- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #82.921
burun tıkanıklığından sonra bebekler ağzını açmak zorunda kalıyomuş bazen ağızdan nefes alıyolarmış buda boğazın kurumasına yol açıyomuş. boğaz kuruyunca bakteri ve virüsler daha kolay ürüyomuş boğaz enfeksiyonuna neden oluyomuş yada iltihaplanmasına(faranjit) neden oluyomuş dr öyle dedi. sizde dikkat edin yavrulara çok sinsi geldi hastalık diş çıkarıyo sandık biz.Gulsan canım gunaydın.Gecmıs olsun kuzum.
Aman dıkkat et toza vs.benım de faranjıtım var hayatı kabusa cevırıyor bu oksuruk krızlerı falan.
Bebe nasıl faranjıt olur anlamadım kı bilmiyorumkismile
internette sıcak içecek iyi gelir yazıyodu iyiki söyledin dikkat ederim canım.Gulsan bu arada franjıte sıcak yada soguk ıcecekler ıyı gelmez.ılık yada oda sıcaklıgında olacak ıctıklerı
günaydın guzel arkadaslarım benim opuyorumnanaktan
GULSAN canım cook cook gecmıs olsun, umarım hemen iyilesir tosuncuk :Saruboceq:
OZNUR gelebilecegine hala inanamıyhorum, gozumle gormeden de inanmam :dilcikar:
şaka bi yanada ben yine cook heyecanlıyımmm , delikafadulden
Burcu canım kusme.Geldıkden sonra senınlede bulusacagız.Doruk ıle Doguhan ı kaynastıracagız.
Doruk"un parmaklarını yıyecegım.
Cok heyecanlıyım gıdecegım ıcın.Isın aslı heyecanlı olmam bebeklerı gorecegım dıye.Eymen ı Demır ı Yagız ı Ceren ı gorecegımı dusundukce ınanamıyorum , gozlerım doluyor resmen.Sankı ben dogurmusum gıbı gelıyor.Ben kesın ruh hastasıyım sempatiksalakcinni yaw hem ben teyze sayılırım ondan boyle hıssedıyorumdur.Tabı analarını da sevıyorum o ayrı mesele.
sağolun kızlar inşallah çabuk atlatır. gece gittiğimiz dr ilaç yanlısı değildi, bende int. araştırdım adaçayı iyi geliyomuş faranjite. bendede faranjit var kronik, dolaptan çıkan şeyleri yiyip içemem yaz günü soğuk su içemem, oğluşumda kronikleşmesini istemiyorum, bide faranjit bronşite dönüşebiliyomuş bebeklerde ben ondan korkuyom. yerime bakacak birini bulursam hemen eve gitcem ıhlamur ve adaçayı yapcam oğluşuma, sıcak içecekler iyi geliyomuş. ama adaçayı bebeklere nekadar veriliyo bilmiyom bi fincan yetermi acaba bilgisi olan varmıbilmiyorumkismile
Günaydın herkese
,
Balıklama atlıyorum hemen kim kiminle nerde ve ne zaman buluşuyor....Bak bunları kaçırmışım ben....
Gülşah geçmiş olsun canım....
Ve kızlar ben regli oldum dün......İş yerinin stresiyle de oldum diye düşünüyorum dün çok felakettim sinirden saçlarımı yoldum resmen....Iraktan misafir vardı....Bu iş yeri ömrümü yiyecek....
burun tıkanıklığından sonra bebekler ağzını açmak zorunda kalıyomuş bazen ağızdan nefes alıyolarmış buda boğazın kurumasına yol açıyomuş. boğaz kuruyunca bakteri ve virüsler daha kolay ürüyomuş boğaz enfeksiyonuna neden oluyomuş yada iltihaplanmasına(faranjit) neden oluyomuş dr öyle dedi. sizde dikkat edin yavrulara çok sinsi geldi hastalık diş çıkarıyo sandık biz.
internette sıcak içecek iyi gelir yazıyodu iyiki söyledin dikkat ederim canım.
sağol canım, inşallah:Saruboceq:
canım hıc bılmıyorum, sen nereye donceksın beylıkduzune mı,
bu arada ben multıtabsa yenı basladım, doktor vermedı ben degıstırdııım, fakat 10 damla acd 3 bir pipet multitabs a esit diye biliyorum, emin misin sen, herkes oyle mi veriyor
günaydın canımçok kötü bir gece geçirdim, başım çatlıyo, hiç uyumadım:sinifsinif: mert gece 1 saat hiç aralıksız ağladı kulağını falan çekiştiriyodu iki gündür, çokta halsizdi, dişi çıkacak sanıyoduk. dün ağlarken ağzının kenarları kızarmaya başlayınca anladımki burnu tıkalı nefes alamadığı için ağlıyo hemen burnunu temizledim ama ağlaması bitmedi bitürlü. çok korktum acile gittik, arabada sakinleşti yavrum biraz uyudu dr faranjit dedi kulak ve çenesi ağrıyabilir dedi:sinifsinif: ateşi çıkmaya başlarsa ve 2 gün burun akıntısı devam ederse antibiyotiğe başlayalım dedimafoldumben bu çocuk piyasada nekadar hastalık varsa yakalanıyo bağışıklığımı kötü nedir anlamıyorum 2 haftada bir hastanedeyiz iyi emiyo herşeydende yiyo maaşallah ama offffff:çok üzgünüm: ablamlar geldi tadını bile çıkaramadım yaw.
Günaydın herkese
,
Balıklama atlıyorum hemen kim kiminle nerde ve ne zaman buluşuyor....Bak bunları kaçırmışım ben....
Ve kızlar ben regli oldum dün......İş yerinin stresiyle de oldum diye düşünüyorum dün çok felakettim sinirden saçlarımı yoldum resmen....Iraktan misafir vardı....Bu iş yeri ömrümü yiyecek....
günaydın canımçok kötü bir gece geçirdim, başım çatlıyo, hiç uyumadım:sinifsinif: mert gece 1 saat hiç aralıksız ağladı kulağını falan çekiştiriyodu iki gündür, çokta halsizdi, dişi çıkacak sanıyoduk. dün ağlarken ağzının kenarları kızarmaya başlayınca anladımki burnu tıkalı nefes alamadığı için ağlıyo hemen burnunu temizledim ama ağlaması bitmedi bitürlü. çok korktum acile gittik, arabada sakinleşti yavrum biraz uyudu dr faranjit dedi kulak ve çenesi ağrıyabilir dedi:sinifsinif: ateşi çıkmaya başlarsa ve 2 gün burun akıntısı devam ederse antibiyotiğe başlayalım dedimafoldumben bu çocuk piyasada nekadar hastalık varsa yakalanıyo bağışıklığımı kötü nedir anlamıyorum 2 haftada bir hastanedeyiz iyi emiyo herşeydende yiyo maaşallah ama offffff:çok üzgünüm: ablamlar geldi tadını bile çıkaramadım yaw.
Burcu canım kusme.Geldıkden sonra senınlede bulusacagız.Doruk ıle Doguhan ı kaynastıracagız.
Doruk"un parmaklarını yıyecegım.
Cok heyecanlıyım gıdecegım ıcın.Isın aslı heyecanlı olmam bebeklerı gorecegım dıye.Eymen ı Demır ı Yagız ı Ceren ı gorecegımı dusundukce ınanamıyorum , gozlerım doluyor resmen.Sankı ben dogurmusum gıbı gelıyor.Ben kesın ruh hastasıyım sempatiksalakcinni yaw hem ben teyze sayılırım ondan boyle hıssedıyorumdur.Tabı analarını da sevıyorum o ayrı mesele.
sağolun kızlar inşallah çabuk atlatır. gece gittiğimiz dr ilaç yanlısı değildi, bende int. araştırdım adaçayı iyi geliyomuş faranjite. bendede faranjit var kronik, dolaptan çıkan şeyleri yiyip içemem yaz günü soğuk su içemem, oğluşumda kronikleşmesini istemiyorum, bide faranjit bronşite dönüşebiliyomuş bebeklerde ben ondan korkuyom. yerime bakacak birini bulursam hemen eve gitcem ıhlamur ve adaçayı yapcam oğluşuma, sıcak içecekler iyi geliyomuş. ama adaçayı bebeklere nekadar veriliyo bilmiyom bi fincan yetermi acaba bilgisi olan varmıbilmiyorumkismile
Günaydın herkese
,
Herkeslere günaydın;
Burcu Cold mix i yatağına bikaç damla damlatıyorsun, Kerem in nerdeyse doğuştan burnu tıkalı, ben en az 15-20 kutu tonimer bitirdim 7 ayda, doğal olarak genelde ağzı açık uyuyor hatta gündüzleri de ağzı açık kiçocuğun burnunda muhakkak bi sümük var, bi yerde ilk 8-9 ay normal yazıyordu ama sizinkilerde var mı bu durum?
Ayfer 8 ay doğum izni mi kullandın sen? Valla o şirketi tebrik et bence kızana kadar, ben 6,5 ay kullandım geldiğimde istisnasız herkes çocuğu askere gönderdin mi diye dalga geçti.
Gülşan geçmiş olsun Mert e ve kötü bir gece geçirdiğin için sana, bende de kronik faranjit var ama senin dediğin boğaz iltihaplanması, faranjit farklı birşey anlamadım yani doktorunun teşhisini.
Buluşan arkadaşları tebrik ediyor başarılarının benim İst.da olduğum bir zamanda devam etmesini diliyorum.
Bugün Hürriyet in dini köşesinde mezarda ne olacak konusu vardı, kabir eziyeti sebebi için gıybet diyor başta, sevmediğiniz insanları kötü durumları anlatıyorsunuz biz de burdan sazan gibi atlıyoruz çen çen çen çekiştiriyoruz, günaha sokmayın beni kardeşimmmm
Sorma yaa hemde ne çekme işler dağılmış durumda 8 ay doğum iznimi burnumdan getirdiler walla ...
Anladım Burcu görüşsünler bakalım ^^elbet yine buluşacağız bu böyle yarım kalmayacacak^^ şarkı gibi oldu resmen
Sorma yaa hemde ne çekme işler dağılmış durumda 8 ay doğum iznimi burnumdan getirdiler walla ...
Anladım Burcu görüşsünler bakalım ^^elbet yine buluşacağız bu böyle yarım kalmayacacak^^ şarkı gibi oldu resmen
günaydınlar herkeseeee güneşli bir hatay sabahından sevgülerlee
cnm çok geçmiş olsun şansına tam da ablanların geldiği gün hastalanmış umarım bi an önce iyleşr bu arada bitki çaylarını günde 3 kere 30 cc ılarak verebiliyosun ben tatlandırmak için 1 damla pekmez atyorum içine bu arada bende kronik bronşit hastasıyım elma kabuğu kabuk tarçın çok ii gelir yumuşatır tekrar geçmiş olsun
Herkeslere günaydın;
Burcu Cold mix i yatağına bikaç damla damlatıyorsun, Kerem in nerdeyse doğuştan burnu tıkalı, ben en az 15-20 kutu tonimer bitirdim 7 ayda, doğal olarak genelde ağzı açık uyuyor hatta gündüzleri de ağzı açık kiçocuğun burnunda muhakkak bi sümük var, bi yerde ilk 8-9 ay normal yazıyordu ama sizinkilerde var mı bu durum?
Ayfer 8 ay doğum izni mi kullandın sen? Valla o şirketi tebrik et bence kızana kadar, ben 6,5 ay kullandım geldiğimde istisnasız herkes çocuğu askere gönderdin mi diye dalga geçti.
Gülşan geçmiş olsun Mert e ve kötü bir gece geçirdiğin için sana, bende de kronik faranjit var ama senin dediğin boğaz iltihaplanması, faranjit farklı birşey anlamadım yani doktorunun teşhisini.
Buluşan arkadaşları tebrik ediyor başarılarının benim İst.da olduğum bir zamanda devam etmesini diliyorum.
Bugün Hürriyet in dini köşesinde mezarda ne olacak konusu vardı, kabir eziyeti sebebi için gıybet diyor başta, sevmediğiniz insanları kötü durumları anlatıyorsunuz biz de burdan sazan gibi atlıyoruz çen çen çen çekiştiriyoruz, günaha sokmayın beni kardeşimmmm
oyy bende görecek olsam böyle heycanlanırdım...
ceren gittikçe daha bi tatlı olmuş güzellşmiş dün facede baktım bu kızın gözleri çok güzel olacak ben size söyliyim
ata ve ardaya bayıldım
dorukta o uğur böceğiyle tam ısırılmalık olmuş yani...
benim vbilidğim kadarı ile faranjit normal ısının üzerinde sıcağada soğuğada duyarlıdır bi daha bak canım sen...
benim sinirden gemileri yaktığım bi gün buraya yazacağım denk gelirse sende ver adresi gelip hepsini ateşe vereceğim :)):):) önceki gün bende sen gibiydimm.... paylaş şekerim burada iyi geliyor...
Herkeslere günaydın;
teşekkür ederim canım.Gülşah geçmiş olsun canım....
hiç fikrim yok adaçayı ile ilgili canım yaa...
Yaa sabah Doruk da ağzından nefes alıyordu, uyuduğu için bişey yapamadım. Şu Cold Mix'i nasıl kullanıyorduk?
ankaradaki dr burun spreyi şişesini boşalt sonrada dezenfekte et içine günlük serum fizyolojik koyup o şekilde kullanmamı önermişti bende ser. fizy. o şekilde kullanıyorum. burnunda görünen sümükleri kulak çöpü(ince olanlarından)ile temizliyorum bazende peçete ile temizliyorum.ortibebe nekiGülşan çok geçmiş olsun kuzuma. Tez zamanda iyileşir inşAllah. Burnunu neyle açıyorsun ortibebe kullanıyor musun?
çok sağol canım.günaydınlar herkeseeee güneşli bir hatay sabahından sevgülerlee
cnm çok geçmiş olsun şansına tam da ablanların geldiği gün hastalanmış umarım bi an önce iyleşr bu arada bitki çaylarını günde 3 kere 30 cc ılarak verebiliyosun ben tatlandırmak için 1 damla pekmez atyorum içine bu arada bende kronik bronşit hastasıyım elma kabuğu kabuk tarçın çok ii gelir yumuşatır tekrar geçmiş olsun
Herkeslere günaydın;
Meralcim ben senin yerine yeterince ağır konuştum zati
İyi davran iyi kocana bak gördün kocasıyla aldattı diye boşananlar yine evli adamlara musallat oluyor, elinden yine kaçırma 2 çocuğunun (belki de 3.nün de)babasını
Fırsat bulsamda bol bol yazsam ama nerde.....
Büyük buluşma için bişey diyemem ama biz buluşalım Ayfer yaa...
Buluşalım canım zaten haftasonları evdeyiz biz eşim çalışıyor hafta içi izin oluyor.Haftaya Cuma izin yap dedim 29 Ekim tatiliz biz dedim ..Şuan ayın başına kadar eşimi TEKNOSA da görevlendirdiler henüz belli değil dedi....Eğer izni olmazsa Buluşalım yada önümüzde ki hafta içinde belli olur izinli olursa haftasonu yapalım buluşmayı
Herkeslere günaydın;
teşekkür ederim canım.
ben vicks kullanıyorum göğsüne azıcık sürüyorum geceleri. bazerde mendiline sürüp yastığının kenarına koyuyorum. cold mix kullanmadım hiç.
ankaradaki dr burun spreyi şişesini boşalt sonrada dezenfekte et içine günlük serum fizyolojik koyup o şekilde kullanmamı önermişti bende ser. fizy. o şekilde kullanıyorum. burnunda görünen sümükleri kulak çöpü(ince olanlarından)ile temizliyorum bazende peçete ile temizliyorum.ortibebe neki
çok sağol canım.
teşekkür ederim canım. dr boğaz iltihaplanması bebeklerde faranjite yol açıyor şeklinde açıkladı. internetten baktım şimdi ordada öyle açıklıyo. burdaki dr güvenmiyorum zaten hiçbişe bilmiyolar ezberden konuşuyolar ne bi tetkik ne bi tahlil yapıyolar. keşke seneye gelseydik şark için hiçdeğilse biraz daha büyümüş olurdu mert ama elimizde olan bişey değilmafoldumben
Şu yazdıkların öyle kırıcı ki farkında bile değilsin dalga geçerken nereleri ezip geçtiğinin.Bugün benim ablam yarın senin ablan yada başka bir yakının.Çok çok ayıp.Oturduğumuz yerden onun bunun hayatı hakkında atıp tutmak çok kolay.Hiç birimiz onun yaşadıklarını yaşamadık.Hangi psikolojiyle bu hatayı yaptığını bilemiyoruz.Sanırım hepimizin hayattan öğrenecek daha çok şeyi var.
Dün gerçekten çok rahatsızdım üstelik giderek kırıcı olmaya başlamıştınız.Onun bunun kocası üzerinden benim ablama hakaretlere varan sözleri daha fazla burda okumak onur kırıcı.Kimse kimseyi yargılayamaz neler yaşadığınıda bilemez.Etme-bulma dünyası burası.Ablam ve o adam (ki erkeklerde sütten çıkmış ak kaşık değil)ettiklerini elbet çekecek.Bizim gibi uzaktan izleyip keskin cümleler kuranlar ise elbet bu sınavı bir gün yaşayacak.Kınadığını yaşamadan gitmezmişsin bu dünyadan.Bizde aşağıladıklarımızla yüz yüze gelip öyle gideceğiz...
Ciddi anlamda kırıldım ve üzüldüm bir daha duymak istediğiniz güzel sözcükleri söyler çıkarım.Asla burda hiç bir sorunumu paylaşmamam gerektiğini acı bir şekilde öğrettiniz.Zaten ne zaman ne paylaşmıştım ki ... İlk ve son oldu...
sağol canım.Gülşan çok geçmiş olsun cnm
sonuna kadar katılıyorum sana:teselli: devletimiz sağolsun çalışan anneyi düşünüpte yeterli doğum sonrası izni verseydi bizde yıllık izin, rapor, ücretsiz izinle uğraşmazdık. bebeğim 5-6 aylık olana kadar bakabilsem keşke diye imkanları zorluyup durduk hepimiz. kimimiz 3-4 aylıkken ayrıldı bebişinden. bencede hakkımız olanı alıyoruz hatta daha fazlasını hakediyoruz:enbuyukkk:[B]37 haftada doğum iznine ayrıldım.Ondan önce 2 eleman yetiştirdim...ISO 14001-18001 belgelerini aldırdım firmaya eşşek gibi çalıştım.3 gün gecikmeli dünyaya geldi kızım sezeryanla olmasaydı doğcağı yoktu kızımın...Sağ bacağımda ödem oluştu ---1,5 ay hergece istinasız kusmalarım oldu Reflü oldum.... 2 ay doğum sonrası izin 2 ay ücretsiz izin 1 ay senelik izin ve 26 günde süt iznimi aldım....Sırf kızım için ...ama döndüm de ne oldu işler karışmış herkesin moraller sıfır ,denetimler birde şirkete ortak gelecek hersey inceleniyor ....Hakkım olanı aldım ben canım ...[/B]
benim vbilidğim kadarı ile faranjit normal ısının üzerinde sıcağada soğuğada duyarlıdır bi daha bak canım sen...
Şu yazdıkların öyle kırıcı ki farkında bile değilsin dalga geçerken nereleri ezip geçtiğinin.Bugün benim ablam yarın senin ablan yada başka bir yakının.Çok çok ayıp.Oturduğumuz yerden onun bunun hayatı hakkında atıp tutmak çok kolay.Hiç birimiz onun yaşadıklarını yaşamadık.Hangi psikolojiyle bu hatayı yaptığını bilemiyoruz.Sanırım hepimizin hayattan öğrenecek daha çok şeyi var.
Dün gerçekten çok rahatsızdım üstelik giderek kırıcı olmaya başlamıştınız.Onun bunun kocası üzerinden benim ablama hakaretlere varan sözleri daha fazla burda okumak onur kırıcı.Kimse kimseyi yargılayamaz neler yaşadığınıda bilemez.Etme-bulma dünyası burası.Ablam ve o adam (ki erkeklerde sütten çıkmış ak kaşık değil)ettiklerini elbet çekecek.Bizim gibi uzaktan izleyip keskin cümleler kuranlar ise elbet bu sınavı bir gün yaşayacak.Kınadığını yaşamadan gitmezmişsin bu dünyadan.Bizde aşağıladıklarımızla yüz yüze gelip öyle gideceğiz...
Ciddi anlamda kırıldım ve üzüldüm bir daha duymak istediğiniz güzel sözcükleri söyler çıkarım.Asla burda hiç bir sorunumu paylaşmamam gerektiğini acı bir şekilde öğrettiniz.Zaten ne zaman ne paylaşmıştım ki ... İlk ve son oldu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?