- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #76.581
biz 1 yaşından büyük olmuşuz o zaman :))))
Ben de biraz önce Kadir Tuğcu nun 9 kg ya 1 yaş kilosu demesinden bahsediyordum kaydirigubbakcemile3
Emirhan iştahlı bi bebek demekki.. Zaten tombiş doğmuştu..
Pelin o öğünlerde saydıklarının yarısı yese evde bayram havası oluyor. Yoğurt yese meyve yemiyor, meyve yese çorba içmiyor... Anca sütü azalmış göğsümü cok cok emiyo... Göğüslerim göbeğimle aynı hizaya indi bu sayede....lmaz:
Sanırım bizde kullanan yok.
Off, hiç birimiz muhtaç olmasak şu mamalara, bebeklerimize içinde ne olduğunu bildiğimiz şeyler versek...
Doruk da öyle, uyurken bile hem dönüyor hem de söyleniyor :)
Çok iştahlı bir bebek değil, ama sağlıklı, o yüzden dert etmyorum.
İnşallah Pelincik de bir an önce iyileşir, pıt pıt et tutar her yanı :)
Aman Allahım...
Sanırım ben Doruk'u aç bırakıyorum senağlama
Ben hiç vermiyorum böyle şeyler, doktor da hiç demedi ver diye.
Kahvaltı sadece tadımlık üstüne de anne sütü.
Sonra meyve püresi, sonra sebze çorbası (içine bi gıdım et), yoğurt (bisküvi falan yok içinde) en son da kaşık maması (onda da tereyağ yok).
Gece, keyfi yerindeyse 1 ya da 2 defa kalkıyor, emziriyorum, ama süt ne kadar geliyor onu bile bilmiyorum artık.
Bu kadar şeyi ben de yesem ben de kilo alırım,cici bebe miktarı biraz fazla değil mi Ebru?ben yoğurdu 125 lik meyve püresi kavanozlarına yapıyorum 1 tane atıyorum.ayrıca neden zeytinyağ vermeyip tereyağ veriyorsun?
teyzoşlar bizimde hafta sonu kontrolümüz vardı artık tamamen ek gıdaya başlamış bulunuyoz tosunum 10.5 kilo olmuşiki ayda anca 300 gram almışız hareketten kilomu kalıyor canım benim her dakka takla emekle yürümeye çalış kilo filan hak getire :)) dok. teyze biraz kızdı bize bilmiyorumkismile çiğnemeye geç bile kalmışız acilen başlıyalım öğünlere dedi ve bismillah cumartesi itibariyle resmen kahvaltı ve öğlen çorbası içiyoruz :)) dört gün yumurta testimiz var alerji yapmazsa ki şimdilik bişey olmadı şükür kıymaya bışlıcaz beslenme listemiz şöyle teyzoşlar sabah yedibuçuk anne emziricek, saat 9'da kahvaltı (yumurta sarısının 8/1'i ufalanmış bayat ekmek biraz suyla ıslatıp vericez) saat 10.30 meyve püresi, 11.30 çorbamız (içlerine haşlanmış kıyma koyabilirmişiz artık) saat 1'de anne emziricek ve öğleden sonra yoğurdumuz, akşamda kıymalı yemekler (sulu köfte, köfte, sebzeli köfte) şimdilik listemiz böyle canlar onbeşgün sonra tekrar gidicez düzenimiz oturursa bebik,mde iştahla devam ederse makarnaya başlıcakmışız bakalım her yeni tat ayrı bi heyecan benim için :)))) allahım bebişlerimize can olsun kan olsun inşallah
Ayliiinnn,
Sen de gelsene İstanbul'a 9 Ekim'de...
teyzoşlar bizimde hafta sonu kontrolümüz vardı artık tamamen ek gıdaya başlamış bulunuyoz tosunum 10.5 kilo olmuşiki ayda anca 300 gram almışız hareketten kilomu kalıyor canım benim her dakka takla emekle yürümeye çalış kilo filan hak getire :)) dok. teyze biraz kızdı bize bilmiyorumkismile çiğnemeye geç bile kalmışız acilen başlıyalım öğünlere dedi ve bismillah cumartesi itibariyle resmen kahvaltı ve öğlen çorbası içiyoruz :)) dört gün yumurta testimiz var alerji yapmazsa ki şimdilik bişey olmadı şükür kıymaya bışlıcaz beslenme listemiz şöyle teyzoşlar sabah yedibuçuk anne emziricek, saat 9'da kahvaltı (yumurta sarısının 8/1'i ufalanmış bayat ekmek biraz suyla ıslatıp vericez) saat 10.30 meyve püresi, 11.30 çorbamız (içlerine haşlanmış kıyma koyabilirmişiz artık) saat 1'de anne emziricek ve öğleden sonra yoğurdumuz, akşamda kıymalı yemekler (sulu köfte, köfte, sebzeli köfte) şimdilik listemiz böyle canlar onbeşgün sonra tekrar gidicez düzenimiz oturursa bebik,mde iştahla devam ederse makarnaya başlıcakmışız bakalım her yeni tat ayrı bi heyecan benim için :)))) allahım bebişlerimize can olsun kan olsun inşallah
dr öyle dedi,,beyin gelişimi için tereyağ çok önemliymiş...ben arasıra zeytin yağıda katıyorum ya...çorbasına falan katıyorum...cicbebe de fazla değil,,,yarım meyvede kattığım için içine yoğurt sulanıyor onu katılaştırsın diye katıyorum cicibebeyi ancak oluyor kıvamında..hem emirhana ben tek yoğurt versem yarım saat ancak tutar onu...
ewet bnde araştırmalarım sonucu en iyisi o olduğuna karar wermiştim...Bu arada mama olarak SMA Gold tavsiye ederim demiş, gözlerime inanamadım
hımmmm kussebfilalin maması:1no2:SİMİLAC mış o toplatılan mamanın markası..
Ben de biraz önce Kadir Tuğcu nun 9 kg ya 1 yaş kilosu demesinden bahsediyordum kaydirigubbakcemile3
oyyy çok işim var,sabahtan beri yazamıyorum
HANDE nolur üzme kendini cnm, burada yazılan yorumlar çok doğru, siz de bi geçiş dönemi yaşıyosunuz ve inşallah atlatacaksınız. iş için çok sevindim cnm, hayırlı olsun. bak nasıl da aynı gün aldın haberi, kalbin çok temiz demek, herşey gönlüne göre olur inş. cnm
Burcucum size de ne denir bilmiyorum ama inş. ikisi için de en iyisi olur artık cnm, sen de üzme kendini bu saatten sonra. dişleriniz de hayırlı olsun. Eymenin de dün akşamdan beri hafif ateşli var, acaba diş mi ki diye düşünüyorum. yükselirse doktora gidicem inş.
Hasret, sen de alış artık şu cengize biz bile alıştık walla:))
Aslında düşünmüyor değilim, sadece kesin olmadığı için yorum yazmadım, benim ailem zaten Güngören tarafında oturuyor, Bakırköy yakın benim evime, ayrıca Bakırköy Lisesi mezunuyum üniversiteyi kazanınca geldim buraya sonra da evlenip kaldım :kedi:
Durumlara bakacağım herhangi bir sıkıntı olmazsa gelebilirim
maşallah yakışıklıya...iyice tosun olmuş....
nusaybindeyim ben. şark görevi için geldikturkbayragi ama iklimine alışamadık hala çoook sıcak geçen ay 46 dereceydi havalar, buara serinledi 37 derecelere düştükaydirigubbakcemile3 kış geldi diyo buralılar bi gülüyomsırnaşık şey
canım bilmiyorum sokabilirmiyim ama sen bi yolla denerim.. :)))
canım bazı çoçuklar yapısından öyle olur..benim büyük oğlumda çok zayıftı ona bakarsan büyüğüde ben yetişdirdim bunuda...o yemezdi hiç...çok iştahsızdı..ne vitainler ne ilaçlar kullandım.fayda etedi.bunada vitamini bile düzenli vermiyorum ama yapısı öyle...
ama listesini sana ayrıntılı ekleyeyim buraya
sabah kahvaltı karışımı...(yarım ceviz,yarım muz.bir çay kaşığı yereyağ,5 ölçek mama,1çorba kaşığı tahıllı mama,1 tatlı kaşığı pekmez,1 tatlı kaşığı peynir,(yumurtayla dönşümlü veriyoruum peyniri)
ARADA...EVDEKİ MEYVELERDEN BİR KARIŞIM HAZIRIYORUM BAZENDE KAVANOZ MAMASI VERİYORUM HAZIR
OĞLEN ÇORBA;GENELDE KEMİK SUYU VEYA TAVUK SUYU İLE HAZIRLIYORUM,sebze ve tahıllardan oluşuyor..irmik,bulgur,mercimek,pirinç duruma göre değişiyor...
arada yoğurt genelde 7-8 cicibebe ve yarım meyveyle hazırlqnmış...
akşam kaşık maması veya muhallebi..içine yarım çay kaşığı tereyağ katıyorum...
gecede açıktıkca biberon maması veriyoru...
Çocuk 10 kg olmuş herhalde yarım saat tutar kaydirigubbakcemile3 ben yoğurt verdikten sonra 2 saat bişey yemesini beklemiyorum, hele kahvaltıdan sonra 3 saat hiç acıkma emaresi bile göstermez
Ebrucum emirhana da maşallah cnm
Aylin eet sen de gel, benim de aklımdan geçmişti walla yakın aslında gelebilir diye:))
saol canım emirciğede maşallah yan yana gelip güreşebilirler artık :)))) bu iki aydır kilo durma noktasına geldi canım ama çok kaygılanmıyorum kilo kaybı yok allaha şükürler olsun aşırı hareket var atamıyor çocuk enerjiyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?