- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #54.661
Merhaba arkadaşlar Bursada oturan anne ve bebeklerinin tanışması için bir topik açtık .Bursada oturan annelerimizi bu topice bekliyoruz
http://www.kadinlarkulubu.com/annele...ran-varmi.html
bilmiyorum ama ben pek ymek ymeyen bir tipim helede evde yanlısam hep geciktiririm o olabilir ama başka bi sebep bilmiyorum günde bir kez mama veriyorum şimdi multivitamin aldım bakalım artar inşallah.... ama hergün ballı süt içiyorum helva yiyorum zeytin peynir yurmutta onalrı mutlaka yiyorum kahvlatımda birde suyu çok içiyorum ama genede yetmiyor kuzuma:
Bizim kız 3430 gr doğdu hastaneden çıkarken 3250 dediler. Dün doktor tarttı 3470 dedi. Bu durumda doğum kiosuna ulaştı, o zaman çok şükür standarda uymuşuz.
Şimdi pek sevgili deneyimli anneler biri beni süt mevzusunda aydınlatsın!
Hastanede iken hemşire göğsümü sıkıyordu, süt geliyordu. Onu göğüs ucuma yayıyordu, bizim kızda pirana gibi saldıyordu. Şimdi ben sıkıyorum süt müt yok. Bir şey gelmiyor. Ama bizim kız memeyi alınca ağzına süt gelmeye başlıyor, ağzının kenarında toplanan sütten, çiş ve kaka yapmasından, hatta doğu kilosuna ulaşmasından süt olduğunu biliyorum. Ama sağmaya kalktığımda hiç birşey çıkmıyor. Bu normal mi, zamanla miktarı artıyor mu?
Bir diğer sorum bu kız emerken uyuyor yerine yatırıyorum 10 dk sonra uyanıyor. Emzirmesem bile kucağımda tutarsam 1-2 saat uyuyor. Herkes kucağa alıştırma diyor iyide ben onu değil o beni uyumayarak eğitiyor. İlk 2 gün neredeyse hiç uyumadık; emzir, dalsın, yerine koy, uyansın, tekrar emzir döngüsünde yaşadık. Artık ben göçtüm uykusuzuktan, bu sefer o kucağımda birlikte uyumaya başladık. Bunu yaşayan var mı? Tavsiyeniz var mı?
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim....
Haftaya Cumartesi tekrar çağırdı doktor yine görmezse alttan bakacakmış Alttan nasıl oluyor bebeğe zararı var mı acaba ?
Yaa kızlar içiniz bunaldıkça bebeğinizin yüzüne bakın,öpüp koklayın onu inanın tüm can sıkıntısı geçiyor. Biraz daha sabredin bu lohusalık ta bitecek elbet.
Aranızda kola içen oldu mu kızlar? Canım acayip kola istiyor, bir bardakçık içsem çok gaz yapar mı ki bebişe?
selamlar cicişler,.bizim kırkımızın çıkmasına az kaldı,çarşamba günü depresyonlu günleri atlatıyoruz inşşşşş:lepi: :lepi:bu arada geçen gün sağlık ocağına gittik aşımızıda olduk,artı haktanın kilosuna bakıldı,.canikom 2 kilo almış,3.250 doğdu,şu an 5,250
canım doktora sormuştum ben buzdolabında iki gün dondurucuda 6 ay dedi
sagol canim benim.yoksa dokecektim sutu.
eee kızlar sizde ne var ne yok bebişler nasıl
Walla cnm benim bebiş ya uyuyor, uyanık olduğu zamanlarda da emiyor ya da huysuzluk ediyor. Şöyle yatağında yatıpta biraz bakındığı oynadığı falan yok. Uyanıksa mutlaka kucakta olacak:ecrin_bebek:
canım doktora sormuştum ben buzdolabında iki gün dondurucuda 6 ay dedi
sagol canim benim.yoksa dokecektim sutu.
HANİFE nihan ın videosu süper face te...on numara..
Hasret ben beşiktaşa yakınım da iyi bir doktor bulduğunu söylemiştin, bana biraz bilgi verir misin canım? Ben doktorumuzdan memnun değilim aylık kontrolüna başka doktora gitmeyi düşünüyorum
günaydın kızlar bugün 40ımız çıkıyor.yanlız olduğumuz için mevlit yapmayacağım yaza babannemiz yapacakmış. benim prensesde kucağa alıştı.ben bi kaç gündür uyanıp emzirince anakucağına yatırıyorum titreşimli sakinleyip kendi kendine uyukluyo bende uyuyacağı vakit alıp sallıyorum. ya emerek uyuyo yada sallanıyo
Canım aynı sorunları bende yaşadım ve hastanede hüngür hüngür ağladım sütüm sıkınca damla damla geliyordu ....3320 doğan kızım 3 günde 3000 kg ya düşmüştü hemşire bana saat başı emzir dedi ve ben ilk 48 saat uyumadım hiç hemde sezeryan olmama rağmen o uyurken 5 dk yürüdüm meyva suyu miğdemi mahvetti hep kustum hastanede sonra miğdem için iğne yaptılardı..Bacak şiş yürüyemekte zorluk yaşadım...Zorla kızımı uyandırıp mememi veriyordum sarılık olduğunu öğrenince hem meme hmde mama vermeye başladık çünkü sütüm az ve yetersizdi süt sağma makinesine bile damla damla geliyordu ve yılmadım ve emzirdim kızım emdikçe sütüm geliyordu ama az ve sulu gibiydi eve geldiğimizde de aynı geceleri saat başı emzirdim şükür kızım sütümle doyuyor ama az benim sütüm gün boyu memede geceleri de rahat uyusun diye mama yapıyorum ama zeytinyağı koyarak kabız olmasın diye ve tüm gün kucağımda sallıyarak uyutuyorum yatağına koyduğum an başlıyor ağlamaya.....sonra tekrardan al 15 dk iyice daldığını görmeden koymuyorum yerine ama geceleri benimle yatıyor çünkü emmek istiyor....
Tavsiye edeceğim bisey yok çünkü bebeklerimiz yapısında annenin kokusuyla uyurlar benim kzıım kafasını boynumun altına koymadan uyumaz kafasını omzuma koymadan uyumaz mama alsa bile illa emicek benim mamadan sonra da emer ayrıca 10 dk sonra da dalar ....
cnm kaliteyi artırmnan gerekio bununda tek ilaaı süt yoğurt yumurta falanmış söyledim zaten uygulamay geç süt sana normal zamanda gaz yapmıyorsa bebeğede yapmazmış eğer yapıyorsa laktozsuz süt al
yaw bende hiç bişi yemiom ama war sütüm acaba nedenCADIARZU meyvesuyu içiyorum, süt içiyorum, arada bi komposto, helva yiorum tatlıları çok yiorum muhellebi sütlaç etimek tatlısı yapıom falan sanırım bunlar etki edio bide soğanıda çok yiorum yemeklerin yanına özellikle yeşil soğanı ekmeğime dolayıp dolayıp götürüomcokacimcoook sende dene bunları we göğüslerini sıcak duşta masaj yap dipten uca doğru iki elinle tutarak sık damalaını açar.. kalıp sabunla masaj yap mutlaka sıcak su çok iyi gelir belki daha süt kanallarından bi kaçı tıkalıdır
eet cnm bebeğin kilo aldıına göre seninde sütün yarıyo demektir. bende yalnızca anne sütü ile besliorum bebeğimi we bebeğim 1600 kg almış dr çok iyi yaradıını söyledi... ben kendi deneyimlerimi anlatayım çok araştırdım ayrıca sütü we kalitesini artırmanın yöntemlerini burdada paylaştım bi çok kez.. süt en iyi süt artıran şeymiş eğer gaz yapıyorsa sana laktozsuzunu iç..
cnm sıkınca süt gelmiyorsa bence damarların tam açılmamış seninde seyyale dediğim gibi banyoda sabunla ovman we masaj yapman gerekio benim ilk zamanlra sütüm çok azdı annem dediki banyoya gir sıcak suya iki elinle tut dibinden iyice sık dedi canın acısada bırakma dedi uca doğru bastırarak masaj yap öyle yaparken bi fışkırdı sonrada hep geldi şükür:Saruboceq:
şuncacık çocuk kucağa alışmaz 4 aylığa kadar her ağladığında kucağa alınmalı diyor uzmanlar çünkü anne sıcaklığına ihtiyacı war alışma değil o emzik wer ağlayınca emzikle duruyolar ben öyle yapıorum..
canım benimde tam tersi pompayla yada elimle sıkınca geliyo oğlum emince gelmiyo deli oluyorum az önce sağdım uyandı veriyim dedim çıkardı istemedisenağlamaçok üzüldüm her geçen gün motivasyonumu kaybediyorum sanırım oğlum mamayla büyüyecek:çok üzgünüm:
canim pompayi dogru kullanamadigindan yada dogru sikamadigindan sana oyle geliyordur. ben gecen gun farkina vardimki pompayi yanlis kullaniyormusum.cok uzulmustum sutum az diye ama yanlis kullaniyormusun.:kedi:
uyumak istiyorum allahım nolursun gör halimi yardım et bana artık dayanamıyorummafoldumben
AAA nerde oturuyosun cnmolumunekankayizsmile hayatım ben çok öneri üzerine ota tıp merkezinde betül hanıma gittim aynı zamanda oranın fitness center müdürü eşimin ahbabı oluyor bilmiyorum o sebeplemi bana çok ilgili guclubacismiledawrandı kadın zaten iiyi bi doktor ona şüphe yok belli.. aklımda olmayan şeylerde bile aydınlattı beni numune gaz ilacı falan werdi... bebeğimlede çok ilgilendi.. istersen dene sende hem cadde üzerinde ulaşım aşçısındanda rahat bi yer
Git gide durumumuz kötüleşiyor sanırım. Dün yine öğleden sonra başladık huzursuzluğa. Bir önceki seferden tecrübem olduğu için memede tutmak yerine yağ ile masaj, emzik, sallama, kucakta dolaştırma, gaz ilacı, banyo, fön makinesi derken gece 12 oldu bizim kız artık inci gibi göz yaşı döküyor. Babası hadi gezelim dedi, arabayla 1 saat İstanbul'u gezdik. Bu arada vefaya gidip boza aldık. Kızım bayıldı gitti. Eve döner dönmez gözler faltaşı. Sıkı bir kundak yaptım, omzuma yasladım başını, başladım zıplaya zıplaya evde dolaşmaya; huzursuz bir uykuya daldı. Saat 3 gibi o kucağımda yatağa uzandım. Habire ağlayarak uyandı, pışpışladım bayıldı gitti. Sabah 7 de uyandı, o saatten beri uyutmaya çalışıyorum ama nafile. Hiç uyumuyoruz.
Haklısınız kızlar ben göğüs sağmayı bilmiyormuşum. Ablam aşağıdaki linki vermiş. Göğsümün neresine dokunacağımı bilince süt sıkınca çıktı.
http://www.rsm.gov.tr/sbacsap/emzirme/anne_sutu_sagilması.htm
Bende aynı duayı ediyorum.
günaydın kızlar.gülcan aynı dediğin gibi bizimkinin de uyku saatleri azaldı.uyanık duruyo uzun süre artık ama uyanıkken sürekli huzursuz.mızlanıp duruyo...kucak istiyo hep ve hep göğsümde yada aspiratör sesinde uyuyo başka türlü uyumuyo
Ya benım bı sorum daha olacak benım tırnaklarımın yanları sankı tırnak batmıs gıbı desem ama degıl hep ıntıhap oldu bebekle ılgılenırken bıle cok sızlıyor dun de ayak tırnaklarımında aynı durumda oldugunu fark ettım sızdede war mı aynı sorun acaba wıtamın eksıklıgı mı off :sinifsinif:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?