2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

180 cc içiyorsa bence ekstra vermene gerek yok ayrıca zaten versen de yemeyecektir çünkü tahıl tok tutar, ben kahvaltıda veriyorum 8tahıllı ballı bir de akşam 8de muzlu pirinçli muhallebi veriyorum o kadar.

Ben sabah kahvaltı olarak 8 tahıllı mısır gevrekli mamayı veriyorum gün arasında da 7 tahıllı elmalıyı çok severek içiyo onu veriyorum eğer gün içinde içmedi ise gece yatmadan önce veriyorum...130 ml olarak ve günde 2 kez...

Kardeşimle telefon ve mail trafiği yaşadığımdan geç gördüm yazdıklarınızı, hamile değil olamaz çünkü korkusundan hem hap kullanıyor hem de çocuğa prz. kullandırtıyormuş deli kız, sırtında yanma olduğundan korktum yoksa herkes düşüp bayılabilir ama bunun sırtı yanmış dudakları kurumuş ve şak diye düşüp bayılmış, halaa yarın gidicem doktora diyor, böyle bir bayılma yaşayan var mı kızlar aranızda?
Eşim evi home-office kullanıyor o yüzden işini bitirince eve dönüyor ama adam hımbıl işte,ay onun da ayağında 2 tane yara çıktı ve aylardır geçmiyor ona da ayrı doktora git diye yalvarıyorum.

Rica ederim arkadaşım afiyet olsun İklime ve yiyen diğer kuzulara, ben bu komposto püreyi hazır meyve pürelerinin kavanozlarına koydum 3 tane, bakıcıya da dedim ki bigün içine elma kat bigün muz kat tadı farklı olsun, bunu da deneyebilirsin

Deneyecem evet, anneme dedim zaten, böl bunu, içine muz elma kat çeşitlendir dedim, annemde ceviz ilave etmiş bugün hatta, teşekkür ederim tekrar..

Haaa kızlar aklıma gelmişken bende bir paylaşımda bulunayım, bal kabağından çorba yapın kuzulara, tam mevsimi ve çok yararlı bir sebze, ben hem çorbasını yapıyorum hemde yemeğini yapıyorum, İklim çok sevdi, sizde bi deneyin..

Günaydın arkadaşlarım.. dün akşamki sıkıntım için tavsiye veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.. daha iyi olmaya çalışıcam yapıcak bişi yok çünkü ve simenay arkadaşımın dediği gibi kendimi oyalamaya çalışıcam başka uğraşlar bulucam bebişim izin verdikçe.. bizde birkaç geced,r huzursuz uyuyoruz bizimle ytmayada alıştı burnu akıyo geniz akıntısı var dişler gelio hepsi hırpalıyo kuzumu..bebişlere kuru meyvelerden püre yapmışsınız bende yapıcam akşam ama yemiycek yine ve üzücek annesini... hala zorla 3 kaşık yio bir türlü alışamadı.. tüm gece emmek istiyo ve buda beni çok yoruyo sanırım bağışıklık sistemim iyice zayıfladı benim de çok zayıfladım çünkü hasta olan tüm bebişlere Allah sağlık versin huzur versin inş.. Aylicim kardeşine de çok geçmiş olsun..

canım günaydın herkeslere ,, aylin canım akrdeşin mutlaka doktora görünsün , ihmal edilecek yada yarına bırakılacak bişi değil sağlık bu belki sadwecec bi tansiyon düşmesidir ama yinede emin olmak lazım değil mi ?? eşine gelince gitmezler şekerim hiç uğraşma o kendi kafasında nedenlerini bulmuştur canıda acımıyrosa umursamaz ?? gereksiz bi sivilceyi yeri gelir dert edinirler ama senin üstüne düştüğün bi konuyu önemsemezler :):) söyle oda gitsin sinir etmesin canım aaaa belki şeker hastalığı var ondan geçmiyordur yarası , ??

Teşekkür ederim, yasemine katılıyorum çalışamıyorsan kendini oylayacak aktiviteler bulmaya çalış, ayrıca 3 kaşık 3 kaşıktır sen denemeye devam et bence, çorbalarına az biraz tuz katmayı dene belki o zaman yer

Eymen dişlerini gıcırdatıyor nasıl sinir oluyorum o sese anlatamam

Küçük serseri, dişim var dişiiim diyor adam :)

tuzu denerim canım teşekkür ederim.. ayrıca hiç usanmadan saatinde hazırlıyorum yourdunu çorbasınıbir saate yakın bekliyorum belki bir kaşık daha yer die... tabi zorlamadan dr zorlarsam daha kötü olucağını söyledi.. ne kadar isterse o kadar yesin yeterki yesin :) kendimi oyalamam gerekiyor evet.. ben yeni bir yerde ailemden uzak olmanın dezavantajını yaşıyorum canım.. ama geçicek inş.. eşimlede konuştum o da taşınmamız şu durumda mümkün deil sen buraya alışmaya çalışsan falan dedi.. o da çok üzülüyor halime çünkü ruh gibi dolaşıyorum bi bebeğim var o kadar...

bal kabağı dediğin hangisi idi ? yuvarlak olan mı uzun olan mı ?? yuvarlak olanın tatlısı oluyor dimi şerbetli ??

Elifcim biraz sıkıntılı bir dönem geçiriyorsun sanırım, Allah yardımcın olsun, inşallah bir an önce ferahlar için...

Günaydın Fatoşcum, nerelerdesin sen ? Bi de koca kişisine sinirli miyiz biraz ?

O zaman bizde senden bu çorbanın tarifini bekliyoruz.

Evet, tarif bekliyoruz, yeni çorbalar beni hep heyecanlandırmıştır :))

bal kabağı dediğin hangisi idi ? yuvarlak olan mı uzun olan mı ?? yuvarlak olanın tatlısı oluyor dimi şerbetli ??

Evet evet, o...

Yeni çorbalar beni hep heyecanlandırmıştıra kahkaha attım, allah iyiliğini versin Evdeki herşeyi karıştırınca yeni bir çorba oluyor her seferinde, annem ve eşim çok kızıyor bana, çocuğa eziyet ediyosun bunu köpeğe versen yemez yararlı diye ne buluyosan atıyosun içine diyolar, bak en bomba vitamin deposu çorbamı anlatayım sana, kıyma,kereviz,karnabahar,havuç,ıspanak,patates,bezelye,maydanoz ve pirinç attım içine Evde başka sebze olsa muhtemelen onları da atacaktım

Bal kabağı, turuncu renk olan, ytatlısını yaptığımız kabak işte, suda haşlıyorum ben, yumuşayınca blender dan geçirip püre haline getiriyorum, çok az un kavurup, biraz kuru nane ekleyip, pişiriyorum, içine de ekmek doğrayıp içiriyorum..
Yemeğini de aynı şekilde haşlayıp yumuşattığım küp küp doğranmış kabakları, soğanı öldürüp içine az miktar kuru nane ve salça koyarak pişiriyorum.. kabakları çok küçük küp küp doğramayın, biraz iri olsun ve haşlamadan önce doğrayacaksınız, haşlayınca yumuşayıp dağılıyor kendi zaten..
Çorbası sulu, yemeği katı oluyor, yemeğini de çatalla ezip veriyorum İklime..

Burcu, bana doktor uzun zaman önce dedi ceviz verebilirsin diye ama ben vermemiştim, 2 haftadır veriyorum cevizi, alerji falan yok, fındığı hiç denemedim.. Ama Doruk biberden dolayı alerji olmuştur bence.

Aylin biraz abartmışsın hakkaten, Nuh un gemisi gibi ne bulduysan koymuşsun çorbaya bacım, çocuğu tiksindirme istersen, birbirinin yanına yakışan sebzeleri bir araya getirsen nasıl olur..?

Ben kereviz çorbası ve brokoli çorbası da yapıyorum, deneyen var mı aranızda..?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…