- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #101.981
sabah çayımı yudumlarkene sıcak sıcak sizlere bir merhab diyim dedim nasılsınız kızlar doğanı anneme verdimya rahat yazarım biraz.
ay facete hilalın ve mertin yürüme videoları yokmu koptum resmen .....mertin o koca göbeğiyle sendek sündek yürümesi,hilalin düşe kalka hala inat ve ısrarla yürümeye devam etmesi hele o gülüşü maşallahhh yaaa ikisinede kırkbir kere maşallah.
ayrıca doruk ve burcunun fotolarıda süper maşallah yakışıklı delikanlı anneyi gölgede bırakmış ama.
buluşma fotolarınada baktım yine yakışıklı delikanlılarımız yakmış alış veriş merkezini aranızda birgün bende olucam allah nasip kısmet ederse yada tatile antalyaya yolunuz düşerse mutlaka beklerim hepinizi.
oto koltuğu daha bende almadım bende bir puset vr çok rahatsız onu kullanmayı düşğnmüyorum martta aracı değiştiricez ona alıcam iki tane bidahada çıkarmam zaten.
herkese günaydın bu sabah güneşle uyandım dışarda çok güzel bir hava var eğer üşenmezsem atayı parka götürücem
buarada ben hep ataya öff ata öfff diye söyleniyorum ata bu sabah kalmış herşeyde öfff öfff diyo :))
Hilal'e ayakkabı aldık ve yürümekte çok zorlandı suratıma baktı akşam ellerinden tuttum robot gibi yürüdü...Patikli ayakkabı ve düz tabanlı yumuşak ayakkabı giyince bu çok zor geldi ama bizde çok güldük alışır inşallah yaa yoksa kızım düz tabanlı olacakSizler ayakkabı kullanmaya başladınız mı ? Birde parmaklarını hep içe çekiyor....Dengeyi koruyor yaa
Canım 18 Şubatta girecek yaşına, Şubat 28 çekiyor ya ticker yanıltıyor o yüzden :))
Öfff Şebnem yaaa, yerim ben o boncuk gözlüyü, kızdırma kuzumu, sabrımız tükeniyor bazen ama napalım katlanacaz :))
Heee, İklim bir ayrı zaten, milletinki bebek arabasında emniyet kemeri de bağlı olmak kaydıyla kuzu kuzu oturur etrafa bakar, bizimki bebek arabasının içinde ayakta gider, yanından geçen çocukların saçlarını çeker ağlatır :)))
Pazar günü dışarı çıktık, babası kızımıda götürecem hava alsın dedi, arabaya oturduk, İklimi oto koltuğuna oturttum, emniyet kemerini henüz bağlamamıştım, çantayı da yanıma koyayım da öyle bağlayım, şimdiden bağlarsam sıkılır dedim, sağımdan soluma dönene kadar İklim ayağa kalkmıştı, sonrada elimden sıyrılıp yere indi, arabanın camından babasına bağırıyor gel gel diye...
Biraz önce de annemi aradım, o da açmadı telefonu, şimdi geri döndü annem, yetişemedim tel. dedi, İklim telefonu işaret parmağıyla gösterip alooo ıhh ıhhh diyormuş, çalıyor açsana be kadın demek istedi heralde diyo annem, koptum yaa.. sonra telefonu annemin elinden aldı ve bana öpücük atıp, birkaç tuşa da basıp bay bay deyip yüzüme kapattı :))
Selamlar. Kyınvalidemler 13 gun kalıp cuma gunu gittiler, evv bombos oldu onlar gidince. peslerinden agladım bile o kadar alıstım iyi oluyodu cumbur cemaat yemekler falan. mutfaga girmedm hic zaten k.valide sagolsun herseyle o ilgilendi. hafta sonu da annemler geldi.
simdi bir sorunum var kafamda cozmem gereken bana bir akıl verin. barıs haftada bir gormesine ragmen annme cok dusun, bana bile gelmiyor onun kucagındayken.ben ise baslayınca annem bakacak buyuk ihtimal. bu durum canımı sıkıyor iste. ozluyo diye ondan bana gelmiyordur degil mi. ben ise baslayınca da aynı seyi yasarsam ölürüm. ben ise kesin geri donus yaptıgımda 1,5 yasında olacak (mayısta baslıcam aslında ama hazirandan sonra tatil zaten ara ara giderim, eylulde acılıyo üniversite, o yuzden kesin donnus eylul 2011). o zaman da aynı seyi yasarmıyım sizce. gecen hafta okula gittim. dondugumde pacama yapıstı inmedi kucagımdan, ama o zaman kayınvalidemler vardı.
memurlara ucretsiz izin 24 aya cıkarıldı. gozumu karartıp eylulden sonra tkrar ucretsiz izne mi cıksam diyorum. off annem gittiginden beri aglıyorum, gun gectikce ayrılmak daha zor olacaak biliyorum.bakıcı mı tutsam, krese mi versem bu kıskanclıkk oldurecek beniiii...bir rahatlatın beni nollurrr...
Yasemin 3 gün sonra d.günü olduğunu düşünmek nasıl bi duygu heyecanlanıyo musun?
Selamlar. Kyınvalidemler 13 gun kalıp cuma gunu gittiler, evv bombos oldu onlar gidince. peslerinden agladım bile o kadar alıstım iyi oluyodu cumbur cemaat yemekler falan. mutfaga girmedm hic zaten k.valide sagolsun herseyle o ilgilendi. hafta sonu da annemler geldi.
simdi bir sorunum var kafamda cozmem gereken bana bir akıl verin. barıs haftada bir gormesine ragmen annme cok dusun, bana bile gelmiyor onun kucagındayken.ben ise baslayınca annem bakacak buyuk ihtimal. bu durum canımı sıkıyor iste. ozluyo diye ondan bana gelmiyordur degil mi. ben ise baslayınca da aynı seyi yasarsam ölürüm. ben ise kesin geri donus yaptıgımda 1,5 yasında olacak (mayısta baslıcam aslında ama hazirandan sonra tatil zaten ara ara giderim, eylulde acılıyo üniversite, o yuzden kesin donnus eylul 2011). o zaman da aynı seyi yasarmıyım sizce. gecen hafta okula gittim. dondugumde pacama yapıstı inmedi kucagımdan, ama o zaman kayınvalidemler vardı.
memurlara ucretsiz izin 24 aya cıkarıldı. gozumu karartıp eylulden sonra tkrar ucretsiz izne mi cıksam diyorum. off annem gittiginden beri aglıyorum, gun gectikce ayrılmak daha zor olacaak biliyorum.bakıcı mı tutsam, krese mi versem bu kıskanclıkk oldurecek beniiii...bir rahatlatın beni nollurrr...
inşallah gönlüne göre göre bir iş bulursun canım,iş ve eş önemlidir insanı ya mutlu eder ya mutsuzMerve burası fabrikalar şehri bi iş çıkar elbet, dün kariyerden başvuru bile yaptım bi fabrikaya, eski çalıştığım yerin genel müdürü de bugün beni ziyarete geliyor şansa bak,bekleyeceğiz göreceğiz işte sizlerle beraber,dertlerimi dinleyeceğiniz günler yakın
demin aradım hamile arkadaşı emniyete almışlar onu dışarıdan çekmişler,ben hamileyken dr raporu almıştım ek görevlere çıkamaz,ayakta çok bekleyemez vs vs çok rahattım ama bu arkadaş inadına rapor almıyoAbooow hamile bayanlar niye böyle bir günde bekliyor ki? alsınlar onları da senin gibi sivile yahu yazık
ben yazmayım dedim ama sen yazmışsın merve evet herkesin yeşilkartı var benim maaşımdan kesilen vergilerle alıyolar bide üstelik ne diyolar biliyomusun pkk dan korkuyomuş devlet onlar olmasa bu yardımları alamazmışlar pkk sayesinde alıyolarmış falanewet ewet yürüseler bile araba şart avm lerde çarşıda salsan bizim gibi direk gitmio ki bi o tarafas takılıo bi bu tarafa elli saat sürüo 5 dk lık yol. bende çift yönlü puset kullanıorm oda kraftın ben kraftın herşeyinden memnunum yatağı telsizi araba koltukları mama sandalyesi hepsi çok ii hem normal fiyatlı hemde çok kaliteli. çift yön olması ii güneşli oluo rüzgarlı oluo ona bakasım gelio çeviriorm:) tek elle katlanabilio kendi ayakta duruo tepesinde görim die pencereleri war rüzgarlığı war ama gelgelelim bütün bagajı kaplıo işte. baston alsam oda boyuna sıgmicak azcık yampiri koycam oda kaplicak. çon dandirik bastonları sewimorm ztn azcık konforlu olsun görüorm dışarda yazık cocukların omzu büzüşmüş ayakları sallanıo iki katlar. neymiş efendim küçücükmüş heryere sıgıomuş o cocuun rahatı ne olcak peki. chicconun kini kullano arkadaşım gayet konforlu ama oda büyük işte. bu sunny ii gibi gülşan daa ucuz bulursun ama araştır.
o sağlık ocağını bombalıolar ertesi günde tedaviye gidiolar hemde yeşi,l kartlarıyla devlet oraları unutmuş denio ama ordaki yollar memurlar araçlar başka hiçbiyerde yok nankörler devletime allah güç wersin.
gülşan eşin askerlik yaptımıydı merak ettim yırttınız wala polis olcakmışın hee oh ne rahat:)
vuuuw ucuz atlatmışsınız canım,gerçekten insan hayatı pamuk ipliğine bağlı burcu Allah hepimizi korusunDoruk da emince uykuya daha kolay dalıyor, ben de önce emziriyorum, o zaman uyumazsa ayağım alıyorum hemen sızıyor.
Mervecim, senin dediklerin klasik ana kucağı. Ben daha farklı birşeyden bahsediyorum, henüz Türkiye'de pek bulunmayan, bildiğimiz oto koltuklarının geriye dönük modeli, fotosunu koymaya çalışayım bakalım becerebilecek miyim...
Puset konusuna katılıyorum.
Burası İstanbul sözde Gülşancım, dün bizim her hafta sonu yürüyüş yaptığımız, hatta hava iyi olduğunda Doruk'u çimlere bıraktığımız sahilyolunda bir araç yayaların arasına dalıp üç kişiyi yaraladı, birinin durumu epey ağır. Araba yolunun, yayaların bulunduğu yere mesafesi en az 100 mt, nasıl hızlıydı kimbilir...
Tabi sizin oralarda durum çok farklı, kıyaslama kabul etmez, yukardakini hayatımızın ne kadar pamuk ipliğine bağlı olduğunu belirmek için yazdım.
Sen anlattıkça burda nsıl öfkelendiğimi anlatamam, bir çok şeyi gazetler bile yazmıyor artık, offf burda fikirlerimi yazmasam topiğin gidişatı açısından daha iyi olur kanımca, Allah hepinize yardım etsin.
ayy eşin askerdemiydi sen doğum yaptığında çok zor olmuştur eminimsenin adına sewindim o zmn. ne bilim ben. öle çok gezmedim çorluyu havaalanına gittim. bi avm si wardı oraya gittim bide bi mağaza wardı adını unuttum girişinde oraya gitmiştim. inş gönlüne göre hayırlı bi yer olur keremitoyada vakit kalır. bu ara hepsi anneci oldu sanırım normal. babasınada geidio melikecik. melike 5 aylıktı babası askerden geldiğinde ona gitmicek sewmicek die ödüm komuştu ama şimdi iyiler benden ona gitse bile çok mutlu oluorm.
sağol teyzesisabah çayımı yudumlarkene sıcak sıcak sizlere bir merhab diyim dedim nasılsınız kızlar doğanı anneme verdimya rahat yazarım biraz.
ay facete hilalın ve mertin yürüme videoları yokmu koptum resmen .....mertin o koca göbeğiyle sendek sündek yürümesi,hilalin düşe kalka hala inat ve ısrarla yürümeye devam etmesi hele o gülüşü maşallahhh yaaa ikisinede kırkbir kere maşallah.
ayrıca doruk ve burcunun fotolarıda süper maşallah yakışıklı delikanlı anneyi gölgede bırakmış ama.
buluşma fotolarınada baktım yine yakışıklı delikanlılarımız yakmış alış veriş merkezini aranızda birgün bende olucam allah nasip kısmet ederse yada tatile antalyaya yolunuz düşerse mutlaka beklerim hepinizi.
oto koltuğu daha bende almadım bende bir puset vr çok rahatsız onu kullanmayı düşğnmüyorum martta aracı değiştiricez ona alıcam iki tane bidahada çıkarmam zaten.
Off Gülşan içim bir tuhaf oldu, çok yazık çok, ellerine ne geçiyor böyle yapınca, hangi bilinçle yapıyorlar bunu anlamıyorum, Allah bildiği gibi yapsın onları, daha fazla yazmayım yoksa küfür edecem..
Puset konusunda benim dediklerime bakma sen, işini görecekse elbette alacaksın, bende bir ara almayı düşünmüştüm sonra İklim in gidişatına bakıp vazgeçtim, elimizdeki arabayla bir süre daha idare ederiz, çok ağır ve arabanın bagajına bile zor sığıyor haklısın ama ben tek başıma zaten hem İklimi hemde arabasını alıp dışarı çıkamadığım için baston pusette olsa işime yaramayacak yani..
Ahanda uzmanlık alanım...
Pınarcım, Doruk anneme resmen aşık.
Ben eve gittiğimde, bana geliyor, sarılıyoruz öpüşüyoruz biraz, sonra hooop annemin kucağına.
Annem varken benimle oynamıyor, ben odadaysam ve annem başka yere geçmişse beni bırakıp annemin peşinden gidiyor, benim arkamdan ağlamıyor ama annemin arkasından ağlıyor.
İlk zamanlar çok üzüldüm, kızlar da biliyorlar ama alıştım artık, ya babaannesini böyle sevseydi diye teselli ediyorum kendimi.
Bakıcı kreş falan düşünme, çok sevdiği biri tarafından bakılacak Barış'a, daha güzel bişey olabilir mi... Aynı şeyleri ben de düşündüm ama sonra bencillik ettiğime karar verdim.
Son sistemde, ben evdeyken annem bizimle fazla vakit geçirmiyor, böylelikle Doruk'un aşkı da bana yöneliyor
Pınar bi sakin ol önce, ben işe başladığımda İklim 9 aylıktı, annem bakıyor, akşamları eve gittiğimde beni özlemiş oluyor, anneme anne diyor ama bu bana hiç dokunmuyor, çünkü biliyorum ki bilinçli olarak söylemiyor İklim, bazen benim kucağımdan anneme gidiyor, buna da üzülmüyorum, akşama kadar onunla çocuk, kimden ilgi görse ona gidecek elbette, bilinçlenmeye başladığında kimin anne kimin anneanne olduğunu öğrenecek nasılsa, bakıcı tutsan ona anne diyecek, onun kucağına gidecek, bunu herkes yaşıyor meraklanma, takma kafana ve kafanda hikayeler yazma, ücretsiz izin almak istiyorsan alabilirsin ama o zaman sana daha çok bağlanacak sende ona tabiki, ayrılmanız daha zor olur kanımca..
Tesekkürler kızlar cevaplarınız icin. aslında sorun annemin davranısları sanırsam, ondan takıyorum bu kadar. burcu bir ara yazmıstınya "kıskanaanlar catlasın" diyor annem diye, benim annemde boyle olacak gibi geliyor bana. babaannemiz daha bilincli bu konuda gecen hafta eve dondugumde ayy oglumun annesi gelmis kos anneye falan dedi hosuma gitti. benim annem olsa niye geldin biz iyiydik boyle derdi kesin. off bilmiyorum, aramız iyiyken bozulacak annemlle ondan korkuyorum. neyse tekrar tesekur ederim cvaplarınız icin, ilerleyen gunler ne gostrecek bakalım.
bu arada barısta yuruyor artık
Sorma çok heyecanlıyım, hazırlıkları yetiştirebilecek miyim, nasıl olacak, neler olacak, herşey mükemmel olsun istiyorum, birde akşamları 21:00 a kadar fazla mesai yapma işi çıktı, çok yoruluyorum, cuma günü hiç değilse biraz erken çıksam da evin süslemesini falan yapabilsem diye kafamda planlar uçuşup duruyor.. Birde dün akşam babannem aradı doğum günü yapacan mı bizde gelecez dedi, e onlar gelirse eşimin de sülalesi gelir, üfff nasıl atlatacam, ben sırf kaynanamın akrabaları gelmesin diye aile arasında olsun dedim, şimdi babannemleri ne yapacam..?
Pınar bi sakin ol önce, ben işe başladığımda İklim 9 aylıktı, annem bakıyor, akşamları eve gittiğimde beni özlemiş oluyor, anneme anne diyor ama bu bana hiç dokunmuyor, çünkü biliyorum ki bilinçli olarak söylemiyor İklim, bazen benim kucağımdan anneme gidiyor, buna da üzülmüyorum, akşama kadar onunla çocuk, kimden ilgi görse ona gidecek elbette, bilinçlenmeye başladığında kimin anne kimin anneanne olduğunu öğrenecek nasılsa, bakıcı tutsan ona anne diyecek, onun kucağına gidecek, bunu herkes yaşıyor meraklanma, takma kafana ve kafanda hikayeler yazma, ücretsiz izin almak istiyorsan alabilirsin ama o zaman sana daha çok bağlanacak sende ona tabiki, ayrılmanız daha zor olur kanımca..
inşallah gönlüne göre göre bir iş bulursun canım,iş ve eş önemlidir insanı ya mutlu eder ya mutsuz
demin aradım hamile arkadaşı emniyete almışlar onu dışarıdan çekmişler,ben hamileyken dr raporu almıştım ek görevlere çıkamaz,ayakta çok bekleyemez vs vs çok rahattım ama bu arkadaş inadına rapor almıyo
ben yazmayım dedim ama sen yazmışsın merve evet herkesin yeşilkartı var benim maaşımdan kesilen vergilerle alıyolar bide üstelik ne diyolar biliyomusun pkk dan korkuyomuş devlet onlar olmasa bu yardımları alamazmışlar pkk sayesinde alıyolarmış falan
vuuuw ucuz atlatmışsınız canım,gerçekten insan hayatı pamuk ipliğine bağlı burcu Allah hepimizi korusun
ayy eşin askerdemiydi sen doğum yaptığında çok zor olmuştur eminimbenim eşim evlenmeden önce askerliğini yapmıştı yeni yasadan yararlanamadı polisler zaten askerlik yapıyo bence iyi oldu bu yasa gerkliydi yani,ben bile askerliğimi yaptım:82:
sağol teyzesimert çok komik gerçekten negüzel annen yanında çok kıskandım valla,görmeyeli sen neler yaptın canım anlatsana
ben konuşsam daha neler çıkar ama kapatayım burda çünkü yazdıkça sinirleniyorum
ben eve gidiyorum korumalardan cihat abi beni eve bırakacak :18: dua edin taşlanmayalım:18:
Tesekkürler kızlar cevaplarınız icin. aslında sorun annemin davranısları sanırsam, ondan takıyorum bu kadar. burcu bir ara yazmıstınya "kıskanaanlar catlasın" diyor annem diye, benim annemde boyle olacak gibi geliyor bana. babaannemiz daha bilincli bu konuda gecen hafta eve dondugumde ayy oglumun annesi gelmis kos anneye falan dedi hosuma gitti. benim annem olsa niye geldin biz iyiydik boyle derdi kesin. off bilmiyorum, aramız iyiyken bozulacak annemlle ondan korkuyorum. neyse tekrar tesekur ederim cvaplarınız icin, ilerleyen gunler ne gostrecek bakalım.
bu arada barısta yuruyor artık
Ay Pınar derdin bu olsun,ne kıskanıyosun yahu çocuk bu,akşam bana atlıyor sabah bakıcısı geldiğinde bakıcısına atlıyor Kerem,bikaç gündür sürekli beraber olduğumuz için bakıcısına 2 sabahtır gitmek istemiyor ama beni de 2 gün görmese bu sefer bakıcısına gider, çocuğu kim yedirir içirir eğlendirirse ona gider
Hilal'e ayakkabı aldık ve yürümekte çok zorlandı suratıma baktı akşam ellerinden tuttum robot gibi yürüdü...Patikli ayakkabı ve düz tabanlı yumuşak ayakkabı giyince bu çok zor geldi ama bizde çok güldük alışır inşallah yaa yoksa kızım düz tabanlı olacakSizler ayakkabı kullanmaya başladınız mı ? Birde parmaklarını hep içe çekiyor....Dengeyi koruyor yaa
canım sen keremi alınca kapını kapatıp oturuyorsun ama seni goruyoo hep cocuk. annemler bizdee kalacak, veya biz gidecegiz yalnızz kalamayacagız aksamları da. neysee cokk duygusalım bu aralar ondan bu kadar takıyorum sanırım.
canım sen keremi alınca kapını kapatıp oturuyorsun ama seni goruyoo hep cocuk. annemler bizdee kalacak, veya biz gidecegiz yalnızz kalamayacagız aksamları da. neysee cokk duygusalım bu aralar ondan bu kadar takıyorum sanırım.
aynı sorun bizdede vr ayfer ben ataya yürümeye başladığından beri ayakkabı giydiriyorum mecburen ama o hiç memnun değil bu işten sürekli çıkarıp çorapla gezmek istiyor ve ayakkabıyı giydirmiyim diye parmaklarının topluyo ama bu hafta bakıyorum ayakabıylada yürümeyi başardı şimdilik yürümediği zamanlarda hemen çıkarıyor ayakkabıları
seni çok iyi anlıyorum ben ata doğduğu günden beri annemle yaşıyorum bende evdeyim annemde evde ama ata anneme çok daha düşkün ağlarken ona gidip ağlıyo uykusu gelince onun dizlerine kafasını koyup ee ee yapıyo vs ... varsa yoksa annem ancak biz yanlız kalınca benimle oluyo
Daha önce de konuşmuştuk ya Şebnem, bak aynı Doruk da öyle... Bazen diyorum ki, annelerimiz bizden daha sabırlı genelde, of pof demeden bakıyorlar, oynuyorlar falan, acaba ondan mı onlara daha düşkün oluyorlar? Annem hiç bir iş yapmadan saatlerce oynuyor mesela Doruk'la, e ben yapamıyorum ki onu, evde bi sürü iş var, bi yerden sonra kopmak zorunda kalıyorum.
evet şuan sağanak yağmur var dışarıda hava 5 derece, 200 polis yağmurun altında üçbeş çapulcu yüzünden bekliyo çok kızgınım çokbu polislerin içinde hamile bayanlar bile var bu dahada ağrıma gidiyor burası türkiyemi acaba gerçekten ben bazen inanmıyorum,israil filistin çatışmaları gibi görünüyo uzaktan,dün bir sağlıkocağı ve ilkokulu molotofladı ........................ler artık düşünün nekadar hain olduklarını
Pazar günü dışarı çıktık, babası kızımıda götürecem hava alsın dedi, arabaya oturduk, İklimi oto koltuğuna oturttum, emniyet kemerini henüz bağlamamıştım, çantayı da yanıma koyayım da öyle bağlayım, şimdiden bağlarsam sıkılır dedim, sağımdan soluma dönene kadar İklim ayağa kalkmıştı, sonrada elimden sıyrılıp yere indi, arabanın camından babasına bağırıyor gel gel diye...
Biraz önce de annemi aradım, o da açmadı telefonu, şimdi geri döndü annem, yetişemedim tel. dedi, İklim telefonu işaret parmağıyla gösterip alooo ıhh ıhhh diyormuş, çalıyor açsana be kadın demek istedi heralde diyo annem, koptum yaa.. sonra telefonu annemin elinden aldı ve bana öpücük atıp, birkaç tuşa da basıp bay bay deyip yüzüme kapattı :))
Ahanda uzmanlık alanım...
Pınarcım, Doruk anneme resmen aşık.
Ben eve gittiğimde, bana geliyor, sarılıyoruz öpüşüyoruz biraz, sonra hooop annemin kucağına.
Annem varken benimle oynamıyor, ben odadaysam ve annem başka yere geçmişse beni bırakıp annemin peşinden gidiyor, benim arkamdan ağlamıyor ama annemin arkasından ağlıyor.
İlk zamanlar çok üzüldüm, kızlar da biliyorlar ama alıştım artık, ya babaannesini böyle sevseydi diye teselli ediyorum kendimi.
Bakıcı kreş falan düşünme, çok sevdiği biri tarafından bakılacak Barış'a, daha güzel bişey olabilir mi... Aynı şeyleri ben de düşündüm ama sonra bencillik ettiğime karar verdim.
Son sistemde, ben evdeyken annem bizimle fazla vakit geçirmiyor, böylelikle Doruk'un aşkı da bana yöneliyor
ben yazmayım dedim ama sen yazmışsın merve evet herkesin yeşilkartı var benim maaşımdan kesilen vergilerle alıyolar bide üstelik ne diyolar biliyomusun pkk dan korkuyomuş devlet onlar olmasa bu yardımları alamazmışlar pkk sayesinde alıyolarmış falan
vuuuw ucuz atlatmışsınız canım,gerçekten insan hayatı pamuk ipliğine bağlı burcu Allah hepimizi korusun
ben konuşsam daha neler çıkar ama kapatayım burda çünkü yazdıkça sinirleniyorum
ben eve gidiyorum korumalardan cihat abi beni eve bırakacak :18: dua edin taşlanmayalım:18:
kızlar acıl cevap :)
et ı et kokturmadan nasıl pısırebılırım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?