- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #88.321
sağol canım.. geçicek inş.. bende çabalıycam bırakmıycam kendimi..alışıcam evimede oturduğum semte de.. gerekirse ailemi sık görmemeye de..önceden yaptığım şey eşime taşınalm die baskı yapmaktı.. ben alışmaya çalışmıyodum hiç. bir gün taşınıcaaz die umut ediyordum.. ama adam naapsın işi gücü bu tarafta e kirada ödemiyoruz.. alışmaktan başka çare yok..böyle davranarak onuda çok yıpratıyorum farkındayım..artık kendime gelmem lazım..
Yeni çorbalar beni hep heyecanlandırmıştıra kahkaha attım, allah iyiliğini versinEvdeki herşeyi karıştırınca yeni bir çorba oluyor her seferinde, annem ve eşim çok kızıyor bana, çocuğa eziyet ediyosun bunu köpeğe versen yemez yararlı diye ne buluyosan atıyosun içine diyolar, bak en bomba vitamin deposu çorbamı anlatayım sana, kıyma,kereviz,karnabahar,havuç,ıspanak,patates,bezelye,maydanoz ve pirinç attım içine Evde başka sebze olsa muhtemelen onları da atacaktım
Bal kabağı, turuncu renk olan, ytatlısını yaptığımız kabak işte, suda haşlıyorum ben, yumuşayınca blender dan geçirip püre haline getiriyorum, çok az un kavurup, biraz kuru nane ekleyip, pişiriyorum, içine de ekmek doğrayıp içiriyorum..
Yemeğini de aynı şekilde haşlayıp yumuşattığım küp küp doğranmış kabakları, soğanı öldürüp içine az miktar kuru nane ve salça koyarak pişiriyorum.. kabakları çok küçük küp küp doğramayın, biraz iri olsun ve haşlamadan önce doğrayacaksınız, haşlayınca yumuşayıp dağılıyor kendi zaten..
Çorbası sulu, yemeği katı oluyor, yemeğini de çatalla ezip veriyorum İklime..
Burcu, bana doktor uzun zaman önce dedi ceviz verebilirsin diye ama ben vermemiştim, 2 haftadır veriyorum cevizi, alerji falan yok, fındığı hiç denemedim.. Ama Doruk biberden dolayı alerji olmuştur bence.
aylin biraz abartmışsın hakkaten, nuh un gemisi gibi ne bulduysan koymuşsun çorbaya bacım, çocuğu tiksindirme istersen, birbirinin yanına yakışan sebzeleri bir araya getirsen nasıl olur..?
Ben kereviz çorbası ve brokoli çorbası da yapıyorum, deneyen var mı aranızda..?
İnsan içinde bulunduğu durumdan kurtulmayı bekleyip kurtulamadıkça, daha beter hissediyor. Mesela ben ısrarla çalışmayı bırakmayı bekliyordum çook yakın zamana kadar, sayısaldan para çıkmadıkça imkansızdı bizim için ve ben çok mutsuzdum. Sonra dedim ki, çalışacaksın kızım, böylelikle sadece suluk almak için girdiğin dükkandan çocuğuna oyuncak, atkı-bere takım, ayakkabı alıp çıktığında, kimseye hesap vermen de gerekmeyecek (hesap sormaya kalkanlar oldu da). Kırılma noktası oldu bu, şimdi daha iyi hissediyorum.
Valla ben de kahkaha attım yazarken.
Bu arada benşim bütün çorbalarım da seninki gibi, değişiklik olsun diye ne kombinasyonlar yapıyorum yaw. Ama tadına bakıyorum güzel oluyor, Doruk da bayıla bayıla yiyor. Eskiden sevmediğim için almadığım sebzeler vardı, şimdi herşeyi alıyorum, ev sebzeden geçilmiyor, böylelikle kombinasyon sayısı da artmış oluyor. Ben çorbalarına soğan ya da pırasa da koyuyorum artık, çok lezzetli oluyor.
Artık salça verebilir miyiz bebiklere? Ona vermeyecez diye bizim yemekler de salçasız yapılıyor, çok tatsız oluyor yaa...
Aylin biraz abartmışsın hakkaten, Nuh un gemisi gibi ne bulduysan koymuşsun çorbaya bacım, çocuğu tiksindirme istersen, birbirinin yanına yakışan sebzeleri bir araya getirsen nasıl olur..?
Ben kereviz çorbası ve brokoli çorbası da yapıyorum, deneyen var mı aranızda..?
Burcu dün Doruk biberon almıyor demişsin. Esin'de benim elimden almıyor ama bakıcı ve annmden alıyor.
Öznur ben de burnuma takıntılıyımdır. İşin kötü yanı iş yerindekiler 2'sinin burnu operasyonlu hokka gibi kalanların operasyonsuz hokka gibi. Kaş almak gibi herkes kaşını alınca bir de dönüp sana kaşlarını düzeltsene deyince kendini mecbur hissediyorsun ama yaptırmayacağım burnumu varsın böyle olsun.
Hasret bebeğinöncelikle sağlıklı olsun, sonra iyi kul, hayırlı evlat olsun, sonra güzel huylu olsun, sonra da istiyorsan tabi ki erkek olsun :)
Jalecim Arda'ya çok geçmiş olsun. Allah beterinden korusun. Çok üzülüyorum bu kazalara. Hamileliğin'de rahat geçer inşallah.
Şeyma çok geçmiş olsun sana da çok feci ya bu hastalıklar ben hala adet olmadım Esin 8 aylık olacak neredeyse bende bir doktora gideyim önümüzdeki ay.
Yazgı Alp'e maşallah Allah nazarlardan saklasın çok güzel bakıyorsun oğluşuna annesi.
Pınar forumun en hızlısı senin Eymen'nin ona da maşallah Allah nazarlardan saklasın onu da. Biz daha 2 dişi anca çıkardık. İştahsız deyince yeni diş gelme ihtimali var mı ki?
Ebru bize doktorumuz bu ay artık pütürlü ver, dolma içi, kıyma , tavuk, balık, tarhana, köfteye başla dedi. Köftemizi verdik pek sevmedi dolma içi verdik azıcık kemirdi. Yarın tarhana vereceğiz cuma da tavuk bizimkide pek iştahlı değil.
Burcu, çok az, minicik koyuyorum salçayı ben, doktorumuz az salçalı ama tuzsuz olan herşeyi yiyebilir dedi ve bir aydır bu şekilde yiyor İklim.. Bizim yemeklerde bu şekilde pişiyor yani..
Aylincim, ben brokoliyi, patates ve pirinçle pişirip çok az un kavurup koyarak yapıyorum, sevdi benim zilii, bilginiz ola :))
Kerevizi de aynı sen gibi başka sebzelerle kombine ederek yapıyorum..
Geçenlerde portakal soslu kereviz yaptım kendimize ama İklim de yedi..
aylinciğim komşularımız var.. saolsunlar geldiler de ama az öncede söylediğim gibi ben pek yanaşmadım.. çünkü taşınabilme umudum vardı hep!aileme oldum olası çok bağlı oldum hastalık derecesinde !! o taşınma umudu yüzünden burdaki komşulardan falan çektim kendimi..akşam konuştuktan sonra dedim ki evini sev ailemiz malesef ki her zaman yanımzda olamayacak falan...birde eşimi ne kadar üzdüğümü görünce dur artık dedim canım..Burcucum evet insan gittikçe battığını hissediyor kurtulamadıkça.. benim de gözümü açan eşimin yerine koydum kendimi benim için o da büyük fedakarlıklar yaptı hiç de sitem etmedi bana bense hep kafasına kaktım adamınşimdi düşündükçe bile utanıyorum:26:en azından hatamı görmem iyi oldu..
Yasemincim, sana da özel mesaj varmış :)
Kereviz çorbasını havuç patates ve etle yapıyorum. Brokoliye herşey yakışıyor, bazen tavuksuyu ve parça tavukla, havuç ve patatesle kombine ediyorum, bazen mercimek ekliyorum, her türlü yiyor benim bıdık...
Esrin, Doruk hiç kimseden almıyor biberonu. Israr edersen, sinirli bakmayı öğrendi, kaşlarını çatıp, gözünü gözüne dikip pis pis bakıyor bir süre, sonra da sanırsam içeriği küfür olan şeyler söylüyor.
Haftaya 9 aylık oluyor Doruk, ben de öyle yapacam artık, onun yüzünden saman gibi yemek yiyoz yaw :)
Elif, özel değilse, nerede oturuyorsun canım ve ailen nerede?
Elifcim, zorlu bir süreçten geçiyorsun, ama şöyle düşün, ömür boyu ailelerimiz biizmle olamayacak ve gün gelecek yalnız kalacağız, aslında yalnız değiliz çocuğumuz ve eşimiz var, evlilik ailenden ayrılıp yeni bir yuva kurma ve bu yuvanın sahibi sen olma anlamında değil midir, ailene bağlı olman güzel birşey ama fazlası zarar verir, evine ve komşularına ısınmaya çalış, kendi kendini telkin et arkadaşım, hayatta olmaz diye bişey yok, isteyince herşey olur, yeterki içinden gelerek yap, benim hiç komşum bile yok, sen o açıdan şanslıymışsın, hem gün gelir yine ailene yakın bir yerlere taşınırsınız belli mi olur, umut ederek yaşa, eminim herşey yoluna girecek, eşine destek ol, bak o sana nasıl güç verecektir..
dün gece eşimle konuştuktan sonra bende artık böyle düşünüyorum canım.. çünkü farkettim ki onu çok fazla kırmışım.. bana dedi ki keşke evlenmeseydim seninle hayatını mahfettim kızın die düşünüyorum zaman zaman... sevgiliyken nişanlıyken çok mutluyduk sen çok neşeli çok canlıydın senin yaşama hevesini söndürdüğümü düşündürüyosun bana dedi hatta bebeğimiz doğmamış olsa benden ayrılırdın değil mi die sordu.. iki senelik evliyiz daha ve adamcağızı ne kadar üzmüşüm.. bizde aileyiz artık dedi ve bunları söylerken gözleri doluyodu ve kendimden utandım canım:26:
canım ben pendikte oturuyorum.. ailem 4.leventte oturuyor.. daha doğrusu biz siniopluyuz annem babam sık sık giderler sinopa senede 6 ay en az arada buraya 4.levente gelirler canım.. bende doğma büyüme 4.leventte yaşadım evlenene kadar tüm arkadaşlarım akrabalarım kardeşlerim hep o tarafta canım..
Yasemin diyorum, özel mesaj diyorum beaa !
Yasemin diyorum, özel mesaj diyorum beaa !
Kendinden utanma, hepimiz insanız ve dönem dönem bu gibi durumlar yaşayabiliriz ama benim anladığım eşin çok anlayışlı ve sana destek oluyor, omuz omuza verdiniz mi yapamayacağınız şey yok, kim tutar sizi... Hadi yarından itibaren güzel haberler bekliyorum senden, buradan biizmle paylaş, hep birlikte sevinelim.. neşemize neşe katalım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?