2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bencede balda yasak iyolar ballı irmikli mamaları var nasıl oluyo anlamadım insanda çelişki bırakıyolar..
yüzümde ALP İN tırnaklarının izini taşıyorum:a015:
kaydirigubbakcemile5yanlız deilsin cnm.:teselli:

bende karma aşılarında tatildeydik 1 hafta geç yaptırdım bişey olmaz dedi hemşire.
yaptırırken sorsaydın keşke. geçmiş olsun,maşallah berat kuzuya annesi..

hayırlı ugurlu olsun canım.Allah gule gule oturmayı nasıp etsın ınsallah.
yaw hasret kusura bakma merak ettım cok pardon bana yasıyor mu ?

[QUOTE=hepkaravana;15251286]ya bende mamayı en aza indirdim 500 ml bebek sütü alıyorsa kalanı muhakkak ek besin çorba yoğurt fln ama bende salça tuz süt bal patlıcan vermiyorum

yaa ben ek gıdalardan önce mutlaka emziriyorum ama 500 ml aldıgını nerden bilecem,
ben çok az tuz atmaya başladım yemeklerine bizim yedigimiz yemekleri yemege bayılıyo..
geçen gün fasulye suyuyla pilav vrdim çok sevdi,

hasret hayırlı olsun,
Allah borcunuzu ödemeye kolaylık versin.
bende 1 ay eski ev sahibine müddet veriyorsun biliyorum bizim komşuda bekledi çünkü..
hani bende diyorum ki cengiz seni sevindirdi sende onu moskovaya yollayıpda sevindirsen olmamı:)delikafadulden

[
araştırmak lazım doktorumuza sorucam.
kızlar birde aylık kontrollerine ne zamana kadar götürücez bilen varmı.?
[/QUOTE]

1 yasına kadar ayda bır canım

[QUOTE=hepkaravana;15251286]ya bende mamayı en aza indirdim 500 ml bebek sütü alıyorsa kalanı muhakkak ek besin çorba yoğurt fln ama bende salça tuz süt bal patlıcan vermiyorum

yaa ben ek gıdalardan önce mutlaka emziriyorum ama 500 ml aldıgını nerden bilecem,
ben çok az tuz atmaya başladım yemeklerine bizim yedigimiz yemekleri yemege bayılıyo..
geçen gün fasulye suyuyla pilav vrdim çok sevdi,

hasret hayırlı olsun,
Allah borcunuzu ödemeye kolaylık versin.
bende 1 ay eski ev sahibine müddet veriyorsun biliyorum bizim komşuda bekledi çünkü..
hani bende diyorum ki cengiz seni sevindirdi sende onu moskovaya yollayıpda sevindirsen olmamı:)delikafadulden

[
kızlar birde aylık kontrollerine ne zamana kadar götürücez bilen varmı.?
[/QUOTE]
klava: başlarım şimdi onada moskowaya da heedeli mi etcen kız beni defolsun gitsin moskowaymış gidecekse dönmesin bir daha:dilcikar:

gel canım iş çıkışı buraya gel.. akşam 9a kadarda burda çalışdelikafadulden

yok canım benim oğlumda geç oldu 1 hafta kadar sordum önemli değil dediler.

kanımca benimki bilinçli yapıyor çünkü sinirlendiğinde kendi ellerini ısırıyor,yumruklarını sıkıp kendini titretiyor,yani çok asabi.saç çekmek,emerken elinin yüzümde olması bunlar zaten hobileri ALP İN.benim psikopat oğlumboshayallersmile

bilmiyorumkismile
ya aslında ben vaktinde götürdüm ama biz şu an eşimin görevi dolayısıyla muş tayım burdada yeni aile hekimliği olayına geçtiler hiç bişey belli deil aşılarıda teslim ettik diye yapmadılar sordum hemşire bişey olmaz dedi ama zaten genelede burda hep öyle diyolarrbilmiyorumkismileCADIARZU

1 yasına kadar ayda bır canım[/QUOTE]

anlamadım canım bana yaşıyormu derken???

kızlar moralim bozuldu ya
ablam topuk kanı aldırırken henüz antibiyotigi bitmemişti ve bebekten topuk kanı alıyolar.
henüz 20 günlük bu topuk kanında sorun çıkmış aramışlar tekrar vermeniz gerekiyo
felan diye ablam dr gitmiş söylemiş o zaman hemen hormon teslerini yaptırman gerekiyo,
sonra saglık ocagına gitmiş ne oldugunu söylememiş önemli bişey deildir panik yapma felan demişler,
illaki yaptırmak istiyosan yaptır demişler.inşallah bişeyi yoktur dua edin ne olur
..

[
kızlar birde aylık kontrollerine ne zamana kadar götürücez bilen varmı.?[/B][/SIZE][/COLOR][/QUOTE]

Benim doktorum artık getirmene gerek yok kocaman çocuk oldu dedi.

Ben geldim geçmişe bakamadım. İş yerind eişler duman. Dün yazayım dedim forum bakımdaydı.

Şimdi bizde de ek gıdaya geçtik ya meyve püresi, yoğurt muhallebi idi. Esin muhallebiyi yemedi bende çıkarttım listeden. Yoğurdu meyveyi güzel yiyordu ama işe geldim süt sağdım sütüm azalmış. Çok üzüldüm bende evdeyken sadece emzirmeye evde olmadığım 4 gün ek gıda vermeye karar verdim. İlk uygulamasını bu haftasonu yaptım. İyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum ama internette okuduğum kaynak ilk bir yıl ağırlklı anne sütü tadımlık ek gıda diyordu. Şimdi bende ek gıdayı vereceğim ama onu doyurmak için değil. Onu sütümle doyurup tadımlık ek gıda vermek istiyorum tabii sütüm azalmaz ve kilo alımı iyice yavaşlamazsa. Dolayısıyla fazlasıyla anne sütü alabilmesini sağlamak için bir engel çıkmazsa 1 yaşına kadar iş yerinde sağmak istiyorum. Çok mu abartıyorum. Doğrusunun bu olduğunu okudum ve okuduğuma da inandım. Yine de aklımda tam yerleştirememişim ki buraya da bunu yazıyorum. İlla ek gıda bombardımanı mı yapmalıyım

Ballı peynirli pekmezli inek sütlü mamalara yaptığım araştırmalar sonucu açıklık getireyim : İçerisindeki alerjen maddeler alındıktan sonra konuluyormuş mamalara.

bizim bu ay kalan 1 aşımız olacak birde ağızdan çocuk felci aşısı olacak.. bir de kan tahlilini tekrarlıyacağız sanırım.. demir ilacına gerek war mı diye? 7.ay kontrolü olacak yani... ben her ay götürmeyi düşünüyorum 1 yaşa kadar ama bakalım grek olursa..

Esrin,
Ben de uzun zamandır aynı kaygıları taşıyorum.
Benim okuduğum bazı kaynaklar, anne sütünün 6 aydan sonra bebeğe yetmeyeceğini, ek gıdaların içindeki vitaminlere ve özellikle karbonhidrata ihtiyaç duyacağını söylüyor. Anne sütü artık bunları karşılayamaz hale geliyormuş.
Zaten benim sütüm ek gıdayı tadımlık vererek besleyecek durumda değil artık, mamayla takviye yapmam gerekir. Ben şimdilik onun yerine ek gıda veriyorum ve günde 500 c'yi tamamlamaya çalışıyorum, Doruk inat edip ağzını kilitlemediği sürece.
Süt sağmaktan çok sıkıldım, mesela bugün hiç sağmadım. Zaten dün akşam pompayı yıkayıp sterilize etmeden sızmışım, biraz da o yüzden içimden gelmedi. Anne sütü konusunu takıntı haline getirdiğimi söyledi bir sürü insan bana, ben de biraz rahat bırakmaya çalışıyorum işte. Çok zor...

Hep söylüyoruz bu tercih meselesi, mesela ben emziriyorum ya da sağdığım sütü içiriyorum yarım saat sonra ek gıda veriyorum yiyor demek ki sütüm eskisi kadar yağlı değil ki doymuyor, çoğu doktorda 6 aydan sonra çerez gibi gelir anne sütü der, bağışıklık sistemi için verilmesi istenir. Kilo alımına bakarsın, için nasıl rahat ediyorsa öyle verirsin

doktorlara zaten doyurun demiyo kesinlikle sadece çocuk ilerde pütürlü gıdaları tatları,vs daha sorunsuz şekilde yiyebilsin diye ek gıda öneriliyo,

way be hafta olarak artık 7 ayımızı doldurduk maşallah.. uff ne çabuk geçti yaaa.. şimdi doğum hikayemi okudum, doğum öyküleri bölümünden ağlayacktım daha dün gibi...

Benim sütüm biraz da Kerem in hafta sonları gündüz emmek istememesinden azaldı, hafta içi sağ sağ nereye kadar yine azalıyor,bugün sağmadım ve hiç şişmedi göğsüm, zaten şimdi sırf gece emzirmesine geçiyorum bugünden itibaren, onu da emmeyip bırakırsa da hiç üzülmeyeceğim çünkü 6 aydır savaş vererek emzirdim ve bugüne getirebilmek bile beni mutlu ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…