2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Selamlar. Kyınvalidemler 13 gun kalıp cuma gunu gittiler, evv bombos oldu onlar gidince. peslerinden agladım bile o kadar alıstım iyi oluyodu cumbur cemaat yemekler falan. mutfaga girmedm hic zaten k.valide sagolsun herseyle o ilgilendi. hafta sonu da annemler geldi.
simdi bir sorunum var kafamda cozmem gereken bana bir akıl verin. barıs haftada bir gormesine ragmen annme cok dusun, bana bile gelmiyor onun kucagındayken.ben ise baslayınca annem bakacak buyuk ihtimal. bu durum canımı sıkıyor iste. ozluyo diye ondan bana gelmiyordur degil mi. ben ise baslayınca da aynı seyi yasarsam ölürüm. ben ise kesin geri donus yaptıgımda 1,5 yasında olacak (mayısta baslıcam aslında ama hazirandan sonra tatil zaten ara ara giderim, eylulde acılıyo üniversite, o yuzden kesin donnus eylul 2011). o zaman da aynı seyi yasarmıyım sizce. gecen hafta okula gittim. dondugumde pacama yapıstı inmedi kucagımdan, ama o zaman kayınvalidemler vardı.
memurlara ucretsiz izin 24 aya cıkarıldı. gozumu karartıp eylulden sonra tkrar ucretsiz izne mi cıksam diyorum. off annem gittiginden beri aglıyorum, gun gectikce ayrılmak daha zor olacaak biliyorum.bakıcı mı tutsam, krese mi versem bu kıskanclıkk oldurecek beniiii...bir rahatlatın beni nollurrr...

Filiz hoşgeldin, çok özletiyorsun kendini bea :)
Teşekkürler iltifatların için :)

Yerim onu
Deme kız öff falan, yazık, çok tatlı benim yakışıklım...

Yürüme gibi bi gayretimiz olmadığından, hayatımıza çorapla devam ediyoruz

Ben dedim, ben dedim
İçine uzaylı kaçmış bu İklim'in, bi elime geçirirsem o uzaylıyı çıkarana kadar mıncıklayacam onu

Ahanda uzmanlık alanım...
Pınarcım, Doruk anneme resmen aşık.
Ben eve gittiğimde, bana geliyor, sarılıyoruz öpüşüyoruz biraz, sonra hooop annemin kucağına.
Annem varken benimle oynamıyor, ben odadaysam ve annem başka yere geçmişse beni bırakıp annemin peşinden gidiyor, benim arkamdan ağlamıyor ama annemin arkasından ağlıyor.
İlk zamanlar çok üzüldüm, kızlar da biliyorlar ama alıştım artık, ya babaannesini böyle sevseydi diye teselli ediyorum kendimi.
Bakıcı kreş falan düşünme, çok sevdiği biri tarafından bakılacak Barış'a, daha güzel bişey olabilir mi... Aynı şeyleri ben de düşündüm ama sonra bencillik ettiğime karar verdim.
Son sistemde, ben evdeyken annem bizimle fazla vakit geçirmiyor, böylelikle Doruk'un aşkı da bana yöneliyor

Yasemin 3 gün sonra d.günü olduğunu düşünmek nasıl bi duygu heyecanlanıyo musun?

Sorma çok heyecanlıyım, hazırlıkları yetiştirebilecek miyim, nasıl olacak, neler olacak, herşey mükemmel olsun istiyorum, birde akşamları 21:00 a kadar fazla mesai yapma işi çıktı, çok yoruluyorum, cuma günü hiç değilse biraz erken çıksam da evin süslemesini falan yapabilsem diye kafamda planlar uçuşup duruyor.. Birde dün akşam babannem aradı doğum günü yapacan mı bizde gelecez dedi, e onlar gelirse eşimin de sülalesi gelir, üfff nasıl atlatacam, ben sırf kaynanamın akrabaları gelmesin diye aile arasında olsun dedim, şimdi babannemleri ne yapacam..?

Pınar bi sakin ol önce, ben işe başladığımda İklim 9 aylıktı, annem bakıyor, akşamları eve gittiğimde beni özlemiş oluyor, anneme anne diyor ama bu bana hiç dokunmuyor, çünkü biliyorum ki bilinçli olarak söylemiyor İklim, bazen benim kucağımdan anneme gidiyor, buna da üzülmüyorum, akşama kadar onunla çocuk, kimden ilgi görse ona gidecek elbette, bilinçlenmeye başladığında kimin anne kimin anneanne olduğunu öğrenecek nasılsa, bakıcı tutsan ona anne diyecek, onun kucağına gidecek, bunu herkes yaşıyor meraklanma, takma kafana ve kafanda hikayeler yazma, ücretsiz izin almak istiyorsan alabilirsin ama o zaman sana daha çok bağlanacak sende ona tabiki, ayrılmanız daha zor olur kanımca..

inşallah gönlüne göre göre bir iş bulursun canım,iş ve eş önemlidir insanı ya mutlu eder ya mutsuz

Abooow hamile bayanlar niye böyle bir günde bekliyor ki? alsınlar onları da senin gibi sivile yahu yazık
demin aradım hamile arkadaşı emniyete almışlar onu dışarıdan çekmişler,ben hamileyken dr raporu almıştım ek görevlere çıkamaz,ayakta çok bekleyemez vs vs çok rahattım ama bu arkadaş inadına rapor almıyo

ben yazmayım dedim ama sen yazmışsın merve evet herkesin yeşilkartı var benim maaşımdan kesilen vergilerle alıyolar bide üstelik ne diyolar biliyomusun pkk dan korkuyomuş devlet onlar olmasa bu yardımları alamazmışlar pkk sayesinde alıyolarmış falan
vuuuw ucuz atlatmışsınız canım,gerçekten insan hayatı pamuk ipliğine bağlı burcu Allah hepimizi korusun

ayy eşin askerdemiydi sen doğum yaptığında çok zor olmuştur eminim benim eşim evlenmeden önce askerliğini yapmıştı yeni yasadan yararlanamadı polisler zaten askerlik yapıyo bence iyi oldu bu yasa gerkliydi yani,ben bile askerliğimi yaptım:82:

sağol teyzesi mert çok komik gerçekten negüzel annen yanında çok kıskandım valla,görmeyeli sen neler yaptın canım anlatsana

ben konuşsam daha neler çıkar ama kapatayım burda çünkü yazdıkça sinirleniyorum
ben eve gidiyorum korumalardan cihat abi beni eve bırakacak :18: dua edin taşlanmayalım:18:

Tesekkürler kızlar cevaplarınız icin. aslında sorun annemin davranısları sanırsam, ondan takıyorum bu kadar. burcu bir ara yazmıstınya "kıskanaanlar catlasın" diyor annem diye, benim annemde boyle olacak gibi geliyor bana. babaannemiz daha bilincli bu konuda gecen hafta eve dondugumde ayy oglumun annesi gelmis kos anneye falan dedi hosuma gitti. benim annem olsa niye geldin biz iyiydik boyle derdi kesin. off bilmiyorum, aramız iyiyken bozulacak annemlle ondan korkuyorum. neyse tekrar tesekur ederim cvaplarınız icin, ilerleyen gunler ne gostrecek bakalım.

bu arada barısta yuruyor artık

Ay Pınar derdin bu olsun,ne kıskanıyosun yahu çocuk bu,akşam bana atlıyor sabah bakıcısı geldiğinde bakıcısına atlıyor Kerem,bikaç gündür sürekli beraber olduğumuz için bakıcısına 2 sabahtır gitmek istemiyor ama beni de 2 gün görmese bu sefer bakıcısına gider, çocuğu kim yedirir içirir eğlendirirse ona gider

Oyy maşallah kuzuya yürüyor demek, burada annelerimize de çok büyük rol düşüyor ama malesef bizler kadar bilinçli değiller, Burcu ya da yazmıştım geçenlerde, bize karşı yapamadıkları, içlerinde kalan şeyleri torunlarında yaşamak istiyorlar, bunu yaparkende bizi incittiklerinin farkında değiller, çocuklarımız biraz büyüyüp kreş zamanı gelinceye kadar katlanacaz yoksa çok fena aramız bozulur annelerimizle..

Hafta sonu bi pasta al, İklim'i de al babaannene git, alternatif doğumgünü yapın, olmaz mı?
Ben öyle yapacam da :)

Ben de yazmamak için tutuyorum kendimi, gaz vermeyin, Serdar abilik olmayalım.
Ayy Gülşan, bi gün sıksaydın dişini be arkadaşım, niye atıyorsun kendini şimdi onların arasına...

Maaşallah Barış'a

Pınar, sanırım bizdeki durumun benzerleri yaşanacak sizde de. Bizim aramızda epey bir kriz oldu bu durum. Hepiniz biliyorsunuz zaten, ben işe çok erken döndüğüm için hep bir acı oldu içimde, annemin de Doruk'un ona olan düşkünlüğünü fark etmeden sürekli benim önüme sermesi epey dağıttı beni. En sonunda bir gün patladım, o zaman fark etti bu gidişatın beni ne kadar üzdüğünü, şimdi daha dikkatli davranıyor. Sen benim gibi patlama noktasına gelmeden annenle konuşursun gerekirse, üzüldüğünü anlatırsın, anlayış gösterecektir, sonuçta biz de onların evladıyız, torun ne kadar kıymetli olsa da bizim üzülmemizi hiç istemezler.

canım sen keremi alınca kapını kapatıp oturuyorsun ama seni goruyoo hep cocuk. annemler bizdee kalacak, veya biz gidecegiz yalnızz kalamayacagız aksamları da. neysee cokk duygusalım bu aralar ondan bu kadar takıyorum sanırım.

aynı sorun bizdede vr ayfer ben ataya yürümeye başladığından beri ayakkabı giydiriyorum mecburen ama o hiç memnun değil bu işten sürekli çıkarıp çorapla gezmek istiyor ve ayakkabıyı giydirmiyim diye parmaklarının topluyo ama bu hafta bakıyorum ayakabıylada yürümeyi başardı şimdilik yürümediği zamanlarda hemen çıkarıyor ayakkabıları

Pınar takma kafana, herşey bir düzene oturuyor, benimde annem bizde kalıyor, 7/24 beraberiz, yada kendi evine giderse bizde oraya gidiyoruz, yine beraberiz yani..

seni çok iyi anlıyorum ben ata doğduğu günden beri annemle yaşıyorum bende evdeyim annemde evde ama ata anneme çok daha düşkün ağlarken ona gidip ağlıyo uykusu gelince onun dizlerine kafasını koyup ee ee yapıyo vs ... varsa yoksa annem ancak biz yanlız kalınca benimle oluyo

akşam yine deneyeceğim bakalım ne yapacak?Çorapları bizde çıkarıyoruz sonra giymeye çalışıyor...

Daha önce de konuşmuştuk ya Şebnem, bak aynı Doruk da öyle... Bazen diyorum ki, annelerimiz bizden daha sabırlı genelde, of pof demeden bakıyorlar, oynuyorlar falan, acaba ondan mı onlara daha düşkün oluyorlar? Annem hiç bir iş yapmadan saatlerce oynuyor mesela Doruk'la, e ben yapamıyorum ki onu, evde bi sürü iş var, bi yerden sonra kopmak zorunda kalıyorum.

evet burcu aynen öyle annem ataya çok sabırlı hiç sesini yükseltmiyo saatlarce oynuyo ...

SLM MİLLET

kendilerine zarar veriyorlar başka yedikleri bir nane yok, o sağlık ocağı da okul da senin evladın için ne geçti eline allah hepimizin yardımcısı olsun burası son derece sakin biz çok şanslıymışız

tam ısırmalık senin bu cadı yav

korkunun ecele faydası yok canım benim 2 yaşına kadar da kalsan yanında sonuç yine senin işe dönüşün ve onun bir başkasıyla kalması. ayrıca çocuğuna bu kadar BAĞIMLI olmak sana zarar verir ikinize de yaşam alanı bırakmayı öğrenmen gerekiyor. şu zamana kadar senin varlığını öğrenmiş olan bir bebek asla bir başkasını senin yerine koyamaz.
ben ce senin artık bebeğinden ve evinden başka yerlerde de vakit geçirip dünyayla barışma zamanın gelmiş. hatta geç kalmışsın diyebilirim.

evet bunlara da katılıyorum

cahillikte sınırları yok :26: benim yaşadığım yerde devlete ait bir üretim çiftliği var halkın çoğu zamanında buradan ekmek yemiş o yüzden pek uç noktalarda değiller ama öyle cahiller ki anlatmakla bitmez.
allah sana kolaylık versin gülşancığım umarım bir aksilik olmadan evine ulaşmışsındır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…