- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #6.521
O kadar da dert etmeyin. Hamilelikte beslenme asıl 3. ayla birlikte önem kazanıyo. Zaten bu zamana kadar bulantılardan gözümüzü açamadıkki. Doktorum bana ilk 3 ay hiç bişey yemesen de bebeğin gelişir, önemli olan ondan sonrası demişti. Bi de şunu şunu yemeliyim diye kendini şartlandırmamak gerekiyo. Ben mesela çok sevmeme rağmen ilk aylarda hiç süt içemedim, içmek için kendimi zorladıkça da bulantı yaptı, tümden tiksindim. Canımızın istediklerinden azar azar yersek kilo da almayız, bebek de beslenir..
simenaycım sevindim daha iyi hissetmene, hadi artık geçsin :)
ayrıca bütün kalbimle tebrik ederim, bu kadar hırpalanmana rağmen beslenmen süper... örnek alıcam seni :)))
Dilerim Allah tan hepimizin yavrusu sağlıklı olur ve sağsalim kucağımıza alırız, görüyorsunuz işte haftalardır neler çektiğimi, hepsi bebek için, annelik bu olsa gerek, şimdiden nasılda bebeklerimizin derdine düştük dimi, Allah çabalarımızı boşa çıkarmasın, bu mübarek günlerde hergün dua ediyorum herkes için inanın, Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın..
Diğer topiklerdeki ortamları bende sevmedim arkadaşlar, burada Mart anneleri olarak en kalabalık topik olmamıza rağmen, ne kadar saygılı ve seviyeli bir üslubumuz var, hepimiz güzel şeyler için çabalıyoruz, destek ve önerilerde bulunuyoruz, umarım bu ortam hiç bozulmaz, hepinizi seviyorum, hiçbirinizi gerçekte tanımasam da :))
Senin adına çok sevindim canım allah tamamına erdirsin.Darısı bizlerinbaşına.Selam Mart ayinin güzel anneleri nasilsiniz? Ben cok iyiyim dün hastahanede kontrolümüz vardi bebislerimle ense kalinliklarini ölctüler ve ikiside masallah saglikli 5 cm olmus ikiside ve sizlerle bu güzel haberi paylasmak istedim umarim sizde de hersey yolundadir Rabbim hepimizin kuzularini korusun bu arada hisslerime göre benim bebeklerim erkek olacak ikiside öyle hissediyorum :)
Dilerim Allah tan hepimizin yavrusu sağlıklı olur ve sağsalim kucağımıza alırız, görüyorsunuz işte haftalardır neler çektiğimi, hepsi bebek için, annelik bu olsa gerek, şimdiden nasılda bebeklerimizin derdine düştük dimi, Allah çabalarımızı boşa çıkarmasın, bu mübarek günlerde hergün dua ediyorum herkes için inanın, Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın..
Diğer topiklerdeki ortamları bende sevmedim arkadaşlar, burada Mart anneleri olarak en kalabalık topik olmamıza rağmen, ne kadar saygılı ve seviyeli bir üslubumuz var, hepimiz güzel şeyler için çabalıyoruz, destek ve önerilerde bulunuyoruz, umarım bu ortam hiç bozulmaz, hepinizi seviyorum, hiçbirinizi gerçekte tanımasam da :))
canım tebrikler.bend eüzüldüm bayağ.ben bu kadar iyi beslenemiyorum.sabah mutlaka domates peynirli sandaviç yapıyorum.sonra kuru üzüm ve badem yiyorum.öğle yemeğindede işyerinde ne çıkarsa ondan yiyorum.abur cubur yemiyorum hiç birşekilde.inşallah bebişimde besleniyordur.ha süt içemediğim için nesguik koyuyorum içine öyle ancak içebiliyorum.ben yazayım; sabahları
1 dilim kepek ekmeği (kabızım ya kepekli yiyorum)
1 yumurta (bazen midem bulanıo ama yemeye çalışıorum)
1 salatalık 1 domates, 2 zeytin, kibrit kutusundan büyük peynir..
öğlen:
1 tabak çorba
1 tabak sebze yemeği yada ızgara (bazen bunları canım istemiyor koca bir tabak karışık salata yiyorum yada kocaman bi tabak makarna)
1 maden suyu
1 dilim ekmek yada pilav
ara öğün:
ceviz,meyve,1 bardak süt...
akşam:
1 tabak çorba
1 tabak sebze yemeği
yoğurt yada limonata yada komposto..
yatmadan önce genelde bişi yemiyorum...ama arada yersem vanilyalı dondurma veya kuru meyve yiyorum..
Senin adına çok sevindim canım allah tamamına erdirsin.Darısı bizlerinbaşına.
Ya ben ilk bebeğimde çok dikkat ediyorum ama bu bebeğimde okadar dikkat edemiyorum.Ama yinede aç kalmamaya çalışıyorum mutlaka meyve yiyorum süt içmiyosam zaten ogün peynirimi yoğurtumu veya dondurmamı yiyorum.İki hafta önce balık yemiştim bugün yine balık yapıcam.Gebelikte balık önemli ama işte insan herzamanda yiyemiyosun.Ben herhalde engüzel sabah kahvaltımı yapıyorum.Peynir,kaşar,yumurta ve bugün bal+ceviz yedim.
a.s.
bende buradaki herkesi çok samimi buluyorum..Üzüntileri de sevinçleri de hep birlikte yaşıyor, paylaşıyoruz :)
evet keşke tanışma fırsatı olsa düşünsene herkes geliyomuş listede ismi olanlar..birsürü hamile bir arada :)
ya Ankaradakiler buluşmaya karar verdi bizde İstanbullular olarak buluşalım olmazmı
Hadi hayirlisi inşallah herşey güzel çıkar.. Bu arada 2 li test nasıl yapılıyor?
bana birisi detaylı anlatabilirmi bende 2 hafta sonra 2li test yaptırıcam..
canım sağol,hep hamilelikten bunlar,homonlar değişiyorya!Günaydın kızlar
selkie cim inşallah güzel sonuçlarla dönersin
bel ağrısı bendede mevcut ve kabızlık ve gece kabuslarıda :) hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz kızlar
Hayırlı haberlerle dönersin inşallah Selkie... Dualarım seninle olacak...
günaydın arkadaşlar,
sağlıklı, huzurlu bir gün diliyorum hepinize.
geçmişi okuyacak çok vaktim olmadı, ama bel ağrısından yakınan arkadaşlar var sanırım. benim de küçük bir bel fıtığım var ve yavaş yavaş sinyal vemeye başladı.
dün bulantılarım korkunçtu, bütün gün hiç birşey yemedim desem yeridir. bugün biraz daha iyi gibi, bakalım ilerleyen saatlerde ne olacak...
bu aralar en büyük problemim uyku... uyuyamıyorum arkadaşlarım, gözaltlarım morardı artık, bir çare bilen varsa nolur söylesin.
selkiecim hayırlı haberlerini bekliyoruz...
Sekie güzel haberlerini bekliyoruz kardeş...
peki bu 2 li test sonuçları ne kadar sürede çıkıyor?
canım teşekkürler,anneliği ne kadar güzel anlatmışsın,aynen öyle oluyor,Herkese günaydın.SELKİ güzel haberlerini bekliyoruz canım.
BEKNURCUM kendi bebeğin olunca öyle bir bakarsın ki.Sabretmeyi öğrenirsin.Yeri gelir hasta olur tek iyileşsinde ben uykusuz kalayım dersin.Bebek doğar nezaman gülücek biraz büyür nezaman apalıycak apalamaya başlar nezaman yürüycek ve en güzeli varya nezaman anne diycek.Sana ANNE dediği gün dünyalar senin olur.Uykusuz gecelerini ağrılarını bulantılarını herşeyi ama herşeyi unutursun.Artık onun için yaşar ve onun için nefes alırsın.
Anne olmak çok güzel bir duygu kızlar bebeğinizi kucağınıza aldığınız an hayatınızın en mutlu günü olucak emin olun.Ben bu duyguyu yaşadım şimdi allah izin verirse bidaha yaşıycam allah sizlerede nasip etsin inşallah.En önemlisi kızlar anne olunca kendi annenizin değerini anlıycaksınız.
selam kızlar bugün çok heyecanlıyım birazdan ense kalınlığı ve ikili test için hastaneye gidicez çok heyecanlıyım dua edin kızlar herşey normal çıksın...
canım çok üzüldüm.ne deem boş biliyorum,ama Allah sana en kısa zamanda yeniden nasip etsin...canlarım cok üzgünüm bu güzel listeden cıkmak zorundayım kısmetmiş deilmiş boş gebelik nedeniyle dün kürtaj oldum sizi cok seviyorum 2010 mart teyzesi olarak kalcam hoşcakalın hersey için tesekkür ederim
canım inşallah sende güzel haberle gelirsin...Günaydın arkadaşlar birazdan ben de çıkıyorum 2li test için.inşallah iyi haberler getiririm size.
2li teste giden hamişler size bol şans gelince herşeyi anlatın tamammı?
Çünkü 2 hafta sonra bebişle bizde gidicezzz.
selamlar mart ayının güzel annişleri.:lepi:geçmişi oku oku anca bitirebildim şimdi..baya döktürmüşsünüz kızlar..maşallahilk başta gülencim başın sağolsun,fazla üzme kendini emi,.herşey sonuçta ALLAHTAN,.:Saruboceq:ikinci olarak izmir hayal arkadaşım,.çok üzüldüm,.ama hayırlısı bu zamanda değilmiş,.ALLAH BOL bol sabır versin:Saruboceq: :Saruboceq:
birazcıkta kendimden bahsedeyim,.akşam çok etkilendiğim bi rüya gördüm..sabah hala etkisindeydim,o derece,.bebikimi gördümmafoldumbenemzirecektim,anne dedim benim göğsümden süt gelmiyo sanırım,falan,annemde istersen bi göğsüne bak dedi,bi baktım göğsümden sütler akmış,peçete koymuşum,.sonra bi güzel bebikimi emzirdim..inanınki o duyguyu yaşadım..mafoldumben mafoldumbeno kadar etkilendimki,.hayatta öyle bi duygu yok,.mafoldumbensonra kendi kendime konuşuyorum,ben bebikimi nasıl bırakıpta işe giderim,bi dakka görmeden yaşayamam falan diyorum.hayatta bebikimi bırakmamm diye,kendi kendime konuşuyorum..ayyyyyyy,çok etkilendim arkidişler,uzun zamandır böyle güzel bi rüya görmemiştim,,sürekli kabuslar görüyodum,bu rüya beni başka aleme aldı götürdü,hala etkisindeyim..neyse fazla uzatmayım,listeyi bi güncelleyim arkidişler,.:lepi: :lepi:
ben yazayım; sabahları
1 dilim kepek ekmeği (kabızım ya kepekli yiyorum)
1 yumurta (bazen midem bulanıo ama yemeye çalışıorum)
1 salatalık 1 domates, 2 zeytin, kibrit kutusundan büyük peynir..
öğlen:
1 tabak çorba
1 tabak sebze yemeği yada ızgara (bazen bunları canım istemiyor koca bir tabak karışık salata yiyorum yada kocaman bi tabak makarna)
1 maden suyu
1 dilim ekmek yada pilav
ara öğün:
ceviz,meyve,1 bardak süt...
akşam:
1 tabak çorba
1 tabak sebze yemeği
yoğurt yada limonata yada komposto..
yatmadan önce genelde bişi yemiyorum...ama arada yersem vanilyalı dondurma veya kuru meyve yiyorum..
Selam Mart ayinin güzel anneleri nasilsiniz? Ben cok iyiyim dün hastahanede kontrolümüz vardi bebislerimle ense kalinliklarini ölctüler ve ikiside masallah saglikli 5 cm olmus ikiside ve sizlerle bu güzel haberi paylasmak istedim umarim sizde de hersey yolundadir Rabbim hepimizin kuzularini korusun bu arada hisslerime göre benim bebeklerim erkek olacak ikiside öyle hissediyorum :)
selam kızlar güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle.
selkie,zeliş82 güzel haberlerinizi bekliyoruz.inşaallah hayırlı haberler getirin bize.
izmirhayal canım çok geçmiş olsun çok üzüldüm.allahım yardımcın olsun şu mübarek günlerde senin ve tüm bekleyenlerin yüzünü güldürsün.
nilüfercim rüyan çok güzel.allah hepimize o güzel günleri göstersin inşaallah:Saruboceq:.kızlar ben hep kötü rüyalar görüyorum ya.sonrada etkileniyorum.bebişimide özledim zatennnn...
Ha kızlar bu arada birgün ceviz yiyosanız ertesi gün fındık veya badem yiyin aynı anda tüketmeyin.Bana ilk bebeğimde doktorun tavsiyesi
canım tebrikler.bend eüzüldüm bayağ.ben bu kadar iyi beslenemiyorum.sabah mutlaka domates peynirli sandaviç yapıyorum.sonra kuru üzüm ve badem yiyorum.öğle yemeğindede işyerinde ne çıkarsa ondan yiyorum.abur cubur yemiyorum hiç birşekilde.inşallah bebişimde besleniyordur.ha süt içemediğim için nesguik koyuyorum içine öyle ancak içebiliyorum.
Ha kızlar bu arada birgün ceviz yiyosanız ertesi gün fındık veya badem yiyin aynı anda tüketmeyin.Bana ilk bebeğimde doktorun tavsiyesi
ben de çok mutluyum sizlerle birarada olmaktan. o kadar alıştım ki, haftasonları yorgunluktan giremediğimde eksik hissediyorum, hepinizi merak ediyorum.
beknurcum süper olur istanbul buluşması, çok isterim ben... hazır havalar da hala güzelken yapsak :)) heveslendim :))
ben de çok mutluyum sizlerle birarada olmaktan. o kadar alıştım ki, haftasonları yorgunluktan giremediğimde eksik hissediyorum, hepinizi merak ediyorum.
beknurcum süper olur istanbul buluşması, çok isterim ben... hazır havalar da hala güzelken yapsak :)) heveslendim :))
canım bende akşam muz alıyım o zaman nasıl yapıyorsun yani kaç tane muz kullanıyorsun anlatırmısın.Canım mutlaka besleniyodur üzme tatlı canını..Yediğin şeyler ztn daha çok bebike yararlı şeyler...ilk 3 ay beslenmesende bebeke yetiyomuş bende onu duymuştum diğer arkadaşlarda sölüo..ama bence daha şimdiden düzenli bi beslenme alışkanlığını oturtmak lazım..Bu arada bence sütü nesquikle karıştırma bana burada onu tavsiye etmemişlerdi araştırdım kakao sütün kalitesini bozuyormuş..Besin değerini öldürüomuş..Bende süt içemiyorum..Ama şimdi muzu ezip sütle karıştırıp blendırdan geçirip içiyorum harika oluo tadı :) valla günde 2 bardak iç dedi doktor ama muzlu süt şeklinde 1 bardak ancak içebiliyorum..yeter..
valla bana uyar arkadaşlar..ben çekmeköyde oturuyorum ama neerede buluşmak isterseniz oraya gelirim :)
canım çok sevindim.biz seninle aynı zamandaydık yanlışmı hatırlıyorum.allahım hepimizin bebişlerimizi korusun.sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.Selam Mart ayinin güzel anneleri nasilsiniz? Ben cok iyiyim dün hastahanede kontrolümüz vardi bebislerimle ense kalinliklarini ölctüler ve ikiside masallah saglikli 5 cm olmus ikiside ve sizlerle bu güzel haberi paylasmak istedim umarim sizde de hersey yolundadir Rabbim hepimizin kuzularini korusun bu arada hisslerime göre benim bebeklerim erkek olacak ikiside öyle hissediyorum :)
valla bana uyar arkadaşlar..ben çekmeköyde oturuyorum ama neerede buluşmak isterseniz oraya gelirim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?