2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba nasılsınız arkdaşlar hava süper hergün günde 2 saat falan dışardayız.... oğlum hemen kapıyı gösteriyor elinde ayakkabıları.....
bu arda bizde doktrora gittik kan tahlili aldılar usg çekildi. Allaha şüklür hepsi iyi çıktı ama kan aldırken baya zorladndık tam 6 kişi tuutu kuzucuğumu.... zor oldu ama geçti.. göz kontorlüde yaptırdık... sorun yok muş ondan da kan grubunu öğrendim... herşey yolunda şükür....

Yaza bende altini acik gezdirmeyi düsünüyorum ama onlarin dedigi gibi baski yaparak degil...
Sürekli hadi cisss hadi cisss diye baski yaparak ögretmeye calisacaklar onlara kalsa. Ben bunu cok yanlis buluyorum, bosyere Cocugu strese sokacaklar.
Kakasini yaparken zaten belli ediyor surat ifadesinden haraketlerinden.

sanırım evlılıgımızde kurallarımı oturtuyorum.en azından esım benı anlamaya basladı.
yarın aksama teyzesı gelecekmıs bugunden haber verdı.normalde zınk dıye gelır herkes bıze.

aç karınla limon tansiyonu düşürüyor diye biliyorum sana bir şey olmadı mı :26:

ah ah burası öyle lanet bir yer ki gıda boyası bulma şansım yok malesef

canım benim hep tansiyon düşüklüğü sorunum var hep 10*5 dir o yüzden bir değişiklik olmadı :))

valla burasıda çok lanet biryer bende kasabadayım ama burda baharat satan bir dükkan var orda var o yüzden dedim sen yinede bak istersen
veya yetişirsen kargoyla yollayayım

terrıble 2 nedır canım ? bırde bu rutın kımden ?

2 yaş civarı ben kimliği oturmaya başlıyo bebelerde bağımsız birey olmanın ilk tohumları ve inatlaşmalar sinir krizleri (tantrum) hayırlar başlıyoo genelde hafif&ciddi boyutta her bebekte görülüyor canım.. tracy teyzeciyim ya ben canım tracy hogg

tabi baskı geri teper ben güzelce çiş varmı oğlum hadi gidelim tuvalete diyorum hemen kalkıp geliyo olsa da olmasa da geliyo gerçi tuvalete özel kitabımız var ona bakıp oyalanıyo kalkmak isteyene kadar ben de yanında oturuyorum yapıyosa yapıyo yapmıyosa da yapmıyo herhangi bi baskı yokkk

herkese selam:))
işten başımı alamıyorum bu ara( nasılsınız? haftanın sonu geliyor şükür..
yarın eşim gelecek evde temizlik var (umarım annem bu yardımcıyı da haytından bezdirmez) oğluşum hergün yeni birşey öğreniyor:)) benden böyle detaylara giremiyorum cok zamanım yok..arada bakmaya calışcamm

bende severım tracy hoog.cok yararlandım bılgılerınden.fekat bu tuvalet egıtımı bolumunu okumamısım.

Tugra gecen yazdan beri Günes Gözlügü hastasi...
Simdi yine bulmus kendi Gözlügünü takmaya calisiyor. takamadi bana getirdi. takinca kafa sallayarak ortada dolanmaya basladi...Artistmidir nedir

canım ben erken olduğunu düşünüyorum tuvalet eğitimi için ...bebekler 1.5-2 yaş civarı anal döneme geçiyorlar ve kasları o dönemde tam kontrol etmeye ve dışkılamaktan haz almaya başlıyorlar..freud amcaya göre çok erken ve katı tuvalet eğitimi kişiliğe zarar veriyor.gerçi sen zorlamıyorum diyorsun ..çocuğunun gelişmini en iyi sen farkedersin. yine de yazmadan gecemedim:))
18 ay dolmadan tuvalet eğitimini vermeyi düşünmüyorum şahsen..

zemheri valla helal olsun kendin mi yapcan pastayı..ben çok beceriksizim sanırsam

ben çok süper pasta yaparım canım pastaneler elime su dökemez bu konuda; tabi elimde iyi bir tarif olduğu için fırsat bulursam birazdan size de yazayım tarifi ama renklendirmeyi bilmediğim için sadece kakaolu yapabiliyorum

çok teşekkür ederim canım ya keşke bir kaç gün önce konuşsaymışız şu anda yetişmesi imkansız. olsun ben yarın 4-5 kutu kremşanti, bir kaç çeşit meyve suyu ve grazüllerimle biraz deneme yapayım başarırsam size de haber veririm.
heyt be çok araştırmacı gördüm kendimi

Son düzenleme:

freud amca daha neler neler diyo yivrimm çok temel bazı görüşlerine katılmakla beraber freudun gerisini sıyırmışlık abidesi olarak nitelendirdiğimden çok sallamam ben o amcayı ama şu konuda hemfikiriz baskı kesinlikle geri teper..benim yaptığım aradaki bağlantıyı kurmasına yardımcı olmak fiziksel gelişimi buna hazır oluncaya kadar bu kısmını halletmiş olmak yani sıfırdan başlamak yerine..

Şeymacım, gıda boyası bulamaman ne kötü, süsleme ve renklendirme konusunda bulunmaz nimet hakkaten.. Vişne suyu krem şantinin tadını bozabilir bence de.. Ayrıca vişne suyu ile pembe renk olacak, ne yapacan ki pembe krem şantiyi, erkek çocuğuna pembe pasta mı yapacan.?
Sade düz beyaz krem şanti ile yapsan olmaz mı..?

Yağmur_26, maşallah kuzuya, iyi olmasına sevindim..

Zelihacım, çiş olayında bende Derya ya katılıyorum, eğer Tuğra zaten kaka yaptığını belli ediyorsa ne güzel fırsat işte hemen o an oturağa oturt yada tuvalete tut alışsın, ben İklimi 9-10 aylıktan beri tutuyorum, zorla değil tabiki ama çocukta o potansiyel varsa değerlendirmek lazım..

pastanın tamamını kırmızı yapmayı planlamıyorum zaten sadece üzerine süsleme yapmak için kırmızı sarı falan olsun istiyorum hep aynı tür pasta yapmaktan sıkıldım oğlumunki özel olsun istiyorum

Son düzenleme:
derya çenen düşsün emi bizim çocuğa bakacak annemiz yok maalesef burda niye böyle senaryolar yazıp aklımızı evde bıraktırıyosun iyiki melek bakıyo merte yoksa bende düşünürdüm böyle bişeyi:18:

benimki sizinkilerden farklı bilgi işlemci emniyet diyorum bilgisayar diyorum şu an benim bilgisayarımdaki dosyaları karıştırıyo olabilir :18: bunları size söylediğimi bi bilse:18:

kemer işe yarıyo şeymacım ama ben kullanamadım maalesef. sor bakalım niye ilk hafta sadece akşamları kullandım,ikinci hafta sabah akşam iki kez kullanmam gerekliydi ama sabahları işe geç kalmanın telaşı ve mert yüzünden kullanamadım. ama bir haftada bile sıkılaştırdı. bıraktığım için yine eski haline döndü.

ya hakketten şimdi farkettim öznur sen napcan kamerayı..bu arada 2 ay önce rejime başlamıştım bennn tammm tamına 7.5 kilo verdimmmmmm yehuuuuuuuuuu
vaaav bende istiyorum ama hiç hareket etmediğim için yemeyi kessemde bi işe yaramaz

renkli kremşantiyle yapsan olmazmı çileklileri varya.yoksa sen çikolatalı ve vanilyalımı yapacan. ayrıca dr oetkerin pasta süsleri var tüp şeklinde renk renk çok güzel pasta süsleniyor,ben denedim haberin olsun.

ben 18 aylık olsun öyle diyordum ama kışa denk geliyor. iki yaşında anca başlıycam galiba daha erken,kaslarını kontrol edemiyolar.
hımm bunu deneyebilirim

sanırım evlılıgımızde kurallarımı oturtuyorum.en azından esım benı anlamaya basladı.
yarın aksama teyzesı gelecekmıs bugunden haber verdı.normalde zınk dıye gelır herkes bıze.
aferim sana ozaman.

kolay gelsin ozaman

Tugra gecen yazdan beri Günes Gözlügü hastasi...
Simdi yine bulmus kendi Gözlügünü takmaya calisiyor. takamadi bana getirdi. takinca kafa sallayarak ortada dolanmaya basladi...Artistmidir nedir
yerim ben onu

pastanın tamamını kırmızı yapmayı planlamıyorum zaten sadece üzerine süsleme yapmak için kırmızı sarı falan olsun istiyorum hep aynı tür pasta yapmaktan sıkıldım

Senin için ne buldum bak :)))
Bakkalda markette satılan jelibon şekerlemeler var ya, onlardan alıp sıcak su içinde eritip, sonrada krem şantiye katarak renklendirebilirsin, hatta jelibon donacağı için süslemelerin de bozulmayacaktır.
Nasıl ama..?

he he süpersin işe yarar mı acaba ben yarın onlardan da alıp bakayım

evet bencede dr otker pasta süslerini kullanabilirsin veya kremşantinin çeşitlerini dene

onlardan aldım ama tadları çok kötü tekbaşınayken kremşantiyle karışınca nasıl olacak hiç bilmiyorum, benim resim vs de el becerim sıfırdır o yüzden kremşantiyi boyayıp krema torbasıyla bir şeyler yapmaya çalışıyorum renkli kremşanti hiç çarpmadı burada gözüme yarın bir bakayım en iyisi.

tuvalet eğitiminden ben çok korkuyorum ya nedense benim yeğenim iki yaşındaydı tuvalete alıştırdıklarında çok kolay olmuştu 1 ayda halloldu geceleri bağladılar sadece bir süre sonra o da gerekmedi öncesinde hiç bir şey yapmamışlardı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…