2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Ayyyy ne oluyor bu çocuklara böyle, havalarında düzelmeye niyeti yok hiç..

Kerem ve Cemy kuzularına geçmiş olsun, İkoş ta öksürmeye başladı, o yeşil yeşil akan sümüklerine dayanamıyorum artık, çocuğun burnu yara oldu silmekten, gece de tıkanıyor, uyuyamıyor, ağlıyor, öfff..

Süper anne sendromu na mı yakalanmışız, biraz açıkla yada kaynak ver okuyalım, hepten sıyırdık diyorduk bunun adı süper anne sendromu imiş demek :)))

cemy ve keremciğe geçmiş olsun
aylin öksürük konusunda bakıcısı tetikte olsun çünkü öksürük balgamlı ise bir gün içerisinde bronşite dönüşebiliyo:18: inşallah hemencecik düzelir kuzum
esin hayırdır kuzum neyin var anlat rahatla
burcu sen hep kandırıyosun bizi dün dedinki yarın sizinleyim kandırıkçı burcu
yasemin ve tanya sizede kolay gelsin bacılar ayrıca yiğit özgürün küsme huyuna çok güldüm mert sabah asansörde babasının kucağından benimkine atladı,ahtapot gibi sarıldı boynuma ayrılma vakti geldiğini anladı tabi
yarın tüm bayan meslektaşlarımla öğle yemeğine gidicez, tek erkek oğlum olacak

Cemy ve İklim kuzularıma da geçmiş olsun, kendini sonbahar sanan bahar havaları böyle yaptı kuzuları, şöyle pırıl pırıl bi güneş görsek iyileşecekler de, ne zaman gelecek ki güneşli günler...

Bu süper anne sendromunu ben de okumuştum, aynı şeyden mi bahsediyoruz bilmiyorum. Benim okuduğum yazıda, her şeye yetişmeye, her şeyi dört dörtlük yapmaya çalışan annenin sonunda sıyırması, bu mükemmeliyetçi yaklaşımın ciddi gerginlik ve fiziksel rahatsızlıklara sebep olmasından bahsediyordu. Linkini bulursam kopyalarım.

Gülşan, siparişleri bitiriyorum stoklar tutmuyor, stokları tutturuyorum faturalar eksik kalıyor, onları giriyorum, sevkiyatlar yetişmiyor, valla sistem de beni kandırıyor, günahsızım

gülşan cok sevindim gözünüz aydın:)
mert gibi danacım doğduğundn beri yapışık bana..wc de bile başımda..düşün artık:) kolay olmuyor..dün dışarı çıktık babasına değil benim kucağıma..e bir de canta var..kociş taşımıyor cantayı kırmızı diye yamuldum resmen..
kerem e gecmiş olsun..balgamlı ksürük hafife almaya gelmez.tecrbeyle sabittir..limondu baldı ver ama dra götür mutlaka..
süpe anne sendromu ha:))hiç şaşırmadım desem
cem e de gecmiş olsun..burun tıkanıklığı hastalığın en zor kısımlarından bence.çok zorluyo çocukları..rahat nefes almak gibisi var mı..
atladığım olabilir..kusurabakmasın..

evet Burcu aynı şeyden bahsediyoruz,ben de gerçekten kendimi tükenmiş çaresiz hissediyorum.hiçbirşeye yetişemiyorum halbuki çok şeye yetişiyorum.kendime zaman ayırdığım tek şey dansa gitmek haftada toplam 2 saat,ağda bile yapamıyorum kaç zamandır,ne lazere ne cilt bakımına gidemedim,hep bi vicdan hep bi pişman iç ses.

Süper Anne Sendromu, Süper Anne Sendromu nedir
süper anne sendromu hakkında bilgi
zorlanmış anne sendromu nedir

30 yaş üstü, çocuk sahibi olup da kariyerini erkek meslektaşları kadar yoğun yaşayan kadınlarda yeni yeni tanımlanmaya başlanan bir grup belirti kümesi mevcut. “Süper anne sendromu” olarak adlandırsa da aslında “zorlanmış anne sendromu” da denebilir. Tıbbi olarak farklı hastalık belirtileriyle ortaya çıkan bu durum, iş verimini düşürdüğü gibi sağlık masraflarını da ciddi boyutta artırmaktadır.

2-3 aydan daha uzun süren baş ağrıları, kaslarda-eklemlerde ağrılar, kramplar, bağırsaklarda şişkinlik, hazımsızlık, uykusuzluk, sürekli yorgunluk, halsizlik, kırıklık, cinsel istekte azalma, çarpıntılar, konsantrasyon zorlukları gibi belirtiler ortaya çıkınca ister istemez doktor olarak bir sürü hastalık akla geliyor. En basitinden en ağırına; kansızlıktan, romatizmaya, kanserden, migrene tüm vücut sistemlerini muayene etmek gerekiyor. Alınan onca kan tahlilleri, çekilen MR’lar, EKG’ler, kaslar için EMG’ler sonrası net bir hastalık tanısı koymak kolay olmuyor. “Kronik yorgunluk sendromu, tükenmişlik sendromu, fibromiyalji, psiko-somatik hastalık, anksiyete bozukluğu…” tarzında tanılar yazılıyor.

Bu hastalık belirtilerini hasta yaşıyor ve büyük ıstıraplar çekiyor. Alışılagelmiş, görünen bir hastalık tanısı olmayınca da ailesine, iş arkadaşlarına hatta bazen doktoruna hastalık belirtilerini gerçekten yaşadığı ve acı çektiğini ispatlamak zorunda kalıyor. Aslında en trajik olan durum da bu. Siz her şeyin en iyisini mükemmel bir şekilde yapmaya çalışıyorsunuz ve karşılığında bedeniniz bir dizi rahatsızlık çıkarıyor, çevrenizdeki insanlar da sizi anlamıyor, takdir etmiyor. Hatta rahatsızlıklarınızı abarttığınızı, dikkat çekmeye çalıştığınızı, kapris yaptığınızı düşünüyor. Tabii arkasından gelen hayal kırıklığı, kimseye yaranamamanın yalnızlığı ve yetersizlik duygusu ile daha da fazla çabalama, titizlenme ile giden kısırdöngü…

“Zorlanmış kadın”larda görülen belirtiler:

1-Halsizlik, dermansızlık, işlere başlamada güçlük
2- Günlük işleri yapmayı zorlaştıracak ve yatak istirahati ile geçmeyen yorgunluk, bıkkınlık, tükenmişlik hali
3- Baş ağrıları, unutkanlık, kafada ağırlık hissi, sürekli yapacaklarını düşünme ,düşünce kargaşası, uykusuzluk, dinlendirici uyku uyumama
4-Depresyon, sürekli gergin endişeli olma, panik ataklar, cinsel isteksizlik
5- Mide-bağırsak rahatsızlıkları, sindirim anormallikleri, şişkinlik
6- Eklem ağrıları, romatizma, artrit, artroz, kas ağrıları, belde-boyunda ağrı ve kas sertleşmeleri, kramplar
7-) Grip benzeri rahatsızlıklar, hafif ateş-üşüme, boğazda ağrı

Günaydınnnnnnnnnnn,
Ya bu benim oğluş yürürken bi kaç defa sağlam düştü şimdi illa biri yanında olacak yada benim parmağımı tutacak yürürken.Nasıl bu korkusunu yenmesini sağlayabilirim bi bileniniz var mı ?
Doktorun verdiği bir bilgiyi sizinle paylaşmak istiyorum.
Doğuhan düztaban mı diye sorduğumda tüm bebeklerin 2 yaşına kadar düz taban olduğunu ve 2 yaşında tam yürüdükleri için beklemek durumunda olduğumu, evde ayakkabı giydirmemin gereksiz olduğunu söyledi.

canım öncelikle kısa mesafelere sevdiği oyuncakları koy gidip gelsin...Evde ilk zamanlar ayakkabı hep giydirdim ama Hilal ayak parmaklarını sanki öyle bir içe basarak duruyorki düşmemek için tırnakları bu yüzden uzadığnda görüyorum ki yamuk çıkıyor ilerleyen saatlerde çıplak dolaştırıyorum ayakları hava alsın ve ayakları kokmasın diye .Arasıra düşmeler olucak o yüzden kasma kendini ama dikkat et yine de

ben bu Süper anne modelini bebeğim olduktan sonra ki yaşamımdaki rahatsızlık ve psikolojik olarakta görmüyorum netice de o varkende hala var o olmadan öncede yetişmediğim, yapamadığım , halsizlik uykusuzluk, özel yaşantımın az olması kendime bakımım filan aslında tam tersi oldu bende Hilal olduktan sonra evle ilgilenmem, uyku düzenimiz, çok şükür migren ağrım filan da yok.İnsan kendisiyle barışık olmadığı sürece düzelmez yada hep birileri yanında olup işlerinin yapmasını bekler .Çalışan anne olarak işim öncelik olsa da eve gittiğimde de önceliğim kızım onun neşeli oyunlar oynadığında işlerime bakıyorum.Geçen ütü yapıyorum Hilal bana bakıyor ütü yaparken düttttttt diye ses çıkarıyorum bana bakıyor onunda oyuncak ütüsü var sonra eline kendi kıyafetlerinden verdim oda başladı düttt demeye...Sadece kendime bakma zamanım yok bir bundan şikayetçiyim.Hamilelik döneminde dişlerim hep kırıldı ve hala dişciye gidicem bir bunu halledemedim sinir oluyorum kendime bu yüzden

düşmesinde problem yok, düştüğünde ona zarar verecek eşyaları kaldırdım yada önlemini aldım.düştüğünde yani aslında düşmesini öğrenemediği için korkuyor sanırım.hep başını yere vuruyor.
eğer ses gelirse gidip kucaklıyorum yoksa bişey yok anneciğim diyip ilgilenmemeye çalışıyorumki doğal bi durum olduğunu anlasın diye.ben evde ayakkabı giydirmiyorum zaten sadece sordum doktora :)))

Hilal düştüğün zaman tek başına düşmüşse kendisini oyalıyor ama çok kötü düştüğünde ağladığında hoppaaa bitti diyorum ..Bu aralar uykusu çok geldiğinde kendisi de yapıyor düşünüyor ve kelimemiz ANAAA yada HOPPA diyor benim zilli Japoncayı söktü:)))anladıklarımı zaten sizlere de yazdım gerisi JAPONCA:))

Süper Anne Sendromu yada Zorlanmış Anne Sendromu yaşıyorum anlaşıldı, doktor doktor gezmeyecem artık, teşhis belli, bütün bu şikayetler var bende ama aynen yazıda okuduğum gibi çevremdekilere tuhaf geliyor bu şikayetlerim.. İnanmadıklarını düşünüp daha çok yıpratıyorum kendimi yada ispatlamaya çalışıyorum, bundan sonra daha rahat olmaya çalışacam, çok yıprandığımı hissediyorum...

seni yıpratanlar belli canım o yüzden ne kadar uzak olmak istesende maalesef olamıyorsun sinirlendiğinde migrenin tutması aile faktörü anne-kv arasıda kalman birde eşin tabiii artı çalışınca da hepsi üst üstte geliyor

Ben burda bi de tek başımayım,kimseden yardım isteme lüksüm yok -ki genelde yardım istemek yapımda yok- ve her iş bana bakıyor,eski hayatım çok sosyal olunca sanırım daha çok yıprandım, sürekli gazman olmamın sebebini de okuyunca buna bağladım valla bel ve boyun ağrılarımda vardı ama dansa başladığımdan beri geçti,zamanla diğerleri de geçecektir napalım sabredelim oturalım.

canım aman diyim ne olur öle olmasın benim kuzumda cumartesiden beri keyifsizdi pazartesi bakıcısı s.ocağına götürdü faranjit die antibiyotik ve balgam sökücü öksürük ilacı vermiş pazar günü boğazında gıcık var gibi öksürüyordu ama öksürük ilacından sonra balgamlı kusmaya başladı

Eskisinden çok daha enerjik olmama rağmen, ben de hiç bir şeye yetişemeyenlerdenim. Yoruluyorum, çünkü herşey bana bakıyor, zaten yardım isteyecek bir tek annem var, onun da hali meydanda... Tek yaptığım evin temizliği yükünü üstümden atmak, haftada bir yarım gün temizlikçi alıyorum artık, hem bakıcıya hem ona para veriyorum ama başa çıkamıyorum diğer türlü.
Çalışıyorum, sürekli göz önündeyim, bir günde 5-10 tane tedarikçi ile görüştüğüm oluyor, düzgün olmam lazım. Gün oluyor kaşlarım gözüme girecek hale geliyor, ağda-lazer deseniz, en son 2,5 ay önce gittim, varın siz düşünün halimi. Başka şehirden bir arkadaşım bir ay önce oğluna bişiler almamı istemişti mesela, gidemedim yahu, kızın yüzüne bakacak yüzüm yok. Dün akşam kocama pasta aldım kalkıp kesemedim. Zaten çalışmak için yaşıyor durumundayım, bir de onca çabaya karşın ortada somut bir şey görmeyince geriliyorum tabi.
Öyle işte :)

bi günaydın verip cıkıorum...
bugün yagmur u endokronoloji uzmanına göstericem..
umarım olumlu bilgiler edinirim..dua edin lütfen..
hepiniz sevior öpüorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…