2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

CANIM LİNKTEN BAKTIM SMEAR DE HPV DNA diye bişey daha var HPV virüsü pozitif çıkmışsa (kanser?) araştırması için kullanılıyor genelde o yüzden tekrardan istemiş olabilirler....Korkma bişey çıkmaz inşallah
Human Papilloma Virus ile ilgili son gelişmeler:

Aşı. 2006 Haziran ayında FDA, HPV tip 6, 11, 16 ve 18’in neden olduğu servikal kanser, prekanseröz lezyon ve genital siğillerin oluşumunu engellediği iddia edilen ilk aşı için onay vermiştir. 9-26 yaş kadınlarda uygulanabilen bu aşı sadece tip 6, 11, 16 ve 18’e karşı koruma sağlamakta, daha önce HPV’nin bu tipleri ile enfekte olmuş kadınlarda ve diğer HPV tiplerine karşı koruma sağlamamaktadır.

SIK SORULAN SORULAR

1. HPV bulaşması ile kanserleşme süresi arasındaki ilişki nedir?

· HPV bulaşması sonrasında aylar içerisinde CIN ortaya çıkabilmektedir.
· CIN3’ün invazif kansere dönüşümü ortalama 10 yıl (8.1-12.6) sürmektedir.
· Normale dönme, CIN1 vakalarının %60’ında, CIN2’lerin ise %40’ında görülmektedir.

2. HPV-DNA testi kimlere yapılmalıdır?

1. Aktif cinsel yaşamın başlangıcından sonraki üçüncü yıldan itibaren tarama amaçlı olarak yapılmalı ve her üç yılda bir kez tekrarlanmalıdır (American Cancer Society, 2004).
2. Pop-smearde ASC-US/LSIL saptanması sonrasında kolposkopi endikasyonunun belirlenmesinde
3. Tedavi sonrasinda HPV pozitifliğinin takibinde kullanılmaktadır.

:) oh ne güzel ya insanın böyle arkadaşlarının olması.canım çok tesekkur ederım.bende hastaneyı aradım tekrar.hpv dna calısması ıcın tekrar ıstıyorlar.
anammmmm benım annemın sulalesınde rahım kanserı vakkası cok var.Allah rahmet eylesin hepsi hakka kavustu.
6 ayda bır duzenlı smear testı yaptırırm bırde ınsan neyden korkuyorsa o kesın basına gelırmıs.dogumdan once ası yaptırmayı dusunuyordum 46 yasına kadar yapıyorlar artık.fekat cok pahalı gelmıstı ve sonraya ertelemıstım.

merak etme canım benim her kadın yılda 1 kere yaptırması gerekiyor deselerde fiayt ateş pahası ...Görümcemde yaptırdı sonra yara olduğunu söylediler ve yaktırdı...Şuan bişey yok senede 2 defa gel demişler kayınvalide 2 yılda bir göğüsünde kitle ve rahim için smear'e gidiyor 500 tl yi geçiyor neredeyse....

smear ben 6 ayda bır yaptırıyorum zaten.ama su rahım agzı kanserıne karsı ası varya onu yaptırmak ıstemıstım.o cok pahalı gelmıstı.tek ası o zamanlar 600 tl ıdı.gogus ıcın ıse zaten fıbrokıstık oldugundan dolayı sureklı gıdıyorum kontrole.son gıttıgımde yanı 2 hafta once bı kıtle gormustu dr ama yag bezesı olabılır bıopsı yapmayalım emzırıyorsun demıstı.o da ayrıca kontrolde.

bilmiyorum canım geçmiş olsun bişey çıkmaz inşallah

Müdür geldi, ben kaçar, girmedim pembe sayfalara falan tamam mı :)))
hee sen kendini kandırırısın anca müdürün yemez o numaraları

Balıklama dalıyorum:
Benim bile oturasım geldi demişsin ya, sığabiliyon mu bari diyor, senin için...
açıklama için tenkuuu canım

fibrokist bende de vardı ilaç kullanmıştım ilaç kullanmıyorsun değil mi?Sonra Hilal'e hamile kalmıştım:)

Günaydııııın
Ben geldimmm:80:
Söylemesi ayıp yattım bayağı,sonra kalktım keroyu doyurdum şimdi de kahvaltı edicem
ohhhh özgürlük gibisi yok

fibrokist bende de vardı ilaç kullanmıştım ilaç kullanmıyorsun değil mi?Sonra Hilal'e hamile kalmıştım:)

yok canım ılac vermedıler.

Günaydııııın
Söylemesi ayıp yattım bayağı,sonra kalktım keroyu doyurdum şimdi de kahvaltı edicem

ne o ısden mı ayrıldın ?

Allahım, benim etrafımda bir tane aklı başında insan olmayacak mı ya :84:
Evi aradım, Doruk iki defa kusmuş, bir daha olursa haberim olsun dedim, normalde hiç öyle bir huyu yoktur çünkü.
Bakıcı diştendir dedi, yok dedim, daha öncekilerde hiç kusmadı. E şimdi azı dişleri çıkacak ya, ondandır dedi :26:
4 tane dişi olan çocuğun azı dişi çıkar mı, olur mu dedim, daha azılara çok var, yok yok azılar kabarmış diyor, kabaranlar 5. ve 6. dişler...
Neyse, bi daha olursa bana haber verin dedim kapattım da çocuğum kimlere emanet diye de bi daraldım ki

Günaydııııın
ohhh çatlat bizi bakalım:82:

telaşlanma burcu mertte dün kustu hasta değil,dişte yok görünürde,bazen geniz akıntısı çok olunca ve onu çıkaramayınca kusabiliyo bebekler balgamı çıkarmak için,mertin kusmuğu sırf balgamdı belki dorukta ondan kusmuştur,bakıcı takip etsin kusunca ben mutlaka incelerim iğrencim dimi

telaş yapma canım benim belki yedikleri fazlada gelmiştir ondan da çıkarmıştır ne yediğine bağlı....azı dişi de olma durumu varsa da sakin olarak konuşmanda fayda var...

Yok ben telaşlanmadım zaten, çocuk bu kusar da öğürür de, önemli olan devamlılığı olan bişey olmasın... Ama nasıl anlattıklarını bir göreceksin Gülşan ya, taş olsa çatlar burda, zaten uzaktayım, elim ermiyor gücüm yetmiyor, 3. dünya svaşı çıkmış da bunlar da ortasında kalmış gibi anlatıyorlar insana, ona kızıyorum.
Ayrıca ben de kusmuk ve kakaları mutlaka incelerim :86:

Senin annen zaten telaşe memuruydu bakıcı da olunca 2 kişi olmuşlar
Ağzına bişeyi fazla sokmuştur kusturmuştur kendini ya da fazla yemiştir.Bizimki de az önce mutfak dolabından kafasına bişeyi düşürdü zor susturduk,yürüyemeyen felaket bunlar, ömür törpüsüdür çocuk diye boşuna demiyolar.

eh kesın tadından yenmez bu tatıl sımdı :))

Aynen aynen,yarında İst.a geçiyorum

Sen hergün 11.30 ve 15.30 da bizi çatlatırken iyi demiiii
Ayrıca evt iğrençsin

Aynen öyle, asıl ömür törpüsü bunlar valla, Doruk bu kadar yemiyor beynimi.
Dün akşam yatakta epey tepindik kudurduk, sonra salona döndük, yere bıraktım. Yataktaki oyunların etkisiyle, güümmm diye sırtüstü attı kendini... Çok canı acıdı tabi, kısa süre ama şiddetli ağladı. Hiç telaş etmedim, sevdiği oyuncaklarını falan gösterdim unuttu, sustu. Ama bugün kustuğunda eşim de evdeymiş, Doruk kusunca annen öyle bir çığlık attı ki, çocuğa bişey oldu sandım, nasıl koştum bilmiyorum diyor. Napcam bilmem valla, cinnetim yakındır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…