2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın canlarım;
Burcu ;canım bozma moralini Hilal bile 9 kg değil hoş ishal olduğundan 8900 'e düştü .6 dişimiz var azı dişlerimiz yolda damaklar şiş..doktorumuz bu bile normal değer diyor Hilal çok hareketli kg kaybı yaşadık...Onu dışında mama ,normal yemek meyva sebze püresi hep yiyoy iştah iyi ama kg almıyor biz bile 10 kg üzeri görmedik ama bunun için üzmüyorum kendi sende üzülme....

Fatma'cım; Geçmiş olsun korkulcak bişey yok egzama strese de bağlı oluyor birde hapı da var onun ben de de boynumda çıkmıştı strese bağladı doktor ve hap ve krem vermişti..

Şebnem; geçmiş olsun canım ATA'nın durumundan haber ver oldumu?

Yasemin; canım İKLİM kuzumu eve gidince öp oldumu dün akşam Face de baktım yerim ben onun kürklü yeleğini gündüzleri giremiyorum...Hilal'e toka takamıyorum hemen çıkarıyor...

Yasemin şu çiş konusunda detaylara gir bakalım,nasıl başladın neler yaptın?
Burcu seni çok iyi anlıyorum,Kerem Doruk dan daha kilolu ama zayıf görünüyor ve ben 11 kiloları duydukça neden bu çocuk kilo almıyor diye çok takılıyorum kiii hem ben hem eşim çocukluk ve gençlik dönemlerimizde çiroz gibiymişiz eminim Kerem de ince uzun biri olacak,bunu bilmem de takılmama engel olmuyor.
Merve maşş diyeyim Melike'ye :)
Gülşan senin oğlunun kudurma ve gece uyumama hakkı var çünkü babası da bakıyor, ama yardımcı olmayan babaların çocukları uyanmasın nüffffeeen

Fatmacım, geçmiş olsun yazmayı unutmuşum, zona olmadığına sevindim, egzama daha masum en azından, ama kayınvaliden doğru söylemiş, egzama da tekrarlıyor malesef, dikkatli ol..

Yasemincim, maaşallah İklim'e, ne çabuk öğrendi, akıllı kızım benim...

Evet, Doruk'un boyunun uzamış olması iyi birşey, doktor da öyle dedi, bir gelişim problemi yok yani... Buna da şükür.

Fatma ile ilgili yazdıklarının hepsine katılıyorum...

Kanımca Selin hasta olduğu için yedirememiş, kocayla ilgili durum yüzünden değil.. Sarışınsın yine bugün

Herkeslere günaydınnnn bugün çok olumlu olmak istiyorum lütfen bozmayın :82:

Evet evet, ben de

Anaaam, Hilal de mi alamıyor, bak bunu bilmiyordum. Benim kerkenezgillerden kuzunun emsali çok var desen Ayfercim :) Rabbim sağlık versin, haklısın, ben de üzülmeyeyim...

burcu melikeye söylediklerine katılyıorum gerçekten selin okadar az uyansa ooo süper der ayakalrını öperim prensesimin,,,

eğer sizde zayıfsanız bence zorlama zaten anneannelerde emin ol çok faydalı şeyler yedirmeye çalışıyorlar hep ,,, düşünsene ben lise birde 39 kilo idim boy dersen 173 felandı sanırım yani safianz derlerdi bana şimdi oldum duba,,, gerçi bu aralar biraz daha inceldiğimi düşünüyorum kumaşlarımada girmeye başladım :)

eşime bi bakıyorum offf diye tepki veriyor asla sarılmıyor öpmelerime duvar gibi duruyor ,,, sıkıyorum sanırım pardon diyip geri çekildiğimde yok alakası yok diyor ,, içimden biş igelmiyor ama sıkılmak felan da yok diyor ,,, gözleri donuk donuk bakıyor ,,, sanki başka bi boyutta çok garip yaa :)
önceki akşam bilgisayarda bişi izliyordu beraber bakalım dedim offf dedi kalktım yanından içeri gittim bi sigara içtim geldim ne yaprsan yap sıkılmadan vazgeçemyeceğim ben seni çok seviyorum felan dedim bişi yaptığım yok hayatım gerçekten dedi ,, sonra kucağıam aytırdım gülerek keyifle bi film izledik sonra beni yanına çağırdı izlediği şeyi izletti bana sonra ayttık sarılmak yok tabi kesinlikle ,, buz gibi ben sarılıyorum elini bile atmıyor belime,,, gece selinden fırsat buldum bidöndüm arkamı bana doğru dönmüş sarıldı belim ifelan sardı böyle ,,, sabah kalktığında gene buz gibi duvar ve telefonalrda konuşmalrında arıyorum telefonu söyle diye açıyor ,,, offf delireceğimmmmm,,,,

ya az uyuyo genede uyuyarak büyicek bu sıpalar dün 8 bucukta yattığını söylemim o zmn:))
aylin dün kerem uyudumu okudum te onu burdan:)
yasemin haklısın ama kitap gibi olsun istiyorum uyusun yesinP
fatmacım eşinle konuşman lazım olmaz böle artizlik yapmasın
az önce kızım bulaşık makinesi deterjani yiyodu azcık yemiş hatta. şimdi gene kayboldu bi bakim be noff offf

Ayfercim, İklimi senin için seve seve öperim, sende Hilali öp benim yerime, toka konusunda İklimde bazen inatçılık yapıyor ama sokak söz konusu ise sesini çıkarmıyor :))

Aylino, oturağı almıştım ya, önce gözünü alıştırdım çocuğun, sonra da kaka yaptığını anladığım an, altını açıp oturttum, baktı ki oturarak daha rahat yapıyor, hoşuna gitti zillinin, kaka kaka üfff diyo, elini de sallayıp üff kokmuş gibisinden hareketler yapıyor, meyili var yani benim kızın, bezine yaptığı zamanlarda kirli bezi dövüyor üff diye diye, bir süre böyle devam edecem, şimdilik sadece kaka yaparken oturuyor, bakalım zaman ne gösterecek, gelişmeleri yazarım..

AYYY NE GÜZEL ANLATTIKLARIN ÇOK İYİ BİR GELİŞME HİLAL DAHA OTURMA POZİSYONUNU YENİ YENİ YAPIYOR KAKASINI YAPACAĞI ZAMAN KÖŞEYE GEÇİP YAPIYOR AMA AYAKTA DÜN İLK ARABAMLA OYNARKEN OTURUR POZİYONDA IKINDI TAMAM KAKA YAPIYOR DEDİM AMA DENGESİNİ KORUYAMADI TABİİ :))) BİZİM İÇİN DAHA ZAMANI VAR DÜN İSHAL OLDUĞUNDAN GÜNDÜZ 6 DEFA YAPMIŞ GECE 1 KERE YAPTI....SANIRIM DÜZELİYOR AMA ZOR OLUCAK ONUN İÇİN KARIN AĞRISIYLA GELİYOR SONRA SAKİNLEŞİYOR...

Anaaam, Hilal de mi alamıyor, bak bunu bilmiyordum. Benim kerkenezgillerden kuzunun emsali çok var desen Ayfercim :) Rabbim sağlık versin, haklısın, ben de üzülmeyeyim...[/QUOTE]

ÖNEMLİ OLAN SAĞLIKLI OLMALARI BİZİMKİSİ ŞU ARALAR İSHAL AMA DEDİM YAA SANA DOKTORUMUZ NORMAL GİDİYOR DİYOR BUNDAN SONRA DA ZATEN AŞIRI KİLO ALIMI BEKLEMENİZ BİLE YALNIŞ DİYOR ...1,5 AY ÖNCEYLE ALDIĞI KİLO 9 KGDAN FAZLAYSA HASTALANMADAN ÖNCE SANIRIM BİR YARIM KİLO VERDİ GÖBEK GİTTİ YÜZÜ UFALDI KUZUMUN ...VİTAMİNLER ,PEKMEZLER ZATEN ALIYOR BU TAMAMEN BÜNYEYLE ALAKALI ÇOK HAREKETLİ KUZUM...

Merve, kaşınıyorsun bence sen, 20:30 da uyumuş çocuk, gelmiş burda uyumuyor falan diyorsun, ben ne yapayım o halde, gece 11-12 gibi yatıyor, sabaha kadar kaç kere uyanıyor, ağlıyor, mızıldanıyor, mama içiyor sayamıyorum bile, sabahta 5:30-6:00 gibi ayakta ve feryat figan ağlamaklı... Biraz daha yazarsan düşüp bayılabilirim, kocaman kocaman maşallah diyorum Melike ye ve sana da pes diyorum, iftira atma çocuğa uyumuyor diye..
Bende her gece okuyorum, birde bizim için oku bu gece, bakalım belki bu geceyi rahat geçiririz..

Bence de söyleme seni topa tutmasınlar, hatta kötü içerik diye şikayet bile edebilirler
Uyudu 10 gibi, çorba içmişti ama hadi birazda mama yapayım dedim 90 cc kadar içti sonra uyudu,okuduğun için sağol arkadaşım
Deterjan falan aman haa yemesin yahu,sakla onları bi yerlere, bana da dün Yaseminin koçtaştan aldığı kapı stoperleri geldi onları taktım en azından eli kapıya sıkışmaz,cuma akşamları da çekmeceleri kurdelelerle bağlayacağım.
Burcu hayır deme olayına ne dedi doktor, bi de sordun mu aylin sehpayı kaldırsın mı diye

canım ben alışamıyorum aslında bizim evde böyle durumalr en fazla iki gün bile sürmezdi son dönemelrde uzamaya başaldı ama bu 10 gün oldu yawww evde huzursuzluk olunca insanın kafası başka bieşye absmıyor napıyım birde ben bu adamı çok seviyorum yaww gittikçe daha iyi anlıyroum

günaydın anneler işyerinde ve evde berbat ünler geçiriyorum çok da yoğunum bişi yazamıyorum umarım herkes iidir

yasemincim bu konuda ayrıca ayzacaktım unuttum ,,

öncelikle maşşalah kuzumaa,,, öp onu benim için kocamann,,, dediğin gibi meyili var selinin bi kez bezini çıakrdım öyle takılıyrodu etrafta ayağa kalktı ve işemeye başladı nasıl şaşkın ve korkulu bakıyor görmelisin ne oluyor böyle diye arkasına felan dönüyor nerden geliyor bu diye :)): senin kuzu benimkinden zeki bence :))

aa ii tamam be bişi demedik. gece uykuları 11 saat fln olmalıymışda ondan dedimdi. iyi tamam sustum sağlığım açısından:)
bugün hepinizinlini okurum okuduktan sonra allaam tüm mart sıpalarına bol uyku wer derim.
kızlar su içiriyorsunuzdurda gece belki susuyolardır ben yatmadan su içiriyorum o zmndan beri daha az kalkıyor mamalar fln nası susatır çorbalar muhallebiler. gece uyandılarmı bide su deneyin bakalım
ya o deterjanları nereye koyuyum heryeri deşiyor poşete koyup yüksek bi yere koyyim bari kilit almim diyorum ama ne kadar dayancam bakalım.
benimkide kaka yaparken oturuyor koltuğun arkasında. ben alcam oturaktan. komşumuzun oğlu 10 aylıkken yürümüş bide 1,5 yaşında tamamen bezden kurtulmuşlar. bizde becerebiliriz belki.
ben şimdi gider çamaşırları toplicam mutfaa toplicam odamı toplicam toplicam toplicam topli....:)

Ayfercim, Hilale çiş konusunda ısrarcı olma, hiçbiriniz olmayın daha doğrusu, hem benim kız sizinkilerden nerdeyse bir ay büyük hem ben acele ettim hem de dediğim gibi meyili var sıpanın, zamanı gelince sizlerinki de yapacaktır..

Fatmacım, estağfurullah, benim kızım zeki evet ama hepimizinki de zeki, öyle deme, utandım şimdi

Ayrıca Fatmacım, naçizane tavsiyem, eşine karşı zavallıyı oynama sakın, benim için değilse de Selin için dua et falan ne demek, bak çok kızdım şimdi sana, aklını başına al, hep böyle gidecek sanıyorsun ama yanılıyorsun, lütfen bizlerin dediklerine biraz kulak as, sabırlı ol, geçecek, olduğun gibi davran...

Anlayacağını biliyordum :)
Şaka bir yana, insan elinde olmadan takıyor, o kadar uğraş, hazırla çeşit çeşit, saati saatine yedir ama minicik kalsın, hiç hoş değil... Ama sağlıklı ve kuduruklar, bununla teselli bulucaz...

Ayarı kaçmış senin eşinin resmen, bırak takılma, Aylin'i ve Yasemin'i dinle, kazanan sen olacaksın...

Merve valla elimde kalırsın, uyumuyor deyip durma, Allah uyumamayı bi gösterir sana, görürsün :)
Deterjan vb gibi kimyasal içeren şeyleri uzanamayacağı yerlere kaldır, Allah korusun...

Yerim onu ben, kırk bir kere maaşallah

Evet tamamen bünye meselesi, Doruk da çok hareketli, uyurken bile hareketli, ihtiyacı olanı aldığına inandıktan sonra mesele yok bence de...

Hepsini sordum...
Kendisine zarar vermeyeceği şeyleri ellemesine izin ver dedi. Aksi halde o hep aklında kalacak, inada binecek dedi. İzin verdiğinde, tıpkı oyuncakları gibi, 2 gün oynar bırakır dedi. Ama zarar verecek şeyleri mutlaka öğret, izin verme, elini prize sokması, kabloları çekiştirmesi gibi şeylerin yapılmayacağını öğrenmesi lazım dedi. Evdeki herkes aynı üslupla, aynı kararlılıkla engellerse öğrenir dedi. Aylin sehpayı kaldırsın mı dedim, çocuk kendisine özgür hareket edebileceği alan yaratmak ister, sehpa bu alanı yok ediyorsa kaldırsın bence dedi... Bir de direk hayır deme, onu ellersek şöyle şöyle olur diye anlat, sonra hayır diye tamamla dedi, biz hepimiz öyle yapıyoruz zaten...

Üstüne gelmeyecem üzülme diye ama bunu senden hiç beklemediğim için sarışınlık ettim. Daha birşey demiyorum

günaydın anneler işyerinde ve evde berbat ünler geçiriyorum çok da yoğunum bişi yazamıyorum umarım herkes iidir

Hayırdır Esincim, merakta bırakma bizi :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…