2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

doktorumuz verebilirsin demişti az salçalı ve tuzsuz eee bizde 6 .ayın içindeyiz 7 aydan gün aldık artık...

ayfer valla ben anlamıyorum drların herbırı farklı bısey dıyor.bugun saglık ocagında beslenma tablosu verdıler bıze.sebze corbası tarıfının ıcınde 1 tutam tuz bıle yazıyor.
saglık ocagı dru yogurt neden vermıyorsunuz dıyor bızım dr bugun yogurt verebılırsın dedı.o da saat 17:00 de verılecek

maşallah aman dikkat edin ozaman biz hep sinek ilacını takılı tutuyoruz bir iki defa ısırmıştı kabarmıştı çok Allah'tan alerjisi çıkmadı

benı koy gezısı mahvettı.ıstanbula donene kadar oglusumu korudum. evın hertarafında mutfakda bıle vardır sınek ılacları ama nasıl olduysa oglumu bı sınek ısırmıs anlamadım ((

Sessiz sessiz gelmişlerdir sinsiler....

Günaydııın,

İstanbul'da sinir bi hava var, kapalı, rüzgarlı, serin... Ben de pek sinirim nedense bugün...

Doruk desteksiz oturabiliyor, ama sıkılınca yana doğru atıyor kendini. O yüzden henüz yalnız bırakamıyorum otururken.

Doruk'un başı çok terliyor kızlar. Emerken, uykua dalmaya çalışırken, tepinirken sırılsıklam oluyor saçları. D vitamini biraz eksik çıkmıştı, eski doktor miktarı arttırmıştı. Yeni doktorsa hem bıngıldağı kapanıyor diye hem de d vitamini çok verilirse mide barsak düzenini bozar diye kesti. Şimdi ben korkuyorum, ya eksiklik artar da ciddi bir probleme neden olursa... Napsam ki?

Ben tarhana çorbasını veriyorum gayette seviyor hatta bu ay ki kontrolümüzde doktor mercimek çorbası da ver dedi dün ona da başladık, içinde salça baharat olmayan herşeyi sanırım artık verebiliriz, en yakın arkadaşım havucu soğanla biraz yağda kavurduğunu içine kırmızı mercimek ve koyu olması için un koyduğunu sonra tuz ve su eklediğini söyledi havuç çorbası oluyormuş (ve bunu yapan çok pimpirikli bir arkadaşım) ama yağda nasıl kavurdun nasıl tuz eklersin dediğimde doktoruna sorduğunu eğer çocuk yemiyorsa bu yollarla da yapılacağını ve hiçbirşey olmadığını söyledi.

Günaydın mesai arkadaşım kaydirigubbakcemile2
Bıngıldağın kapanmasıyla ilgili son durum ne? geçen ay bize de 7-8 aylık kapanma durumunda demişti bu ay götürdüğümüzde tamam önemli değil bu açıklık onu götürür dedi ve d vitaminini kesmedi, bence eğer güneşe çıkaramıyorsan az da olsa ver d vitamini, mesela 5 damla yerine 3 damla ver, eğer bıngıldağı tehlike sınırında değilse d vitamini eksikliği olması daha kötü.

Günaydın Aylincim,

Tarhana ve mercimek çorbasını bizim doktor da verebilirsin demişti. Salça yok, ilk önce tuzsuz yapılacak, yemezse eser miktarda tuz koyulabilir. Tarhanayı veremedim çünkü tuz atılmadan da çok tuzlu geldi bana. Mercimek 2-3 kaşık verdim, bayıldı :) Dediğin gibi, artık tuzsuz, salçasız, baharatsız ve katkısız olmak kaydıyla herşeyi verebiliriz sanırım.

Bıngıldağında çok küçük bir açıklık kalmış, aynen dediğin gibi, bu yeterli bize dedi doktor. Ama d vitaminini kesti. Güneşe çıkarıyorum her gün aslında ama yeterli gelmiyor sanırım, çünkü bende de eksiklik var. Bu gittiğimizde bir daha konuşayım doktorla, ben de az miktarda da olsa vermekten yanayım.

Sizin mesai kaçta başlıyor bu arada :)

bu KK öldürecek beni bakamıyorum geçmişe umarım herşey yolundadır GÜNAYDINNN hepinize 3 gündür yeni evime taşınıyorum hala yerleşemedim ama bugün işe gelmek zorundaydım 1 gündü iznim temizlik ütü yerleşme hergün de kadın tuttum ama hala istediğim gibi olmadı bide taşınma telaşına oğlumu biraz ihmal ettim aslında ben kadınları oğlumla ilgileneblmek için tuttum ama nerdeeekafamçokkarıştı pazar günü yatırdım park yatak kullanıyorum onun odası üst katta ende altta mutfaktaydım yukarı bişi almaya çıktım bide ne göriyim yatağa tutunup ayağa kalkmış bide kafayı sarkıtmış burdan nası düşerim diye düşünüyo nası yakaladım bilemedim tabi hemen orta katı iptal ettim yatağın altına geçtik ama ömrümden gitti yani
kocaman insanla hala küsüz gerçi sabah 4 gibi barışıp 5 gibi yine küstük ama nolucaz bilmiyorum tşındığımız gün oturup konuştuk tutamadım dilimi naniknanik annesiyle aramdaki soğukluğu annesine kırgın olduğumu fln sööledim tabi hemen savunmaya geçti bide sana çok kırgınım fln yaptı ordada tutamadım dilimi sen benim anneme (doğumda annem yanımda kalıştı ve ser surat asmıştı bozmuştu annem garibim ben gideyim eser sıkıldı heralde fln dedi çok canım sıkılmıştı)o kadar şey yaptın ben sana kırılmadım sadece rica ettim bööle yapma die ama sen kırılıyosun yok dedim bööle çifte standart ben bööleyim değişemem diyo e dedim bende değişemem yersen bakalım nolcekbilmiyorumkismile

Bayıldıysa niye 2-3 kaşık verdin ki? mercimek alerji yapabilecek bir besin değil verseydin Doruk umun yiyebildiği kadar zemuszemus Et te koymaya başla artık çorbalarına.
Ben bugün itibariyle işte süt sağmayı bıraktım, haftasonu gündüz çok az emdiği için sağdığım sütte azaldı, işyerinde diken üstünde süt sağıp rezil olmaya değimeyecek kadar çıkıyor ben de artık sadece geceleri emzirmeye karar verdim zaten amacım bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek doyurmak değil artık.aklinialirimsmile
Mesai 8:30da başlıyor 18'e kadar :sinifsinif:

günaydın a.s.

burcu cnm eymeninde başı aynen dediğin gibi sürekli terliyor
demiri sınırda çıkmıştı o da yapıyor sanırım...

bende hep bakıyorum kafa sırılsıklam üşütecek diye korkuyorum :gitme:

Esin güle güle oturun yeni evinizde.
Umarım üzerinizdeki sevimsiz hava da dağılır yeni evle birlikte...
Yerleşme işi zor gerçekten, kolay gelsin.

Bence bir evlilikteki en zor halledilen konu senin annen benim annem konusu. Bizde de oluyor zaman zaman ve hep ben çıkarıyorum, kayınvalideme tahammül edemediğim için :)

Aman ne bileyim ya, cesaret demedim sanırım hepsini vermeye :)
Ete bu hafta başlamam lazımdı aslında, ama kabız oldu, herkes dedi ki bir süre yeni bişey verme, o yüzden başlamadım.
Süt sağmayı bırakmaya ben de çok yakınım, çok sıkıldım açıkçası. Ama hala 150-180 cc çıkıyor sağınca, kıyamıyorum. Bakalım bu ay da bi bitsin :)
Biz 8-17:30 çalışıyoruz ama ben süt izni vesilesiyle 4'te çıkıyorum :lepi:

Pınarcım Doruk'ta da demir alt sınıra yakın, hatta doktor rotadan sonra biraz demir damlası verelim demişti.
O da mı yaparmış terleme?
Ben sürekli elimde tülbentle dolaşıyorum, ama sinir oluyor bıdık.

günaydın kızlaar.nasıl gidiyo.bebişler iyidir inşallah.ya benimki meme emmiyo yine.bi hafta emiyo bi hafta emmiyo.napıcam bilmiyorum.bu ay sadece 300 gr almış.moralim çok bozuldu.senağlama
benim oğlumun da çok terliyo.doktoru normal dedi ama hasta olcak diye korkuyorum
ya aslına bakaranız biz biraz fazla eşeliyoruz herşeyi.annelerimiz bize herşeyi vermiş.hiçte bişeyimiz yok şükürler olsun.

günaydın kızlar,
bosna yağızda çok terliyo bizede saglık ocagı bıngıldagı açık dedi,
ama kendi dr o kadar deil dedi ama sen d3 ü 6 damla ver dedi, demir eksikligindenmi terliyomuş?

ya kızla rbende salçasına bakmıyorum veriyorum,
hiç bir yemekten sakınmıyorum. bizede annnelerimiz herşeyi vemiş,
bana dün bebelaktan msj gelmiş süt peynir büskivu bunları vermeyin diye
adamlar kendi ürünlerini satmak için yapıyo herşeyi.

ya bende mamayı en aza indirdim 500 ml bebek sütü alıyorsa kalanı muhakkak ek besin çorba yoğurt fln ama bende salça tuz süt bal patlıcan vermiyorum

selam kızlar cengiz şu an tapuda ewi aldık artık resmi olarak allahıma şükürler olsun... bundan sonrası içinde bize ödeme kolaylığı wersin inşallah en kısa zamanda bitirelim borcu:Saruboceq:
annemlerde altunizadede oturuyor onları şimdi bizim ewin yakınlarına taşımaya çalışıyoruz, kardeşimde serwisle gider gelir diye düşündük..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…