2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canlı şahidim walla İklimin ağlamasına.Böyle ama bizim kızda böyleydi sonra alıştı ben onu susturmak için şarkılar söylüyordum walla..Şimdi altını açınca hoşuna gidiyor birtek giydirme sorunumuz var giyinmeyi sevmiyor....

evet tatlım yapmazmı bıraksan çırıl çıplak gezer kaydirigubbakcemile3 iş giyinmeye ve alt değiştirmeye gelin pır dönüp kaçı veriyor bazen hakvermiyorda dğilim ama bütün gün bezle oy oyy totoları sıkıyordur ama yapıcak bişey yok alsanaalsanasmile

ya altını açtım mı benimkide elini pipisine atıyor bağlatmıyor oynayıp duruyor babasına çekecek keratasempatiksalakcinni

Ben korkudan taneli hiçbirşey veremedim hatta içi alınmış kabuk ekmek verdim o yine de içinden bulup koparmış, ödüm koptu çocuğun zorla ağzını açıp çıkardım, benimki de iyi değil ama nasıl düzelicem bilemiyorum

çarşamba günü aşımız var tarihleri karıştırmışım bugün sanıyodum allam aş günleri bi hafta önceden dert oluyo bana ne olcak canı acicak mı ateşi çıkacak mı die pazartesi atlatcam diyodum 2 gün dha varmış üfüeyvahedigeldismile

slm aanneler ve melekleri umarım iyisinzdir
ACİL bir sorum olcak bebebğim kucaüüğıma alınca göz teması pek kurmuyor ama yerde yatırınca mama yedirince ismiyle çağırınca gözlerime bakıyor kucağımdayken kafasını ceviriyor ayyyy içime nasıl bir kurt düştü allaım esirgesin otizm belirtilerimidir diye siiznkilerde de varsa rahatlıycam olumuki kücük bebeklerde ağzımla fallan ses cıkarınca bakıyor yüzüme ama sessiz kalınca yüzünü veiiriyor gözlerime bakmıyor

Aynısını Kerem de yapıyor, sen adet olduğunda 1 hafta içinde pedden sıkılmıyor musun? bu garipler de 6,5 aydır bezden sıkıldı napsınlar altları açık hava alınca hoşlarına giidyordur

Ay yarama parmak basmışsınız, giydirmekten o kadar nefret ediyorum ki üstü çok kirlenmezse değiştirmiyorum bile artık, çocuğu mıncıklasan bu kadar ağlamaz, kendini geriye atıyo, çığlık çığlığa ağlıyo, kollarını bacaklarını kasıyo, off yıkamaktan bile sırf bu yüzen nefret eder oldum, tabi alıştılar bile 2-3 ay sadece çıtçıtlı badiye, şimdi giyinmeyi sevmiyolar.

Korkma bişey yok, ben kucağıma alınca babasına bakıyor ben de üzülüyordum bana bakmıyor işe gidiyorum diye küsüyor herhalde diye ama babasına gidince dönüp bana bakıyor, seninki de öyledir, bunların her biri ayrı cins merak etme opuyorumnanaktan

benim oğluş ta altının açılmasını ve soyunmayı seviyor ama altını bağlamamdan ve giydirmemden nefret ediyor

ya altını açtım mı benimkide elini pipisine atıyor bağlatmıyor oynayıp duruyor babasına çekecek keratasempatiksalakcinni

evet sorun ortak banyodan sonra resmen kavga ediyoruz sürüne sürüne kaçıyor tutabilene aşk olsun iki kişi giydiriyoruz çocuğu altı açılınca da aynı, bir de sık sık pişik olmaya başladı benimki ek gıdalardan mı acaba

benimkinde yok öyle bir durum ama otizmde hiç tepki vermiyor çocuk bildiğim kadarıyla etraftaki süreğen sabit harekete sahip şeyleri kaldır çqamaşır makinesinden uzak tut benimki gidip gidip ona bakıyor örtüyorum makineyi çalıştırdığım zaman eyvahedigeldismile telaşlanma konu hakkında araştırma yap, bence yok birşey ama rahatlarsın biraz

ayyy canımm yaaa aynııs bugün int otizmi okudum göz kaçırma yazıyor benşimkiside aynı öyle bbasına gidince bana abendeyken babaya bakıyor ay bugün kafayı yiycektim nerdeyse okudukça ya varsa demekten canım ya içime su döktün bir nebze

cumartesi bebikime silikon kaşık aldım dün sabah labne peynirini sıvadım iice verdim eline üstü başı baymak suretiyle yalana yalana bir yedi sizde deneyin diye yazayım dedim hem keyifle yedi hem herzamankinden çok yedi pekmezi dedün öyle verdim bi kısmını ayran yapıp verdim bi kısmını kaşıkla çok keyif aldı umarım geçici değildir

Çocuk hareketli diyorsun o zaman niye otizmi düşünüyorsun, ya bunlar daha çok ufak ,algıları, görüş kabiliyetleri yavaş yavaş artıyor, hemen kötüye yorma, yatır çocuğu sırtüstü yatağa tepesinden bak bakalım senin gözlerine bakıyor mu?

bakıyor canım kafasını bile ceviriyor ben döndükçe kucağımdayken bakmıyor sadece

Kızlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim, içim rahatladı, çok şükür, geçici birşey o halde, bende işi taaa çocuk psikolojisine kadar vardırmış durumdaydım, şimdi takmayacam artık..

Semraöğretmen, bu aylarda daha yeni yeni göz teması kurmayı öğreniyor bebekler, telaşlanma, benim kızımda kucağımda iken gözüme bakmaz, arada kafasını çevirip kimin kucağındayım diye kontrol eder sadece, direk karşıya bakabiliyor, sende içini ferah tut, ama çok kuşkulanıyorsan takip et bir süre daha ve doktora götür için rahatlasın, anne olmak bu işte, en ufak şeyde nasılda panikliyoruz, hayırlısı ile bir büyüseler..

Katı gıda veremeyen anneler, benim görümcem de uzun süre vermemişti, boğazında kalır bişey olur diye, şimdi çocuk 2,5 yaşında hala yiyemiyor kusuyor, yavaş yavaş alıştırın, korkmayın, benim kızım 4 aylıktan beri ekmek yiyor, şimdi dişi bile yok ama salatalık, yeşil soğan, biber yiyor..

Oooo senin kız aşmış, yeşil soğan biber diyorsun peki boğazına kaçarsa? benim en büyük korkum o eyvahedigeldismile

ben katı gıda vermeye korkuyordum ama bebek eltimde kalıyor ya geçen gün salatalık vermiş eline diini de kaşısın oyalansın da diye benimki olmayan dişiyle parça koparmış onu da damağıyla ezmiş bende şimdi cicibebenin ekmeğini aldım çorbasına karıştırıyorum alıştırma amaçlı yani gerçi dün totstumdan koca bir lokmayı afiyetle yedi alışmaya ihtiyacı yok yanikafamçokkarıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…