- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #82.941
[B]37 haftada doğum iznine ayrıldım.Ondan önce 2 eleman yetiştirdim...ISO 14001-18001 belgelerini aldırdım firmaya eşşek gibi çalıştım.3 gün gecikmeli dünyaya geldi kızım sezeryanla olmasaydı doğcağı yoktu kızımın...Sağ bacağımda ödem oluştu ---1,5 ay hergece istinasız kusmalarım oldu Reflü oldum.... 2 ay doğum sonrası izin 2 ay ücretsiz izin 1 ay senelik izin ve 26 günde süt iznimi aldım....Sırf kızım için ...ama döndüm de ne oldu işler karışmış herkesin moraller sıfır ,denetimler birde şirkete ortak gelecek hersey inceleniyor ....Hakkım olanı aldım ben canım ...[/B]
[Aylin, bilgi için teşekkürler.
Doruk'ta artık pek kalmadı sümük, ilk aylar daha çok vardı.
Sen gel yeter ki, İstanbul sınırında karşılarız seni yaw :)
Bu arada, sen bile çok iyi izin kullanmışsın, ben 4 ay 1 hafta kullandım, işe başladığımda Doruk 3 ay 10 günlüktü, geldiğimde dünya seyahatinden dönüyormuşum gibi bozuk ve çocuğu 1 yaşına getirmişim gibi umursamazlardı. Ve ben onları hiç affetmiyorum.
Sağol Fatoş teyzesi, ısırmak isteyenlere kapımız açık valla :)
Selin de pompik pompik, ben de onu ısırırım...
Selam millet, noluyo yaw buluşmamızdan rahatsılık duyanlar mı var, e onlar da gelinler o zamanaklinialirimsmile
sağol canım.
sonuna kadar katılıyorum sana:teselli: devletimiz sağolsun çalışan anneyi düşünüpte yeterli doğum sonrası izni verseydi bizde yıllık izin, rapor, ücretsiz izinle uğraşmazdık. bebeğim 5-6 aylık olana kadar bakabilsem keşke diye imkanları zorluyup durduk hepimiz. kimimiz 3-4 aylıkken ayrıldı bebişinden. bencede hakkımız olanı alıyoruz hatta daha fazlasını hakediyoruz:enbuyukkk:
doğru diyosun canıma.s
Şu yazdıkların öyle kırıcı ki farkında bile değilsin dalga geçerken nereleri ezip geçtiğinin.Bugün benim ablam yarın senin ablan yada başka bir yakının.Çok çok ayıp.Oturduğumuz yerden onun bunun hayatı hakkında atıp tutmak çok kolay.Hiç birimiz onun yaşadıklarını yaşamadık.Hangi psikolojiyle bu hatayı yaptığını bilemiyoruz.Sanırım hepimizin hayattan öğrenecek daha çok şeyi var.
Dün gerçekten çok rahatsızdım üstelik giderek kırıcı olmaya başlamıştınız.Onun bunun kocası üzerinden benim ablama hakaretlere varan sözleri daha fazla burda okumak onur kırıcı.Kimse kimseyi yargılayamaz neler yaşadığınıda bilemez.Etme-bulma dünyası burası.Ablam ve o adam (ki erkeklerde sütten çıkmış ak kaşık değil)ettiklerini elbet çekecek.Bizim gibi uzaktan izleyip keskin cümleler kuranlar ise elbet bu sınavı bir gün yaşayacak.Kınadığını yaşamadan gitmezmişsin bu dünyadan.Bizde aşağıladıklarımızla yüz yüze gelip öyle gideceğiz...
Ciddi anlamda kırıldım ve üzüldüm bir daha duymak istediğiniz güzel sözcükleri söyler çıkarım.Asla burda hiç bir sorunumu paylaşmamam gerektiğini acı bir şekilde öğrettiniz.Zaten ne zaman ne paylaşmıştım ki ... İlk ve son oldu...
benim bebiştede ilk zamanlar vardı tıkanıklık zamanla azaldı şimdi grip dışında fena diil nees alışı bu arada bi multi tabs konusu geçmiş bize doktor 1 ölçek verdi neden herkes farklı kullanıyo prospektüstede 1 ölçek yazıyo bu aya:uhm:Herkeslere günaydın;
Burcu Cold mix i yatağına bikaç damla damlatıyorsun, Kerem in nerdeyse doğuştan burnu tıkalı, ben en az 15-20 kutu tonimer bitirdim 7 ayda, doğal olarak genelde ağzı açık uyuyor hatta gündüzleri de ağzı açık kiçocuğun burnunda muhakkak bi sümük var, bi yerde ilk 8-9 ay normal yazıyordu ama sizinkilerde var mı bu durum?
Ayfer 8 ay doğum izni mi kullandın sen? Valla o şirketi tebrik et bence kızana kadar, ben 6,5 ay kullandım geldiğimde istisnasız herkes çocuğu askere gönderdin mi diye dalga geçti.
Gülşan geçmiş olsun Mert e ve kötü bir gece geçirdiğin için sana, bende de kronik faranjit var ama senin dediğin boğaz iltihaplanması, faranjit farklı birşey anlamadım yani doktorunun teşhisini.
Buluşan arkadaşları tebrik ediyor başarılarının benim İst.da olduğum bir zamanda devam etmesini diliyorum.
Bugün Hürriyet in dini köşesinde mezarda ne olacak konusu vardı, kabir eziyeti sebebi için gıybet diyor başta, sevmediğiniz insanları kötü durumları anlatıyorsunuz biz de burdan sazan gibi atlıyoruz çen çen çen çekiştiriyoruz, günaha sokmayın beni kardeşimmmm
Büyük buluşma için bişey diyemem ama biz buluşalım Ayfer yaa...
Keyfin yerine geldi mi datlum ?
geldü anacum siit çay faslındayım arabam da bugün çıkıyo akşam kocide bana aşk dolu bi msj çekti ohhh soğudumbayanssulusmile
Şu yazdıkların öyle kırıcı ki farkında bile değilsin dalga geçerken nereleri ezip geçtiğinin.Bugün benim ablam yarın senin ablan yada başka bir yakının.Çok çok ayıp.Oturduğumuz yerden onun bunun hayatı hakkında atıp tutmak çok kolay.Hiç birimiz onun yaşadıklarını yaşamadık.Hangi psikolojiyle bu hatayı yaptığını bilemiyoruz.Sanırım hepimizin hayattan öğrenecek daha çok şeyi var.
Dün gerçekten çok rahatsızdım üstelik giderek kırıcı olmaya başlamıştınız.Onun bunun kocası üzerinden benim ablama hakaretlere varan sözleri daha fazla burda okumak onur kırıcı.Kimse kimseyi yargılayamaz neler yaşadığınıda bilemez.Etme-bulma dünyası burası.Ablam ve o adam (ki erkeklerde sütten çıkmış ak kaşık değil)ettiklerini elbet çekecek.Bizim gibi uzaktan izleyip keskin cümleler kuranlar ise elbet bu sınavı bir gün yaşayacak.Kınadığını yaşamadan gitmezmişsin bu dünyadan.Bizde aşağıladıklarımızla yüz yüze gelip öyle gideceğiz...
Ciddi anlamda kırıldım ve üzüldüm bir daha duymak istediğiniz güzel sözcükleri söyler çıkarım.Asla burda hiç bir sorunumu paylaşmamam gerektiğini acı bir şekilde öğrettiniz.Zaten ne zaman ne paylaşmıştım ki ... İlk ve son oldu...
haksızlık ediyorsun buradaki kimse düündüğün kadar yüzeysel deil geri dönüp bakarsan ablanın ve senin açından durumun ne kadar zor olduğuna ve dışardan yorum yapmanın ne kadar kolay olduğuna değinmişim aylini savunmak gibi olsun istemiyorum ama onun üslubu bu bende başta bozulmuştum ama zmanla tanıdıkça alışıyor ve seviyorsun sonra söylediklerinde çok da haksız deil dışardan bakan insanların ablan hakkında ne düşündüğünü düşünüyorsun ayrıca unutma bu sitede diğer kadının yeride olan arkadaşlar var ki onların da bu duruma nasıl bakacağını tahmin edebilmen lazım ha bu arada zaten sninde kınadığın bir durum neden böyle tepki verdiğini anlamak mümkün deil bende hayatta zayıflı anında insanların ne büyük hatalar yapıp ne kadar yanlış insanlarla birlikte olabileceğini tecrübeyle öğrendim o yüzden ablanı gayet iyi anlıyorum ama maalesef bu bizi haklı yapmıyor hayat bunun nasıl bir hata olduğunu çok geç te olsa tokat gibi suratımıza çarpıyor ben çok yimi kaybettikten sonra döndüm hatamdan umarım ablan bi an önce döner hatasından bende yanlış bi ilişki yaşadım evli değildi ama diptydi beni de dibe çekiyordu işimi ailemi çevremi herşeyimi kaybettim yeniden kazanmaksa çok zor oldu ki hala tamamen kazanabilmiş deilim yani anlamıyorsunuz deme gayet ii anlıyabiliyorum
VAlla kızlar biz kadınlardan hiçbir şey olmaz olmuyor. Bu kadar anneyiz bu kadar doğurmuş kadın var. GElin birlik olalım bir hareket başlatalım ya da başlatana destek olalım şu doğum iznini uzatmak için bir şeyler yapalım ama nerde... Emzirme reformu diye bir şey var. Bozuk plak gibi habire ondan bahsediyorum bizim iş yerinde benden 6 ay önce doğurmuş bir arkadşa var ona söyledim mesela tınlamadı bile. Ya sen istemez miydin evladınla en az 6 ay bir arada olmak. İsterdin tabii. Ama sen uğraşmazsan kimse seni 6 ay evladınla bir arada tutmaz. Ben ona destek versem ne olacak dedi. Hiç bir şey yapamazsan git altına imza atta sayı çoğalsın. Senin için çaba harcayacak olanlar için o imza çok önemli dedim. Havaya konuştum..
Ben 5 ay kullandım o da burnumdan getirildi. 1 ayı senelik izin doğum öncesi 3 hafta da esin geç gelince 1 ay oldu. Kimse benim kadar izin kullanmamışmış. Sanki keyfimden kullandım o izinleri. Fitil ediyorlar.
Gıybete gelince eyvah ki eyvah Aylincim hepimiz cehenneme gideceğiz bu durumda aslında fena mı orada da bir KK günü yaparız.
Gülşan otribebe bir aparat. minik bir huni gibi arkasında sünger var. Bir ince hortumu var. Huni kısmı bebeğin burnunasokuyorsun hafiften hortumda senin dudaklarına sümükleri bu huniye çekiyorsun. Sefum fizyolojik damlattıktan sonra tabi. Genelde burada yeni doğanlara hemen yazıyorlar. Güvenlikli kolay kullanımlı bir şey. Esin burnunu sildirmiyor ama otribebe yi kullandırıyor.
çok teşekkür ederim canım. ben doğumdan önce buna benzer bişey almıştım bebedorun ama hiç kullanmadım taşınırken kimbilir nereye koydum. kullanışlı bişeye benziyo bugün alayım hemen. mertte burnuna dokundurtmuyo belki buna izin verira.sGülşan bak bu sayfada var otribebe ve nasıl kullanıldığı hakkında bilgi...
https://www.eczanem.com.tr/Otribebe_Nazal_Bebe_Aspiratoru-urun5348.html
canım burda dertlerimizi tabiki paylaşıcaz. hassas bi konu bence, ama herkesin düşüncesine saygı göstermemiz lazım. kimse seni üzmek istememiştir eminim. biz olayın dışından yorum yaptık sadece ama asla niyetimiz ablana hakaret etmek yada yargılamak değildi. seni üzecek bişey söylediysem kendi adıma özür dilerim:teselli:Şu yazdıkların öyle kırıcı ki farkında bile değilsin dalga geçerken nereleri ezip geçtiğinin.Bugün benim ablam yarın senin ablan yada başka bir yakının.Çok çok ayıp.Oturduğumuz yerden onun bunun hayatı hakkında atıp tutmak çok kolay.Hiç birimiz onun yaşadıklarını yaşamadık.Hangi psikolojiyle bu hatayı yaptığını bilemiyoruz.Sanırım hepimizin hayattan öğrenecek daha çok şeyi var.
benim bebiştede ilk zamanlar vardı tıkanıklık zamanla azaldı şimdi grip dışında fena diil nees alışı bu arada bi multi tabs konusu geçmiş bize doktor 1 ölçek verdi neden herkes farklı kullanıyo prospektüstede 1 ölçek yazıyo bu aya:uhm:
Büyük buluşma için bişey diyemem ama biz buluşalım Ayfer yaa...
Keyfin yerine geldi mi datlum ?
geldü anacum siit çay faslındayım arabam da bugün çıkıyo akşam kocide bana aşk dolu bi msj çekti ohhh soğudumbayanssulusmile
haksızlık ediyorsun buradaki kimse düündüğün kadar yüzeysel deil geri dönüp bakarsan ablanın ve senin açından durumun ne kadar zor olduğuna ve dışardan yorum yapmanın ne kadar kolay olduğuna değinmişim aylini savunmak gibi olsun istemiyorum ama onun üslubu bu bende başta bozulmuştum ama zmanla tanıdıkça alışıyor ve seviyorsun sonra söylediklerinde çok da haksız deil dışardan bakan insanların ablan hakkında ne düşündüğünü düşünüyorsun ayrıca unutma bu sitede diğer kadının yeride olan arkadaşlar var ki onların da bu duruma nasıl bakacağını tahmin edebilmen lazım ha bu arada zaten sninde kınadığın bir durum neden böyle tepki verdiğini anlamak mümkün deil bende hayatta zayıflı anında insanların ne büyük hatalar yapıp ne kadar yanlış insanlarla birlikte olabileceğini tecrübeyle öğrendim o yüzden ablanı gayet iyi anlıyorum ama maalesef bu bizi haklı yapmıyor hayat bunun nasıl bir hata olduğunu çok geç te olsa tokat gibi suratımıza çarpıyor ben çok yimi kaybettikten sonra döndüm hatamdan umarım ablan bi an önce döner hatasından bende yanlış bi ilişki yaşadım evli değildi ama diptydi beni de dibe çekiyordu işimi ailemi çevremi herşeyimi kaybettim yeniden kazanmaksa çok zor oldu ki hala tamamen kazanabilmiş deilim yani anlamıyorsunuz deme gayet ii anlıyabiliyorum
Asla aynı şeyler değil benzer şeylerdir en fazla yaşadıklarınız.Ablamı savunmuyorum sadece aşağılandığını düşündüğüm için kırıldım.Kimse böyle bir yanlışın içinde olmak istemez.Bende evliyim tepkiliyim fakat asla bu kadar ileri gidemedim.Her aldatılma nedneiyle boşanan kadının gidip başka evli erkeklere musallat olabileceğini düşünmedim.Ki zaten bunun için dul olmak gerekmiyor içinde varsa bekar bir kızda çok rahat yuva yıkabiliyor.Mesele benim ablam değil... Dün bende dahil hepimiz tepki gösterdik yaptığı şeyin yanlışlığına.Hayatının o kısmı asla affedilebilir değil.Fakat en nihayetinde bunun içinde yaşayan bizleriz.Bu bizde sıkıntı yaratmışken birde başkaları tarafından alay konusu olmak kırıcıydı.2 yıldır burda sizlerleyim hanginize bu konuda tek kelime ettim? Hiçbirinize.Ne yazıkki hepimizin içinde yaşanıyor bunlar.Çok da gözümüzü kapatacağımız bir problem değil.Empati yaparsak aynı durumda benim yerimde olsaydın ablanın yaptığı hata için bu kadar üzülmene rağmen birde kazara burda paylaştığında aynı şeyler sana yazılsaydı ne yapardın?
günaydın kızlar bugün başağrısıyla uyandım hala çatlıyo başım ata sabah uyandı biraz azdı ve şimdi yine uyuyor
dünden beri ara ara durup dururken ağlamaya başlıyo sanırım canı çok yanıyo şu yandan çıkan diş zorluyor gel bile sürdürmüyo yemek yerken mutlaka ağlıyo bir türlü çıkamadı şu diş
gülşah buarada geçmiş olsun kuzuya zor bir gece geçirmişsiniz umarım biran önce iyileşir
canım bence ayline özel yüklenme çünki hepimiz birşeyler söyledik ve anlattığın şey hepimiz evli kadınalr olduğumuz için hassas bir konu idi ah yazık iyi yapmış diyemedik... ha işin öbür tarafından da bakarsane ğer inşallah ablan bu durumdan kurtulur demeyi ailen için dua etmeyide ihmal etmedik .. bence böyle alınganlık yapma hepimiz neler paylaşıyoruz ... kırdıysak seni elbette özür dileriz.. ama bu sohbetlerdeki amaç sana vede ablana yönelik değildi kimse ablana değil bu yaşanmışlığa yönelik konuştu elbette seninde ablan olabilir bu benimde... hem hepimiz bir aileyiz sende en az biizm kadar kızmamışmıydın...
söylediklerine katılıyoruma.s kaydirigubbakcemile3canım doktora götürsen bi belki diş değildir başka bir sııntısı vardır bak bizde sleini diş sanıyorduk ama ağzı mantar olmuş onun sıkıntısını çekmiş ...
bende herşeyye hayatımdan bir örnek bulabiliyorum :):): )
canım çok sağol. bencede geçmezse dr götür bizde diş sanıyorduk ama faranjit çıktı. inşallah diştir ve çabucak çıkar canı yanmasın kuzumuna.sgünaydın kızlar bugün başağrısıyla uyandım hala çatlıyo başım ata sabah uyandı biraz azdı ve şimdi yine uyuyor
dünden beri ara ara durup dururken ağlamaya başlıyo sanırım canı çok yanıyo şu yandan çıkan diş zorluyor gel bile sürdürmüyo yemek yerken mutlaka ağlıyo bir türlü çıkamadı şu diş
gülşah buarada geçmiş olsun kuzuya zor bir gece geçirmişsiniz umarım biran önce iyileşir
çok teşekkür ederim canım. ben doğumdan önce buna benzer bişey almıştım bebedorun ama hiç kullanmadım taşınırken kimbilir nereye koydum. kullanışlı bişeye benziyo bugün alayım hemen. mertte burnuna dokundurtmuyo belki buna izin verira.s
canım burda dertlerimizi tabiki paylaşıcaz. hassas bi konu bence, ama herkesin düşüncesine saygı göstermemiz lazım. kimse seni üzmek istememiştir eminim. biz olayın dışından yorum yaptık sadece ama asla niyetimiz ablana hakaret etmek yada yargılamak değildi. seni üzecek bişey söylediysem kendi adıma özür dilerim:teselli:
[B]37 haftada doğum iznine ayrıldım.Ondan önce 2 eleman yetiştirdim...ISO 14001-18001 belgelerini aldırdım firmaya eşşek gibi çalıştım.3 gün gecikmeli dünyaya geldi kızım sezeryanla olmasaydı doğcağı yoktu kızımın...Sağ bacağımda ödem oluştu ---1,5 ay hergece istinasız kusmalarım oldu Reflü oldum.... 2 ay doğum sonrası izin 2 ay ücretsiz izin 1 ay senelik izin ve 26 günde süt iznimi aldım....Sırf kızım için ...ama döndüm de ne oldu işler karışmış herkesin moraller sıfır ,denetimler birde şirkete ortak gelecek hersey inceleniyor ....Hakkım olanı aldım ben canım ...[/B]
teşekkür ederim canım.
ben vicks kullanıyorum göğsüne azıcık sürüyorum geceleri. bazerde mendiline sürüp yastığının kenarına koyuyorum. cold mix kullanmadım hiç.
ankaradaki dr burun spreyi şişesini boşalt sonrada dezenfekte et içine günlük serum fizyolojik koyup o şekilde kullanmamı önermişti bende ser. fizy. o şekilde kullanıyorum. burnunda görünen sümükleri kulak çöpü(ince olanlarından)ile temizliyorum bazende peçete ile temizliyorum.ortibebe neki
teşekkür ederim canım. dr boğaz iltihaplanması bebeklerde faranjite yol açıyor şeklinde açıkladı. internetten baktım şimdi ordada öyle açıklıyo. burdaki dr güvenmiyorum zaten hiçbişe bilmiyolar ezberden konuşuyolar ne bi tetkik ne bi tahlil yapıyolar. keşke seneye gelseydik şark için hiçdeğilse biraz daha büyümüş olurdu mert ama elimizde olan bişey değilmafoldumben
Konuşalım canımcım...
Buluşalım canım zaten haftasonları evdeyiz biz eşim çalışıyor hafta içi izin oluyor.Haftaya Cuma izin yap dedim 29 Ekim tatiliz biz dedim ..Şuan ayın başına kadar eşimi TEKNOSA da görevlendirdiler henüz belli değil dedi....Eğer izni olmazsa Buluşalım yada önümüzde ki hafta içinde belli olur izinli olursa haftasonu yapalım buluşmayı
Ben 5 ay kullandım o da burnumdan getirildi. 1 ayı senelik izin doğum öncesi 3 hafta da esin geç gelince 1 ay oldu. Kimse benim kadar izin kullanmamışmış. Sanki keyfimden kullandım o izinleri. Fitil ediyorlar.
Gıybete gelince eyvah ki eyvah Aylincim hepimiz cehenneme gideceğiz bu durumda aslında fena mı orada da bir KK günü yaparız.
Emel konuyu burdan uzatmamak adına sana özelden mesaj attım.
oooo canımcım sen baya hak etmişsin ki zaten eksrta izin vermemişler sadece izinlerini birleştirmişsin baksana süt iznini bile topluca almışsın ... ama iyi işte bebeğin baya bi zaman geçirmiş senle .. işler yoluna gireer dert etme çok bunaldığında bebeğinin bir resmine bka ne güzel olur sana hayat ...
canım bende çok kızıyorum bizim işyerine herkesin ebbeğine bakmaya gittiler benim selinime sadece hastanede ziyaret ettiler yani bana bir tane daha ziyaret borçlular ...
ya selin çok zayıf görsen resimerldeki gibi hiç değil birde büyüdükçe çirkinleşti zilli küçüklük hallerini daha çok seviyordum ben ya sizede oluyormu sanki yeterince sevmemişim gibi geliyor selini.. hani kşke daha çok öpseydim o yankalrdan dudaklardan diyorum ... gerçi zarralı diyede genelde totosunu öperdik hep ama :))
ya çekememek değilde kıskandık hani cuma cuma biz gelemiyoruz diye üzüldük yarın olsa mesela eşim cevahirin arka sokağında çalışıyor yarında mesaiye gidecek benide bırakır iş çıkışı alırdı süper olurdu...
günaydın kızlar bugün başağrısıyla uyandım hala çatlıyo başım ata sabah uyandı biraz azdı ve şimdi yine uyuyor
Cnm bence fazla alınganlık yapmışsın. dikkat et bak ordaki gülme efekti tamamen 3. çocuk ile ilgili, durum ile ilgili değil. ki zaten böyle bi durumun gülünecek bi tarafı da yok. Neden dertlerini paylaşmayacakmışsın, biz burda birbirimize destek için varız ve senin de her sorununu dinlemeye elimizden geldiğince yardım etmeye hazırız. Ama dünkü mesele farklıydı. ben şahsen bunu yaşamış bir kadın olarak bu konuya ılımlı yaklaşamam. ama zaten sen bile kardeşi olduğun halde onu affedememişken bizden de "belki de kader böyleymiş" falan dememizi beklememeliydin bence. sonuçta yaptığı bi hata ve bizde hata olduğunu dile getirdik. asla niyet seni üzmek falan değildi emin ol
Biz Emel le barıştık vereliniortak konuyu da uzatmayalım artık isterseniz sevgili arkadaşlarım, gördüğünüz gibi ne kadar kibar ve hafif bir üslupla yazdım sengözlerimebaksanab
aslında sadece çaba harcayana verilse bir kaç hak o zaman herşeyde ehrkes birlik olurdu buda hiç bir devletin işine gelemez ki :)): ) ama mücadeleci ruhların yılmammsı gerktiğinden yanayım ... dur ben burda bi kaç tane imza alayım şu emzirme reformu için... ama ben şöyle diyroum bir dilekçe oluşturalım ve bunu herkes bulunduğu yerden posta yoluyla yada faksla email le bakanlığa ulaştırsın bak o zaman daha ent bi hareket olur bence ????
benim bebiştede ilk zamanlar vardı tıkanıklık zamanla azaldı şimdi grip dışında fena diil nees alışı bu arada bi multi tabs konusu geçmiş bize doktor 1 ölçek verdi neden herkes farklı kullanıyo prospektüstede 1 ölçek yazıyo bu aya:uhm:
Asla aynı şeyler değil benzer şeylerdir en fazla yaşadıklarınız.Ablamı savunmuyorum sadece aşağılandığını düşündüğüm için kırıldım.Kimse böyle bir yanlışın içinde olmak istemez.Bende evliyim tepkiliyim fakat asla bu kadar ileri gidemedim.Her aldatılma nedneiyle boşanan kadının gidip başka evli erkeklere musallat olabileceğini düşünmedim.Ki zaten bunun için dul olmak gerekmiyor içinde varsa bekar bir kızda çok rahat yuva yıkabiliyor.Mesele benim ablam değil... Dün bende dahil hepimiz tepki gösterdik yaptığı şeyin yanlışlığına.Hayatının o kısmı asla affedilebilir değil.Fakat en nihayetinde bunun içinde yaşayan bizleriz.Bu bizde sıkıntı yaratmışken birde başkaları tarafından alay konusu olmak kırıcıydı.2 yıldır burda sizlerleyim hanginize bu konuda tek kelime ettim? Hiçbirinize.Ne yazıkki hepimizin içinde yaşanıyor bunlar.Çok da gözümüzü kapatacağımız bir problem değil.Empati yaparsak aynı durumda benim yerimde olsaydın ablanın yaptığı hata için bu kadar üzülmene rağmen birde kazara burda paylaştığında aynı şeyler sana yazılsaydı ne yapardın?
Emel ters bir örnek vereceğim. Burada kayınvalidelerden söz ediliyor. Hepbirlikte sayıyoruz kayınvaidelere. Hiçkimse neden kayınvalideme saydın demiyor. Çünkü kayınvalide...Onon yanlışına istediğin küfrü bas. Ama söz konusu abla olunca iş değişiyor. Burada ablana kötü bir şey diyen olmadı ablanın yaptığı eyleme sayıldı. Böyle bir şey yapanı görsem yolda çeviririm denildi. Bu da doğal br tepki. Yanlış kınanır. Sen ablana kıyamıyorsun haklısın. Söylenilenleri ablanın üzerine alma ablanın yaptığı eyleme al. Kaldı ki sen kendin de söylüyorsun kızdığını yanlış olduğunu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?