- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #54.621
merhaba kızlar
hep buraya yazıyodum ya ben hala hamileyim diyeeee
artık değilim :)
Ha bu arada adı ZEYNEP İPEK
3650 GR 51 CM..
BİZİM ULTRASON ÖLÇÜMLERİ ÇOK YANILDI
RESİMLERİ DE KOYARIM EN YAKIN ZAMANDA
merhaba canlar,nasılsınız umarım sizler ve tatlı bebekleriniz iyisinizdir,ben size bir açıklamada bulunmak istiyorum,doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama,ben ilişkimize biraz ara vermek istiyorum çok yorulduğumu ve biraz zamana ihtiyacım olduğunu düşünüyorum,zaten biliyorsunuz antalyaya gidicektik memeğim ile bu da denk geldi düşüneceğim biraz ya bize bir şans daha vereceğim ya da noktalayacağım,sebep derseniz belli net bi sebep yok genel herşey,yorulduğumu hissediyorum sadece
kızlar dun pompa ile sutumu sagip buzdolabina koydum.derecesi 4 eksi 18.
buzdolabinda kac gun kaliyor anne sutu ? deep freeze degil.
canim seni uzmek icin sormuyorum lutfen yanlis anlama ama neden sutun yok.problem neymis?
1 ay içinde 600 gr alacak canım.dogumdan 1 hafta sonra doğum kilosuna tekrar ulaşacak benimki 3250 dogdu 15 gün sonra 3450 idi dr normal dedi carsamba günü 1 aylık oluyoruz umrım sütüm yaramıstır azaldı bugünlerde mama istemiyorum ben((
bilmiyorum ama ben pek ymek ymeyen bir tipim helede evde yanlısam hep geciktiririm o olabilir ama başka bi sebep bilmiyorum günde bir kez mama veriyorum şimdi multivitamin aldım bakalım artar inşallah.... ama hergün ballı süt içiyorum helva yiyorum zeytin peynir yurmutta onalrı mutlaka yiyorum kahvlatımda birde suyu çok içiyorum ama genede yetmiyor kuzuma:
oyyy canımsın canım benim,biz yarın akşam 20:== uçağı ile uçöuyoruz inşallah antalyaya arkadaşlarımı kardeşlerimi geçmişimi çok özledim,bekle beni antalya,bu arada eşim çok fena üzgün benim yaptığım konuşmadan dolayı,içim parçalanaıyor,hele kızına hiç dayanaöıyor gidicek diye,dün duyunca şok oldu,boşanmak o kadar kolay değil,tek senin istemen ile olmuyor,antalyaya gidcecekdisngezip dolaşacak kafanı toplayıp geliceksin ben de burda sizi bekliyor olacağım dedi,sabah annemde çağlayana kızını mı daha çok yoksa eşini mi dedi,ki bu annemin bir esprisidir ,akşama kadar bana hep sorar kızını mı daha çok beni mi,kızın mı daha güzel sen mi diye bizi böyle sever annem yani, neyse ,eşimde ikiside benim aynı,asla ayırt edemem dedi,içim gitti[/Canım yazdıklarını tek tek okudum ikinizin de ailenizden uzak başbaşa kalmanız en mantıklısı bence aileler ,maddi ve manevi sorunlar herkes yaşıyor eşini de deliler gibi sevdiğine göre heleki hayatınıza sizin gibi tatlı bir melek daha katılmışsa boşanmanın B sini bile açmamanız lazım....Bizim annelerimiz babalarımız bile kavga ediyorlardı ama bir kere bile duymadım boşanma davası diyee.....
Valla bilmiyorum ama ben kendimden pay biçiyorum keşke annem olsa da bana karışsa kayınvalide ile bebeğime bakıp bende huzurlu şekilde sağlıklı beslenir düzenli uyur evimin temizliğini yapardım....
Şuan ki halim evde tüm gün kızımla yanlızız banyo için ablam geliyor yıkıyoruz bütün gün ye ,iç,pişir,temizle bebekle ilgilen ve gece 4 lere kadar sabahta ruh gibi kalkıyorum eşime bazen kahvaltı hazırlıyorum bazen aç gidiyor erken kalkmama rağmen ama çünkü 24 saatimin 18 saati kızımla,2 saat evle ilgilenmek,4 saati dinlenme ve uyuma
görüyorsun ki eşimi bile anca tv yada kızım uyurken flim seyrederken görüyorum.....Zamanımızı bebeklerimiz alıyor ama ben bundan şikayetçi değilim kızım iyi olsun bizde iyiyiz...
Kayınvalide 4 gün bende kaldı hep mutfakta yemekle ilgilendi ben banyo yaacağım zaman ona bırakıyordum ama rahattım ozaman şimdi yalnızım evde ve banyo için bile ablam gelsinde öyle gireyim banyoya diyorum odadan dışarı çıktığımda başlıyor ağlamaya,yemekleri bile o uyurken yapıyorum......
Walla hayat hepimize zor canım ama eşin için bitanecik kızın için iyi düşünmen lazım son pişmanlık fayda vermez canım...Sen kızınla geçireceğin günlerini düşün tek başına umarım üzülcek bir karar vermezsin neler yaşadığınızı da düşün ....... COLOR]
Bizim kız 3430 gr doğdu hastaneden çıkarken 3250 dediler. Dün doktor tarttı 3470 dedi. Bu durumda doğum kiosuna ulaştı, o zaman çok şükür standarda uymuşuz.
Şimdi pek sevgili deneyimli anneler biri beni süt mevzusunda aydınlatsın!
Hastanede iken hemşire göğsümü sıkıyordu, süt geliyordu. Onu göğüs ucuma yayıyordu, bizim kızda pirana gibi saldıyordu. Şimdi ben sıkıyorum süt müt yok. Bir şey gelmiyor. Ama bizim kız memeyi alınca ağzına süt gelmeye başlıyor, ağzının kenarında toplanan sütten, çiş ve kaka yapmasından, hatta doğu kilosuna ulaşmasından süt olduğunu biliyorum. Ama sağmaya kalktığımda hiç birşey çıkmıyor. Bu normal mi, zamanla miktarı artıyor mu?
Bir diğer sorum bu kız emerken uyuyor yerine yatırıyorum 10 dk sonra uyanıyor. Emzirmesem bile kucağımda tutarsam 1-2 saat uyuyor. Herkes kucağa alıştırma diyor iyide ben onu değil o beni uyumayarak eğitiyor. İlk 2 gün neredeyse hiç uyumadık; emzir, dalsın, yerine koy, uyansın, tekrar emzir döngüsünde yaşadık. Artık ben göçtüm uykusuzuktan, bu sefer o kucağımda birlikte uyumaya başladık. Bunu yaşayan var mı? Tavsiyeniz var mı?
herkese mehaba bugün tam bir aylık olduk.Dün doktor kontrolümüz vardı bebeğim doymuyo sütüm yetersiz bazen pedi bile dayamayan sütüm suymuş bebeğim bir ayda sadece 260 grm almış.Şimdi süt arttırıcı çay ve VİTAMALT içiyorum 10 gün deniycez eğer yine kilo almazsa mama takviyesine başlıycaz.Hasretin dediği doğru kızımda bol bol süt içmiştim hiç problemim olmadı bunda gaz olucak diye bişey yemedim süt fos çıktı bugünden itibaren bol bol tatlı süt.Akşam doktoru aradım dün her on dkda bir emdi tek göğsümü emdikten sonra elimle sağdım 50cc çıktı.Dahada çıkıcaktı ama bıraktım damla damla ilk fışkırıyo sonra damla damla.Oda mama yap dedi 2-3 güne sütüm artıcakmış bakalım neolcek.
yaw bende hiç bişi yemiom ama war sütüm acaba nedenCADIARZU meyvesuyu içiyorum, süt içiyorum, arada bi komposto, helva yiorum tatlıları çok yiorum muhellebi sütlaç etimek tatlısı yapıom falan sanırım bunlar etki edio bide soğanıda çok yiorum yemeklerin yanına özellikle yeşil soğanı ekmeğime dolayıp dolayıp götürüomcokacimcoook sende dene bunları we göğüslerini sıcak duşta masaj yap dipten uca doğru iki elinle tutarak sık damalaını açar.. kalıp sabunla masaj yap mutlaka sıcak su çok iyi gelir belki daha süt kanallarından bi kaçı tıkalıdırbilmiyorum ama ben pek ymek ymeyen bir tipim helede evde yanlısam hep geciktiririm o olabilir ama başka bi sebep bilmiyorum günde bir kez mama veriyorum şimdi multivitamin aldım bakalım artar inşallah.... ama hergün ballı süt içiyorum helva yiyorum zeytin peynir yurmutta onalrı mutlaka yiyorum kahvlatımda birde suyu çok içiyorum ama genede yetmiyor kuzuma:
eet cnm bebeğin kilo aldıına göre seninde sütün yarıyo demektir. bende yalnızca anne sütü ile besliorum bebeğimi we bebeğim 1600 kg almış dr çok iyi yaradıını söyledi... ben kendi deneyimlerimi anlatayım çok araştırdım ayrıca sütü we kalitesini artırmanın yöntemlerini burdada paylaştım bi çok kez.. süt en iyi süt artıran şeymiş eğer gaz yapıyorsa sana laktozsuzunu iç..Bizim kız 3430 gr doğdu hastaneden çıkarken 3250 dediler. Dün doktor tarttı 3470 dedi. Bu durumda doğum kiosuna ulaştı, o zaman çok şükür standarda uymuşuz.
Şimdi pek sevgili deneyimli anneler biri beni süt mevzusunda aydınlatsın!
Hastanede iken hemşire göğsümü sıkıyordu, süt geliyordu. Onu göğüs ucuma yayıyordu, bizim kızda pirana gibi saldıyordu. Şimdi ben sıkıyorum süt müt yok. Bir şey gelmiyor. Ama bizim kız memeyi alınca ağzına süt gelmeye başlıyor, ağzının kenarında toplanan sütten, çiş ve kaka yapmasından, hatta doğu kilosuna ulaşmasından süt olduğunu biliyorum. Ama sağmaya kalktığımda hiç birşey çıkmıyor. Bu normal mi, zamanla miktarı artıyor mu?
Bir diğer sorum bu kız emerken uyuyor yerine yatırıyorum 10 dk sonra uyanıyor. Emzirmesem bile kucağımda tutarsam 1-2 saat uyuyor. Herkes kucağa alıştırma diyor iyide ben onu değil o beni uyumayarak eğitiyor. İlk 2 gün neredeyse hiç uyumadık; emzir, dalsın, yerine koy, uyansın, tekrar emzir döngüsünde yaşadık. Artık ben göçtüm uykusuzuktan, bu sefer o kucağımda birlikte uyumaya başladık. Bunu yaşayan var mı? Tavsiyeniz var mı?
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim....
Haftaya Cumartesi tekrar çağırdı doktor yine görmezse alttan bakacakmış Alttan nasıl oluyor bebeğe zararı var mı acaba ?
tatlım bitti lohusalık ama evet bazı şeyler ben de tavan yapmış durumda bir ömür çekiceğime senin annen benim annem vs vs vs diyeceğime ayrılır en fazla bir yıl çeker unuturum diyorum aman ne bilim allak bullak oldum zaten antalyaya gidince daha sakin düşüneceğime inanıyorum ama herşeyden önce iyice düşünüp karar vermem lazım ama verdiğim bir karar varki ben yapmacık gülümsicek sevgi gösterisi gösterebilicek biri değilim
sırf aile yüzündense kesinlikle sacmalıosun nehir..siz ikinizsiniz..bilkiorum yapmacık gülümseme kimse istemez bende yapamam ama bebegin var artık..sadece sen ve eşin degil..bebegin için iyi düşün canım..[Ueşimin artık bir eşi ve bebeği olduğunu iyice anlaması lazım annesinden biraz vazgeçmesi lazım eğer bu olmazsa emin olsunki beni ve bebeğini kaybedicek[/U]
canlar iyiki varsınız,burası benim hayatımda önemli bir nokta gerçketen,sizleri teker teker çok seviyorum,evet çok haklsınız fevri olmamam lazım,ama bir de şöyle düşününce:)şimdiden senin ailen benim ailem muhabbetine girmişsek bu ilişki ne kadar sağlıklı olur bilemem bir de dediğim gibi eşimin inanmadığı gerçekleri görmesi lazım eğer uzarsa çirkinleşir ve ağıza alınmıcak söylerim diye düşünüyorum zaten bir görseniz yaptıklarıma inanamazsınız,lohusalık derseniz 40 gündü bittş şükür ama böle işte,dğoumdan bu yana eşime anneme kayınvalideme babama hiç suçu olmayn kardeşime kayınbabama herkese patladım en ufak bir haksızlığı kaldıramaz oldum deli danalar gibiyim,evet eşimi seviyorum üzerimde anlatamıyacağım kadar çok büyük hakları var bana karşı çok iyi yeri geldi kafayı yiyip eşime tokat attığım bile oldu ama o tuttu beni bağırına bastı herşeyime öz yumdu,herşeyime göz yumdu diyorum çünkü ben biraz deliyim asabiyim,ama işte bi yerden sonra kopuyor ipler,kayınvalideme patladım olmıcak şeyler söyledim ama yarısından fazlasında haklıyım onunda haklı olduğu noktalar vardı tabi,ama eşim karşıma geçipte sen nasıl aneme bunları söylersin demedi Allah bin kere razı olsun,beni çok seviyor eşim bundan çok fazla eminim,süüpper de bir baba oldu,ama kayınvalidem ile bu denli girmişken birbirimize yapmacık olupta gülümsemek bana göre değil,annemde çok yıprandı burada bu olaylardan,eşim zaten borçlardan kafayı yeniş önce bana şimdi hem kızımıza hem bana yetmeye çalışıyor
iyi uyku saatleriniz uzamış cano buda güzel maşallah..günaydın annişler gece 3 te uyudum yine zombi modundayımkızımı uyanık tutayım geç saate kadar ki gece rahat ediym diorum bizim kız abartıyo olayı yani 3e kadarda uyuma demiyoruz ki... 1 de uyutma işlemlerine başladım 3ü buldu sabah 7ye çeyrek kala kocim aradı işten geliordu ana uyandım ki bizim zilloş uyanmamışsırnaşık şey 4 saat aç kaldı ama olsun uyuduk en azından emzirdim we tekrar uyudu:)))) şimdi kalktım yanından az birazdaha emzirdim yatıyo mışıl mışıldelikafadulden tabi durumu değerlendiremiorum dükkandayım maaleesf:1ninca:
herkese mehaba bugün tam bir aylık olduk.Dün doktor kontrolümüz vardı bebeğim doymuyo sütüm yetersiz bazen pedi bile dayamayan sütüm suymuş bebeğim bir ayda sadece 260 grm almış.Şimdi süt arttırıcı çay ve VİTAMALT içiyorum 10 gün deniycez eğer yine kilo almazsa mama takviyesine başlıycaz.Hasretin dediği doğru kızımda bol bol süt içmiştim hiç problemim olmadı bunda gaz olucak diye bişey yemedim süt fos çıktı bugünden itibaren bol bol tatlı süt.Akşam doktoru aradım dün her on dkda bir emdi tek göğsümü emdikten sonra elimle sağdım 50cc çıktı.Dahada çıkıcaktı ama bıraktım damla damla ilk fışkırıyo sonra damla damla.Oda mama yap dedi 2-3 güne sütüm artıcakmış bakalım neolcek.
merhaba anneler..
iyice uzak kaldım fırsatım olmuyo bir türlü girmeye uykusuzluk baş safada,
sinir sitres, kaynana kavgası,, herşey üst üste geldi, çıldırmak üzereyim,
böyle lohusalıkmı olur ya bitsin artık...
Ah o kaynanalar. Dün benimkide çıldırttı beni. Hiç susmadan iki saat saydı döktü içindekileri. Hiç düşünmedi. Bu kadının sütü kesilirse diye.Offf... of.... bir daha evime gelmeyecekmiş öyle diyerek gitti. Yeminler etti. Aman napıyım gelmezse gelmesin...
Kızlar benim bir sorunum var. Benim kızım bugün tam bir aylık oldu. Çok gazı var.sizin söylediğiniz gibi rezene içirmek istiyorum ama hem kaşıkla hem biberonla olması farketmiyor genzine kaçırıyor. Mosmor kalıyor korkuyorum bişey olacak diye. Napmalıyım?
merhaba anneler..
iyice uzak kaldım fırsatım olmuyo bir türlü girmeye uykusuzluk baş safada,
sinir sitres, kaynana kavgası,, herşey üst üste geldi, çıldırmak üzereyim,
böyle lohusalıkmı olur ya bitsin artık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?