2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın herkese
,
Balıklama atlıyorum hemen kim kiminle nerde ve ne zaman buluşuyor....Bak bunları kaçırmışım ben....

Gülşah geçmiş olsun canım....

Ve kızlar ben regli oldum dün......İş yerinin stresiyle de oldum diye düşünüyorum dün çok felakettim sinirden saçlarımı yoldum resmen....Iraktan misafir vardı....Bu iş yeri ömrümü yiyecek....

Gulsan canım gunaydın.Gecmıs olsun kuzum.
Aman dıkkat et toza vs.benım de faranjıtım var hayatı kabusa cevırıyor bu oksuruk krızlerı falan.
Bebe nasıl faranjıt olur anlamadım kı bilmiyorumkismile
burun tıkanıklığından sonra bebekler ağzını açmak zorunda kalıyomuş bazen ağızdan nefes alıyolarmış buda boğazın kurumasına yol açıyomuş. boğaz kuruyunca bakteri ve virüsler daha kolay ürüyomuş boğaz enfeksiyonuna neden oluyomuş yada iltihaplanmasına(faranjit) neden oluyomuş dr öyle dedi. sizde dikkat edin yavrulara çok sinsi geldi hastalık diş çıkarıyo sandık biz.
Gulsan bu arada franjıte sıcak yada soguk ıcecekler ıyı gelmez.ılık yada oda sıcaklıgında olacak ıctıklerı
internette sıcak içecek iyi gelir yazıyodu iyiki söyledin dikkat ederim canım.

sağol canım, inşallah:Saruboceq:

Iııhh küsüm.
Ama Doğuhan'ı görmek için barışırım belki, bilmiyorum.
Hande'ye giderken, ben de tam dediğin gibi hissediyordum, kuzuları gorecek olmanın heyecanı ne güzeldi... Offf bugün de aynı heyecanı yaşıyor olmayı ne çok isterdim, ama burada ot gibi çalışmak zorundayım işte...

hiç fikrim yok adaçayı ile ilgili canım yaa...

Ayferim günaydın...
Bugün, Meral, Hande, Nimet, Öznur, Cevahir'de buluşuyorlar, biz davetli değiliz :) Saat 12'de, ana giriş kapısında...
Gidecekmişim gibi, bütün detayları biliyorum :)))

Reglin hayırlı olsun :)

Yaa sabah Doruk da ağzından nefes alıyordu, uyuduğu için bişey yapamadım. Şu Cold Mix'i nasıl kullanıyorduk?

Bizim doktorumuz bir ölçek ver dedi 2 aydır 1 ölçek veriyoruz biz. Her gittiğimde de ne kadar verdiğimi verip vermediğimi soruyor.

Gülşan çok geçmiş olsun kuzuma. Tez zamanda iyileşir inşAllah. Burnunu neyle açıyorsun ortibebe kullanıyor musun?

Ayfer'im sen de benim gibi işinden çekiyorsun demek. Allah yardımcın olsun.

Sorma yaa hemde ne çekme işler dağılmış durumda 8 ay doğum iznimi burnumdan getirdiler walla ...

Anladım Burcu görüşsünler bakalım ^^elbet yine buluşacağız bu böyle yarım kalmayacacak^^ şarkı gibi oldu resmen

günaydınlar herkeseeee güneşli bir hatay sabahından sevgülerlee

cnm çok geçmiş olsun şansına tam da ablanların geldiği gün hastalanmış umarım bi an önce iyleşr bu arada bitki çaylarını günde 3 kere 30 cc ılarak verebiliyosun ben tatlandırmak için 1 damla pekmez atyorum içine bu arada bende kronik bronşit hastasıyım elma kabuğu kabuk tarçın çok ii gelir yumuşatır tekrar geçmiş olsun

Herkeslere günaydın;
Burcu Cold mix i yatağına bikaç damla damlatıyorsun, Kerem in nerdeyse doğuştan burnu tıkalı, ben en az 15-20 kutu tonimer bitirdim 7 ayda, doğal olarak genelde ağzı açık uyuyor hatta gündüzleri de ağzı açık ki çocuğun burnunda muhakkak bi sümük var, bi yerde ilk 8-9 ay normal yazıyordu ama sizinkilerde var mı bu durum?
Ayfer 8 ay doğum izni mi kullandın sen? Valla o şirketi tebrik et bence kızana kadar, ben 6,5 ay kullandım geldiğimde istisnasız herkes çocuğu askere gönderdin mi diye dalga geçti.
Gülşan geçmiş olsun Mert e ve kötü bir gece geçirdiğin için sana, bende de kronik faranjit var ama senin dediğin boğaz iltihaplanması, faranjit farklı birşey anlamadım yani doktorunun teşhisini.
Buluşan arkadaşları tebrik ediyor başarılarının benim İst.da olduğum bir zamanda devam etmesini diliyorum.
Bugün Hürriyet in dini köşesinde mezarda ne olacak konusu vardı, kabir eziyeti sebebi için gıybet diyor başta, sevmediğiniz insanları kötü durumları anlatıyorsunuz biz de burdan sazan gibi atlıyoruz çen çen çen çekiştiriyoruz, günaha sokmayın beni kardeşimmmm

oyy bende görecek olsam böyle heycanlanırdım...
ceren gittikçe daha bi tatlı olmuş güzellşmiş dün facede baktım bu kızın gözleri çok güzel olacak ben size söyliyim
ata ve ardaya bayıldım
dorukta o uğur böceğiyle tam ısırılmalık olmuş yani...

benim vbilidğim kadarı ile faranjit normal ısının üzerinde sıcağada soğuğada duyarlıdır bi daha bak canım sen...

benim sinirden gemileri yaktığım bi gün buraya yazacağım denk gelirse sende ver adresi gelip hepsini ateşe vereceğim :)):):) önceki gün bende sen gibiydimm.... paylaş şekerim burada iyi geliyor...

sende atlama dayanamıyorsun dimi. :):) ya ben burda bütün içimi döküyorum kızgınlığımı yazıyorum ama hiç daha beter hırlandığımı hatırlamam yani ben yangınsam körük olmadılar hiç her seferinde bu kaynana konularıda dahil bir bardak su serptiler içime ve durumu düzelttiler konuların hep pozitif taraflarını yansıttılar bu benim çok hoşuma gidiyor bilmiyorum ... söyledğinde çok haklısın kıybet mezarda çok fena can yakacak ama ben özellikle anlatıyorum çünki moral buluyorum nasıl olacak şimdi ne yapmak gerek ???

8 ay mı 8 haftamı ???

Büyük buluşma için bişey diyemem ama biz buluşalım Ayfer yaa...

Keyfin yerine geldi mi datlum ?

Aylin, bilgi için teşekkürler.
Doruk'ta artık pek kalmadı sümük, ilk aylar daha çok vardı.
Sen gel yeter ki, İstanbul sınırında karşılarız seni yaw :)
Bu arada, sen bile çok iyi izin kullanmışsın, ben 4 ay 1 hafta kullandım, işe başladığımda Doruk 3 ay 10 günlüktü, geldiğimde dünya seyahatinden dönüyormuşum gibi bozuk ve çocuğu 1 yaşına getirmişim gibi umursamazlardı. Ve ben onları hiç affetmiyorum.

Sağol Fatoş teyzesi, ısırmak isteyenlere kapımız açık valla :)

Selin de pompik pompik, ben de onu ısırırım...

Son düzenleme:

[B]37 haftada doğum iznine ayrıldım.Ondan önce 2 eleman yetiştirdim...ISO 14001-18001 belgelerini aldırdım firmaya eşşek gibi çalıştım.3 gün gecikmeli dünyaya geldi kızım sezeryanla olmasaydı doğcağı yoktu kızımın...Sağ bacağımda ödem oluştu ---1,5 ay hergece istinasız kusmalarım oldu Reflü oldum.... 2 ay doğum sonrası izin 2 ay ücretsiz izin 1 ay senelik izin ve 26 günde süt iznimi aldım....Sırf kızım için ...ama döndüm de ne oldu işler karışmış herkesin moraller sıfır ,denetimler birde şirkete ortak gelecek hersey inceleniyor ....Hakkım olanı aldım ben canım ...[/B]

Gülşah geçmiş olsun canım....
teşekkür ederim canım.

hiç fikrim yok adaçayı ile ilgili canım yaa...
Yaa sabah Doruk da ağzından nefes alıyordu, uyuduğu için bişey yapamadım. Şu Cold Mix'i nasıl kullanıyorduk?

ben vicks kullanıyorum göğsüne azıcık sürüyorum geceleri. bazerde mendiline sürüp yastığının kenarına koyuyorum. cold mix kullanmadım hiç.
Gülşan çok geçmiş olsun kuzuma. Tez zamanda iyileşir inşAllah. Burnunu neyle açıyorsun ortibebe kullanıyor musun?
ankaradaki dr burun spreyi şişesini boşalt sonrada dezenfekte et içine günlük serum fizyolojik koyup o şekilde kullanmamı önermişti bende ser. fizy. o şekilde kullanıyorum. burnunda görünen sümükleri kulak çöpü(ince olanlarından)ile temizliyorum bazende peçete ile temizliyorum.ortibebe neki

çok sağol canım.

teşekkür ederim canım. dr boğaz iltihaplanması bebeklerde faranjite yol açıyor şeklinde açıkladı. internetten baktım şimdi ordada öyle açıklıyo. burdaki dr güvenmiyorum zaten hiçbişe bilmiyolar ezberden konuşuyolar ne bi tetkik ne bi tahlil yapıyolar. keşke seneye gelseydik şark için hiçdeğilse biraz daha büyümüş olurdu mert ama elimizde olan bişey değilmafoldumben

Şu yazdıkların öyle kırıcı ki farkında bile değilsin dalga geçerken nereleri ezip geçtiğinin.Bugün benim ablam yarın senin ablan yada başka bir yakının.Çok çok ayıp.Oturduğumuz yerden onun bunun hayatı hakkında atıp tutmak çok kolay.Hiç birimiz onun yaşadıklarını yaşamadık.Hangi psikolojiyle bu hatayı yaptığını bilemiyoruz.Sanırım hepimizin hayattan öğrenecek daha çok şeyi var.
Dün gerçekten çok rahatsızdım üstelik giderek kırıcı olmaya başlamıştınız.Onun bunun kocası üzerinden benim ablama hakaretlere varan sözleri daha fazla burda okumak onur kırıcı.Kimse kimseyi yargılayamaz neler yaşadığınıda bilemez.Etme-bulma dünyası burası.Ablam ve o adam (ki erkeklerde sütten çıkmış ak kaşık değil)ettiklerini elbet çekecek.Bizim gibi uzaktan izleyip keskin cümleler kuranlar ise elbet bu sınavı bir gün yaşayacak.Kınadığını yaşamadan gitmezmişsin bu dünyadan.Bizde aşağıladıklarımızla yüz yüze gelip öyle gideceğiz...

Ciddi anlamda kırıldım ve üzüldüm bir daha duymak istediğiniz güzel sözcükleri söyler çıkarım.Asla burda hiç bir sorunumu paylaşmamam gerektiğini acı bir şekilde öğrettiniz.Zaten ne zaman ne paylaşmıştım ki ... İlk ve son oldu...

Ben 5 ay kullandım o da burnumdan getirildi. 1 ayı senelik izin doğum öncesi 3 hafta da esin geç gelince 1 ay oldu. Kimse benim kadar izin kullanmamışmış. Sanki keyfimden kullandım o izinleri. Fitil ediyorlar.
Gıybete gelince eyvah ki eyvah Aylincim hepimiz cehenneme gideceğiz bu durumda aslında fena mı orada da bir KK günü yaparız.

Gülşan otribebe bir aparat. minik bir huni gibi arkasında sünger var. Bir ince hortumu var. Huni kısmı bebeğin burnunasokuyorsun hafiften hortumda senin dudaklarına sümükleri bu huniye çekiyorsun. Sefum fizyolojik damlattıktan sonra tabi. Genelde burada yeni doğanlara hemen yazıyorlar. Güvenlikli kolay kullanımlı bir şey. Esin burnunu sildirmiyor ama otribebe yi kullandırıyor.

Emel hepimizin bir hassas tarafı var. Sen de ablana kızmışsın küsmüşsün. Biz de sana sen haklısın ablan yanlış yapıyor diyoruz. Ne olur yanlış anlama elbetteki sıkıntını paylaşacaksın. Allah ablanın yardımcısı olsun inşallah doğru yolu bulur. Sen hassasiyetin nedeniyle tabii ki söz konusu olan senin ablan olduğu için bazı sözler ağrına gitmiş olabilir. Haddim olmayarak öyle bir şey dediysem kusuruma bakmaseni incitmek dğeildi niyetim.

Gülşan çok geçmiş olsun cnm
sağol canım.

sonuna kadar katılıyorum sana:teselli: devletimiz sağolsun çalışan anneyi düşünüpte yeterli doğum sonrası izni verseydi bizde yıllık izin, rapor, ücretsiz izinle uğraşmazdık. bebeğim 5-6 aylık olana kadar bakabilsem keşke diye imkanları zorluyup durduk hepimiz. kimimiz 3-4 aylıkken ayrıldı bebişinden. bencede hakkımız olanı alıyoruz hatta daha fazlasını hakediyoruz:enbuyukkk:

benim vbilidğim kadarı ile faranjit normal ısının üzerinde sıcağada soğuğada duyarlıdır bi daha bak canım sen...

doğru diyosun canıma.s

Cnm bence fazla alınganlık yapmışsın. dikkat et bak ordaki gülme efekti tamamen 3. çocuk ile ilgili, durum ile ilgili değil. ki zaten böyle bi durumun gülünecek bi tarafı da yok. Neden dertlerini paylaşmayacakmışsın, biz burda birbirimize destek için varız ve senin de her sorununu dinlemeye elimizden geldiğince yardım etmeye hazırız. Ama dünkü mesele farklıydı. ben şahsen bunu yaşamış bir kadın olarak bu konuya ılımlı yaklaşamam. ama zaten sen bile kardeşi olduğun halde onu affedememişken bizden de "belki de kader böyleymiş" falan dememizi beklememeliydin bence. sonuçta yaptığı bi hata ve bizde hata olduğunu dile getirdik. asla niyet seni üzmek falan değildi emin ol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…