2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Selam...

iyi bir hafta diliyorum herkese...

Doruk ve Mert kirli kuzulari yerim ben...bizde öyleyiz parka gider bi güzel kirlenir geliriz tepeden tirnaga

Cemye ve Iklime gecmis olsun. Insan kiyamiyor yaa Yavrulara...keske biz ceksek onlarin yerine .

Hilale bayiliyorum zaten...Zeytin Gözlünün marifetleri saymakla bitmiyorki.

Bizde iyiyiz cok sükür. Tugraninda galiba yavas yavas dili acilmaya basliyor.
Zaten hic susmuyordu ama simdi yavas yavas anlasilmaya basliyor dedikleri.
Mesela su 11833 Reklami cikinca "ozüc" diyo yani 33
Birseyleri gösterirken artik "orda" diyo bide. Hayvan ve araba taklitleri zaten Favorilerimizden.

Sabah Tugraya cok güldüm...
Saat 6da bi bakiyim suna dedim gittim baktimki yatagin icinde oturuyor ama gözleri kapali uyuyor yani.
Yavrum...Kafasi bi saga devriliyor bi sola. Ellerinide dizlerinin üstüne koymus sallanip duruyor.
Sonra duramadi kendini pat diye birden bi atti öylece yatti hic hareket bile etmedi bidaha.
Hic uyanmadan uykuya öylece devam etti.

Sonradan icim cizzz etti aceba uzun süredirmi öyle oturuyordu orda diye...

Teşekkürler Zelihacım, az evvel aradım, daha iyiymiş ama burnu çok akıyor yaa, sildirmiyor da, gerçi bende silmek istemiyorum artık, sildikçe kızardı yara oldu burnu (

Tuğra bey, yatağın içinde oturarak uyukluyor demek, ayy çok komik oluyorlar bazen yaa, uzun süre öylece oturarak uyuyabileceğini sanmıyorum, için rahat olsun, annelik işte her şeyi düşünmekten bi hal oluyoruz.. Ayrıca ''ozüc'' diyen dilini de yerim o Tuğra nın, maşallah kuzuma..

İklim de pazar günü sabah yataktan düştü, Allah tan yatak alçak da bişey olmadı, yerde yatıyor, gözler kapalı, bir taraftan ağlayıp bir taraftan da uykuya devam ediyor, hemen aldım yerden, baktım bişeyi yok, kucağımda sakinleştirdim, içini çeke çeke uyudu ama sonradan bende çok üzüldüm..

hımm bi bakayım bu tarifede

mertte ilk başlarda öyle yapıyordu,alışkın değiller çünkü, şimdi biraz azaldı sık sık komşuya götürmeye çalışıyorum oynamayı ve paylaşmayı öğrensin diye maalesef erkek bebeklerde bu huy daha fazla

oyyy kıyamam ben ona mertte sabaha doğru kalkamya çalışırken uykuya yenik düşüp aynı tuğra gibi olduğu yerde uyuyakalıyo ama dik durmuyo bizimkisi, beşiğin kenarına yaslanıyo

oy oy oy teyzesi yesin sümüklüböceğini yine uykusuz geceler var sana desene
cemy iyi demişti esin benmi yanlış anladım,ayyy kıyamam ben ona geçmiş olsun cemy ve iklim kuzulara

canım bir ara bununla ilgili bi yazı okumuştum belli bir yaşa kadar çocuklarda paylaşma duygusu bırak gelişmeyi hiç olmazmış zaten üstüne gitmemek gerekiyormuş zamanla duygu oluşunca senin teşvikine ihtiyacı olurmuş bulursam yazıcam makaleyi buraya sabiha paktunanın bi makalesiydi

Son düzenleme:
Yazgı, İklimde henüz paylaşmayı bilmiyor, Esin e katılıyorum, daha gelişmedi paylaşma duyguları, dert edecek bişey yok, kafan rahat olsun..

Selamlar,sevgiler
Cemy ve İklim kuzulara geçmişler olsun, Eyonun da burnu akıyo biraz biraz tam rahat değil bi de bugün alerji çıktı başımıza..Bi maddeye alerjisi var zaten o nedenle hiç mama veremedim ona, dün akşam da çilekli danone yedirmiştim bi de babası kendi yediği pudingten bi kaşık vermiş, ikisinden biri alerji yaptı yine kuzuya, vücudu kızarık, yüzü gözü şiş yine malesef(

Serhan ve Doruk paşalara maşallah, yürümeye başlamışlar yavaştan artık

Yazgıcım zamanla geçer inşallah, sanırım şu an için yapabileceğin çok bişi yok, sık sık yaşıtı bebeklerle görüştürüp beraber oynatmaya çalışabilirsin sanırım sadece

Son düzenleme:
canım benim küçücük yaşta alerjiler falan kıyamam anlık bi alerjidir belki merolayn,bazen mertede anlamadığımz şeyler alerji yapıyo ama sonra bi daha yapmıyo:26:

TANYA'CIMHilal için söylediklerine çok teşekkür ediyorum zilli kuzum o benim şen l şakrak kuzum inşallah hep böyle gider

İKLİM KUZUMA DA GEÇMİŞ OLSUN BU ARADA YASEMİNCİM
MERAL EYMEN PAŞAM ALERJİ OLMUŞ AMAN DİKKAT EDİN BALIM YAA BAZEN DEĞİŞİK BİŞEYLER VERİNCE OLUYOR ÖYLE AZ AZ VERİP BAKMAK LAZIM ALERJİSİ VAR MI DİYE

Kısacık uğradım :)
Eymenime çok geçmiş olsun, nerden çıktı şimdi bu alerji, hay Allah... Etkileri çabuk düzelir umarım.
Biraz burnu akan bebelere de geçmiş olsun, hava tam düzelmeden sümüğü kurumayacak bunların.
Tuğra'ya çok güldüm, küçük şaşkınım benim ya :)
Yazgıcım, paylaşmak için daha çok küçükler bence de. Benim serseri dün kaydırağı bile paylaşamadı valla, başka çocuklar kayarken hep bağırdı onlara, küfür etti kanımca. Bu gibi şeyleri 18 aylıktan itibaren kavramaya başlarlar diyordu bir yazıda.
Dışarda, çok mikroplu şeylere hücum etmedikçe (sigara izmariti, kullanılmış mendil vb.) Doruk'u engellemiyorum ben. Kuma taşa çimene dokunsun, kirlensin, öğrensin, yapma diyen biri olmadan oynamanın keyfine varsın istiyorum. Su sabun var çok şükür, işimiz bitince ellerini yıkıyorum, eve varınca kıyafetler kirliye, biz banyoya, oldu bitti.
Bu arada, merak edenler için söyleyeyim, kociyle de toparladık

canım benim küçücük yaşta alerjiler falan kıyamam anlık bi alerjidir belki merolayn,bazen mertede anlamadığımz şeyler alerji yapıyo ama sonra bi daha yapmıyo:26:

sağolun kızlar, walla Eymene zaten tüm mamalar alerji yapmıştı ama tam olarak hangi maddenin alerji yaptığını bilmiyoruz..Bi de abisinin de çileğe alerjisi var o nedenle çilekli daninodan da şüpheleniyorum..şu an yüzü kulakları göbişi her yeri kızarıklıklar içinde ve kaşınıyo şurup hiç rahatlatmadı gibi, biraz zaman geçsin tekrar şurup vereyim diye bekliyorum

bugün çeneniz ammada düşük çok konuşuyosunuz maaşallah ben biraz arkadaşların yanına uğrayıp dedikodu yapayım bariii

zaten bugünkü enerjinden toparladığınız belli oluyo cnm:)) bence sen ona küsünce hayata da küsüyosun, çok dile getirmesen de seviyosun onu bea
Biz de dün Floryaya tesislerine gitmiştik, oldukça güzel bi gün geçirdik, kuzucuklar bol bol oynadı, kirlendi, reklamlar bile diyo zaten kirlenmek güzeldir diye

öyle berbat bir psikoljideyim ki bugün,herşey bana ağır şuan.
elimin,kolumun hali yok,asabiyim ve ağlamaklıyım.hiçbirşeye halim yok.Alp in bile bazı hareketleri batıyor bugün bana,sabrımı taşırıyor.en çokta bunun için suçlu hissediyorum yaa kendimi.yemek yapmaya bile halim yok,Alpiş ede çorba yapmadım zaten.sütle muhallebi yaptım,yedirdim.böyle hissetmekten nefret ediyorum:85:

bu arada kıskançlık konusunda atalamadan okudum yorumlarınızı,teşekkürler.daha erken diyorsunuz,rahatlattı bu beni.çünkü böyle bir çocuk olsun istemiyorum,paylaşmayı bilmeli.dünkü kız çocuğu Alp ten 1 ay büyük sadece ve elindekini getirip veriyor bizimkine,al diyor.tabi başlarda böyle davrandı,sonra baktıki Alp elinde ne varsa çekiştiriyor,bağırıyor,bu sefer oda çıkardı sopasını.

selam:) ben geldim..uykuszluktan dökülüyorum..ne zaman 7 saat uyku uyurum deliksiz diye beklemedeyim..daha cok beklersin diyorsunuz duymakatayım:)
öğlen de cacık yapmışlar içmez olaydım kafam kalkmıyor şimdi..
herkesler iyidir umarım keyfiniz sağlığınız yerindedir..benim çırak eğitime gitti biraz takılırım sizle:))

yazgı canın sıkkınsa yat dinlen ama alpişime kızma annesi o daha ne bilsin anneyi üzmeyi bende bazen merte yükleniyorum ama sonra çok pişman oluyorum
tanya cevabını kendin vermişsin zaten çok beklersin şaka bi yana burda bi arkadaş nezaman sütten kesersen o zaman rahatlarsın diyo ama ben kıyamıyorum iki yaşına kadar kesmem sütten
ben kaçıyorum bu arada

ben de kıyamıyorum canım ama cok kalmadı ayırmama. meme için yemek yemiyor bazen tüm gün benim eve dönmemi aç aç bekliyor(zaten artık oyuna da cevirdi emme işini...
ya söyleyebileceğin bi yer yok mu hiç?
üzme beeni şimdi kaldı boğazımda..
olmadı evde yaparın:))

neyin var?sorun falan yok değil mi?işe dönmeden benimde sık oluyordu..belki de kendine zaman ayıramamandandır..hiç suçluluk duyma..biraz bırak birilerine varsa en kötü bi tur at gel eve..
o da olmadı akşam kocaya sar:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…