayınvalidem sabahın köründen akşamın bi yarısına kadar bizdelerdi... Gına geldi valla artık. La havle diye diye oturuyorum ama fena patlıycam!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…