2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

geçmiş olsun yağmura dolmadaki baharatlar midesini ağrıtmış olabilir bnce ebrucum..

atanın huzursuzluğu sanırım dişten

bugün hiçbirşey yemedi biraz önce karnıbahar salatası yiyordum ondan verdim biraz serindi onu yedi sadece serin serin iyi geldi anlaşılan

şimdide jel sürmek istedim asla dokundurmuyo (

ceroşta hiç bişey yemiyo şebnem ya bugün tüm hazırladıklarım çöpe gitti yarısından çoğu...
şimdi un çorbası wericem inşallah yer

zeynepte bu gün mız mız zaten kucağımdan inmiyordu şimdi hiç durmuyor dişler bizide zorluyor
şebnem atanın babası gelmiş umarım herşey çok güzel olur
hasret gerilmmiş yine ortalık sen sakin ol bebekine yazık

kızlar acil cevap !!!!!!

ata sürekli ağlıyo canı yanıyo

kulaklarının ikiside kıpkırmızı ve asla dokundurmuyo ne yapayım (

ateşi yok

calpol verdim onu kaç saatte bir verebilirim birde artık ölçek olarak ne kadar verebilirim

canım dişten yapıo o kulağa vurur diş kulaklarını fln çekiştirebilir. calpol wer 3 saat çok mu az mıbilemiyorum ki o civarlarda wer jel sürmeye çalış zorlada sür dişliği warsa onu soğut eline wer gezdir oyala uyur inş geçer calpol sakinleştirir biraz..

canım geçmiş olsun...geç oldu ama ilaç rehberinde kullanım dozu şöyle

3 ay-1 yaşa kadar: 2.5-5 ml (½-1 ölçek) (60-120 mg parasetamol). Bu pediatrik dozlar, her doz arasında 4 saat veya daha uzun aralık bırakılarak günde 4 kez tekrarlanabilir.

hasret ben içimden bile geçirsem aaa amaannn ne güzel bir eşim var ben eşimi çok seviyorum felan desem ,,, yada birilerinin yanında böyle keyifli bi zaman geçirip eve dönsek anında yaa direk kavga ile biter o gece ,,, ama artık öyle durumalrımız olmadığından kavgamızda olmuyor tabi :)

günaydın kızlarrrrrrr
çok sinirlyim çoookkk! çokda uykum warr delirecem(saç baş yolan smile) nazarınız mı değdi yaa maşallah demediniz mi yoksaa. uykusu düene girdi dediydim ay neerdende dedim hee dün zaten sabah ve öglen uykusu yarımşar saatti. akşam uyudu dedim heralde 9a kadar uyur. nerdeee. 6 bucukta dikildi zor kötek 7 bucuk gibi uyuttum sürnüyorum ama gittim yerime yattım amblans geçti uyandı!! uyumadı bidaada bende 20 dk uyumuş oldum. ambulans olunca bişi diyemiorm ama sabaan köründe ztn yollar boştur ne die bagırtıyosun ara sokakta be adam!! of yaa off offfffffff

Günaydın canlarım,

Moralim bozuk bugün. Akşam doktor kontrolümüz vardı. Oğlumun sağlığı gayet yerinde çok şükür, doktorda yaptığı şovlar neticesinde zeka ve motor gelişiminin yaşıtlarından önde olduğu yorumunu yaptı hatta doktorumuz, sevindim. Fakat bu ay yine sadece 200 gr almış! Gerçi tartıda durmadı, kucağımızda tartalım dedik, o da çokgüvenilir sonuç veren bir yöntem değil ama 3 defa tarttı adam, üçünde de benzer sonuçlar çıktı. 10 aylık çocuk 9 kilo bile değil, deli oluyorum. Daha önce iki defa demirine bakılmıştı, takviyeye gerek yoktu ama ben çok takınca bir daha bakalım dedi doktor, bugün alacaz sonucunu. Bu ay diş çıkardı, çok da zorlandı, e emeklemeye başladı hareket arttı, bu kadar takma falan dedi ama canık sıkıldı tabi. Boyu bir ayda 2 cm uzamış, bu sağlıklı geliştiğinin kanıtı zaten dedi. 1 yaşını geçsin, çok gerekirse takviye ederiz ama şimdi sakın kilo aldırmaya yönelik şeyler verme, kilolu çocuk sağlıklı çocuk demek değildir dedi ısrarla...

Daha da yazacaklarım var ama günün ilk mesajını çok uzatmayayım :)

Herkesler iyidir inşallah...

Günaydın güzel anneler,,,

ilgilendiğiniz için hepinize teşekkürler ,, sorunum belli oldu egzama imiş ,,, kimdi biri yazmıştı ama hatırlamıyorum Bilen arkadaşa tebrikler krem vedi kullanacağım 15 gün sonra gideceğim ,, kayınvalidem egzama düzelmez diyor doğrumu bilmem

Inek sütünü annem veriyordu seline hemde köyden gelen sütten kaynatıp veriyordu ama doktorumuz bir yaşından önce hayır dedi,, süt bal vermeyecekmişim ,,,bende vermiyorum ,,

evimizde hala huzur yok eşim eski günlere dönmemekte kararlı bana karşı ölesiye soğuk ,,, sadece evliliği devam ettiriyor o kadar ,, evde sadece selinni babası banada lütfedip bişielr söylüyor konuşuyor gün içinde asla aramıyor felan ,,, buda beni çok üzüyor çok yoruyor ,,, bakalım kısmetten öte köy yok mevlam yardımcımız olsun ,,,

selin geceleri hiç uyumuyor ve ben bitmiş haldeyim,,,

kızlar günaydın
uykusuz bir gecenin sabahı yine dimdik ayaktayım mert gece 3 e kadar uyumadı mızmızlandı bende babasına verdim o baktı ama yinede uyuyamadım:26:
inek sütünden bahsedilmiş,ben ara ara iki tatlı kaşığı inek sütünü sulandırıp gece tahıllı mamasına katmaya başladım haftada iki gün falan ama,çünkü etrafımdaki herkes tadını bilsin yoksa seneye inek sütü vermek istediğinde buseferde o almıycak dedi,mantıklı geldi
fatma sen hastaneye gittinmi,eğer gitmediysen elimden değilsede dilimden çekeceğin var
hasret bence hemen annenle barış,yoksa durumlar dahada karışacak canım
uykusuz merve aramıza hoş geldin canım,halbuki hep maaşallah diyoruz ama kendi nazarımız deyiyor demekki:44:
yarın denetlememiz var dosyaları kontrol edecem biraz işim var çok yazmayın haaa

Aramıza hoşgeldin :)
Uyur uyur, kızma hemen... Gece de mi çok uyandı?

Çok sevindim ciddi birşey olmamasına, gözün aydın Fatmacım...
Uykusuzluk kronikleşti artık hepimizde, napıcaz bilmiyorum.
Eşin bir geçiş döneminde, zaman vereceksin, sabır göstereceksin, ben seni denediğini bile düşünüyorum bazen.

Ben vermiyorum inek sütü, cesaret edemiyorum, iki ay kaldı zaten, beklerim herhalde...
Mert daha iyi mi Gülşancım? Belki hasta olduğu için uyuyamamıştır...

geçmiş olsun fatmacım ciddi bişi olmadığına sewindim.
burcu yok çok sık kalkmadı yani saate bakmadım ama 6 bucuga kadar iki kere kalktı. ama bilmiyorum uyumadımı uyumuo. biyerde okumuştum cocuklar uyudukca uyku düzenleri gelişir yorulsun iyi uyusun mantığı ynalış yorulan cocuk uyuyamaz dalamaz nasıl ki bizde bi iş yaptık mı ayaklarım agrıdı uyuyamadık deri .bebeklerde aynı öyledir dedi hakkatende öyle. inanıyorum ben uyumadımı uyumuuyor resmen.
melikede 8,5 kilo ben çok memnunum wala nie dersen alması gereken vitaminler ialıo iştahı yerinde yumurtası peyniri eti bakliyatı herşeyi yiyo maş ve çok şükür. kilo almıosa kudurukluğundandır besleniyo yeterli bi şekilde doktorda demiş sende takma lütfen ve şu ineksütündende korkmayın bu kadar kaçkere yazdım bilmiyorum ben 5,5 aylık olduğundan beri weriyorum 2 ay önce sonra bişi farketmez hem yağlı süt yarar çocuğa sütün yağı çok faydalı fatma sende kanma şu doktorlara yaa allerji yapıp yapmadığını 30 cc ye 200 cc sulandırıp deneyin bişi olmuyosa werin nolcak. melike çok sewio en az 50 cc içer kahvaltısı harici.
gülşancım kocanın ayaklaırnı yıka suyunu iç:) maşş ne güzel ilgileniyor kuduruk mertede afferim yani derdi neyse.
uykusuzluk çeneme wurdu:)

canım maşşallah tabi , ama çocuk bu belkide dişi sorun uvardır bak mesela selin azdı iyice dur hemen abartma durumu,,,

canım üzülme ben doktora hak veriyorum bak mesela selin 10500 olmuş ya ben bu sıkıntılı dönemde hep mama verdim ne doğru düzgün çorba verebildim ne emzirebildim nede emyvesini yoğurdunu ama mama sayesinde kilo aldı şimdi selinin bu durumu sağlıklı mı ???

sen doruğa sürekli besleyici bir tablo izliyorsun ve doruk çok zeki bir çocuk önemli olan bu boşver,,, takılma öyle,,,

canım bence içeceği varsa içer zaten acele etmeyelim iki ay kaldı şunun şurasında ,,

ebru da çok korkmuş üzüldüm geçmiş olsun kuzuyada

eşim düzelmeyecek canım çünki halinden anladığım kadarı ile kesinlikle bi tavır deneme felan değil bundan sonra böyle diyor ,,, bena rtık sevmiyorum diye ısrarla gösteriyor ,,, buda beni çok kırıyor ben enelrini yaşadım onunla nelere göğüs fgerdim bu mudur yani bir ahta mıdır yada her akdın yapıyor benim yaptıklarımı

güzel yazmışsın güzel :) vursun bişi olmaz bol bol okuruz :)

Mervecim, uyumuyor dediğin çocuk, şu anlattığın haliyle bile en iyi uyuyanlardan biri, gece iki kere kalkmış yaw, maaşallah de :) Ama çok kudurdukları zaman uykuya zor daldıkları doğru, Doruk uykusunda bile tepiniyor bazen...
Kilo konusunda haklısın, katılıyorum sana, zaten benim derdim acaba yeteri kadar beslenmediği için mi kilo alamıyor? Çok iştahlı bir bebek değil çünkü, porsiyonları bir türlü arttıramıyorum mesela, hep aynı miktarda yiyor. o yüzden endişeleniyorum, yoksa öyle boğum boğum olsun gibi bi amacım yok :)

Fatmacım sağol canım... Bakalım, biraz daha devam edicez böyle, genetik öykü de çok iyi değil, baba da çok iştahsızmış ben de, ikimiz de zayıfmışız, Doruk'tan da mucize beklememek lazım tabi. İyi beslendiğinden emin olayım, şikayet etmeyecem söz :)

Canım benim, eşinle ilgili böyle düşünüyorsan, alıp karşına konuşacaksın. Ben hala biraz daha zaman ermen taraftarıyım. Ama o zaman geçiyor ve düzelmiyorsa, böyle evlilik olmaz, Selin için dedik ama bu durum Selin için de sağlıklı bir durum değil.

Günaydın sabah şekerleri..
Benim kızım çişini oturağa yapıyor artık, inşallah yaza kadar çişini söylemeyi öğrenecek :))

Mervecan, her geceyi uykusuz geçirenleri düşün ve teselli et kendi kendini.. Sabah o saate kadar uyuması bile çok iyi, benim kızımda öyle olsa keşke, razıyım ama nerdeeee..

Burcu, kilosuna kafamızı takmayalım diyoruz ama yine takıyoruz, neden? Çünkü, bu kadar düzenli yedirmeye, özen göstermeye karşın neden kilo alamadı diye düşünüyoruz, şöyle düşün boyu uzamış Doruk un, her ay kilo almak yerine bazı aylarda boyuna veriyor, enine değilde boyuna almış diye düşün yani, sıkma canını, sağlıklı ve zeki bir çocuk Doruk, tombul olup zeki olmasa daha mı iyi, Allah korusun...

Fatma, eşine zaman ver arkadaşım, nereye kadar sürdürebilir ki, düşünsene öyle birgün gelecekki kendi bile farkına varmadan eski haline dönmüş olacak, kafanda senaryolar yazıp durma, sadece kendi canını sıkarsın, eşin belki seni deniyor belki de seni bu şekilde cezalandırıyor, üstüne gitme sakın ama farklı da davranma, eskiden nasıl davranıyorsan yine oyle ol ama çokda tavizkar olup, sulugöz aciz görünme, fedakar yönünü göster, şefkatli merhametli yönünü göster, hepsini de abartmadan yap.. Geçecek hepsi, yoluna girecek herşey, ben yürekten inanıyorum

Gülşancım, kaderdaşım, biz ne zaman deliksiz uyku uyuyacaz yaa, o günleri sabırsızlıkla bekliyorum, Mert nasıl, biraz daha iyi mi? İnek sütünü sulandırarak tattırabilirsin bence de..

Başka ne yazacaktım, unuttum yine, kimse alınmasın, uykusuzluğuma verin..

Ben buldum ben buldum egzama geçmez diye bişey yok sadece sıkıntı durumlarında tekrarlama ihtimali yüksek olan bir deri hastalığı.

Eşin lazdı di mi? bende de var bi laz bak bu konuda da kesin konuşuyorum sinirinin geçmesi biraz uzun sürecek ama dü-ze-le-cek, sen bırak onu zaman tanı,gez toz annenle,hayatın onun üstüne dayalı değilmiş gibi davran,o sırada o da aklını başına alacak korkma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…