2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar selam geçmişe baktım şöyle bir hasta bebişlere allah şifa versin. Uyku problemi sanırım hepimizde var.. Tibette son bir haftadır gece daha sık uyanıyor ve üstünü çok açıyor.. saat başı kalkıp bakıyorum perişan oldum.. Uyku tulumu denedim istemiyor çekiştiriyor.. Yorganınımı değiştirsem. Kalın biraz. Üşür diyede korkuyorum.

Bebeklerimiz arasında Hala blandır isteyen bebek varmı ? Tibet Blandırdan çekmeyince yiyemiyor.. dişlerimi acıyor kolayına mı geliyor anlamadım.. Annemde böyle devam edersen 2 yaşına kadar yemez diyor.. Pilavı bile yemiyor.. Birtek tel şehriye çorbası o kadar..Cam rendede elma rendesini bile yerken zorlanıyor.. Eline ekmek veriyorum kemirsin diye eline almak istemiyor.. Ne zaman gececek bu yaaa. 10 aylık oldu nerdeyse.. Akıl verin ne yapayım ..aç mı bırakayım bir süre pütürlü yemesi için ona da yüreğim el vermiyor...((

Zeliha çok geçmiş olsun, bebekler bizden çok daha enerjikler evet, umarım bir an evvel iyileşirsiniz..

günaydın herkese
ben bugün ağda yaptırmaya gideceğim,tebliğ edeyim.kim yazacak raporumu:82:
izin vermezseniz bundan sonra benim adım mahmut olsundurum buna müsait:89:

Çok güldüm buna, benden izin çıktı, gidebilirsin Mahmutcum.. Alp kuduruğu da mı gece nöbetteydi, bu bebeler toplu sözleşme yaptı anlaşılan, ben alıştım artık, uyursa bir tuhaflık olduğunu düşünüyorum..

slm millet
herkes iyidir umarım
ben iki evi toplayıp döneceğim denizi uyuturken şöyle bir bakayım demiştim
hadi birazdan görüşürüz

Selam Şeyma, topla bakalım evini, biz buralardayız, işin bitince gel..

Evet evet, gezmeye gidin, bu güzel havayı değerlendirin, yine de tedbiri elden bırakma ama sıkı giydir kuzuyu, ne olur ne olmaz..

Ata kuzusuna çok üzüldüm, yavrum dayanamıyor belli ki, serin şeyler vermeye devam et bakalım, senin içindezor, kolay gelsin canım..

buarada kıvırcık aliye çok üzüldüm kendisini tanıyordum gerçekten çok iyi bir biriydi allah rahmet eylesin

Bende üzüldüm, Allah tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun..

Geçmiş olsun canım öksürük şuru kullandınızmı? Tibette öksürüyordu geçen hafta şurupla atlattık allahtan..

annen haklı aç bırakmak çözüm olmaz çözüm alışacak. çiğneme rekleksi kasları kuvvetlencek. blendarı bırak bi önce elinle ew ve elinle agzına nohut kadar koy sende karşısında ya sakız çiğne ya bişiler yap öğürmeye başladımı hemen panik panik fırlama ayaa bekle bi raz baktın yutamıyor su wer hemen. bunu böle sürekli tekrarla armut mesela yumuak onu wer agzına köfteyi ez wer. bisküvi wer. mutlaka alıştır. artık kocaman oldu. dişleri acımaz nie acısın semsert şeyler. önce nohut tanesi olarak başla sonra büyütürsün. ama pes etme uğraşman lazım. çorba içir sonra uğraş yedirmeye kolay gelsin canım...

bnde aynı durumdayım, saat başı ağladı, zaten bel ağrısından kıwranarak uyumuştum yataktan kalkamadım delirdim

ya öyle aslında çok ufak şeylere takılıp çok büyük şeyleri kaçırıyoruz şu ahyatta bence ,,, herşey düzelincede böyle düşünürmüyüm .... bence düşünmeliyim ,,,

Bence de ama sanmıyorum :)

Allahım hem suçlu hem güçlü yaa...

Uyku tulumu ben de giydiremiyorum, çıkarttırana kada ağlıyor. Çok sık kalkıp bakıyorum, her seferinde üstü açık oluyor, örtüyorum. Kalorifer sönene kadar ince bir battaniye örtüyorum ben, sönünce yorgana geçiyorum, yoksa terliyor zaten. İnce bir pamuk yorgan dene istersen, belki daha rahat eder...

Köfte, tavuk, balık, patates, havuç, ekmek, kuru fasulye vb, elimle parça parça yediriyorum. Ama geçen gün çorbasına kuşbaşı et attım yiyemedi, öğürdü, blenderdan geçirdim. Dün akşam de bezelye vardı, hem kabuklu hem de küçük taneli olduğu için öğütemedi, onu da geçirdim. Ama genelde artık lokma lokma yediriyorum, çiğneyebileceği şeylerse seviyor öyle yemeyi... Meyvelerle ve patatesle başlayabilirsin bence, en kolayı onları yutması.

10 da uyudu tabi yarm saat sonra uyandı aldım ayaama sallarken uyudu bende uzandım ayaamdayken 12 ye kadar uyuduk oh bi iyi geldi dinlendim yemeemide yedim emiştik bide bi güzel minik parmaklarıyla agzıma yüzüme ellerni soka soka.. biraz snra mandalin suyuyla yumuşatılmış iki bisküili yogurdunu we yarım portakalını yicek teyzeleri

annen haklı böyle giderse hep püre isteyecek.. sen çok aç olduğu zamanlarda pütürlü wermeye çalış.. eline sürekli kemirmesi için bişeyler wer..
ama birden çok pütürlü werme mesela blendırı 10saniye çalıştryosan 3,4 saniye çalıştır we öyle dene bakalım umarım başarılı olursun

Her konuda olduğu gibi bu da göreceli bir konu bence, bebekleri birbiriyle kıyaslıyoruz ama ne derece doğru bilmiyorum, mesela benim kızımın hiç dişi yok ama her meyveyi (ayva dahil) eline verdiğimiz zaman ısırarak yiyor, blender ı ve cam rendeyi bırakalı aylar oldu, pütürlerle ilgili sorunumuz yok bizim, ama Tibet inde şimdiye kadar alışması gerekirdi pütürlü gıdalara diye düşünüyorum, geç kalınca yemiyorlar evet, görücemin oğlu 3 yaşına geldi hala yiyemiyor, kusuyor.. Aç bırakma ama küçük pütürlerle alıştırmaya çalış, zamanla daha büyük parçalara geçersin, sen ısrarla eline ekmek ve elma gibi yumuşak yiyecekleri ver kendi yemeye çalışsın..

ben öglenleri çorba ve meyve dönüşümlü olarak yediriyorum meyve günü bi kavanoaz meyve 1 büsküvili yanındada yrm porsiyon başka meyve. yogurt günüde 2 bisküvili yogurt yarıma yakın meyve yiyo gene. akşamüstüde kek gibi ne bilim aperatif bişi yiyo sonra süt içio 70 cc kadar. sonra akşam yemee çorba ve yanında ya köfte ya tavuk yada sebze yemeenden yiyo. öglen corba wersemmi napsam az mı sizce. sen napıosun hasret. menünüzü bi söle bakim son zmnlarda nası gidiyosunuz

yasemin senin kızda bi alem maşş yani. ben yiyemem öle sert şeyleri dişimle bile bazen nası becerio yaa diri diri yutuo bence. damağıyla ezemez ki bi yere kadar . yada müthiş bi tükrüğe sahip un ufak ediverio ıslandımı herşeyiP

Sağol canım güzel.. Doğru dediklerin alışacak.. Ben denedim yemediğini görünce blandıra devam ettim. Bu gün brakıyorum blandırı.. Çorba içiyor canım köfte daha hiç yemedi yemeğin içinde kıyma yiyiyor.. Birtek balığı dediğin gibi nohut kadar veriyorum yumuşak diye yiyiyor.. Böyle gidese kilo kaybı olur gibi çok hareketlendi aynı zamanda..Teşekkür ederim canım..

Polenss ;Hasrete katılıyorum az da olsa blenderdan geçirki pütürlü yesin ....Yumuşak şeyler ver eline onunla oyalansın ...Erken aylarda ek gıdalara geçildiğinde yaşadınız mı böyle sıkıntı yoksa şimdi mi yemek istemiyor?Çorbaları seviyorsa sebzeli çorbalar yap canım ....
Hasret senin işinde zor bee anacım hep bir plan içinde olsa da planlarının bozulması sana destek olanlar daha sonradan da kavgalara dönen bu dönemde ve hamileliğinde sana yardım etmeyen annen de sanırım biraz uzaklaşmak istiyor biraz zaman tanı annene...Gelir yine merak etme bu zamana kadar seni yalnız bırakmadı...
ŞebnemAta paşama geçmiş olsun canım benim...Diştendir umarım maşallah en çok dişi olan ATA paşam...

Çok sert bir damak yapısı var İklim in, dişi yok ama kolumu falan ısırdığı zaman morartıyor, sen düşün artık, ayva sulu ya, küçük bir parça koparıp damaklarıyla eziyor suyunu çıkarınca hooop yutuyor, suyuyla yutuyor yani, alem hakkaten benim kız, kuruyemişlere falan saldırıyor görsen, çekirdek içi yiyo, fıstık yemeye çalışıyor, bende şaşırıyorum hakkaten ama ne yapayım dişsiz kızım, çareyi böyle buldu anlaşılan :)))

Bence artık kimseyle kıyaslama ne kadar istiyorsa o kadar yedir, 11 kiloluk çocuğun yediği ile 8.5 kg nun yediği birbirini tutmaz,kendi kendine arttır baktın istiyorsa o şekilde devam eder istemiyorsa bırakır aynı devam edersin.

Sağol canım .. Ceren bu konuda çok iyiydi maşallah .Daha 6 aylıkken tost veriyorum diye mesaj yazmıştın.:))) . Kesin bizimkinde problem ..Hazırcı biraz.. Alışacak eli mahkum..

Çok sert bir damak yapısı var İklim in, dişi yok ama kolumu falan ısırdığı zaman morartıyor, sen düşün artık, ayva sulu ya, küçük bir parça koparıp damaklarıyla eziyor suyunu çıkarınca hooop yutuyor, suyuyla yutuyor yani, alem hakkaten benim kız, kuruyemişlere falan saldırıyor görsen, çekirdek içi yiyo, fıstık yemeye çalışıyor, bende şaşırıyorum hakkaten ama ne yapayım dişsiz kızım, çareyi böyle buldu anlaşılan :)))

Evet patates haşladım deneyeyim .. sağol güzelim. .

Maşallah.. Nazar değmesin..

Biz geldiikk Hava pey güzelmiş walla oynadık geldik. Şimdi de uyudu aşkitom

Hasretcim kayınpeder yurtdışındaydı, uçağı 6 gibi indi. o nedenle sabahın köründe geldi:))

Burcucum yok sözümona bana bişi demedi ama birilerini anlattı durdu, türlü misaller verdi falan:97:

Aylin kimbilir kocana ne laflar soktun ki o gün adam hala küs

Bi de bişi sorucam, dikkatli arkadaşlardan yanıt bekliyorum please. Şimdi ben size bi msj yazdım ya çıkıyoruz falan diye, sonra pc yi açık bırakıp çıktım. o arada 20dk öncesine dek hep on-line görünüyo muydum?? normlde tekrar 20dk önce falan oturdum bşına, merak ediyorum pc açıksa hep online görünüyo musun yoksa belli bi süre aktivasyon olmayınca off mu oluyo??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…